Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Γεια

θα εκτιμούσα τις πολύτιμες συμβουλές σας, πώς να βοηθήσω το παιδάκι μου. Εγινε τριών χρονών αρχές του μήνα και τρώει τα νύχια του εδώ και κανα μήνα. Πώς να τον κάνω να σταματήσει; Γενικά σαν χαρακτήρας είναι πολύ τρυφερός αλλά συνάμα και πολύ ισχυρογνώμων! Άμα του καρφωθεί κατι στο κεφάλι δεν του φεύγει με τίποτα. Αλλά όταν καταλαβαίνει κάτι , το δέχεται.

Τι να κάνω; Σας έχει συμβεί ποτέ σε τοσο μικρή ηλικία;

ευχαριστώ

Διαφημίσεις

Η δική μου το έκανε όταν ήταν 1,5 ετών. Όταν την είδα οφείλω να ομολογήσω ότι ξαφνιάστικα αρκετά. Δεν το σχολίασα όμως και δεν επέτρεψα σε κανέναν να της πει οτιδίποτε ή να της κάνει την όποια παρατήρηση μέχρι να το συζητήσω με την παιδίατρο. Και τελικά σύμφωνα και με τις οδηγίες που μου έδωσε η παιδίατρος, αυτή ήταν και η καλύτερη λύση. Δεν της κάναμε καμία απολύτως παρατήρηση. Δεν το σχολιάσαμε καθόλου, ούτε μία φορά. Κάθε φορά που την βλέπαμε να τρώει τα νύχια της προσπαθούσαμε να την απασχολούμε με κάτι άλλο ώστε κατά το δυνατό να ξεχνάει "το φαγητό". Επίσης προσπαθούσα να εντοπίσω κάθε φορά αν έγινε κάτι που της δημιούργησε ανασφάλεια ή εκνευρισμό με αποτέλεσμα να προσπαθεί να εκτονοθεί τρώγοντας τα νύχια της. Το κόλπο έπιασε! Μας πήρε περίπου 5 μήνες, αλλά το έκοψε τελείως!

Εύχομαι να τα κάταφέρετε κι εσείς!

ευχαριστώ , και γω είχα ξαφνιαστεί γιατι εδω στο σπίτι κανένας άλλος δεν έτρωγε νύχια και σκέφτηκα μηπως πήρε τη συνηθεια από το προνήπιο.

λίγο μετα που πόσταρα εδώ πήγα και κοίταξα λίγο εδώ κι εκεί στον ίντερνετ και είδα αυτό που λες κι εσύ ότι δεν πρέπει να δινουμε σημασία, το εφάρμοσα και έπιασε από την επόμενη μέρα νομίζω, έχω την εντύπωση ότι δεν το κάνει τόσο συχνα. τώρα όταν τον βλέπω δεν του λέω τίποτα μόνο καμία φορά ίσως να τον κοιτάξω με τρόπο..!