Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ξαφνικά, διακοπή ύπνου για εμετό ή κακά!!

Recommended Posts

Είμαι προβληματισμένη και δεν ξέρω πως να το εξηγήσω και τι να κάνω.

Ο γιός μου είναι 5 και κοιμάται στο δικό του δωμάτιο από 1 έτους.

Όποτε πάμε διακοπές στο χωριό, λόγω έλλειψης χώρου, τα κρεβάτια μας είναι στο ίδιο δωμάτιο και όποτε γυρνάμε Αθήνα παραπονιέται γιατί δεν κοιμόμαστε και εδώ όλοι μαζί.Του εξηγώ,τον καλοπιάνω, του λέω διάφορα ... ότι είναι μεγάλος άντρας, κα. Με τα πολλά συνηθίζει και πάλι. Βέβαια μέχρι να κοιμηθεί θέλει να διαβάζουμε παραμύθι, να κάθομαι στο διπλανό καναπέ για λίγη ώρα και μόλις κοιμηθεί να φεύγω, αλλά κοιμάται σύντομα και σχετικά χωρίς πρόβλημα.

Αυτή τη φορά μόλις γυρίσαμε από τις διακοπές των Χριστουγέννων άρχισαν τα προβλήματα. Διαβάζουμε παραμύθι, κάθομαι λίγο και αντι να κοιμηθεί μου λέει ότι θέλει κακά και σηκώνεται μούσκεμα στον ιδρώτα και κάνει και κακά και εμετό. Τον ρωτάω πως νοιώθει και μου λέει ότι είναι καλά. 4-5 βράδια γίνονται τα ίδια και αργούμε πολύ να κοιμηθούμε.

Όλη μέρα λέει ότι είναι "καλά". Σχετικό πάντα αυτό, αφού όλο το χειμώνα συνέχεια έχει μύξες και βήχα (αυτή την εβδομάδα έχει αρκετά και του δίνω Aerious και εισπνοές, αλλά χωρίς πυρετό ή πονόκοιλο).

Συνέχεια μου λέει ότι όταν μεγαλώσει θα χτίσει ένα πύργο που στον πάνω όροφο θα μένουν οι γονείς του και στον κάτω αυτός με τη γυναίκα του αλλά το βράδυ θα κοιμώμαστε όλοι μαζί στο ίδιο δωμάτιο και κάθε μέρα μου φτιάχνει ζωγραφίες με αυτό το θέμα.

Επισης, δεν ξέρω μήπως φταίει που πίνει αργά το γάλα του, κατά τις 11 και μέχρι να γίνουν όλες οι δουλειές (τσίσα, μύτες, δόντια κτλ) ξαπλώνουμε κατά τις 12, οπότε με τις καθυστερήσεις φτάνει 1μιση και βάλε. Όσο και να το συζητάμε δεν δέχεται να κοιμηθούμε νωρίτερα.

Δεν ξέρω αν το πρόβλημα είναι ψυχολογικό ή διατροφής ή ίωσης!!

Αλλά το να κοιμώμαστε κάθε βράδυ μετά τη 1-2 και να ξυπνάμε 7 με έχει διαλύσει.

Σας έχει συμβεί κάτι παρόμοιο ?? Τι συμβουλές έχετε για το θέμα ?

Διαφημίσεις

εμενα ο μικρος δεν ειναι στη ηλικια του δικου σου,αλλα μου φαινεται πολυ τραβηγμενη η ωρα της βραδυνης ετοιμασιας για υπνο ,γαλα κλπ

τωρα για το θεμα του υπνου και εμεις οταν παμε διακοπες κοιμομαστε ολοι μαζι αλλα οταν επιστρεφουμε σπιτι μας ο καθε κατεργαρης στο παγκο του;)

του εχει πει φανταζομαι οτι στις διακοπες δεν υπαρχουν πολλα δωματια και για αυτο κοιμομαστε ολοι μαζι.

μηπως να κανατε μια αλλαγη στο δωματιο του δηλ μια ανακατωσουρα με τα επιπλα ετσι να αλλαξει λιγο η ατμοσφαιρα;

τωρα για το θεμα της τουαλετας και του εμετου εχεις ρωτησει το παιδιατρο;

εμενα ο μικρος δεν ειναι στη ηλικια του δικου σου,αλλα μου φαινεται πολυ τραβηγμενη η ωρα της βραδυνης ετοιμασιας για υπνο ,γαλα κλπ

τωρα για το θεμα του υπνου και εμεις οταν παμε διακοπες κοιμομαστε ολοι μαζι αλλα οταν επιστρεφουμε σπιτι μας ο καθε κατεργαρης στο παγκο του;)

του εχει πει φανταζομαι οτι στις διακοπες δεν υπαρχουν πολλα δωματια και για αυτο κοιμομαστε ολοι μαζι.

μηπως να κανατε μια αλλαγη στο δωματιο του δηλ μια ανακατωσουρα με τα επιπλα ετσι να αλλαξει λιγο η ατμοσφαιρα;

τωρα για το θεμα της τουαλετας και του εμετου εχεις ρωτησει το παιδιατρο;

Κοιμάται το μεσημέρι 1-2 ώρες και όσο και να έχουμε προσπαθήσει δεν καταφέρνουμε να τον βάλουμε για ύπνο το βράδυ πριν τις 11μισή και αυτό πολύ σπάνια. Η παιδιάτρος μου λέει ίσως πνίγεται από τα φλέγματα λόγω βήχα, ίσως είναι ίωση και αν συνεχίσει έτσι θα τον δει.

Κοιμάται το μεσημέρι 1-2 ώρες και όσο και να έχουμε προσπαθήσει δεν καταφέρνουμε να τον βάλουμε για ύπνο το βράδυ πριν τις 11μισή και αυτό πολύ σπάνια. Η παιδιάτρος μου λέει ίσως πνίγεται από τα φλέγματα λόγω βήχα, ίσως είναι ίωση και αν συνεχίσει έτσι θα τον δει.

και εμενα κοιματε το μεσημερι αλλα σιγουρα παιζει ρολο και η ωρα δηλ αν ξυπναει απο το μεσημεριανο υπνο στις 18:30 πως θα κοιμηθει νωρις;

εμενα το αργοτερο στις 16:00 εχει ξυπνησει απο το μεσημεριανο υπνο εκτος σκ βεβαια.οσο για το αλλο οτι σου πει η παιδιατρος.

Επανέρχομαι με μεγάλη ανησυχία !

Συνεχίζετε το ίδιο πρόβλημα 4-5 βράδια την εδβομάδα. Κατά την υπόλοιπη μέρα όλα είναι καλά, τρώει, πίνει, πηγαίνει τουαλέτα κανονικά και δεν κάνει εμετό. Βέβαια βήχει ακόμα και έχει φλέγματα. Ομως το βράδυ, όταν προσπαθεί να κοιμηθεί, ιδρώνει και σηκώνεται για τουαλέτα. Κάνει κακά (καλά τα βλέπω) αλλά και μερικές φορές κάνει και εμετό (πότε λίγο, πότε πολύ). Τον ρωτάω αν τον πονάει κάτι ή αν φοβάται και μου λέει ότι γενικά νιώθει πολύ καλά. Προσπαθώ να τον βάζω πιό νωρίς για ύπνο -όσο γίνεται- και με λιγότερο βραδυνό φαγητό. Δεν θέλω να τον τρέχω στους γιατρούς χωρίς λόγο και να τον φοβίζω. Εχετε καμιά ιδέα ?

Διαφημίσεις