Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν θέλω να πάω σχολείο σήμερα...


Recommended Posts

καλημέρα μανούλες, από την προηγούμενη εβδομάδα, ακριβώς μετά τις διακοπές του Πάσχα, αλλά και σήμερα, Δευτέρα, η μικρή μου εκδήλωσε άρνηση για να πάει στον παιδικό σταθμό. Πρέπει να σημειώσω ότι ποτέ άλλοτε δεν μου είπε ότι δεν θέλει να πάει στο σχολείο, από τον Σεπτέμβριο που αρχίσαμε. Κάπου έχω διαβάσει ότι η περίοδος του Πάσχα είναι μία χρονική περίοδος που αρκετά παιδάκια εμφανίζουν τέτοια συμπεριφορά. Σας έχει τύχει κάτι ανάλογο?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Κουράζονται μωρέ...όσο ανοίγει ο καιρός καταλαβαίνεις...λίγο η άνοιξη...λίγο τα λουλουδάκια.....

 

Πέρα από τη πλάκα, όπως μου είχαν πει και οι δασκάλες του παιδικού τα παιδάκια κουράζονται προς το τέλος.....Θα φάμε και ένα λούκι ξανά το Σεπτέμβριο για προσαρμογή...και η ζώή συνεχίζεται.....

Link to comment
Share on other sites

πολυ συνηθισμένο πάντα μετά απο διακοπές και μεγαλύτερες περιοδους που δεν πηγαινουν στον παιδικό.

:):wink:

αγκαλίτσα, παραμυθάκι...παρηγοριά της ανησυχίας τους.. οχι με μεγαλες ιστορίες απλώς με αγκαλιά και ηρεμία. δεν χρειάζεται δηλαδή να πειτε ολα τα επιχειρηματα για να παει στο σχολειο καθως δεν ειναι ο στοχος να πεισετε το παιδί σας εκεινη τη στιγμή αλλα να το αφήσετε να εκφραστεί.

Θα πειστεί την στιγμή που θα παίξει με τα άλλα παιδια - μπορεί μεχρι εκείνη τη στιγμή να εχει ανησυχία αλλά οτι και να πειτε θα είναι κατι λεκτικό και θα προσφέρει μονο επιφανειακή ανακούφιση.

Το καλυτερο είναι η ηρεμία που θα δειξετε, οτι δε τρεχει τιποτα, και οτι παμε να δουμε τι κανουν οι φίλοι μας, πολύ απλά. (¨"...λες τα παιχνίδια να βαρέθηκαν να ειναι μονα τους τοσες μέρες χωρις παιδάκια στον παιδικό σταθμό? ουαχ! ή να έκαναν πάρτυ!!!! χεχεχεχε! και να ειναι ολα ανακατεμενα και στο πάτωμα?" " Εμαθα οτι ο Νικος πηγε στις διακοπες με αεροπλάνο/πλοιο. μπορεί να εχει να μας πει ιστορίες? ).

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

Αστεράκι μου αυτό τα περνάνε τα περισσότερα παιδιά και σε όλες τις ηλικίες για τον λόγο που είπε η Pam, λίγο οι ηλιόλουστες μέρες, λίγο το καλοκαιράκι που έρχεται... Εδώ η δικιά μου που πάει στην Τετάρτη δημοτικού και παραπονιόταν απο την προηγούμενη εβδομάδα :lol:

Συμφωνώ με την Μαρία μιας και η κορούλα σου είναι μικρούλα. Θα μπορούσες ακόμα να κάνετε και μία "συμφωνία" μαζί, για καθημερινές εξορμήσεις σε πλατείες ή παιδότοπους. Αυτό θα την κάνει να γυρνάει απο τον παιδικό σταθμό με χαρά και θα έχει και κάτι να περιμένει με ανυπομονησία. Και φυσικά θα της πεις ότι όση ώρα θα είναι εκείνη στο σχολείο της, θα κάνεις και εσύ τις δουλειές σου. Η κάθε μία το πρόγραμμά της λοιπόν :wink:

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια σας ευχαριστώ όλες σας για τις συμβουλές σας. Πράγματι έτσι είναι, μίλησα και το μεσημέρι με την δασκάλα της, η οποία μου είπε ότι δεν έχει παρατηρήσει καμιά αλλαγή στην συμπεριφορά της, και μάλιστα σήμερα την περίμεναν οι φίλες της από το πρωί για να παίξουν μαζί. Τώρα μάλιστα παίζει και με τις δύο φίλες της, "στα ψέματα βέβαια" στο σπίτι μας. ελπίζω να είναι παροδικό και τις επόμενες ημέρες να μην έχουμε κανένα πρόβλημα. Μαρία θα εφαρμόσω τις συμβουλές σου και Ντέπυ, μάλλον θα ακολουθήσω και τις δικές σου προτάσεις. Ευχαριστώ και πάλι για την άμεση ανταπόκριση σας.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εμένα μου το έλεγε πολλές φορές και για τον παιδικό αλλά και για τα νήπια. Από την προηγούμενη το βράδυ συνήθως. Όταν όμως γυριζε και από τον παιδικό αλλά και τώρα από τα νήπια είναι μια χαρά. Το πριν τον πειράζει συνήθως, η ιδέα ότι θα πάει. Μετά είναι καλά!Στα περισσότερα παιδιά συμβαίνει! :wink::D

n3kPp3.png

zewgp3.png

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...