Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Όχι άλλα ζώα στο βωμό της μόδας


Μίκα

Recommended Posts

Όχι άλλα ζώα στο βωμό της μόδας

 

Διαμαρτυρία για τις γούνες στο κέντρο της Αθήνας

 

Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, ο σύλλογος Πολίτες για τα ∆ικαιώματα της Φύσης και της Ζωής (ΠΟΦΥΖΩ), σε συνεργασία µε την ομάδα Animal Net του Facebook και άλλους ανεξάρτητους φορείς, καλεί όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία «Μόνο ένα τέρας». Οι συμμετέχοντες θα συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί στην πλατεία Κολωνακίου και θα κατευθυνθούν προς τα µαγαζιά της γύρω περιοχής και τον πεζόδρομο της Ερµού.

5onlyamonsterwearsfurth.jpg

 

Η αφίσα της διαμαρτυρίας

Σε ολόκληρο τον κόσμο κάθε χρόνο εκατοµµύρια ζώα παγιδεύονται, φυλακίζονται σε άθλιες συνθήκες και θανατώνονται µε φριχτούς τρόπους αφού γδέρνονται ζωντανά για τη γούνα τους. Το μέγεθος της γούνας δεν έχει σημασία αφού ακόμη και για το πιο µικρό κομµάτι γούνας, ένα τουλάχιστον ζώο θυσιάζεται! Γούνινες λεπτοµέρειες, χρησιµοποιούνται πλέον σε πολλά ρούχα και αξεσουάρ όπως σε γιακάδες, κουκούλες, κασκόλ, γάντια, τσάντες, µπότες ακόµα και σε µπρελόκ! Το σύνθημα της διαμαρτυρίας «Μόνο ένα τέρας» έχει σκοπό να αποκαλύψει το πραγµατικό πρόσωπο της µόδας! Γιʼαυτό οι διοργανωτές σας καλούν να ντυθείτε ∆ράκουλες, Βαµπίρ, Ζόµπι και ότι άλλο φρικαλέο μπορείτε να σκεφτείτε και να βάλετε αίµα, πολύ αίµα πάνω σας.

 

Οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι είναι ντροπή ακόμη και μια τρίχα να αφαιρείται από τα ζώα για να ντύσει τη ματαιοφροσύνη µας. Η ημέρα της διαμαρτυρίας, 17 Οκτωβρίου, συμπίπτει µε το Πρώτο ∆ιεθνές Φόρουµ Γούνας που διοργανώνεται στην Καστοριά από το Σύνδεσµο Ελλήνων Γουνοποιών, από τις 15 έως τις 18 Οκτωβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το http://pofyzo.blogspot.com/

 

http://www.enet.gr/?i=animals-farm.el.home&id=92057

Link to comment
Share on other sites

  • 1 χρόνο μετά...

Διαφημίσεις


εχω ποσταρει κ αλλου αυτο το βιντεο το οποιο προκαλει σοκ

http://features.peta.org/ChineseFurFarms/index.asp

ποια ειναι η γνωμη σας?

θα αγοραζατε γουνες απο ζωα η οικολογικες?(αν κ προσωπικα δε μαρεσουν με τιποτα οι γουνες οικολικες η μη.)

υγ

το βιντεο ειναι πολυ σοκαριστικο και για γερα νευρα.παρακαλω να μη το δουν παιδακια.

Link to comment
Share on other sites

οχι.ποτε,με τπτ.το βιντεο το ειδα λιγο,νομιζα οτι ειμαι ποιο ανθεκτικη διοτι παλια ο πατερας μου που ειχαμε κουνελια τα σκοτωνε και ειχα δει πολλες φορες ομως ή περασαν πολλα χρονια οι αυτοι οι ανθρωποι ειναι κτηνοι και δεν εχουν τον θεο τους,ή απλα η ολη κατασταση εκει ειναι υπερβολικη.παντος μια ανακατοσουρα την εχω.και δεν εχω κανενα θεμα να σκοτωσω μια κοσαρα και να την καθαρισω και να την μαγειρεψω.μου ρθαν ολα τα βιντεο που εχω δει απο τετοια και εγιναν ολα αχταρμας στο μυαλο μου τωρα.ουφ!!!!!

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Link to comment
Share on other sites

δεν θα αγοραζα ποτε γουνα που ειναι φτιαγμενη απο οποιοδηποτε ζωο ουτε κροκο παπουτσια κ τσαντα ουτε καν δερματινο για την μηχανη ψυχες ειναι κ αυτες ου για να εζχουν γεννηθει καποιο λογο υπαρξεις εχουν κ οχι να γινονται γιακαδακια κ παλτουδακια εδω η μανα μου εκανε το λαθος κ εβαλε την γουνα που της ειχε κανει δωρο ο πατερας μου πριν χρονια πριν ασχοληθω εγω με τα ζωα μια ς κ ημουν μωρο εγω στον γαμο μου κ της ειπα οτι εαν τολμησει κ εμγανιστει στον γαμο μου με το ζωντανο φορεμενο εγω θα κανω μεταβολη κ δεν μπω στην εκκλησια το ζωντανο ξαναμπηκε στο κουτι του κ θαφτηκε βαθυα μεσα στην ντουλαπα κ φορεσε την λουτρινη την γουνα κ ηταν μια κουκλα

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Πολυ σοκαριστικο δεν καταφερα να το δω ολο ανατριχιασα ταγδερνουν ζωντανα τι φταινε τα κακομοιρα. Και οχι δεν μου αρεσαν ποτε οι γουνες οικολογικες και μη,τωρα με αυτο που ειδα ενας λογος παραπανω.

Link to comment
Share on other sites

πολυ λυπηρο το βιντεο με τα μινκ κ ειδικα στο τελος εχει πολυ δικιο.το αλλο φροσακι δε το παιζει εδω στη γερμανια.αλλα απο οτι ξερω στην κινα τρωνε γατες και σκυλια

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Οπωσδήποτε όλοι θέλουμε να θέτουμε μία γραμμή ως προς την εκμετάλλευση των ζώων. Άλλοι δεν αγοράζουν γούνα, άλλοι δεν τρώνε κρέας και άλλοι δεν τρώνε ζωϊκά προϊόντα. Από τη στιγμή που εμείς κάνουμε τέτοια υπερκατανάλωση ζωϊκών προϊόντων, κρέας, γαλακτομικά, κλπ, είμαστε άραγε καλύτεροι από αυτούς που αγοράζουν γούνες;

 

Αυτό που έμαθα από ντοκυμαντέρ της peta είναι ότι το κρέας είναι υποπαράγωγο της παραγωγής γάλακτος. Για να έχει γάλα μία αγελάδα πρέπει να έχει γεννήσει οπότε για να παράγουμε το γάλα που καταναλώνουμε παράγουμε περισσότερα μοσχάρια από ότι χρειαζόμαστε. 50% του ζώου δεν καταναλώνεται από τον άνθρωπο και πάει σε μεγάλο ποσοστό σε ζωοτροφές κατοικιδίων. Οπότε για μένα τίθεται ερωτηματικό κατά πόσον εμείς που τρώμε ζωϊκά προϊόντα, όχι απλά γιατί πεινάμε αλλά για την ευχαρίστησή μας και έμμεσα προκαλούμε τη σφαγή τόσων ζώων, μπορούμε να κρίνουμε κάποιον που αγοράζει γούνα από ζώο. Oπότε ας κοιτάξουμε και λίγο το ψυγείο μας που στενάζει κάτω από το βάρος των ζωϊκών προϊόντων.

 

Το βίντεο δεν θα το δω όπως δεν θα έβλεπα και βίντεο από σφαγή άλλου ζώου, ούτε θα άντεχα πιστεύω να σφάξω κάποιο ζώο. Νομίζω ότι αν ποτέ αποκτήσω ζώα όπως κότες, προβατάκια, κλπ θα γίνω βίγκαν.

Link to comment
Share on other sites

δεν μου αρεσαν ετσι και αλλιως ποτε οι γουνες ιδιετερα

τις προτιμω πανω στο ζωω ειναι πιο χαριτωμενες!!!!!!

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

 

328e.jpg328ep3.png

Link to comment
Share on other sites

Το βιντεο δεν το ειδα ουτε καν το ανοιξα , κατηγορηματικα και εγω οχι δεν θα φοραγα γουνα απο ζωο .Το θεωρω πραξη αγριας βαρβαροτητας μονο και μονο για να ικανοποιηθει η ματαιοδοξια καποιων κυριων.

Link to comment
Share on other sites

http://whateverfillsmyhead.wordpress.com/2010/05/05/animal-liberation-front-%E2%80%93-until-every-cage-is-empty/

να τι κανουμε εμεις οι πολιτισμενοι ανθρωποι για να φοραμε καλλυντικα κ ολα οσα κανουν τις γυναικες πιο ομορφες κυριες μου η φυσικη σας ομορφια ειναι το πιο πολυτιμο αγαθο που εχετε

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Περισσότερα από 50 εκατ. γουνοφόρα ζώα βασανίζονται και θανατώνονται στο βωμό της μόδας. Αλεπούδες, μινγκ, τσιντσιλά, ρακούν… είναι μόνο μερικά από τα ζωάκια που σκοτώνονται διεθνώς. Ακόμα πιο απάνθρωπες είναι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για να τα θανατωθουν Ακούστε λοιπόν μερικές από αυτές: ηλεκτροπληξία στον πρωκτό, κρέμασμα, πνίξιμο, κτύπημα στο κεφάλι, ακαριαίο σπάσιμο του λαιμού και εισπνοή τοξικού αερίου για να μην λερωθεί η γούνα τους! Και φυσικά η ταλαιπωρία τους δεν σταματάει εδώ καθώς σε πολλές περιπτώσεις, τους ξεκολλάνε το δέρμα όσο ακόμα εκείνα διατηρούν τις αισθήσεις τους! Οι διαμαρτυρίες σε όλο τον κόσμο από εκατομμύρια ευαισθητοποιημένους ανθρώπους, η εγκατάλειψη της αληθινής γούνας από πολλούς σχεδιαστές και καταστήματα, αλλά και η άρνηση ολοένα και περισσότερων διασημοτήτων να φορέσουν αληθινή γούνα, στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα, ότι ο βασανισμός και η θανάτωση των ζώων για τη μόδα δεν είναι αποδεκτά.

Σε ολόκληρο τον κόσμο οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων έχουν ξεκινήσει έναν μακροχρόνιο αγώνα με σκοπό την απαγόρευση της εκτροφής γουνοφόρων ζώων, καθώς και την κατάργηση εισαγωγής γούνας από άλλα κράτη. Στο Ισραήλ υπάρχει νομοσχέδιο για ολική κατάργηση του εμπορίου της γούνας (εκτροφή και εισαγωγή).

Στην Ελλάδα μπορεί οι πωλήσεις στο εσωτερικό της χώρας να βρίσκονται σε ύφεση, όμως στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης καθώς και στην Κίνα, παρατηρείται αύξηση των πωλήσεων με αποτέλεσμα οι Έλληνες γουνοποιοί να στρέφονται στην ενίσχυση των εξαγωγών προς τις χώρες αυτές.

κ δεν σας βαζω αλλα βιντεο

Link to comment
Share on other sites

Για να είμαι ειλικρινής μου είναι δύσκολο να ζήσω χωρίς καλλυντικά...τελευταία όμως έχω κάνει μεγάλη αλλαγή.(ας είναι καλά οι κοπέλες από το τόπικ Οικολογικά βιολογικά προϊόντα:mrgreen:).Δηλαδή ότι μου τελειώνει, παίρνω οικολογικό προϊόν,αγνό.

 

Για το μόνο που δυσκολεύομαι να αλλάξω είναι οι βαφές των μαλλιών και τα χημικότατα σαμπουάν.ladycat έχεις ακούσει κάτι για βαφές και καλλυντικά μαλλιών που να έχει σχέση με τα ζώα?

 

Τέλος, όσον αφορά το ότι τρώμε κρέας και ζωικά προϊόντα, το είχα σκεφτεί κι εγώ αυτό.Όμως κατά τη γνώμη μου είναι ο κύκλος της ζωής.Ο άνθρωπος είναι παμφάγο ζώο.Είναι σα να λέμε ότι και τα λιοντάρια πχ που τρώνε κρέας δε θα έπρεπε να το κάνουμε.Όλο αυτό γίνεται για κάποιο λόγο από τη φύση.

 

Έχει βέβαια μεγάλη διαφορά να σκοτώνω ένα ζώο για να το φάω (όπως γίνεται στη φύση με όλα τα ζώα) και να το σκοτώνω για αισθητικούς λόγους.Και όχι μόνο γούνες, αλλά ούτε δερμάτινα ούτε τίποτα δεν παίρνω και δε θα πάρω ποτέ.

 

Θαυμάζω όμως τους ανθρώπους που επιδεικνύουν τόση αυτοσυγκράτηση και ζουν χωρίς ζωικά προϊόντα.

 

Τέλος, να πω τι διάβασα κάποτε στο fb από μια φιλόζωη στο strasyhelp. Είπε η κοπέλα, άντε εγώ να γίνω βέγκαν, το σκυλάκι μου?Θα το κάνω κι αυτό βέγκαν?

Djccp2.png

67KIp2.png

Link to comment
Share on other sites

http://whateverfillsmyhead.wordpress.com/2010/05/05/animal-liberation-front-%E2%80%93-until-every-cage-is-empty/

να τι κανουμε εμεις οι πολιτισμενοι ανθρωποι για να φοραμε καλλυντικα κ ολα οσα κανουν τις γυναικες πιο ομορφες κυριες μου η φυσικη σας ομορφια ειναι το πιο πολυτιμο αγαθο που εχετε

 

αυτο ομολογω δε το ειχα δει .ειχα ακουσει βεβαια διαφορα αλλα πραγματικα εχω θυμωσει.ευτυχως που ο τυπος μου γενικα δεν ειναι να βαφομαι .να φανταστεις εχω να κανω μακιγιαζ απο το 2008:rolleyes: κ πριν το 2008 ειχα κανει το 2005:mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

και να γιατι προσπαθω να κοψω το κρεας

http://www.meatrix.gr/

 

Δε μου ανοίγει καθόλου τα links της κεντρικής σελίδας:(.Με αποτέλεσμα να μη μπορώ να καταλάβω περί τίνος πρόκειται:oops: (Ξανθιά, βαμμένη:P)

Djccp2.png

67KIp2.png

Link to comment
Share on other sites

αυτο ομολογω δε το ειχα δει .ειχα ακουσει βεβαια διαφορα αλλα πραγματικα εχω θυμωσει.ευτυχως που ο τυπος μου γενικα δεν ειναι να βαφομαι .να φανταστεις εχω να κανω μακιγιαζ απο το 2008:rolleyes: κ πριν το 2008 ειχα κανει το 2005:mrgreen:

 

Οφ τόπικ:Εγώ βαφόμουν ανελλιπώς (γιατί τώρα προς το παρόν δεν προλαβαίνω, αλλά ελπίζω να επανέλθω σύντομα:mrgreen:).Σε σημείο που σηκωνόμουν 06:45 για να φύγω από το σπίτι 07:45 για τη δουλειά (κρέμες, βάψιμο κτλ:lol::lol::lol:.

 

Αλλά από τότε που συνάντησα το πάρεντς αλλαξοπίστησα σε πολλά(και σε άλλα έγινα ακόμη πιο φανατική).Έτσι τώρα προσπαθώ να αντικαταστήσω τη χημικούρα με αγνό προϊόν.

Djccp2.png

67KIp2.png

Link to comment
Share on other sites

Οπωσδήποτε όλοι θέλουμε να θέτουμε μία γραμμή ως προς την εκμετάλλευση των ζώων. Άλλοι δεν αγοράζουν γούνα, άλλοι δεν τρώνε κρέας και άλλοι δεν τρώνε ζωϊκά προϊόντα. Από τη στιγμή που εμείς κάνουμε τέτοια υπερκατανάλωση ζωϊκών προϊόντων, κρέας, γαλακτομικά, κλπ, είμαστε άραγε καλύτεροι από αυτούς που αγοράζουν γούνες;

 

Αυτό που έμαθα από ντοκυμαντέρ της peta είναι ότι το κρέας είναι υποπαράγωγο της παραγωγής γάλακτος. Για να έχει γάλα μία αγελάδα πρέπει να έχει γεννήσει οπότε για να παράγουμε το γάλα που καταναλώνουμε παράγουμε περισσότερα μοσχάρια από ότι χρειαζόμαστε. 50% του ζώου δεν καταναλώνεται από τον άνθρωπο και πάει σε μεγάλο ποσοστό σε ζωοτροφές κατοικιδίων. Οπότε για μένα τίθεται ερωτηματικό κατά πόσον εμείς που τρώμε ζωϊκά προϊόντα, όχι απλά γιατί πεινάμε αλλά για την ευχαρίστησή μας και έμμεσα προκαλούμε τη σφαγή τόσων ζώων, μπορούμε να κρίνουμε κάποιον που αγοράζει γούνα από ζώο. Oπότε ας κοιτάξουμε και λίγο το ψυγείο μας που στενάζει κάτω από το βάρος των ζωϊκών προϊόντων.

 

Το βίντεο δεν θα το δω όπως δεν θα έβλεπα και βίντεο από σφαγή άλλου ζώου, ούτε θα άντεχα πιστεύω να σφάξω κάποιο ζώο. Νομίζω ότι αν ποτέ αποκτήσω ζώα όπως κότες, προβατάκια, κλπ θα γίνω βίγκαν.

 

Τις ιδιες σκεψεις κανω και εγω κατα καιρους και σημερα παλι με αφορμη το θεμα που ανοιξε η Δημητρα. Αν και δεν ειμαι πολυ του κρεατος προτιμω θαλασσινα ή λαδερα φυσικα και τρωω και εχω τσακισει παιδακια και μπριζολες και το αρνακι το πασχα κτλ κτλ .Απλα πειθω τον εαυτο μου οτι αιωνες τωρα ο ανθρωπος για να ζησει αναγκαζεται να σκοτωσει οπως και ολα τα ζωα και το λιονταρι ας πουμε οταν τρωει ζωντανο ενα ελαφι πχ βαρβαρο ειναι ( η εικονα για μενα ) αλλα ειναι θεμα επιβιωσης δεν μπορει να ζησει τρωγοντας χορταρι .Επισης πειθω παλι τον εαυτο μου οτι αυτα τα ζωα σκοτωνονται πια ανωδυνα..οσο μπορει να δωσει κανεις αυτον τον ορο σε μια τετοια πραξη... Η γουνα ομως ειναι καθαρα θεμα ματαιοδοξιας και κατι περιτο εντελως στην ντουλαπα μιας γυναικας.Αυτα..

Link to comment
Share on other sites

Δε μου ανοίγει καθόλου τα links της κεντρικής σελίδας:(.Με αποτέλεσμα να μη μπορώ να καταλάβω περί τίνος πρόκειται:oops: (Ξανθιά, βαμμένη:P)

χιλια συγνωμη καλη μου οριστε το νεο λινκ

http://www.themeatrix.com/intl/greece

Link to comment
Share on other sites

εχει ωραιοτατες φυτικες βαφες που καλυπτουν 100% τα μαλλια

 

και εγω τετοιες παιρνω.

παντως δε μπορω να πιστεψω με τι καρδια μπορει καποιος να παρει ενα ζωο και να το γδαρει ζωντανο .να ακουει να σπαραζει και να εχει σπασμους απο τους πονους.και αντε αυτος ειναι κτηνος και τερας.οι αλλοι που πηγαινουν κ τα αγοραζουν?κ ειμαι σιγουρη οτι ξερουν την διαδικασια!αν δεν τα αγοραζε κανενας τοτε δε θα τα εγδερναν!

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...