Jump to content
Clear Cache: αν κάτι δεν λειτουργεί στην οθόνη σας, καθαρίστε την μνήμη cache στους περιηγητές σας (chrome/firefox)! Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία εκ νέου μετά απο λίγη ώρα! ×
Αλλαγή hosting/Το φόρουμ άνοιξε! Για κάποιες ώρες ή και 24ωρα ίσως παρατηρήσετε δυσλειτουργίες σχετικές με την μνήμη cache (server,software,browser) που διαχειρίζονται τα δεδομένα & απαιτείται να συγχρονιστούν. ×
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

savoir vivre....κουμπαριας!

!vanessa!
 Share

Recommended Posts

Καλημερα σε ολες σας! Θα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας σε ενα "προβληματακι"

Το καλοκαιρι θα βαπτισουμε τον μπομπιρα μας και¨"αποφασισαμε" να μας το βαπτισει η καλυτερη μου φιλη και οχι η κουμπαρα που μας παντρεψε, με την οποια βεβαια εχουμε εξαιρετικες σχεσεις.

Κανονικα νομιζω επρεπε να το βαπτισει η κουμπαρα μου, σωστα?

Πρεπει να τη ρωτησουμε πρωτα? Να της το ανακοινωσουμε απλα? Να μην πουμε τιποτα και οταν πλησιασει ο καιρος της βαπτισης να στειλουμε το προσκλητηριο?

Ποιος πρεπει να την ενημερωσει? Εγω ή ο αντρας μου, μιας και ειναι η νονα του κιολας. Ε?

Διαφημίσεις

Ασχετα με το τυπικό που επιβάλλει το savoir vivre, πρέπει να ενημερώσετε τον κουμπάρο ειδικά αφού έχετε φιλικές σχέσεις. Δε νομίζω πως θα πει τίποτα ειδικά αν δεν σασ το έχει προτείνει μέχρι τώρα.

beeeeezzzzz

Όταν παντρεύεις κάποιον και πιστεύεις πως πρέπει ή θέλεις να βαπτίσεις το μωρό του, προφανώς το συζητάς ως δεδομένο απ την εγκυμοσύνη κιόλας. Στο μαιευτήριο δε, συνηθίζεται να "ασημώνει" το μωρό. Προφανώς έχει καταλάβει ότι δεν θέλετε να σας βαπτίσει το παιδί και κρατά στάση αναμονής. Από τη στιγμή που έχετε καλή σχέση, σαν ζευγάρι θα μπορούσατε να κάνετε μια συζήτηση ότι ξέρω γω το καλοκαίρι θα βαπτίσουμε το παιδί κ.λπ. πριν φτάσει η ώρα του προσκλητηρίου, γιατί υπάρχει πιθανότητα να ψυχρανθείτε...

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Οσο πιο αργά το αναφέρετε στην κουμπάρα που σας πάντρεψε τόσο πιο δύσκολο θα είναι γιατί πολλές φορές θεωρείται αυτονόητο (όχι ότι είναι σωστό) ότι νονος γίνεται αυτός που παντρεύει το ζευγάρι.Ενημερώστε για να μην χαλάσουν οι σχέσεις στο τέλος απο παρεξήγηση.

Δήμητρα

Διαφημίσεις

Βρε παιδιά αμαν με αυτά τα έθιμα!!!!!

Και εμείς παντρέψαμε ένα ζευγάρι κα μας πίεζε να βαφτίσουμε και τα δυο τους παιδιά!!

Αφενός δεν είχαμε τότε την οικονομική δυνατότητα και αφετέρου να μεγαλώσει και λίγο η συγγενεια...

Από την άλλη η κουμπάρα μου που μας πάντρεψε μου ζήταγε το παιδί και εγώ δεν ήθελα να της το δώσω γιατί δεν την παω πλέον και έχω καταλάβει από τις πράξεις της ότι μας ζηλεύει.Τελικά καλύτερα γιατί πριν από λιγο καιρό γιναμε μπιλιες και τωρα το παιδί μου δεν θα χε νονά!!!

Εγώ νομίζω πάντως ότι αν ήθελε θα στο είχε προτείνει ήδη από μόνη της!!!

Όταν παντρεύεις κάποιον και πιστεύεις πως πρέπει ή θέλεις να βαπτίσεις το μωρό του, προφανώς το συζητάς ως δεδομένο απ την εγκυμοσύνη κιόλας. Στο μαιευτήριο δε, συνηθίζεται να "ασημώνει" το μωρό. Προφανώς έχει καταλάβει ότι δεν θέλετε να σας βαπτίσει το παιδί και κρατά στάση αναμονής. Από τη στιγμή που έχετε καλή σχέση, σαν ζευγάρι θα μπορούσατε να κάνετε μια συζήτηση ότι ξέρω γω το καλοκαίρι θα βαπτίσουμε το παιδί κ.λπ. πριν φτάσει η ώρα του προσκλητηρίου, γιατί υπάρχει πιθανότητα να ψυχρανθείτε...

Συμφωνώ και επαυξάνω

Να σου δώσω παράδειγμα , οι κουμπάροι του αντρα μου που τους πάντρεψε γέννησαν πριν απο λιγο καιρο, οσο ήταν εγκυος δεν αναφέρθηκε τιποτα, επισης τωρα που γέννησε δεν ειπαν τιποτα ουτε και εμεις ασημώσαμε το μωρο τους .

Γιατι ο αντρας μου δεν θελει να το βαφτισει επειδη μενουν μακρια και το μωρο νονο δεν θα εχει , μονο δωρα θα εχει. Τωρα αν μας το προτεινουν δεν θα αρνηθει ειπε αλλα απο μονος του δεν θα το προτεινει γιατι δεν θελει.

Και αφου δεν ειπαν κατι εκεινοι και ξερουμε οτι κατα το καλοκαιρι μαλλον θα γινει και η βαφτιση ....συμπεραινουμε οτι δεν ειμαστε και νονοι...

Κι εμεις στο πρωτο παιδι νονα καναμε μια φιλη μου και οχι το παλληκαρι που μας παντρεψε(δεν εγινε κατι το ιδιαιτερο,απλα ειναι μακρια και δεν θα μπορουσε να βλεπει το παιδι).Το συζητησαμε ομως και μαζι αποφασισαμε οτι για καλο του παιδιου(δυστυχως δεν το σκεφτοντε πολλοι ετσι)ειναι να το βαφτισει η φιλη μου που ειναι πιο κοντα.

Νομιζω οτι οφειλεις να το συζητησεις μαζι της και οχι να το αφησεις να το καταλαβει μονη της(εμενα δεν θα μου αρεζε να μου το κανουν αυτο).Επισης ειναι προτιμοτερο να γινει μια συζητηση απο κοινου με τον αντρα σου(αν καταλαβα καλα ειναι η νονα του).

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

Οταν γεννησα ηταν Αθηνα η κουμπαρα μου και εγκυος,οποτε δεν ηρθε. Αλλα οποτε μιλησαμε δε μου ανεφερε κατι για τη βαπτιση. Βεβαια καλο ειναι να την ενημερωσουμε αλλα ποιος πρεπει ,εγω ή ο αντρας μου?

Διαφημίσεις

Φυσικα και ειμαστε ζευγαρι!!! Αλλα επειδη, ξαναλεω, ειναι και νονα του ποιος ειναι προτιμοτερο να το πει? Επειδη δε μενουμε στην ιδια πολη θα πρεπει να το πουμε απο το τηλεφωνο, να το πουμε χοροδϊακα????

Φυσικα και ειμαστε ζευγαρι!!! Αλλα επειδη, ξαναλεω, ειναι και νονα του ποιος ειναι προτιμοτερο να το πει? Επειδη δε μενουμε στην ιδια πολη θα πρεπει να το πουμε απο το τηλεφωνο, να το πουμε χοροδϊακα????

Το ίδιο είναι όποις και να της το πει. Αν είναι άνθρωπος που παρεξηγειται εύκολα κάπου θα βρει να σκαλώσει ό,τι και να θεωρήσετε εσείς "σωστό". Αν πάλι είναι χαλαρός τύπος δεν νομίζω να το σκεφτεί τόοοοσο πολύ

Ας το πει ο σύζυγος αφού είναι και νονά του. Βέβαια το πιθανότερο είναι να το έχει καταλάβει και η ίδια, εφόσον το θέμα δεν έχει συζητηθεί καθόλου. Ίσως να μην έχει κιόλας την πρόθεση να το βαφτίσει για χ ψ λόγους. Καλύτερα πάντως να γίνει μια κουβέντα για να μην έχετε παρεξηγήσεις. Με το καλό η βάφτιση!

5dfip3.png

mAlLp3.png

Να της το πεις εννοειτε.

Εγω στον Βασιλη παραλιγο να δημιουργησω παρεξηγηση. Μου ειχε ζητησει ο κολητος μου απο την κοιλια να τον βαφτισει τον Βασιλη και ειχαμε πει ενταξει. Η κουμπαρα μου (που μας ειχε παντρεψει) μου ειχε πει δεν βαφτιζει. Εκεινη εννοουσε οτι δεν βαφτιζει επειδη εγω ελεγα θα κανω κορη :mrgreen::mrgreen: και εκεινη εχει βαφτισει αγορι. Εγω δεν το ειχα καταλαβει και μιας και δεν ειχε γινει κουβεντα δεν ενοιωθα καλα να της πω καν . Οταν ακουσε σε συζητηση οτι θα μας το βαφτισει ο ταδε εμεινε. Δεν ειπε τιποτα , δεν αναλυσαμε και ευτυχως δεν ψυχραθηκαμε. :D Ηταν παρεξηγηση αλλα αν δεν υπηρχε καλη θεληση μπορει να μας κοστιζε .

Στον Γιαννη πηγα περιτρανα και της ανακοινωσα "Βαφτιζεις" αχαχα. :D

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!