Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πώς γέννησαν οι μητέρες σας και πώς εσείς;

Recommended Posts

Εχω ακούσει που λένε οτι όπως γέννησε η μητέρα μας περίπου έτσι θα γεννησουμε κι εμείς.Αν δηλ η μητέρα μας είχε εύκολο και γρήγορο τοκετό κάπως έτσι θα πάει και ο δικός μας ή το αντίθετο.Εσάς οι μητέρες σας πώς γέννησαν και πώς τελικά γεννήσατε εσείς;Είναι αλήθεια αυτό που λέγεται ή όχι;

Διαφημίσεις

Καλημέρα

Θα σε απογοητεύσω αλλά δεν ισχύει αυτή η θεωρία.

Η μαμά μου έχει 3 παιδιά

1η γέννα: Φυσιολογικός τοκετός - το μωρό βγήκε με τα πόδια και όχι με το κεφάλι

2η γέννα: τα ίδια

3η γέννα: Φυσιολογικός τοκετός μετά απο πρόκληση τοκετού με κανονική προβολή του μωρού.

Εγώ γέννησα 2 φορές με καισαρική λόγω ότι τα μωρά ήταν εγκάρσια και μεγάλα.

Βέβαια πριν απο 3 χρόνισ ίσως να γεννούσα με φυσιολογικό τοκετό.

Η αδερφή μου επίσης με καισαρική.

Και σίγουρα καμιά μας δεν θα μπορούσε να την αποφύγει.

Ούτε στη δική μου περίπτωση ισχύει.

Η μαμά μου έκανε 3 καισαρικές, διότι στο πρώτο της παιδί (εμένα δηλαδή) είχε τοξιναιμία και με πήραν στην 37η εβδομάδα, και ακολούθησαν και τα άλλα δύο παιδιά με καισαρική.

Εγώ γέννησα φυσιολογικά με πρόκληση μόλις έκλεισα την 40η εβδομάδα.

η μαμά μου γεννησε και εμένα και τον αδερφό μου με καισαρική. σε εμένα έσπασαν κανονικά τα νερά αλλάδεν είχε διαστολή μέχρι που εγώ πήρα μηκώνιο και την έβαλαν για καισαρική και στον αδερφο μου προγραμματισμένη. εγώ γέννησα με πρόκληση στις 41 εβδομάδες και 2 ημέρες με φυσιολογικό οπότε μάλλον καταρίπτεται η θεωρία...

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Η μαμά μου όταν γέννησε εμένα δεν πρόλαβε να καταλάβει τί έγινε και συγκεκριμένα είπε στο γιατρό ότι αν η γέννα είναι έτσι τότε κάνω δέκα παιδιά την ημέρα.Η δική μου γέννα ήταν ακριβώς το ίδιο δεν κατάλαβα τίποτα:-D:grin:.Οταν όμως γέννησε την αδερφή μου ήταν με σπασμένα νερά πάνω από 8 ώρες και η μητέρα μου χάλια μαύρα.Οταν θα έρθει με το καλό η ώρα της αδερφής μου θα σου πώ.Πάντως στην ίδια γυναίκα κάθε γέννα είναι διαφορετική δεν νομίζω ότι είναι κληρονομικό αν και εμένα με βολεύει να το πιστεύω και για το επόμενο;);):lol::lol:

Δήμητρα

Διαφημίσεις

Εμενα η μανουλα μου στην πρωτη γεννα ταλαιπωρηθηκε πολυ γιατι ειχε παρει παραταση μια εβδομαδα και το μωρο ηταν μεγαλο σε 12 ωρες γεννησε με φυσιολογικο τοκετο και να υπενθυμησω οτι τοτε δεν υπηρχαν επισκληριδια και τετοια για πονο τον ετρωγες απο την αρχη ως το τελος το πονο σε μενα μετα γεννησε πιο ευκολα μεσα σε 3 ωρες παλι με φυσιολογικο τοκετο εννοειται με το κεφαλι τωρα εγω ειμαι εγκυος στον γιοκα μου αλλα τι θα γινει ενας θεος ξερει και ο μπομπιρας αν θα με παιδεψει ή οχι παντως ξερω οτι στο πρωτο τα πραγματα ειναι πολυ πιο δυσκολα αχ τι τραβαμε για να γινουμε μανες τωρα καταλαβαινω την μανα μου καλα να πανε ολα και ας πονεσω........:eek::eek::eek::eek:

εμενα η μαμα μου κοντεψε να πεθανει γιατι ηταν με κολικο νεφρου στο νοσοκομειο παρα πολλες μερες εχασε παρα πολλα κιλα κ μολις με εκανε ηταν σε καταστολη κ με μεταγγισεις . ηταν η φαση που βγαινει ο γιατρος κ λεει "ποιον θελετε, τη μαμα η το παιδι?" (μπορει να ταν κ λιγο δραματικος παραπανω)... αλλα τελικα με καισαρικη στον 8ο βγηκα...

και την αδερφη μου χωρις ταλαιπωρια καμια, αλλα παλι καισαρικη. εγω παλι τη πρωτη μου κορη την εκανα σε 4 ωρες (με προκληση μετα απο πονους ενος σαββατοκυριακου, τελικα ειχε σπασει ο αμνιακος σακος ψηλα και εχανα νερα πολυ αργα βεβαια....καλα που πηγα να με δουν κι μεβαλαν να γεννησω 2 βδομαδες νωριτερα) Τη 2η κορη μου σε 3 ωρες, ειχαμε παρει ολο το μηνα παρα 1 μερα, πηγα για τη καθιερωμενη εξεταση κ "ηθελα να ξεμπερδευω"...αφου λεω στη γυναικολογο "το παιδι μου περασε τον "κινδυνο" να γεννηθει στο ζωδιο της παρθένου (χαχχαχααχ) βγαλτο και τωρα δε με νοιαζει!" ετσι κ εγινε, μετα απο 3 ωρες! δεν ηξερα βεβαια πως ειχα παει εκει με διαστολη 5 κ δε το χα παρει χαμπαρι!

οπως φαινεται καμια σχεση μανα με κορη ε?

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Η μητερα μου γεννησε φυσιολογικα 24 ωρες απο την στιγμη που την επιασαν οι πονοι και πηγε στο μαιευτηριο. Με εβγαλαν με εμβουλκο.

Εγω γεννησα και τις 2 φορες με προκληση χωρις να εχω πριν πονους/διαστολη σε 8 ωρες απο την στιγμη που μου εβαλαν το φαρμακο. Με 2 σπρωξιες ομως τους εβγαλα (αν και κεφαλες..)

1η γεννα της μαμας μου (εγω) εκανε 1 ωρα κ 20 λεπτα

2η γεννα της μαμας μου(ο αδερφος μου) εκανε 20 λεπτα

1η γεννα δικη μου 2 ωρες

2η γεννα δικη μου 15 λεπτα

3η μου γεννα 4 ωρες

και εγω κ η μαμα μου γεννησαμε ολες τις φορες ΦΤ χωρις επισκληριδιο

και εγω το εχω ακουσει αυτο παντως..

Ραφαελα 10/10/2005 Αλεξανδρος 22/01/2008 Νεφελη 28/10/2010 Β+Δ 04/10/2001

Διαφημίσεις

ναι κι εγω πιατευω δεν εχει καμια σχεση..

αλλος οργανισμος ο ενας, αλλος ο αλλος, αλλες συνθηκες , γενικα πολλοι διαφορετικοι παραγοντες.Καμια σχεση οι γεννες τις μαμας μου. Η μαμα μου καπνιζε κιολας και στις 2 εγκυμοσυνες :mad:

.Ο αδερφος μου βγηκε προωρος κι εγω αφυδατωμενη, εχανε υγρα η μαμα μου.

Επισης να συμπληρωσω...και αλλοι γιατροι, γιατι στην περιπτωση της μαμας μου ηταν απαραδεκτοι

H μαμά μου γέννησε με φυσιολογικό τοκετό στο ασανσέρ του νοσοκομείου γιατί όλο το βράδυ της έλεγε η γιαγιά μου να κάνει υπομονή γιατί πως να ξυπνήσει τον παππού μου στα άγρια μεσάνυχτα... εγώ γέννησα με καισαρική :lol:

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

η μαμα μου γεννησε και τα δυο παιδια της πολύ ευκολα φυσιολογικά αλλα και τα δυο με προκληση.

εγω γέννησα φυσιολογικά χωρις επισκληρηδιο σε 3 ωρες απο την ωρα που πηγα στο μαιευτηριο αλλα ειχα ήδη πονους ανα πενταλεπτο και σπασμενα νερα.

CYaip2.png

1η γέννα μαμας- 22 ώρες και φυσιολογικός τοκετός

2η γέννα μαμας - 4 ώρες και φυσιολογικός τοκετός

3η γέννα μαμάς - καισαρική τομή (σε εμένα)

1η γέννα δική μου - 6 ώρες και φυσιολογικός τοκετός

2η γέννα δική μου - 3 ώρες και φυσιολογικός τοκετός

Νομίζω ότι πιο πολύ η ανατομία της γυναίκας παίζει ρόλο. Τα άλλα είναι σχετικά.

ISGLp2.pngilpPp3.png

Τοκετο σε καμια περιπτωση δεν ειχα ιδιο με της μανας μου, αλλα εγκυμοσυνη ολοιδια! Και με εξτρεμ "συμπτωματα". Δλδ, και οι 2 ειχαμε εμετους μεχρι την τελευταια μερα της εγκυμοσυνης, και οι δυο παθαμε κολικο του νεφρου, και οι δυο καναμε προωρες συσπασεις και οι δυο βγαλαμε τεραστια παιδια. Εγω γεννηθηκα 5500 κιλα (5 μερες μετα την ΠΗΤ) και ο γιος μου 4800 (5 μερες πριν την ΠΗΤ με ραντεβου). Τυχαιο? Δε νομιζω!

Διαφημίσεις

καλα ρανια εσυ το εβγαλες ετοιμο να περπατησει το παιδι χαχαχα αλλα κ εσυ μαρη 5.500 κιλα:shock:

χαχαχ ναι ρε...αφου οταν βγηκε η μαια εξω να τους ανακοινωσει τα νεα, τους λεει...ενταξει....δε χρειαζεται γαλα το παιδι...μπορειτε να οτυ δωσετε ο,τι εχετε για μεσημερι...κοκορετσι, κοντοσουβλι...ο,τι θελετε! χαχα

χαχαχ ναι ρε...αφου οταν βγηκε η μαια εξω να τους ανακοινωσει τα νεα, τους λεει...ενταξει....δε χρειαζεται γαλα το παιδι...μπορειτε να οτυ δωσετε ο,τι εχετε για μεσημερι...κοκορετσι, κοντοσουβλι...ο,τι θελετε! χαχα

χαχαχαχαχαχααχ 5 κιλα μωρο επρεπε με τη μια να αρχισει τις στερεες χαχαχαχα χορταινει με 30 μλ γαλα?:shock:

Ραφαελα 10/10/2005 Αλεξανδρος 22/01/2008 Νεφελη 28/10/2010 Β+Δ 04/10/2001

Πραγματικά αυτή η θεωρία δεν ισχύει. Η μητέρα μου το πρώτο της παιδί τον μεγάλο μου αδελφό τον γέννησε φυσιολογικά αλλά παραλίγο να πεθάνει στη γέννα. Στο τσακ την έβγαλε. Σε εμένα ήταν τόσο δύσκολη η γέννα που για να μου σώσει τη ζωή ο γιατρός με τραυμάτισε στο πόδι και τώρα έχω κινητική αναπηρία. Τον μικρότερό μου αδελφό τον έκανε με προγραμματισμένη καισαρική για τους ευνόητους λόγους.

Εγώ γέννησα φυσιολογικότατα και πανεύκολα με τεχνιτούς πόνους αλλά χωρίς επισκληρίδιο.

Iqvfp3.png

Τελικα ουτε κι εγω νομιζω οτι ισχυει....

Της μαμας μου ξεκινησαν 9 η ωρα το βραδυ οι πονοι και γεννηθηκα 7παρα τεταρτο το πρωι με ΦΤ.

Εμενα ξεκινησαν οι πονοι 9 το βραδυ (ε ενταξει τυχαιο....νομιζω!) και γεννησα την κορη μου στις 6 το απογευμα...21 ωριτσες.....τιποτα! ΦΤ με επισκληρηδιο....

χαχαχαχαχαχααχ 5 κιλα μωρο επρεπε με τη μια να αρχισει τις στερεες χαχαχαχα χορταινει με 30 μλ γαλα?:shock:

τωρα θα σε γελασω γιατι ποτε δεν ειδα ποσο γαλα πινει! αλλα αν ενα κανονικο παιδακι (3200 ας πουμε) πινει 30ml, τοτε αυτο δε θα ηθελε ανετα....50? δε ξερω! λεω....

1η γεννα μαμας-4 ωρες φυσιολογικο τοκετο

2η γεννα μαμας-15 λεπτα φτ

3η γεννα μαμας-10 λεπτα φτ

1η γεννα δικη μου-18 ωρες με προκληση για φτ και καταληξαμε στη καισαρικη!

απο αποψη εγκυμοσυνης ομως ειχαμε και οι δυο υπεροχες και ηρεμες εγκυμοσυνες χωρις προβληματα!