Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

αποκλειστικος θηλασμος με αντληση...

Recommended Posts

καλησπερα σε ολους... ο μπεμπακος μου ειναι 17 ημερων και τον θηλαζω αποκλειστικα. σημερα εβγαλα το γαλα μου με το θηλαστρο για να δω ποσα ml εχω. το εδωσα στον μικρο με μπιμπερο και ομολογω οτι μου ηρθε πιο ευκολο απο τον θηλασμο γιατι ειχα μεγαλο προβλημα με τις θηλες μου. οποτε θελω να σας ρωτησω αν υπαρχει περιπτωση να μου σταματησει το γαλα αν το βγαζω με το θηλαστρο και οχι με το να θηλαζει ο μικρος. ευχαριστω εκ των προτερων...

Διαφημίσεις

Οταν αντλουσα και ταιζα με το μπιμπερο τον πρωτο μου γιο η μαμα μου ελεγε οτι ειναι σαν να ταιζεις 2 παιδια και δεν ειχε αδικο... Θελει πολυ περισσοτερο χρονο απο το να τον θηλαζεις απευθειας. Μην ξεχνας και το θηλαστρο / μπιμπερο που θελει αποστηρωση.

Αν θηλαζει το παιδι χωρις προβλημα, βρες μια κρεμουλα για τις θηλες ή ψευδοθηλες για οσο σε πονανε και χρησιμοποιησε το θηλαστρο και το μπιμπερο οταν ειναι να ληψεις..

Τα θηλαστρα δεν ειναι τοσο αποτελεσματικα οσο τα μωρα οποτε θα χρειαζεται να αντλεις περισσοτερες φορες για να μην μιωθει τοσο η παραγωγη..

Αν θέλεις να κάνεις αποκλειστική άντληση θα χρειαστείς νοσοκομειακό θήλαστρο προκειμένου να μην μειωθεί η παραγωγή σου.

Όμως πραγματικά, δεν το θεωρώ καθόλου καλή ιδέα. Η άντληση, το πλύσιμο και η αποστείρωση θηλάστρου και μπιμπερό είναι πολύ χρονοβόρα, και η μεταφορά του γάλακτος εκτός σπιτιού ολόκληρη φασαρία. Ενώ ο θηλασμός είναι τεράστια ευκολία. Δεν χρειάζεσαι ΤΙΠΟΤΑ.

Είναι λογικό να δυσκολεύεσαι, οι πρώτες εβδομάδες είναι πάντα δύσκολες, όμως σε λίγο καιρό οι θηλές σου δεν θα πονάνε και θα ξεφορτωθείς και τις ψευδοθηλές και θα είναι όλα ευκολότερα. Σχετικά με τον πόνο στις θηλές, πρόσεχε να τοποθετείς σωστά το μωρό στο στηθος. Το στόμα του πρέπει να είναι καλά ανοιχτό, και να μπαίνει μέσα μεγάλο τμήμα της θηλαίας άλω για να θηλάζει σωστά και να μην σε πληγώνει

jv42p3.png

DfUyp2.png

Διαφημίσεις

Φίλη μου και εγώ πονούσα τις πρώτες μέρες, όμως έπειτα μαλακώνουν οι θηλές και δεν θα καταλαβαίνεις καθόλου πόνο, με λίγη κρεμούλα ΑQUASOL A και ασπίδες,για μερικές μέρες, θα γίνεις μια χαρά!!! Μην κάνεις το λάθος να αντλείς, ταλαιπωρία αφάνταστη, άσε που χάνεις όλη τη μαγεία με το μωρό σου στο στήθος! Μεγαλώνοντας θα ζητά περισσότερη ποσότητα και δεν θα σου είναι εύκολη η καθημερινή άντληση, δεν αναφέρω αποστείρωση, γιατί με πρόλαβαν οι άλλες μανούλες. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΜΠΟΡΕΙΣ!!!!!!

Ξέχασα να προσθέσω άλλη μία φανταστική συμβουλή, για θεραπεία θηλών! ΚΑΛΟΣ ΑΕΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ!!!! Εγώ είχα παιδάκια της γειτονιάς το καλοκαίρι στο σπίτι μου, και τα έστελνα κάτω στην αυλή να παίξουν για να κυκλοφορώ με το στήθος γυμνό , και να αερίζονται οι θηλές, και ΝΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ!!!! Με τις παραπάνω συμβουλές δεν θα πονάς καθόλου σε λίγες μέρες!!!

Ξέχασα να προσθέσω άλλη μία φανταστική συμβουλή, για θεραπεία θηλών! ΚΑΛΟΣ ΑΕΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ!!!!

Πραγματικα ειανι πολυ σωστο αυτο... κι εγω προσπαθουσα να αφηνω το στηθος να παιρνει αερα οσο το δυνατον περισσοτερο για οσο κρατησε τελος παντων ο θηλασμος.

Πραγματικα κι εγω θεωρω την αντληση πολυ κοπιαστικη διαδικασια και ηταν κι ενας λογος που μου μειωθηκε η παραγωγη και τελικα με εκανε κα εγκαταλειψω την προσπαθεια.:-(

• 3 weeks later...

αγγελικη δεν ξερω τι εκανες τελικα αλλα εγω που βγαζω μονο με θηλαστρο εχω μεγαλο προβλημα. το γαλα μου πια δεν φτανει και ψαχνομαι τωρα να δω τι θα κανω. βεβαια εγω την επαθα ετσι γιατι ηταν προωρη και μετα απο 1 μηνα θερμοκοιτιδας και νοσηλιας δεν καταφερε να πιασει στηθος. εχω στεναχωρηθει πολυ τωρα 4 μηνων ειναι και αν δεν βρω λυση γρηγορα να αυξηθει σε καμια 10 μερες που θα τελειωσει και οτι εχω φυλαξει στην καταψυξη θα ξεκινησω μεικτη μισο δικο μου μισο ξενο.

Εγω και στα δυο μου παιδια αντλουσα και ταιζα. Δεν καταφερα να θηλαζουν κατευθειαν και η αληθεια ειναι οτι το ειδα πιο βολικο, μπηκαν σε προγραμμα και δεν ειχα το αγχος αν χορτασαν η οχι. Στο πρωτο δυσκολευτηκα με τις αντλησεις γιατι εκανα 8-10 την ημερα για 6 μηνες. Στο δευτερο μου ηρθαν ολα ευκολοτερα, αντλουσα μεχρι 8 μηνων και εκανα 5-6 αντλησεις την ημερα. Αυτη τη στιγμη αν εκανα τριτο παιδακι παλι τις αντλησεις θα επελεγα, εμενα δεν με παει ο θηλασμος καθολου.

Διαφημίσεις

Εγω εκανα μονο αντλησεις μεχρι πριν ενα μηνα αλλα με κουρασε πολυ.

Τωρα προσπαθω να τον μαθω να θηλαζει για να γλιτωσω ολη τη φασαρια που αναφερθηκε ηδη αλλα δεν τα καταφερνω παντα. Ετσι τα κανω και τα δυο.Τουλαχιστον εχω κοψει τις βραδινες αντλησεις. Μισοκοιμισμενο τον καταφερνω να θηλασει.

rMRvp2.png

αγγελικη δεν ξερω τι εκανες τελικα αλλα εγω που βγαζω μονο με θηλαστρο εχω μεγαλο προβλημα. το γαλα μου πια δεν φτανει και ψαχνομαι τωρα να δω τι θα κανω. βεβαια εγω την επαθα ετσι γιατι ηταν προωρη και μετα απο 1 μηνα θερμοκοιτιδας και νοσηλιας δεν καταφερε να πιασει στηθος. εχω στεναχωρηθει πολυ τωρα 4 μηνων ειναι και αν δεν βρω λυση γρηγορα να αυξηθει σε καμια 10 μερες που θα τελειωσει και οτι εχω φυλαξει στην καταψυξη θα ξεκινησω μεικτη μισο δικο μου μισο ξενο.

αντι να δινεις οτι εχεις στην καταψυξη καλυτερο θα ηταν να βαζεις το μωρο σου να θηλαζει πιο συχνα (και ανα μιαμιση ωρα) , γιατι επιβαρυνεις την ηδη δυσκολη κατασταση..αν σκοπευεις να θηλασεις κι αλλο μην το αργεις να ενημερωθεις ωστε να αυξησεις το γαλα σου..γιατι οσο περναει ο καιρος θα ειναι και πιο δυσκολο..τα κοριτσια ειναι εδω και βοηθανε..γιατι δεν ρωτας απο το να το αφηνεις???

83hKp3.png

αντι να δινεις οτι εχεις στην καταψυξη καλυτερο θα ηταν να βαζεις το μωρο σου να θηλαζει πιο συχνα (και ανα μιαμιση ωρα) , γιατι επιβαρυνεις την ηδη δυσκολη κατασταση..αν σκοπευεις να θηλασεις κι αλλο μην το αργεις να ενημερωθεις ωστε να αυξησεις το γαλα σου..γιατι οσο περναει ο καιρος θα ειναι και πιο δυσκολο..τα κοριτσια ειναι εδω και βοηθανε..γιατι δεν ρωτας απο το να το αφηνεις???

δεν καθετε στο στηθος η δικια μου τις τελευταιες 2 βδομαδες δεν το προσπαθω καν. πριν καθε μερα και τον πρωτο μηνα που την πηρα σπιτι σε καθε γευμα. κοπανιεται κλαιει μεχτυπαει με γρατζουναει λες και το βασανιζω το παιδι. εχω δοκιμασει οτι σταση θηλαμου υπαρχει μηπως εφταιγε αυτο αλλα.... εχω ρωτησει τι να κανω για να το αυξησω σε πολλα σχετικα θεματα και περιμενω απαντησεις. ακομα δεν εχω παρει καμια. εχω πελαγωσει και ειμαι μες στα νευρα μονο στην ιδεα οτι μπορει να ξεκινησουμε ξενο. πιστευω πως το μεγαλυτερο λαθος που εγινε ηταν στο μαιευτηριο που δεν με ενημερωσαν σωστα και δεν με αφησαν να θηλασω εγκαιρα το μωρο

Διαφημίσεις

και τα δυο μου παιδια τα θηλασα με αποκλειστικη χρηση θηλαστρου, οχι νοσοκομειακου αλλα καλου ηλεκτρονικου θηλαστρου, ειδικο στις συχνες αντλησεις καθημερινα.

την πρωτη μου κορη την θηλασα ετσι 6 μηνες, μετα σταματησα γιατι πηγα στη δουλεια.

την δευτερη μου κορη την θηλασα ετσι 7μιση μηνες και μετα παλι σταματησα γιατι πηγα στη δουλεια.

ειχα γαλα και ποτε δεν τεθηκε θεμα μειωσης απο τη χρηση θηλαστρου..παρα τις προβλεψεις των γυρω μου αλλα και της μαιας μου.

μαλιστα και τις δυο φορες που προσπαθησα να αποθηλασω ηταν εξαιρετικα δυσκολο καθως το γαλα δεν κοβοταν με τιποτα.

αν με ρωτησετε αν ηταν ευκολο ολο αυτο με αποστειρωσεις και τοσο συχνες αντλησεις...θα σας απαντησω πως οχι..αλλα ηταν ο μονος τροπος να θηλασω τα παιδια μου και να μη μου κοπει το γαλα επειδη δεν τραβουσαν τα παιδια μου απο το στηθος οπως επρεπε.ισως να μπορουσα να το παλεψω περισσοτερο αλλα μπηκα σε ενα ρυθμο με το θηλαστρο και μετα συνηθισα και δεν ηθελα να το αλλαξω αυτο.

το θηλαστρο με βοηθησε να τους δωσω γαλα μητρικο αποκλειστικα χωρις ουτε μια φορα να χρειαστει συμπληρωμα ολο αυτο το διαστημα που κρατησε ο θηλασμος...

για μενα αξιζε τον κοπο.

και τα δυο μου παιδια τα θηλασα με αποκλειστικη χρηση θηλαστρου, οχι νοσοκομειακου αλλα καλου ηλεκτρονικου θηλαστρου, ειδικο στις συχνες αντλησεις καθημερινα.

την πρωτη μου κορη την θηλασα ετσι 6 μηνες, μετα σταματησα γιατι πηγα στη δουλεια.

την δευτερη μου κορη την θηλασα ετσι 7μιση μηνες και μετα παλι σταματησα γιατι πηγα στη δουλεια.

ειχα γαλα και ποτε δεν τεθηκε θεμα μειωσης απο τη χρηση θηλαστρου..παρα τις προβλεψεις των γυρω μου αλλα και της μαιας μου.

μαλιστα και τις δυο φορες που προσπαθησα να αποθηλασω ηταν εξαιρετικα δυσκολο καθως το γαλα δεν κοβοταν με τιποτα.

αν με ρωτησετε αν ηταν ευκολο ολο αυτο με αποστειρωσεις και τοσο συχνες αντλησεις...θα σας απαντησω πως οχι..αλλα ηταν ο μονος τροπος να θηλασω τα παιδια μου και να μη μου κοπει το γαλα επειδη δεν τραβουσαν τα παιδια μου απο το στηθος οπως επρεπε.ισως να μπορουσα να το παλεψω περισσοτερο αλλα μπηκα σε ενα ρυθμο με το θηλαστρο και μετα συνηθισα και δεν ηθελα να το αλλαξω αυτο.

το θηλαστρο με βοηθησε να τους δωσω γαλα μητρικο αποκλειστικα χωρις ουτε μια φορα να χρειαστει συμπληρωμα ολο αυτο το διαστημα που κρατησε ο θηλασμος...

για μενα αξιζε τον κοπο.

Και για μενα αξιζε τον κοπο, γιατι ο σκοπος μου ηταν να πιουν τα παιδακια μου μητρικο, χωρις να με νοιαζει αν θα ναι απο το μπουκαλι η απο το στηθος

και μένα στην αρχή πονούσαν οι θηλές μου και μάλιστα είχαν κοκκινήσει... Μετά απο 3 βδομάδες όμως μου ερχόταν πολύ φυσικό και δεν πονούσα πια καθόλου... Τώρα ο μικρός μου είναι σχεδόν 5 μηνών και κάνει το στήθος μου σφεντόνα καμιά φορά και δεν πονάω καθόλου!!!

eNortjKzUjI0MjAztVSyBlwwFXYC1A,,39.png

Εχω την εξης απορια (μπορει να ειναι κ χαζη!)

Με την αποκλειστικη αντληση το μωρο παιρνει τα λιπαρα συστατικα του μητρικου γαλακτος που ειναι τοσο απαραιτητα???ρωταω γιατι το θηλαστρο δεν δειχνει την πραγματικη ποσοτητα γαλακτος που εχει το στηθος (αν εχω καταλαβει σωστα:?),καταφερνει να βγαλει και τα λιπαρα αυτα συστατικα ή οχι?:rolleyes:

Εχω την εξης απορια (μπορει να ειναι κ χαζη!)

Με την αποκλειστικη αντληση το μωρο παιρνει τα λιπαρα συστατικα του μητρικου γαλακτος που ειναι τοσο απαραιτητα???ρωταω γιατι το θηλαστρο δεν δειχνει την πραγματικη ποσοτητα γαλακτος που εχει το στηθος (αν εχω καταλαβει σωστα:?),καταφερνει να βγαλει και τα λιπαρα αυτα συστατικα ή οχι?:rolleyes:

Δεν υπαρχει τετοιο θεμα. Το μονο προβλημα ειναι οτι δεν αδειαζει το στηθος, οπως θα το αδειασει το μωρο. Και η φασαρια με την αποστειρωση φυσικα.

Δεν υπαρχει τετοιο θεμα. Το μονο προβλημα ειναι οτι δεν αδειαζει το στηθος, οπως θα το αδειασει το μωρο. Και η φασαρια με την αποστειρωση φυσικα.

Ευχαριστω για την απαντηση:)

καλησπέρα κορίτσια... είμαι νέα μαμά έχω ένα μωράκι 5 μηνών και θα το θηλάσω μέχρι 1 έτους και το θέμα του θηλασμού το έχω εξαντλήσει,το έχω ψάξει πολύ και ανακάλυψα ότι η δύναμη της φύσεις είναι τεράστια και είπα όχι στο τάισμα μητρικού γάλακτος με μπιμπερό...

κοιτάξτε μια πρόσφατη έρευνα που έκανα τι ανακάλυψα...

6. Ανάλογα με την ώρα της ημέρας.

Το γάλα της μητέρας τείνει να έχει περισσότερο όγκο το πρωί, πιο πολλή λακτόζη και νερό. Όσο προχωράει η ημέρα προς το βράδυ το γάλα λιγοστεύει σε ποσότητα, αλλά και συγκεντρώνει περισσότερο λίπος.

Το βράδυ το μητρικό γάλα εμφανίζει σημαντικά ποσά μελατονίνης, μιας ορμόνης του σώματος που φέρνει ύπνο! Περιλαμβάνει επίσης σημαντικές ποσότητες φυσικών οπιοειδών του σώματος που ηρεμούν το μωράκι.

8. Κατά τη διάρκεια του ίδιου γεύματος.

Μόλις το μωρό πιάσει τη θηλή και ξεκινήσει να τρώει, το γάλα της μαμάς είναι υδαρές και γλυκό. Όσο προχωράει το γεύμα του οι τελευταίες ρουφηξιές γίνονται χορταστικές, γεμάτες λίπος!

9. Ανάλογα με την εποχή του χρόνου.

Το καλοκαίρι, για να ανταπεξέλθει στη ζέστη, το μωρό θηλάζει πιο συχνά τη μητέρα του. Με τον τρόπο αυτό παίρνει περισσότερο από το πρώτο γάλα, στην αρχή του γεύματος, το οποίο, όπως είπαμε πριν, είναι πιο υδαρές. Το χειμώνα αντίθετα, τα γεύματά του στο στήθος τείνουν να είναι πιο μεγάλης διάρκειας και αραιότερα, επομένως με περισσότερο λίπος και λιγότερο νερό.

10. Όταν το μωρό κρυολογήσει.

Κάθε φορά που το παιδί παθαίνει μια λοίμωξη, έκθεση στο συγκεκριμένο ιο ή μικρόβιο υπάρχει ταυτόχρονα και για τη μητέρα, επειδή ζει στο ίδιο περιβάλλον. Η μητέρα καταπολεμά τη λοίμωξη καλύτερα, δεν εκδηλώνει συμπτώματα ή εκδηλώνει ελάχιστα, φτιάχνει γρήγορα ειδικά αντισώματα και παράγοντες άμυνας, οι οποίοι φτάνουν στο παιδί μέσα από το γάλα της. Κάθε φορά που το μωρό αρρωσταίνει το μητρικό γάλα ανταποκρίνεται με αλλαγές στη σύστασή του και γεμίζει με προστασία.

η πηγή είναι από εδώ σας συνιστώ να την επισκεφτείτε... http://www.pediatros-thes.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=113&Itemid=144

Αυτά τα γράφω για να σας δώσω να καταλάβετε πώς το (μητρικό μπιμπερό) πολλές φορές είναι λάθος γιατί όλες οι μέρες δεν είναι ίδιες με τις προηγούμενες και το μητρικό γάλα διαμορφώνετε ανάλογα με τις καθημερινές ανάγκες του μωρού μας....

Σε κάθε κίνηση σας ώμος να συμβουλεύεστε τον παιδίατρο σας ΠΑΝΤΑ....

EqSap2.png

• 2 weeks later...

για μενα αξιζε τον κοπο.

fysalida καλημερα.

έχω κι εγω ακολουθησει τον δικο σου τροπο ταισματος του μωρου μου.γεννησα Δεκεμβριο 2010 κ εδω κ τρεις μηνες αντλω κ ταιζω μονο δικο μου χωρις συμπληρωμα.νοικιαζω τοσο καιρο νοσοκομειακο το symphony κ ενδιαφερομαι να αγορασω καποιο διπλο για να το εχω ωστε να αντλω οσο περισσοτερο καιρο μπορω. ποιό θήλαστρο είχες?????

φοβαμαι μην ελλατωθει το γαλα ...

ειχα αγορασει το SWING με σκοπο να θηλαζω κ να αντλω για οταν απουσιαζω ,ειναι για περιστασιaκη χρηση ομως .ειμαι σε φαση αναζητησης αγορας ενος καλου θηλαστρου για αποκλειστικη αντληση.

Σε ευχαριστω:D

ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΝΟΥΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΟΙΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ......

lMVOp3.png

HcIWp3.png

fysalida καλημερα.

έχω κι εγω ακολουθησει τον δικο σου τροπο ταισματος του μωρου μου.γεννησα Δεκεμβριο 2010 κ εδω κ τρεις μηνες αντλω κ ταιζω μονο δικο μου χωρις συμπληρωμα.νοικιαζω τοσο καιρο νοσοκομειακο το symphony κ ενδιαφερομαι να αγορασω καποιο διπλο για να το εχω ωστε να αντλω οσο περισσοτερο καιρο μπορω. ποιό θήλαστρο είχες?????

φοβαμαι μην ελλατωθει το γαλα ...

ειχα αγορασει το SWING με σκοπο να θηλαζω κ να αντλω για οταν απουσιαζω ,ειναι για περιστασιaκη χρηση ομως .ειμαι σε φαση αναζητησης αγορας ενος καλου θηλαστρου για αποκλειστικη αντληση.

Σε ευχαριστω:D

ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΝΟΥΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΟΙΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ......

Ισως το pumb in style να σε εξυπηρετουσε το οποιο εχει διπλες χοανες απλα και αυτο λεει οτι ειναι για περιστασιακες αντλησεις. Εχω ακουσει ομως περιπτωσεις που αντλουσαν αποκλειστικα με sswing και δεν ειχαν προβλημα με την γαλουχια. Ισως αυτο να ειναι ενα ρισκο