aggelikaki Posted January 27, 2011 Share Posted January 27, 2011 χθες πήγαμε στο γιατρο και στον υπέρηχο είδαμε οτι είχε σταματήσει η καρδούλα του. απο οτι μας είπε λόγω και των προηγούμενων προβλημάτων που είχα μάλλον ήταν θέμα τρισωμίας, τωρα μου είπε να κοψω τα φάρμακα μήπως πέσει απο μόνο του μέχρι το σαββατοκυριακο αλλιως θα παω τη δευτερα για αποξεση. ξερετε αν ποναει, νιωθεις κατι μετα? χθες εκλαψα λίγο αλλά μετα πάγωε το προσωπο μου. δεν ξέρω αν το κάνω επειδη δεν νιωθω κάτι ήγια να μην στεναχωρώ τους δίπλα μου. δεν ξέρω τι γίνεται. απο το πρωι που ξυπνησα το σκεφτομαι. εσεις τι κάνατε? σας πέρασε γρήγορα? τι νιώθεις μετα? ξαναπιάσατε γρηγορα παιδάκι? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mama xrysa Posted January 27, 2011 Share Posted January 27, 2011 κοριτσακι μου λυπάμαι...δεν ξερω πόσον εβδομαδων είσαι αλλα να ξερεις πως σελίγα χρόνια που θα εχεις ενα μικρούλη να σε φωναζει μαμα θα σου φαινεται αυτό τόσο μικρό και μακρινο... Η απόξεση τωρα είναι μια μικρή επέμβαση η οποια θα κρατησει λίγο.Εγω για 1-2 μερες ζαλιζόμουν, θελει ξεκούραση μετα.Δεν ποναει καθόλου.Εγω δεν εμεινα γρηγορα εγκυος γιατι επρεπε να προφυλαχτω για να δούμε τι φταιει...χρειαστηκε να κανω ενα χειρουργειο και αμεσως μετα ήρθε το πρωτο μου μωρακι!απο όσο ξερω όμως σου λενε οτι αφηνεις τον οργανισμό να ξεκουραστει για ενα δυο μηνες και μετα αρχιζεις προσπάθειες! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexele Posted January 27, 2011 Share Posted January 27, 2011 Η ΑΠΟΞΕΣΗ ΔΕΝ ΠΟΝΑΕΙ ΑΦΟΥ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ. Η ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ, ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΝΟΙΩΘΑ ΚΑΤΙ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΤΣΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ. Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ ΉΤΑΝ ΣΕ 5 ΜΗΝΕΣ (ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ). ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΩΣΗ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ!!! ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕ ΝΕΟ ΕΜΒΡΥΑΚΙ ΣΤΗ ΚΟΙΛΙΤΣΑ!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mousmoulitsa Posted January 27, 2011 Share Posted January 27, 2011 Λυπαμαι καλη μου το εχω περασει και ξερω πως νιωθεις. Η αποξηση δεν ειναι τιποτα μετα δεν αισθανεσαι τιποτα απολυτως εγω σηκωθηκα αμεσως μολις ξυπνησα ουτε καν ζαλιζομουν ουτε καθησα να πω την αληθεια στο κρεβατι .Είναι πολυ ευκολο να μεινεις εγκυος αμεσως μετα λογω ορμονων που υπαρχουν ακομα και στο οτι ειναι καθαρη η μητρα σου συνιστω παντως να περασουν κανα δυο κυκλοι να ξεκουραστει το σωμα σου και μετα αλλωστε θα σε συμβουλεψει και ο γιατρος σου.Εγω εμεινα αμεσως μετα δεν προλαβα καν να αδιαθετησω αλλα ηταν παλι παλλιδρομη δυστυχως. Σου ευχομαι να περασει γρηγορα και συντομα με ενα μωρο στην αγκαλια Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marilena2 Posted January 27, 2011 Share Posted January 27, 2011 Εγώ έκανα προχτές απόξεση, μόλις μπήκα στην 7η βδομάδα είχα αιμοραγία, πήγα στον γιατρό και μου είπε ότι τελείωσε. Περισσότερο πόναγα πριν την απόξεση, τώρα απλώς νιώθω μια μικρή ενόχληση κι έχω λίγο αίμα αλλά δεν πονάω. Κι εμένα μου είπε να περιμένω δύο κύκλους και μετά να ξαναπροσπαθήσω. Καλό κουράγιο και γρήγορα μ'ένα υγιές μωράκι! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelikaki Posted January 27, 2011 Author Share Posted January 27, 2011 αν ολα πηγαιναν καλα τωρα θα ημουν 7 εβδομαδων. ο σακοσ μου ειχε μεγαλωσει απο 6,7 σε 9,5 αλλα καρδια δεν ακουγαμε. τωρα απο πιεση των γυρω μου αποφασίσαμε με τον αντρα μου να παμε σημερα και σε καποιον αλλο γιατρο για υπερηχο. αν και δεν πιστευω να αλλαξει κατι απλα για να μην λεω οτι δεν εψαξα. μετα την αοξεση σε ποσο καιρο σου ερχεται περιοδοσ? αν στα φερει ετσι η φυση και μεινεις πριν το διαστημα που πρεπει να περασει εγκυος εχει προβληματα το νεο μωρακι? δεν ξερω πραγματικα τι πηγε στραβα..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elsaki... Posted January 27, 2011 Share Posted January 27, 2011 Θα περιμένεις σίγουρα μια απόκλιση της περιόδου... μπορεί να κάνει να έρθει και 40 ημέρες... ανάλογα τον οργανισμό! Και δεν νομίζω ότι εάν μείνεις νωρίτερα έγκυος ότι έχει πρόβλημα το έμβρυο... ρώτα και το γιατρό σου... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bp-IOLH Posted January 27, 2011 Share Posted January 27, 2011 Λυπάμαι πάρα πολύ. Το έχω πάθει 3 φορές. Η τελευταία ήταν πριν από 12 μέρες. Πήγαμε κι ακούσαμε την καρδιά του να χτυπάει και μετά από λίγες μέρες είχε σταματήσει. Στις 15 του μήνα έκανα απόξεση. Η απόξεση δεν πονάει, δεν καταλαβαίνεις κάτι. Όταν ξύπνησα, πονούσε η κοιλιά μου, πήρα παυσίπονα και μου πέρασε. Λίγο με πείραξε η νάρκωση (πάντα με πειράζει), έκανα εμετούς αλλά μετά όλα καλά. Το ίδιο βράδυ βγήκα έξω με φίλους. Είχα αίμα για κανά 2 μέρες και μετά είχα μόνο κάτι καφέ-ροζ. Τώρα πάει κι αυτό, πέρασε. Περιμένω τα αποτελέσματα από την ιστολογική και τον καρυότυπο του εμβρύου να δούμε τι έφταιξε κι αυτή τη φορά. Την πρώτη φορά ήταν μερική μύλη κύηση. Τη δεύτερη φορά δεν υπήρχε έμβρυο και δεν κάναμε εξετάσεις, δεν έκανα καν απόξεση, γιατί αποβλήθηκε μόνο του. Τώρα την τρίτη φορά τουλάχιστον υπήρχε έμβρυο κι έτσι περιμένουμε μήπως υπάρξουν κάποιες απαντήσεις. Έχω κάνει του κόσμου τις εξετάσεις και δεν μου βρίσκουν τίποτε. Μετά την δεύτερη παλλίνδρομη έκανα μια υστεροσκόπηση και βρέθηκε διάφραγμα στη μήτρα. Υποτίθεται ότι αυτός ήταν ο λόγος αλλά τελικά μου συνέβη και τρίτη φορά. Εύχομαι σε όλες τις κοπέλες η επόμενη εγκυμοσύνη τους να είναι τελειόμηνη και να κρατήσουν ένα γερό μωρό στην αγκαλιά τους. Εγώ τελείωσα μ' αυτά τα θέματα, δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ και ξαναπροσπαθήσω. Το πάλεψα 3 φορές, έκανα ένα σκασμό εξετάσεις αλλά πάλι τίποτε. Τώρα δεν έχω άλλο κουράγιο. Είμαι και αρκετά μεγάλη σε ηλικία και δεν έχω άλλες αντοχές. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mama xrysa Posted January 27, 2011 Share Posted January 27, 2011 αν ολα πηγαιναν καλα τωρα θα ημουν 7 εβδομαδων. ο σακοσ μου ειχε μεγαλωσει απο 6,7 σε 9,5 αλλα καρδια δεν ακουγαμε. τωρα απο πιεση των γυρω μου αποφασίσαμε με τον αντρα μου να παμε σημερα και σε καποιον αλλο γιατρο για υπερηχο. αν και δεν πιστευω να αλλαξει κατι απλα για να μην λεω οτι δεν εψαξα.μετα την αοξεση σε ποσο καιρο σου ερχεται περιοδοσ? αν στα φερει ετσι η φυση και μεινεις πριν το διαστημα που πρεπει να περασει εγκυος εχει προβληματα το νεο μωρακι? δεν ξερω πραγματικα τι πηγε στραβα..... Δηλαδη δεν είχατε ακούσει καθόλου καρδια;τοτε σίγουρα να πατε και σε άλλον γιατρο!εγω και στις δυο μου κόρες ακουσα καρδια αργότερα απο το κανονικό γιατι είχαν μικρότερη αναπτυξη απο ότι επρεπε!τωρα η μια είναι δυο χρονων και η αλλη 5 μηνων! Και πιθανον την απόξεση που εκανα και εγω τότε να εγινε αδικα... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bp-IOLH Posted January 27, 2011 Share Posted January 27, 2011 Α, ξέχασα να γράψω ότι όσον αφορά την περίοδο, μετά την 1η παλλίνδρομη (που έγινε απόξεση) η περίοδος μου ήρθε σε 38 μέρες. Μετά την 2η παλλίνδρομη (δεν έγινε απόξεση αλλά αποβλήθηκε μόνο του) η περίοδος μου ήρθε στις 60 μέρες. Τώρα δεν ξέρω πότε θα μου έρθει, περιμένω. Η μαία στο μαιευτήριο μου είπε ότι θα έρθει σε ένα μήνα αλλά είμαι σίγουρη ότι θα κάνει παραπάνω. Ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χριστινα Μ Posted January 27, 2011 Share Posted January 27, 2011 aggelikaki μου λυπαμαι πολυ με τετοια πραγματα που συμβαινουν εγω παρομια εμπειρια δεν ειχα αλλα θα σου πω αυτο μην στεναχωριεσαι ο θεουλης και η παναγιτσα ειναι εκει ψηλα και σε βλεπουν και πολυ συντομα θα σου στειλουν ενα μωρακι και ολα αυτα θα μοιαζουν μακρινα θα γινεις μανουλα πολυ συντομα φιλακια πολλα.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelikaki Posted January 27, 2011 Author Share Posted January 27, 2011 την πρωτη φορα που πηγαμε δεν ακουσαμε τιποτα. ειδαμε μονο σακο την δευτερη 117 παλμους αλλα ειχα αποκολησει και ο σακοσ ειχε γινει μακροστενος. την τριτη 101 παλμους, σακος στρογγυλος μεγεθους 6,7 κια πολυ βελτιωμενη η αποκοληση. υπηρχε σε ελάχιστα σημεια. τετρατη φορα, δηλαδη χθες, καθολου καρδια, σακος στρογγυλος, μεγεθος 9,5. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelikaki Posted January 27, 2011 Author Share Posted January 27, 2011 Λυπάμαι πάρα πολύ.Το έχω πάθει 3 φορές. Η τελευταία ήταν πριν από 12 μέρες. Πήγαμε κι ακούσαμε την καρδιά του να χτυπάει και μετά από λίγες μέρες είχε σταματήσει. Στις 15 του μήνα έκανα απόξεση. Η απόξεση δεν πονάει, δεν καταλαβαίνεις κάτι. Όταν ξύπνησα, πονούσε η κοιλιά μου, πήρα παυσίπονα και μου πέρασε. Λίγο με πείραξε η νάρκωση (πάντα με πειράζει), έκανα εμετούς αλλά μετά όλα καλά. Το ίδιο βράδυ βγήκα έξω με φίλους. Είχα αίμα για κανά 2 μέρες και μετά είχα μόνο κάτι καφέ-ροζ. Τώρα πάει κι αυτό, πέρασε. Περιμένω τα αποτελέσματα από την ιστολογική και τον καρυότυπο του εμβρύου να δούμε τι έφταιξε κι αυτή τη φορά. Την πρώτη φορά ήταν μερική μύλη κύηση. Τη δεύτερη φορά δεν υπήρχε έμβρυο και δεν κάναμε εξετάσεις, δεν έκανα καν απόξεση, γιατί αποβλήθηκε μόνο του. Τώρα την τρίτη φορά τουλάχιστον υπήρχε έμβρυο κι έτσι περιμένουμε μήπως υπάρξουν κάποιες απαντήσεις. Έχω κάνει του κόσμου τις εξετάσεις και δεν μου βρίσκουν τίποτε. Μετά την δεύτερη παλλίνδρομη έκανα μια υστεροσκόπηση και βρέθηκε διάφραγμα στη μήτρα. Υποτίθεται ότι αυτός ήταν ο λόγος αλλά τελικά μου συνέβη και τρίτη φορά. Εύχομαι σε όλες τις κοπέλες η επόμενη εγκυμοσύνη τους να είναι τελειόμηνη και να κρατήσουν ένα γερό μωρό στην αγκαλιά τους. Εγώ τελείωσα μ' αυτά τα θέματα, δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ και ξαναπροσπαθήσω. Το πάλεψα 3 φορές, έκανα ένα σκασμό εξετάσεις αλλά πάλι τίποτε. Τώρα δεν έχω άλλο κουράγιο. Είμαι και αρκετά μεγάλη σε ηλικία και δεν έχω άλλες αντοχές. μην απελπιζεσαι, εξαλου αν το θελεις πολυ ισως να μπορεις να υιοθετησεισ ενα παιδακι. εγω το ηθελα πολυ αυτο το μωρο αλλα δεν....ελπιζω να ειμαι τυχερη την επομενη φορα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konie Posted January 27, 2011 Share Posted January 27, 2011 Καλησπερα σας, ειμαι καινουρια στο forum μπηκα για πρωτη φορα σημερα. Προερχομαι και εγω απο δυο παλινδρομες κυησεις και ειμαι ηδη 40 οποτε καταλαβαινω απολυτα τα συναισθηματα που υπαρχουν. εχω κανει και εγω ενα σκασμο εξετασεις. και εις γνωση μου για να ξαναπροσπαθησω περασε ενας χρονος(γιατι εψαχνα εψαχνα) και ειμαι τωρα 5 εβδομαδων και 5 ημερων. χθες πηγα στον γυναικολογο και ειδαμε σακο και το "φασολι" και σε δεκα μερεσ θα παω για να ακουσουμε καρδια. οπου βεβαια εχω παντα στο μυαλο μου τις προηγουμενεσ φορες, οπου στον εναν υπερηχο οκ και στον αμεσως επομενο ειχε σταματησει.Τρελλο αγχος. Εχω θρομβοφιλια (mthfr ομοζυγωτικο και rai I ετεροζυγωτικο και εχω και hashimoto) ειμαι λοιπον σε Τ4 100 και φετος και σε αγωγη ηπαρινης ελπιζοντας οτι αυτο εφταιγε για την περσινη παλινδρομη. Για μενα ομως δεν σημαινει τιποτα αφου ξερω οτι δεν εχω παθολογικη θρομβοφιλια αλλα μονο τα γονιδια. αρα τα υπολοιπα ειναι προληψη και ποτε δεν ξερεις τελικα γιατι και τι εχεις. Και απ τι διαβαζω και απο εσας μπορει να μην εχεις και τιποτα και απλα παλινδρομεις. Τι να πω... Καλη τυχη σε ολες μας Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
viki35 Posted January 27, 2011 Share Posted January 27, 2011 Πωπω ρε παιδια αυτες οι παλλινδρομες εχουνε γινει επιδημεια πλεον . Και εγω μετα απο 2 εγκυμοσυνες και 2 παιδακια , ειπαμε να δοκιμασουμε το 3ο και κατελειξε σε παλλινδρομη . Η αποξεση δεν ειναι τιποτα τελικα , σε κοιμιζουνε και γινεται ολη η δουλεια , οταν ξυπνησα πονουσα ελαχιστα , λιγο ζαλαδα απο την ναρκωση αλλα ξαπλωσα για κανα μισαωρο και μετα αφου μου εδωσε οδηγιες ο γιατρος μου φυγαμε . Την ιδια μερα πηγαμε και στο χωριο τοθ αντρα μου γιατι ητανε οι εκλογες και γιατι επρεπε να γυρησουμε και πισω την ,μητερα του που τσακιστικε αρων αρων να ερθει να μας κρατησει τα μωρα απο την προηγουμενη για να με βγαλει μια βολτα ο αντρας μοθ να αλλα3ουμε ολα τα ρουχα για εγκυμοσυνη που ειχα αγορασει (ευτυχως οχι εγκυμοσυνης αλλα ρουχα που θα χρησιμευαν ), να παμε να πιουμε εναν καφε και να φαμε . Μας κρατησε τα μωρα και την εποχμενη για την επεμβαση και μετα πηγαμε χωριο , ημουνα λιγο καπως , αιμα δεν ειχα ιδιαιτερο τις πρωτες μερες , μετα την 5η ομως αρχησανε τα οργανα , φοβερες αιμοραγιες λες και ειχα περιοδο , ισως επειδη εκανα συνεχεια μα συνεχεια δουλειες για να κραταω το μυαλλο μ ου απασχολημενο , και επειδη επερνα τα παιδια μου αγκαλια συνεχεια και τα σηκωνα (ο μεγαλος ειναι 19500 κιλα ). Μετα απο 1,5 βδομαδα περασε το αιμα και εφτια3ε καπως η διαθεση μου . Περιοδος μου ηρθε στις 42 μερες . Και απο τοτε ειμαι στη μεση του 2ου κυκλου και περιμενω σε 16 μερες την 3η μου περιοδο .Δεν 3ερω αμα θελω να δοκιμασω 3ανα για 3ο παιδακι , ισως καποια στιγμη αργοτερα . Τις πρωτες μερες με ειχε τσακισει ολο αυτο , εμπαινα και εβλεπα πως ειναι εμβρυα 8 εδβομαδων σε υπερηχους , φανταζομουνα οτι θα ητανε αγορακι (και τωρα που τα γραφω νοιωθω καπως ) , οτι ητανε το 3ο μας παιδακι και τετοια , ομως μετα επρεπε να αντιδρασω δεν μπορουσα να ειμαι τοσο χαλια για τα παιδια μου , μου εκανε κακο και μενα οποτε ειδα το 3ο παιδακι ως απλα μια εγκυμοσυνη που δεν τα καταφερε , σκληρο πολυ αλλα δεν μπορουσα να σκεφτομαι διαφορετικα , ακομα και αυτες τις μερες περασε απο τη σκεψη μου ποσο μηνων θα ημουνα αλλα το εδιωξα απο το μυαλλο μου , κακα τα ψεμματα ομως εμενα με βοηθανε πολυ τα παιδακια να προχωρησω , αμα δεν ειχα αυτα δεν ξερω πως θα ημουνα . βεβαια η ελαφρια καταθληψη που ειχα πριν καποια χρονια επανηλθε , καθως και πολλα ψυχοσωματικα συμπτωματα . Τον πρωτο καιρο εβλεπα κατι ονειροα που με ταραζανε . Τον πατερα μου , που χασαμε ιουνιο , να κραταει το εμβρυακι αγκαλια και διαφορα τετοια . Αρχησα ξανα ψυχοθεραπεια , ισως τελικα να μην το εχω ξεπερασει οσο θελω να νομιζω . Παντως θα σας πω κατι , επειδη ο αντρας μου με τα παιδια μας ειναι ακριβως οπως εγω , τα ταιζει , τα μαγειρευει , τα φροντιζει , τα παιζει , τα ντυνει , ξυπναει τη νυχτα , κανει δηλαδη ακριβως τα παντα ποτε μου δεν ειχα πει οτι η μαμα ειναι πιο πανω απο το μπαμπα οπως λεγανε καποιες , μονο 1 φορα το ειπα ...μετα την απο3εση . Καλο κουραγιο σε ολα τα κοριτσια , ευχομαι πραγματικα με μια τελειομηνη εγκυμοσυνη και υγιη μωρακια . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dwraki Posted January 27, 2011 Share Posted January 27, 2011 την πρωτη φορα που πηγαμε δεν ακουσαμε τιποτα. ειδαμε μονο σακοτην δευτερη 117 παλμους αλλα ειχα αποκολησει και ο σακοσ ειχε γινει μακροστενος. την τριτη 101 παλμους, σακος στρογγυλος μεγεθους 6,7 κια πολυ βελτιωμενη η αποκοληση. υπηρχε σε ελάχιστα σημεια. τετρατη φορα, δηλαδη χθες, καθολου καρδια, σακος στρογγυλος, μεγεθος 9,5. καλο θα ειναι κουκλα να πας και για 2η γνωμη. εμενα ο γιατρος μου δεν ακουγε την καρδουλα του μωρου μου γυρο στιν 10 εβδομαδα και ουτε το εβλεπε να κουνιεται.με εστειλε ομως σε κεντρο που κανουν την αυχενικη,γιατι εκει εχουν ειδικα μηχανήματα,και εκει ειδαμε οτι το μωρακι μας ηταν μια χαρα........... βεβαια μεχρι να παμε εκει και να μαθουμε οτι ειναι καλα,νομιζα οτι το εχασα το μωρακι μου...ευτυχως ολα καλα!!!!!!! γι αυτο καλυτερα να παρεις και μια αλλη γνωμη. μακαρι να ειναι ολα καλα!!!!!!! Quote Ο θησαυρος μας ειναι ολη μας η ζωη!!!!:p11/06/2009:p Θεούλη μου....βοήθησε μας........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
bp-IOLH Posted January 27, 2011 Share Posted January 27, 2011 μην απελπιζεσαι, εξαλου αν το θελεις πολυ ισως να μπορεις να υιοθετησεισ ενα παιδακι. εγω το ηθελα πολυ αυτο το μωρο αλλα δεν....ελπιζω να ειμαι τυχερη την επομενη φορα. Όχι, αγάπη μου, δεν πρόκειται να υιοθετήσω. Έκανα προσπάθειες, έκανα εξετάσεις, κατέληξα με τρεις παλλίνδρομες και αποφάσισα ότι τελείωσα μ' αυτό το θέμα. Αν ήθελα τόσο πολύ να κάνω παιδί, θα το πάλευα, έτσι κι αλλιώς μένω έγκυος εύκολα. Όμως αποφάσισα ότι δεν είναι μόνο η μητρότητα στη ζωή. Ας έχω την υγεία μου και την αγάπη μου με τον άντρα μου. Τόσα και τόσα ζευγάρια μένουν χωρίς παιδιά, ούτε η πρώτη θα είμαι ούτε η τελευταία. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
babyprince Posted January 27, 2011 Share Posted January 27, 2011 χθες πήγαμε στο γιατρο και στον υπέρηχο είδαμε οτι είχε σταματήσει η καρδούλα του. απο οτι μας είπε λόγω και των προηγούμενων προβλημάτων που είχα μάλλον ήταν θέμα τρισωμίας,τωρα μου είπε να κοψω τα φάρμακα μήπως πέσει απο μόνο του μέχρι το σαββατοκυριακο αλλιως θα παω τη δευτερα για αποξεση. ξερετε αν ποναει, νιωθεις κατι μετα? χθες εκλαψα λίγο αλλά μετα πάγωε το προσωπο μου. δεν ξέρω αν το κάνω επειδη δεν νιωθω κάτι ήγια να μην στεναχωρώ τους δίπλα μου. δεν ξέρω τι γίνεται. απο το πρωι που ξυπνησα το σκεφτομαι. εσεις τι κάνατε? σας πέρασε γρήγορα? τι νιώθεις μετα? ξαναπιάσατε γρηγορα παιδάκι? Γλυκιά μου δεν μπορώ να σου πω να μην στεναχωριέσαι, γιατί θα ήμουν παράλογη. Όμως, η σκέψη της επόμενης προσπάθειας βοηθάει αρκετά. Προσωπικά μετά από 3 μήνες έπιασα αμέσως. Βλέπεις μόλις μείνεις μία φορά, ξαναμένεις εύκολα. Εγώ προτιμούσα να κάνω πολλά πράγματα για να ξεχνιέμαι, μάλιστα έκανα 2 ταξίδια απανωτά. Επίσης, ήθελα να μιλάω πολύ γι αυτό, που μάλλον με βοήθησε. Να ξέρεις μόνο πως όταν μία εγκυμοσύνη τερματίζεται έχει τους λόγους της και μόνο για καλό είναι και για σένα και για το έμβρυο. Στο λέω αυτό με κάθε επίγνωση. Αν λοιπόν σε βοηθάει να μιλάς, κάντο όσο περισσότερο μπορείς. Quote beeeeezzzzz Link to comment Share on other sites More sharing options...
babyprince Posted January 27, 2011 Share Posted January 27, 2011 Λυπάμαι πάρα πολύ.Το έχω πάθει 3 φορές. Η τελευταία ήταν πριν από 12 μέρες. Πήγαμε κι ακούσαμε την καρδιά του να χτυπάει και μετά από λίγες μέρες είχε σταματήσει. Στις 15 του μήνα έκανα απόξεση. Η απόξεση δεν πονάει, δεν καταλαβαίνεις κάτι. Όταν ξύπνησα, πονούσε η κοιλιά μου, πήρα παυσίπονα και μου πέρασε. Λίγο με πείραξε η νάρκωση (πάντα με πειράζει), έκανα εμετούς αλλά μετά όλα καλά. Το ίδιο βράδυ βγήκα έξω με φίλους. Είχα αίμα για κανά 2 μέρες και μετά είχα μόνο κάτι καφέ-ροζ. Τώρα πάει κι αυτό, πέρασε. Περιμένω τα αποτελέσματα από την ιστολογική και τον καρυότυπο του εμβρύου να δούμε τι έφταιξε κι αυτή τη φορά. Την πρώτη φορά ήταν μερική μύλη κύηση. Τη δεύτερη φορά δεν υπήρχε έμβρυο και δεν κάναμε εξετάσεις, δεν έκανα καν απόξεση, γιατί αποβλήθηκε μόνο του. Τώρα την τρίτη φορά τουλάχιστον υπήρχε έμβρυο κι έτσι περιμένουμε μήπως υπάρξουν κάποιες απαντήσεις. Έχω κάνει του κόσμου τις εξετάσεις και δεν μου βρίσκουν τίποτε. Μετά την δεύτερη παλλίνδρομη έκανα μια υστεροσκόπηση και βρέθηκε διάφραγμα στη μήτρα. Υποτίθεται ότι αυτός ήταν ο λόγος αλλά τελικά μου συνέβη και τρίτη φορά. Εύχομαι σε όλες τις κοπέλες η επόμενη εγκυμοσύνη τους να είναι τελειόμηνη και να κρατήσουν ένα γερό μωρό στην αγκαλιά τους. Εγώ τελείωσα μ' αυτά τα θέματα, δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ και ξαναπροσπαθήσω. Το πάλεψα 3 φορές, έκανα ένα σκασμό εξετάσεις αλλά πάλι τίποτε. Τώρα δεν έχω άλλο κουράγιο. Είμαι και αρκετά μεγάλη σε ηλικία και δεν έχω άλλες αντοχές. Είναι κρίμα να παραδίδεις τα όπλα. Εγώ μετά από 3 αποβολές (2 παλίνδρομες, 1 αποβολή) έμεινα ξανά έγκυος και το κράτησα. Τώρα το έχω στην αγκαλιά μου και είμαι πολύ χαρούμενη που δεν σταμάτησα να προσπαθώ. Τό έχω πει πολλές φορές μέσα στο φόρουμ. Είναι καθαρά θέμα γιατρού. Όλες μου οι εξετάσεις ήταν καθαρές και κανένας δεν έβρισκε τίποτα... Quote beeeeezzzzz Link to comment Share on other sites More sharing options...
ELISAVET Posted January 28, 2011 Share Posted January 28, 2011 Εγώ συμφωνώ με την Ιόλη.Πρέπει να διαφυλάξει την ψυχική της ισορροπία.Έχει περάσει πολλά κι έχει κουραστεί πολύ.Παρακάτω κανείς δεν μπορεί να ξέρει τί θα γίνει....... Το παν στη ζωή για μένα είναι να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου και με το σύντροφό σου και να ζήσεις μια καλά ζωή.Οφείλεις στον εαυτό σου αν μη τι άλλο να προσπαθείς να ζεις ευτυχισμένος. Τα παιδιά είναι ευλογία και χαρά, το ίδιο και η ζωή. Η ζωή είναι ευλογία και χαρά και δεν πρέπει να τη σπαταλάς....... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ValiaK Posted January 28, 2011 Share Posted January 28, 2011 Γλυκιά μου δεν μπορώ να σου πω να μην στεναχωριέσαι, γιατί θα ήμουν παράλογη. Όμως, η σκέψη της επόμενης προσπάθειας βοηθάει αρκετά. Προσωπικά μετά από 3 μήνες έπιασα αμέσως. Βλέπεις μόλις μείνεις μία φορά, ξαναμένεις εύκολα. Εγώ προτιμούσα να κάνω πολλά πράγματα για να ξεχνιέμαι, μάλιστα έκανα 2 ταξίδια απανωτά. Επίσης, ήθελα να μιλάω πολύ γι αυτό, που μάλλον με βοήθησε. Να ξέρεις μόνο πως όταν μία εγκυμοσύνη τερματίζεται έχει τους λόγους της και μόνο για καλό είναι και για σένα και για το έμβρυο. Στο λέω αυτό με κάθε επίγνωση. Αν λοιπόν σε βοηθάει να μιλάς, κάντο όσο περισσότερο μπορείς. Πώς γίνεται αυτό? Μονο στις άλλες γυναίκες απο ότι φαίνεται, σε μενα όχι... Εγώ περιμενα έξι κύκλους μετά την αποξεση (το μωρό μου παλλινδρόμησε) και τώρα ειμαστε στον 4ο κύκλο προσπαθειών και τίποτε!!! Να σημειώσω ότι το πρώτο μωρό το επιασα με την πρώτη... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelikaki Posted January 28, 2011 Author Share Posted January 28, 2011 χθες πηγαμε και για μια δευτερη γνωμη αλλά μας είπαν τα ιδια. αυριο το πρωι θα παω για αποξεση. δεν εχω δει αιμα ακομα ,αλλα σημερα εχω κατι πονακια. μετα απο ποσο καιρο αρχισατε να προσπαθητε παλι? ο γιατρος μου μου ειπε μετα απο 2-3 μήνες. ο γιατρος που πηγαμε χθες για τη δευτερη γνωμη μας είπε αμεσως μετα την πρωτη περιοδο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelikaki Posted January 28, 2011 Author Share Posted January 28, 2011 Όχι, αγάπη μου, δεν πρόκειται να υιοθετήσω.Έκανα προσπάθειες, έκανα εξετάσεις, κατέληξα με τρεις παλλίνδρομες και αποφάσισα ότι τελείωσα μ' αυτό το θέμα. Αν ήθελα τόσο πολύ να κάνω παιδί, θα το πάλευα, έτσι κι αλλιώς μένω έγκυος εύκολα. Όμως αποφάσισα ότι δεν είναι μόνο η μητρότητα στη ζωή. Ας έχω την υγεία μου και την αγάπη μου με τον άντρα μου. Τόσα και τόσα ζευγάρια μένουν χωρίς παιδιά, ούτε η πρώτη θα είμαι ούτε η τελευταία. δεν το ειπα για κακο, απλα βλέπω απο συγγενικο μο προσωπο που δεν απεκτησε παιδακια και απλα οσο παιρνουν τα χρονια τους βλέπω οτι ειναι το μαραζι τους ενω στην αρχη μετα τις αποτυχιες τους ειχαν αλλη φιλοσοφια. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ValiaK Posted January 28, 2011 Share Posted January 28, 2011 χθες πηγαμε και για μια δευτερη γνωμη αλλά μας είπαν τα ιδια. αυριο το πρωι θα παω για αποξεση. δεν εχω δει αιμα ακομα ,αλλα σημερα εχω κατι πονακια. μετα απο ποσο καιρο αρχισατε να προσπαθητε παλι? ο γιατρος μου μου ειπε μετα απο 2-3 μήνες. ο γιατρος που πηγαμε χθες για τη δευτερη γνωμη μας είπε αμεσως μετα την πρωτη περιοδο. Εμενα ειπε 3 κύκλους, αλλά εμεις αφησαμε 6 - για οικονομικους λογους. Θα σου προτεινα να αφησεις το σωμα σου λιγο να ξεκουραστει, 1-2 κύκλους οπωσδηποτε Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelikaki Posted January 28, 2011 Author Share Posted January 28, 2011 Εμενα ειπε 3 κύκλους, αλλά εμεις αφησαμε 6 - για οικονομικους λογους. Θα σου προτεινα να αφησεις το σωμα σου λιγο να ξεκουραστει, 1-2 κύκλους οπωσδηποτε αυτο ειναι ενα θέμα με το οικονομικο. ειδικα αν γεννησεις σε ιδιωτικη κλινικη κια δεν εχεισ και κανεναν να σου δωσει το οτιδηποτε θελεισ ενα 8.000 με 10.000 χιλιαρικακια μεσα στο νερο με ολα μαζι. (γιατρους, φαρμακα, επισκεψεις, γεννα, κουνιες ,καροτσια κτλ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts