Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μεταφορά μητρικού γάλακτος (αεροπλάνο)

Recommended Posts

Γεια σας!!

Θέλω να δώσω στον άντρα μου να μεταφέρι μητρικό γάλα, αφού πρόκειται να ταξιδέψει με αεροπλάνο μαζί με τη μικρή μας χωρίς εμένα. Θα πρέπει λοιπόν να του δώσω να πάρει μαζί μητρικό γάλα για να ταΐσει το μωρό όσο εγώ δεν θα είμαι εκεί. Θα πάρει μαζί του 3 "δόσεις": τη μία θα τη δώσει στο αεροπλάνο, τη δεύτερη το βράδυ πριν τον ύπνο και την τρίτη για πρωινό.

Πώς να το μεταφέρει το γάλα, ώστε να μην πάθει τίποτα?

Αν το βάλω στα σακουλάκια αποθήκευσης, στην κατάψυξη εντελώς επίπεδα, και του τα δώσω μέσα σε τσάντα ισοθερμική με παγοκύστες, πιστεύετε ότι θ'αντέξει 4 ώρες (τόση είναι η απόσταση από σπίτι σε σπίτι, ή αλλιώς στην προκειμένη από ψυγείο σε ψυγείο)??

ePQmp3.png

syT7p3.png

Διαφημίσεις

Αν προκειται για γάλα μωρού επιτρέπουν μέχρι κάποια ml. Καλύτερα να πάρεις τηλέφωνο να ρωτήσεις την αεροπορική εταιρία ακριβώς την ποσότητα.

There is no patch for human stupidity.

Ωχ, αυτό δεν το είχα σκεφτεί..!!

Ξέρω ότι κάτι επιτρέπεται εφόσον έχεις και μωρό μαζί σου, αλλά θα πρέπει να διερευνήσω την επιτρεπόμενη ποσότητα.

Κατα τ'άλλα θεωρείτε ότι θα είναι εντάξει έτσι όπως σκέφτομαι να το κάνω?

ePQmp3.png

syT7p3.png

Διαφημίσεις

Γεια σας!!

Θέλω να δώσω στον άντρα μου να μεταφέρι μητρικό γάλα, αφού πρόκειται να ταξιδέψει με αεροπλάνο μαζί με τη μικρή μας χωρίς εμένα. Θα πρέπει λοιπόν να του δώσω να πάρει μαζί μητρικό γάλα για να ταΐσει το μωρό όσο εγώ δεν θα είμαι εκεί. Θα πάρει μαζί του 3 "δόσεις": τη μία θα τη δώσει στο αεροπλάνο, τη δεύτερη το βράδυ πριν τον ύπνο και την τρίτη για πρωινό.

Πώς να το μεταφέρει το γάλα, ώστε να μην πάθει τίποτα?

Αν το βάλω στα σακουλάκια αποθήκευσης, στην κατάψυξη εντελώς επίπεδα, και του τα δώσω μέσα σε τσάντα ισοθερμική με παγοκύστες, πιστεύετε ότι θ'αντέξει 4 ώρες (τόση είναι η απόσταση από σπίτι σε σπίτι, ή αλλιώς στην προκειμένη από ψυγείο σε ψυγείο)??

Αν το γάλα είναι στην ψύξη, το μεταφέρεις σε ισοθερμικό τσαντάκι με 2 παγοκύστες. Αντέχει για 24 ώρες -στο τσαντάκι- αν είναι καλά κλειστό το τσαντάκι και μείνει μακριά από πηγές θερμότητας.

Καλύτερα το γάλα να το βάλεις σε μπιμπερό γιατί στα σακουλάκια αν δεν είναι από την κατάψυξη μπορεί να χυθεί!

Επίσης, γι' αυτό που λένε η miamama και η Coraline: Όντως επιτρέπουν, χωρίς να λένε όμως συγκεκριμένα ml (ρώτησα πρόσφατα για αντίστοιχη περίπτωση). Απλά θέλουν να είναι λογική ποσότητα για παιδί (δεν μπορείς πχ. να πας με 3 λίτρα!) και ζητάνε να τα δοκιμάσεις, είτε εσύ είτε το μωρό, κατά τον έλεγχο χειραποσκευών.

Πιστεύω ότι αν το γάλα είναι κατεψυγμένο μπορεί να έχεις πρόβλημα καθώς δεν θα μπορεί να το δοκιμάσει... Αν είναι απλά κρύο, ο σύζυγος μπορεί να δοκιμάσει ανοίγοντας τα μπιμπερό (καλού κακού δώστου και 2-3 πλαστικά κουταλάκια, για να μην πιεί από τα μπιμπερό :-D )

POST EDIT: Να μην πει ότι το γάλα είναι για το βράδυ και την επόμενη : να πει ότι είναι για την ώρα αναμονής μέχρι την επιβίβαση και για το ταξείδι (αλλιώς μπορεί να θεωρηθεί μεταφορά από τόπο σε τόπο - οι εταιρίες επιτρέπουν μόνο για κατανάλωση όσο διαρκεί το ταξίδι).

Εγω που ειχα ρωτησει τα Χριστουγεννα την αεροπορικη εταιρεια ηταν παντελως ασχετοι με το θεμα και το θεωρουν υγρο οποτε 150ml μου ειπαν οτι μπορω να μεταφερω και ειναι θεμα της ασφαλειας και για να μην εχω θεμα (μην μου το πεταγαν κιολας)μου παν να χω 150 για να μαι ασφαλης.

Στην Δανια τωρα που γυρναγα και ρωτησα μου παν με βαση την ποσοτητα που τρωει το παιδι να χω για τις ωρες που θα ναι η αναμονη και το ταξιδι και φυσικα να το δοκιμασει καποιος απο μας.

Ειναι θεμα αεροδρομειου και εδω δεν εχουν προβλεψει γι αυτο το θεμα.....

RD3Up3.png

Εγω που ειχα ρωτησει τα Χριστουγεννα την αεροπορικη εταιρεια ηταν παντελως ασχετοι με το θεμα και το θεωρουν υγρο οποτε 150ml μου ειπαν οτι μπορω να μεταφερω και ειναι θεμα της ασφαλειας και για να μην εχω θεμα (μην μου το πεταγαν κιολας)μου παν να χω 150 για να μαι ασφαλης.

Στην Δανια τωρα που γυρναγα και ρωτησα μου παν με βαση την ποσοτητα που τρωει το παιδι να χω για τις ωρες που θα ναι η αναμονη και το ταξιδι και φυσικα να το δοκιμασει καποιος απο μας.

Ειναι θεμα αεροδρομειου και εδω δεν εχουν προβλεψει γι αυτο το θεμα.....

Ακριβώς, το ίδιο συνάντησα κι εγώ. Οι αεροπορικές δεν γνώριζαν (ο καθένας έλεγε τα δικά του), μου είπαν κάτι για την πολιτική αεροπορία, τελικά εγώ έστειλα ένα e-mail στην αεροπορική λέγοντας ότι το παιδί χρειαζόταν τα χ πράγματα (γάλα, τσάι, φαγητό, επρόκειτο για τον ανηψιό μου) σε ψ ποσότητες και να μου πουν αν μπορώ να τα πάρω μαζί μου αλλιώς θα επιλέξω άλλη αεροπορική και μου απάντησαν κάτι γενικόλογα, οπότε τύπωσα κι εγώ το e-mail και πήγα με τσαμπουκά στον έλεγχο, λέγοντας ότι το μωρό χρειαζόταν όλα αυτά για να τις ώρες του αεροδρομίου και της πτήσης, μας έβαλαν τα δοκιμάσαμε και όλα οκ. :)

Κορίτσια ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας!!

Τελικά η μικρή μου μου έδωσε τη λύση: αρρώστησε και έμεινε μαζί μου, οπότε δε χρειάστηκε να κάνω τίποτα απόσα λέμε πιο πάνω.

Θα το ψάξω όμως γιατί σύντομα θα ξαναχρειαστεί.

Πάντως, επειδή ταξιδεύουμε συχνά και έχει χρειαστεί να μεταφέρουμε νερό, κρέμες, κρεμούλες και λοιπά συμπράγκαλα, είναι εντελώς περιστασιακός ο έλεγχος που κάνουν. Τι εννοώ? Ότι έχει τύχει να μας βάλουν να δοκιμάσουμε όλα όσα μεταφέρουμε, ενώ άλλες φορές ούτε που μας λένε τίποτα!!

ePQmp3.png

syT7p3.png

Κορίτσια εγώ έχω δίδυμα και ταξίδεύουμε απο 40 ημερών και μάλιστα εξωτερικό και 2 πτήσεις, ποτέ δεν έιχα πρόβλημα και μιλάμε για πολλές ποσότητες υγρών!!!Με βάζουν ομως να δικαμάζω

Διαφημίσεις