Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ!!!ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ!!!


ΜΑΙΡΑ

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια

Είμαι σε μια κατάσταση που δεν ξέρω τι να κάνω μου έρχετε τρέλα!! Η κόρη μου σχεδόν 3 χρονών δεν θέλει την γιαγία της , την πεθερά μου !!! Η πεθερά μου νεότατη γυναίκα 60 χρονών της έχει τρελή αδυναμία ,ήταν το 1ο της εγγόνη βλέπετε οπότε την έκανε και την κάνει ότι θέλει!!!

Την κρατάει από τότε που ήταν η μικρή 8 μηνών κάθε μέρα γιατί και εγω και ο αντράς μου δουλέυουμε και πολλές ώρες δυστηχώς και δεν θέλαμε ακόμα να την στείλουμε παιδικό!!! Τον τελευταίο 1,5 χρόνο παράλληλα με την πεθερά μου και επειδή είχε ένα μικρό ατύχημα και έχει πρόβλημα με το χέρι της έχω και γυναικά σπίτι εσωτερκή για να βοηθάει την πεθερά μου -παρεπιπτόντως με την γυναίκα η μικρή τα πάει καλά αλλά όταν είμαστε εμείς η η πεθερά μου δεν θέλει καθόλου την γυναίκα- φυσιολογικό εννοείτε γιατί θέλει να είναι με τους γονείς της!!!

Παρένθεση , η πεθερά μου εχεί και άλλη μια εγγόνη πλέον που βέβαια βλέπει μόνο τα σκ η κάποιες φορές που κατεβάζουμε εμεις στην μικρή στο σπίτι της γιατί η κουνιάδα μου δεν δουλευεί .

Απο τα χριστούγεννα και μετά έχει αρχίσει μια περίεργη συμπεριφορά η μικρή μου δεν θέλει την πεθερά μου στην αρχή έλεγε δεν την θέλει και γελάγαμε και λέγαμε ότι ζήλεψε την ξαδέρφη της -η οποια είναι 1,5 χρονών τώρα- αλλά η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο , δεν την θέλει καθόλου πια και όταν την βλέπει της ζητάει να φύγει, της λέει ότι δεν με αγάπας και δεν σε αγαπάω και εγω , ότι την στεναχωρεί κλπ και προτιμάει να κάθετε με την γυναίκα και όχι με την πεθερά μου !!! Οπότε κάθε πρωί έχουμε διαβούλευση για το πόσο η γιαγιά την αγαπάει, ότι ειναι το καλύτερο της εγγονάκι κλπ !! Η πεθερά μου είναι σκασμένη τελείως βέβαια , την βάζει η μικρή και με παιρνει τηλέφωνο στην δουλεια και μου λεει μανούλα γύρνα δεν θέλω την γιαγιά δεν με αγαπάει κλπ!!! Είμαι σίγουρη ότι η πεθερα μου δεν την κάνει κανένα κακό το αντιθετο μπορώ να πω!! Αλλά γιατί αυτή η στροφή στην συμπεριφορά??

Το αποκορύφωμα ήταν σήμερα έφυγα για την δουλειά , και αφού μου είπε ότι δεν θέλει την γιαγιά και εγω της εξηγησα πόσο την αγαπάει κλπ εφύγα , ξεχασα όμως κάτι και έπρεπε να γυρίσω , φτάνω σπίτι και ακούω απο έξω κλάμματα , την μικρή να λέει δεν σε θέλω φύγε , την πεθερα μου να προσπαθει να την ηρεμήσει και να την λεέι πόσο την αγαπάει κλπ και ανοίγω την πόρτα η μικρή πέφτει πάνω μου , και η πεθερα μου απο τον εκνευρισμό της να βάλει και αυτή τα κλάμματα και να παρηγορώ και τις δύο και στο τέλος η μικρή απο το πολύ το κλάμμα ρίχνει και μια ρουκέτα !!

Κορίτσια δεν αντέχω άλλο δεν έχω όρεξη να πάω στην δουλειά , και το μυαλό μου είναι συνέχεια σε αυτή την κατάσταση!!! Δεν θέλω προς θεού να πάθει κάτι και η πεθερά μου !! Τι να κάνω ?? Θα τρελαθώ ?? Τι φτάει και μικρή μου κάνει έτσι ?? Πως πρέπει να αντιδράσω??

ΓΕΙΑ ΣΑΣ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑΣ ΜΟΥ!!!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


[quote=ΜΑΙΡΑ;

 

ΑΝ μεχρι τωρα την ηθελε τη γιαγια και ολα ξεκινησαν με τον ερχομο της αλλης εγγονης λογικα ειναι ζηλεια... βεβαια υπαρχει και ενα αλλο θεμα και ο δικος μου που ειναι με τη μαμα μου (απο κατω μενει) πολυ περισσοτερο απ οτι με την αλλη γιαγια, λεει οτι αγαπαει την αλλη πιο πολυ που τη βλεπει μια φορα στις 15 μερες...λογικο ειναι, εκεινη ειναι ξεκουραστη και του κανει ολα τα χατηρια, ενω η δικια μου ειναι και 20 χρονια μεγαλυτερη απ την πεθερα και το καθε μερα... ξερετε τωρα, αυτη χαρηκε τα πρωτα βηματακια, τις πρωτες λεξουλες, αλλα και αυτη μαλωσε πρωτη, αυτη φωναξε πρωτη.....οποτε ο μικρος αντιδραει... παιδια ειναι και κανουν νουμερα...

 

στην περιπτωση σου νομιζω οτι ζηλευει, αλλα με λιγη προσπαθεια και πολυ μπλα μπλα θα την πεισετε........

Link to comment
Share on other sites

ίσως να ζήλεψε όντως την άφιξη του νέου παιδιού, ακόμα κι αν δεν είναι μέλος της καθημερινότητάς της.

ίσως να θεωρεί τη γιαγιά της πια δεδομένη, οπότε και περνάει μια φάση άρνησης μαζί της.

νομίζω ότι το καλύτερο θα ήταν να τη στερηθεί για ένα διάστημα. καταλαβαίνω ότι τη μεγαλύτερη δυσκολία τη περνάει η γιαγιά εξαιτίας όλης αυτής της συναισθηματικής πίεσης. τα μικρά μας μπορούν να γίνουν πολύ σκληρά καμιά φορά!

σαφώς πάντως και δε καταλαβαίνει τα λεγόμενά της και το πόσο μεγάλο αντίκτυπο έχουν στους άλλους! απ την άλλη όμως μπορεί και να καταλαβαίνει πλήρως τη δύναμη που έχει στα χέρια της!

 

τι θα έκανα εγώ (τη στιγμή που θα μουν σίγουρη ότι η γιαγιά δε φέρεται άσχημα στο παιδί) : πολύ καλά μικρή μου! αφού δε θέλεις τη γιαγιά σου δεν υπάρχει κανένας λόγος ούτε να στεναχωριέσαι ούτε και να τη στεναχωρείς! η γιαγιά θα φύγει απ το σπίτι και δε θα ξαναρθει!!!

αν αλλάξεις γνώμη θα το ξανασυζητήσουμε!

 

να είσαι απόλυτη και να της μιλάς σα μεγάλο κορίτσι! (πραγματικά δεν είναι μωρό και μπορεί να σε καταλάβει)

 

προσπάθησε να τα βγάλεις πέρα μόνο με τη γυναίκα που έχεις για λίγο καιρό και βλέπεις πως θα πάει.

πραγματικά όμως μη πισωγυρίσεις!

τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν πως δε πρέπει να πληγώνουν τους ανθρώπους.

 

μη τη πας ακόμα παιδικό γιατί σε αυτή τη φάση θα νοιώσει ότι τιμωρείται και θα πάρει το σχολείο στραβά.

 

από σεπτέμβρη όμως ίσως ο παιδικός να της κάνει καλό! θα μπει στη κοινωνία των πολλών, θα μάθει να αναγνωρίζει τις προθέσεις και τα συναισθήματα των άλλων και να μετριάσει τις εκρήξεις της.

 

αν νοιώθεις ότι ξεσπάει επειδή της λείπεις και βρίσκει τη γιαγιά ως το εύκολο θύμα πρέπει να της περάσεις (αν δε μπορείς να μειώσεις το χρόνο εργασίας σου) το απαραίτητο της εργασίας σου τόσο γι αυτήν όσο και για σένα την ίδια.

 

ελπίζω να βοήθησα

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δε θα άφηνα και πολλά περιθώρια εφόσον δεν υπάρχουν εναλλάκτικές και σοβαρός-ουσιαστικός λόγος για αυτή την άρνηση. Δηλαδή: σ'αρεσει δε σ' αρέσει εμέις δουλευουμε και θα μείνεις με τη γιαγιά. τέλος.!

(όσο δείχνετε την αδυναμία σας τόσο αντιδρά για να τραβήξει την προχοχή σας. )Θα μείνεις λοιπόν με τη γιαγια και φρόντισε να εισαι και καλο παιδι και να περάσετε καλά.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα Μάϊρα!

Αντί να έχεις τη γυναίκα να βοηθά την πεθερά σου, να έχεις την πεθερά σου να βοηθάει τη γυναίκα! Πλάκα κάνω..Μήπως η γυναίκα ασχολείται περισσότερο με τη μικρή, γι' αυτό την προτιμά? Με τον άντρα σου το έχεις συζητήσει? Η ίδια η πεθερά σου τι λέει? Μήπως έκανε κάτι εν αγνοία της και το παιδί το παρερμήνευσε? Δηλαδή πριν τα Χριστούγεννα ήταν όλα μια χαρά και το παιδί αγαπούσε τη γιαγιά του, τη ζητούσε? Και μετά έτσι ξαφνικά άλλαξε? Ρώτα με τρόπο την πεθερά σου (χωρίς να την προσβάλλεις), μήπως έγινε κάτι. Η μικρή για ποιο λόγο σου λέει πως δεν τη θέλει? Τι λέει? "Δεν τη θέλω τη γιαγιά γιατί έτσι!" ή "Δεν τη θέλω γιατί (π.χ). με μαλώνει" ? Όχι βέβαια πως είναι παράλογο να τη μαλώνει. Πριν πως ήταν οι σχέσεις τους? Την αποζητούσε η μικρή? Χαιρόταν όταν ερχόταν? Πώς περνάγανε το χρόνο τους? Έπαιζε μαζί της, της έλεγε παραμύθια? Ή μόνο την πρόσεχε κι η μικρή έπαιζε μόνη της? Μήπως δεν ασχολείται πολύ μαζί της? Δεν μπορεί τη μια μέρα να τη λατρεύει και την άλλη να τη διώχνει. Και καλά να είναι απλά πιο αδιάφορη προς τη γιαγιά, αλλά να κλαίει και να χτυπιέται? Βέβαια τη γνώμη μου λέω, μπορεί να κάνω και λάθος, ας απαντήσει και κάποιος ειδικός στα παιδιά.

EkcAp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Mια απο τα ιδια κι εμεις...οχι τοοοοσο τραγια...δε κλαει δηλαδη και χτυπιεται ...κατεβαζει ομως τα μουτρα και δε πηγαινει στα πεθερικα μου ....ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ εχει ιδιαιτερη αδυναμια στους γονεις μου.....ποτε δεν εχω πει κακη λεξη για αυτους,το καλοκαιρι σχεδον το βγαζει στο εξοχικο των πεθερικων μου στη θαλασσα και τοτε ειναι ολα μια χαρα!Οταν ερχεται ομως το φθινοπωρο δε θελει!οποτε λεμε θα παμε στα πεθερικα μου δηλωνει οτι δε θελει και οτι θελει να παμε στη μαμα μου...του εξηγω χιλιες φορες οτι ολοι οι παππουδογιαγιαδες μας αγαπανε το ιδιο πολυ και πρεπει να τους βλεπουμε και τους δυο....το δυσκολο ειναι οταν συναντιομαστε ολοι μαζι......η πεθερα μου εχει παρεξηγηθει και εχει πει στο παρελθον οτι δε θα ξαναρθει στο σπιτι μας....μου δημουργει προβληματα ολη αυτη η συμπεριφορα του αλλα δε μπορω να τον κανω καλα ο,τι και να κανω ο,τι και να πω....μονο οταν ερχεται το καλοκαιρι και πηγαινει εκει μονο τοτε αλλαζουν ολα.....

Κάθε φορά που θες να πας μπροστά.......πήγαινε πίσω και πάρε ΦΟΡΑ!!

 

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις σας!!! Στελλα 7778 πιστεύω και εγω ότι μεχρι κάποιο σημείο ότι ειναι ζήλεια αλλά τόσο πολύ ? Την ξαδέρφη της δεν την βλέπει άντε να την δει μια φορά κάθε 15 μέρες και η πεθερά μου όταν είναι μπροστά η μικρή μου είναι πολύ προσεκτική στην συμπεριφορά της ώστε να μην ζηλέψει καμμία απο τις δυο και ιδιαίτερα η δική μου!!και στην τελική πιο πολύ είναι με την μικρή μου παρά με της κουνιάδας μου (Εχω χάσει και πρόσφατα σχετικά την μαμά μου οπότε η μόνη γιαγιά που έχουμε είναι η πεθερα μου)!

ΓΕΙΑ ΣΑΣ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑΣ ΜΟΥ!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δε θα άφηνα και πολλά περιθώρια εφόσον δεν υπάρχουν εναλλάκτικές και σοβαρός-ουσιαστικός λόγος για αυτή την άρνηση. Δηλαδή: σ'αρεσει δε σ' αρέσει εμέις δουλευουμε και θα μείνεις με τη γιαγιά. τέλος.!

(όσο δείχνετε την αδυναμία σας τόσο αντιδρά για να τραβήξει την προχοχή σας. )Θα μείνεις λοιπόν με τη γιαγια και φρόντισε να εισαι και καλο παιδι και να περάσετε καλά.

 

Συμφωνώ... Κάποια φάση περνάει που δεν μπορώ να ξέρω που οφείλεται, αλλά το σίγουρο είναι ότι προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή. Να μην δείχνετε την αδυναμία σας, ούτε και η γιαγιά (ουτε να δέχεται να την βάζει η μικρή να σε παίρνει τηλ και να σε παρακαλάει να γυρίσεις, ούτε να βάζει τα κλάμματα μπροστά της). Θα της δείχνετε την αγάπη σας, αλλά επίσης ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι ως προς το ποιος θα την κρατάει. Την άλλη κοπέλα την έχει έτσι κι αλλιώς μέσα στο σπίτι. Η γιαγιά δεν πρόκειται να φύγει είτε της αρέσει είτε όχι.

 εχω δυο μπουμπουκακια

Link to comment
Share on other sites

MY TREASURE προσπάθησα και αυτήν την τακτική που λές αλλά δυστηχως έκανε τα πράγματα χειρότερα , πείσμωσε όλες και περισσότερο και έφτασε μέχρι και στο σημείο να μου πει ότι δεν την αγαπάω ούτε και εγώ και δεν την θέλω για παιδί μου !!!Ακουσων Ακουσων και είναι ούτε 3 ακόμα !!!

ΓΕΙΑ ΣΑΣ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑΣ ΜΟΥ!!!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Glitter σε ευχαριστώ και εσένα για την απάντηση σου !!! Η πεθερά μου όχι μόνο ασχολείτε αλλα η μικρή την χορεύει πραγματικά !!! Τι παραμύθια , τι χορούς , τι δώρα , τι κρυφά της δίνει λιχουδιές, κάθε φορά που θα έρθει θα την πάει η στις κούνιες η σε παιδότοπο ! Να καταλάβεις μια φορά που εσπασε η μικρή το αγαπημένο της βραχιόλι η πεθαρά μου την πήρε και ψάξανε όλη την γλυφάδα για να της πάρει άλλο γιατί ήταν απαρηγόρητη!!! Και βέβαια της βρήκε τελικα οπότε δεν της κάνει πραγματικά κάτι η πεθερα μου !! Δεν ξέρω τι να κάνω !!

ΓΕΙΑ ΣΑΣ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑΣ ΜΟΥ!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Lucy σε ευχαριστώ και εσένα ! Δεν νομίζω ότι έχει σχέση με τον θάνατο της μαμάς μου γιατί ήταν αρκέτα μικρή όταν συνέβει ! Και εγω πιστέυω ότι περνάει μια φάση που δεν μπορώ να καταλάβω που οφείλετε!! Νομίζω ότι η τακτική που λές του να μην δώσουμε σημασία είναι ίσως η καλύτερη!! Σκέφτηκα επίσης απο δω και στο εξής να την κατεβάζω στην πεθερά μου μήπως αν αλλάξει περιβάλλον είναι καλύτερα για λίγο ! Βέβαια θα μου βγει εμένα το λάδι (μένουμε βόρεια και η πεθερά μου νότια) αλλα προκειμένου να ηρεμήσουμε τι να κάνω !!

ΓΕΙΑ ΣΑΣ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑΣ ΜΟΥ!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Glitter σε ευχαριστώ και εσένα για την απάντηση σου !!! Η πεθερά μου όχι μόνο ασχολείτε αλλα η μικρή την χορεύει πραγματικά !!! Τι παραμύθια , τι χορούς , τι δώρα , τι κρυφά της δίνει λιχουδιές, κάθε φορά που θα έρθει θα την πάει η στις κούνιες η σε παιδότοπο ! Να καταλάβεις μια φορά που εσπασε η μικρή το αγαπημένο της βραχιόλι η πεθαρά μου την πήρε και ψάξανε όλη την γλυφάδα για να της πάρει άλλο γιατί ήταν απαρηγόρητη!!! Και βέβαια της βρήκε τελικα οπότε δεν της κάνει πραγματικά κάτι η πεθερα μου !! Δεν ξέρω τι να κάνω !!

 

Πολύ στεναχωριέμαι. Πώς να πας στη δουλειά σου και να έχεις το μυαλό πίσω..Τουλάχιστον δεν ανησυχείς ότι συμβαίνει κάτι με την πεθερά σου. Κάτι είναι κι αυτό. Μάλλον την έχει καλομάθει και της κάνει καψόνια! Όχι τίποτα άλλο, θα στεναχωριέται κι εκείνη που δεν τη θέλει η μικρή. Μια φάση του παιδιού θα είναι και εύχομαι να περάσει σύντομα!

EkcAp3.png
Link to comment
Share on other sites

  • 4 χρόνια μετά...

Εμένα κορίτσια η μικρή είναι σχεδόν 2 χρονών, λέει λίγα λόγια αλλά καταλαβαίνει...

 

Την κρατάει η μαμά μου κάθε μέρα...

 

Όποτε πάμε στα πεθερικά μου 1-2 φορές το μήνα μου έρχεται να αυτοκτονήσω...Κλάμα με το που φτάνουμε στην πόρτα, να είμαστε στον ίδιο χώρο και να μου κρατάει το ένα δάχτυλο, να μην μπορώ να πάω ούτε τουαλέτα....Φυσικά δεν κοιμάται ποτέ μεσημέρι εκεί και το βράδυ έχουμε φτάσει στο σημείο να την πάμε βόλτα με το αυτοκίνητο για να κοιμηθεί να γυρίσουμε να κοιμηθούμε όλοι εκεί να πάμε εμείς την άλλη μέρα στη δουλειά για να την κρατήσουν και εκείνει 1 μέρα....Όταν δεν είμαστε εμείς μου λένε ότι θα κοιμηθεί το μεσημέρι, θα πάνε βόλτα στο πάρκο και γενικά θα περάσουν ωραία, αλλά μόλις πάμε το απόγευμα, δράμα....!!!! Από 7 μηνών μέχρι 1 χρονών τις μισές μέρες της εβδομάδας την κρατούσε η πεθερά μου, έχουν περάσει χρόνο μαζί....Δεν μπορώ να καταλάβω...Γενικά δεν είναι εύκολο παιδί, αν πάμε κάπου και έχει παιδάκια είναι τέλεια, αν δούμε κάποιον άλλο συγγενή πάλι θα είναι κολλημένη αλλά με τα πεθερικά μου είναι ακόμα χειρότερα.....Και μετά αφού είναι έτσι το παιδί αρχίζουν σχόλια, ειρωνείες κτλ...Του τύπου να λένε " ε ρε κόλλημα με τη μαμά, δεν είναι σωστό αυτό που την έχεις μάθει, πες και στην κοικιά της μάνας σου να ησυχάσεις, τα έβλεπα εγώ από μωρό ότι θα την κάνεις έτσι" κτλ κτλ....ο άντρας μου κοιτάει και λέει συνέχεια ότι είναι δύσκολο παιδί και φυσικά κατά κάποιο τρόπο πιστεύει ότι εγώ φταίω...Λες και θέλω να πηγαίνω και το παιδί μου να είναι είναι έτσι...Καλά είναι βλαμμένη η συγκεκριμένη δεν το συζητώ αλλά το αγαπάει το παιδί πολύ...Και άντε και η σύγκρινη με το άλλο εγγόνι που είναι μεγάλο τώρα ότι εκείνο το κρατούσε σίγουρα 2 σαβ/κα το μήνα ενώ εμείς σ/κ δεν την έχουμε αφήσει, την έχουμε αφήσει λίγες φορές για να βγούμε και να γυρίσουμε να κοιμηθούμε εκεί αλλά όχι ολόκληρο σ/κ...Δεν ξέρω πως να το αλλάξω αυτό...Θα μου πει ο άντρας μου πάλι να πάμε και τρέμω την ταλαιπωρία και πάλι.....

 

Στη μαμά μου όποτε πάμε όλα καλά αλλά είναι και κάθε μέρα μαζί....

 

Το Σεπτέμβριο θα πηγαίνει παιδικό η μικρή μέχρι το μεσημέρι....Και το άλλο σχόλιο των πεθερικών είναι να πάει μέχρι το απόγευμα παιδικό το παιδί γιατί με τη γιαγιά δεν μαθαίνει πράγματα..ενώ αν κάτσι μέχρι το απόγευμα και όχι μέχρι το μεσημέρι θα γίνει διάνεια....Αρχίζουν ζήλειες λοιπόν, ξενερώνω τη ζωή μου εγώ όσο δεν πάει....Και αρχίζω να τους αντιπαθώ ενώ δεν έχω τέτοια πρόθεση γιατί μόνο κακό στη σχέση μου με τον άντρα μου κάνει....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...