Jump to content
Clear Cache: αν κάτι δεν λειτουργεί στην οθόνη σας, καθαρίστε την μνήμη cache στους περιηγητές σας (chrome/firefox)! Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία εκ νέου μετά απο λίγη ώρα! ×
Αλλαγή hosting/Το φόρουμ άνοιξε! Για κάποιες ώρες ή και 24ωρα ίσως παρατηρήσετε δυσλειτουργίες σχετικές με την μνήμη cache (server,software,browser) που διαχειρίζονται τα δεδομένα & απαιτείται να συγχρονιστούν. ×
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γεύματα πριν το βραδυνό ύπνο

Recommended Posts

Αυτή τη στιγμή η μπεμπούλα μου τρώει κάθε 2,5 - 3 ώρες και περίπου 150 ml σε κάθε γεύμα.

Οι ώρες της είναι περίπου οι εξής: 9 το πρωί και μετά 12:00, 15:00, 18:00, 21:00.

Πέφτει για ύπνο γύρω στις 22:30 και μέχρι τώρα την τάιζα μισοκοιμισμένη κατά τις 23:30. Μετά από αυτό ξύπναγε στις 5 το πρωί για φαγητό.

Το πρόβλημά μου όμως είναι ότι γενικά το βράδυ κάνει ανήσυχο ύπνο, ειδικά από τις 3 τη νύχτα και μετά... και πολύ φοβάμαι ότι έχει να κάνει με το ότι πεινάει.

Μπορείτε λοιπόν με την εμπειρία σας να με βοηθήσετε στα εξής;;;;

Λόγω του ότι είναι μισοκοιμησμένη στις 23:30 που την ταίζω, δεν τρώει αρκετά με αποτέλεσμα να πεινάει αρκετά νωρίς ...τα χαράματα !!!

Έχετε καμμία πρόταση για το πως θα την καταφερω να φάει παραπάνω στο γεύμα αυτό των 23:30 ???

Μήοως πρέπει να αλλάξω το πρόγραμμά της και τον τρόπο που κάνω τα πράγματα απ'τις 22:30 και μετά, δηλ. μήπως δεν της ταιριάζει που κοιμάται και μετά την ξυπνάω για να φάει ???

Μήπως να της δίνω ένα καλό γεύμα στις 22:30 πριν κοιμηθεί ???

Καμμία πρόταση ώστε να χορταίνει περισσότερο πριν τον ύπνο και επομένως να κοιμάται καλύτερα και περισσότερο ???

Ευχαριστώ και πάλι κορίτσια !!!!

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Διαφημίσεις

ΚΟΙΜΑΤΕ 5,5 ΩΡΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ 3 ΜΗΝΩΝ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΑΙ....

Δεν παραπονιέμαι ... προς Θεού !!!!

Ας κοιμάται 5,5 ώρες .. ας κοιμάται και λιγότερο .... αλλά το κακόμοιρο δεν κοιμάται καθόλου ήρεμα.

Μέχρι να την ταίσω στις 5 το πρωί, γκρινιάζει κάθε λίγο, θέλει την πιπίλα, μετά την φτύνει την πιπίλα κτλ κτλ

Ρωτάω λοιπόν όλα τα παραπάνω, για να χορταίνει περισσότερο και επομένως να ευχαριστιέται τον ύπνο της !!!

kTB4p3.png

N9Mep2.png

mami εμενα η δικια μου εστρωσε το ωραριο της οταν ηταν 6 μηνων! ολοι μου λεγαν οτι αργησε πολυ! το θεμα ομως ειναι οτι η μπεμπουλα μου δεν ζοριστηκε καθολου!μπορει να ζοριστεις λιγο παραπανω αλλα σκεψου οτι ειναι λιγοι μηνες ακομη! προσωπικη μου αποψη ειναι να τη ταιζεις οταν ξυπναει. παντως καποια αλλη μαμα θα σου πει το αντιθετο! εξαρταται πως θελεις εσυ να το μεγαλωσεις.

Γεια σου mami,

Βασικα πρωτα απ'ολα θα ηθελα να σου πω οτι το καθε μωρο ειναι διαφορετικο και εχει διαφορετικες αναγκες. Εγω λοιπον θα σου πω τι εκανα με την δικια μου και ισως να σε βοηθησει αυτο.

Η μικρουλα σου μπορει να πειναει αλλα μπορει και οχι. Αυτο εσυ θα το κρινεις. Παντως δεν ειναι απαραιτητο να ξυπναει γιατι θελει να φαει. Σε αυτη την ηλικια τα μωρα πλεον δεν εχουν αναγκη να πινουν γαλα το βραδυ. Μονο αν το θελουν.

Ενας γενικος κανονας ειναι οτι ολοι οι ανθρωποι κανουμε 45λεπτους κυκλους υπνου. Σε μεγαλυτερες ηλικιες εχουμε πλεον μαθει να μην ξυπναμε καθε 45 λεπτα, ή αν γινει αυτο να ξαναπεφτουμε για υπνο χωρις να καταλαβουμε τιποτα. Τα μωρακια ομως δεν μπορουν να ξανακοιμηθουν απο μονα τους γιατι δεν το εχουν μαθει ακομα αυτο. Και συνηθως γι'αυτο ξυπνανε το βραδυ και κλαινει.

Εγω λοιπον οταν ξυπνουσε η μικρη της εδινα την πιπιλα και την χαιδευα για να την ξαναπαρει ο υπνος. Καποιες φορες την επαιρνε αμεσως, καποιες αλλες ηθελε παραπανω προσπαθεια. Καποιες αλλες φορες της εδωσα γαλα γιατι ανησυχουσα μηπως πειναει αλλα καταλαβα οτι δεν ηταν αυτο που ηθελε. Επινε λιγο και μετα το εφτυνε. Οποτε συνεχισα με το συστημα πιπιλα και χαιδεμα, και καμια φορα και αγκαλιτσα.

Σιγα σιγα μαθαινουν να ηρεμουν μονα τους και τα ξαναπαιρνει ο υπνος. Τωρα πια αν ξυπνησει το βραδυ η Αννα βρισκει την πιπιλα της μονη της, τη βαζει στο στομα και ξανακοιμαται.

Διαφημίσεις