Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

εκδρομές και περιπατοι παιδιων στον παιδικο σταθμο

Recommended Posts

καλή σας ημέρα και χρόνια πολλά.

θα ήθελα να σας ρωτήσω τι προυποθέσεις πρέπει να πληρουνται ώστε τα παιδιά προσχολικής αγωγής να μετακινηθούν από τον χώρο του παιδικού σταθμού και να πάνε κάποιον περίπατο - εκδρομή ?

Πρέπει οι γονεις να έχουν υπογράψει?

Ποιος εχει την ευθυνη σε περιπτωση ατυχηματος?

Η πρόνοια εγκρινει κάτι τέτοιο για τοσο μικρά παιδιά?

Η μετακίνηση μπορεί να γινει με μισθωμένο λεωφορείο (εφοσον ο σταθμος ειναι δημόσιος και δεν διαθέτει δικό του λεωφορειακι) ή μπορεί να γίνει και με ιδιωτικά αυτοκίνητα?

Ποιά η αναλογία συνοδών - δασκάλων - παιδιών?

Περιμένω τις απαντησεις σας......

Διαφημίσεις

Για να πανε τα παιδια περιπατο δεν χρειαζονται συνοδοι γονεις... συνηθως οι περιπατοι γινονται σε πολυ κοντινες περιοχες (2-3 τετραγωγα το πολυ μη πω και στο απενεντι παρκο αν υπαρχει και εννοειτε οτι συμμετεχουν παιδια ανω των 4 χρονων. (συνηθως μονο το νηπιαγωγειο παει εκδρομες)

Οι γονεις ενημερονονται αλλα δεν χρειαζεται να υπογραψουν κατι εφοσον ολα τα παιδια πανε (ειναι υποχρεωτικο)

Για εκδρομες εκπαιδευτικου τυπου πχ σε ενα μουσειο θεατρικες παραστασεις κλπ (δηλαδη σε ελεγχόμενους χωρους) συνηθως πρεπει να υπαρχουν 1 γονιος ανα 10 παιδια και καποιο ατομο απο το υπολοιπο προσωπικο πχ η τραπεζοκομος η οποία θα μεριμνήσει για το κολατσιο των παιδιων ωστε να μην χρειαστει καποια δασκαλα να αφησει εστω για λιγο τα παιδια.. Οι γονεις σε αυτες τις εκδρομες εχουν ουσιαστικα το χαρακτηρα "μαρτυρα" σε περιπτωσεις ατυχηματων.. και να επιβλέπουν οτι οντως τηρουνται τα μετρα ασφαλειας τα οποία οφειλει να παρει ο σταθμος..

Ειναι υποχρεωτικη η γραπτη συνεναιση του γονεα. Η ευθυνη για οτιδηποτε συμβει ανηκει στο σχολειο . Αν καποιος γονιως δεν επιθυμει το παιδι του να συμμετεχει απλα το κραταει σπιτι (οπως στο δημοτικο)

Σε εκδρομες ολοημερες πχ στο Αττικο παρκο και γενικα σε χωρους ανοιχτους πρεπει ολα τα παιδια να συνοδευονται απο καποιον.

Εννοειτε οτι απαγορευεται η μεταφορα να γινει μα ΙΧ αυτοκινητα. Ειναι υποχρεωτικο το πουλμαν με επαγγελματια οδηγο.

Τωρα επειδη μαλλον εσυ μίλας για το στρατιωτικο σταθμο, μπορει να γινει και με λεωρορειο του σταθμου εφοσον αυτο ειναι σε καλή κατασταση εχει ζωνες κλπ. (πχ εμας τα λεωφορεια μας ειναι ολα για πεταμα και σε καμια περιπτωση δεν μπορουν να μπουν παιδια μεσα.)

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Κι εγω την εχω αυτη την απορια αλλα την ειχα αφησει στην ακρη του μυαλου μου γιατι το κανουν ολοι οι σταθμοι και ηθελα πρωτα να επιλεξω σταθμο και μετα να δω αν θα στελνω το παιδι μου στις εκδρομες η οχι.Εχω επιλεξει να τον στειλω σε ιδιωτικο σταθμο κι οταν ξεκινησουμε (δεν αποφασισα ακομη σε ποιον ομως) θα σε ενημερωσω τι ισχυει στον δικο μας τουλαχιστον.

Ειναι υποχρεωτικο το πουλμαν με επαγγελματια οδηγο.

Αλήθεια πώς ελέγχει κανείς άν ο οδηγός του ιδιωτικού λεωφορείου ενός παιδικού σταθμού είναι κατάλληλος για την δουλειά αυτή και τί μέτρα ασφαλείας παίρνουν κατά την μεταφορά των παιδιών;

Ζητας να δεις αν οντως το διπλωμα του ειναι επαγγελματικο (φανταζομαι μιλάς για τα σχολικα πουλμανακια των ιδιωτικων σταθμων)...

Δυστυχως ο γονιος δεν εχει κανεναν τροπο να ελεγξει τον οδηγο.. :cry: Αυτο οφειλει να το κανει ο ιδιοκτητης του σταθμου. Αλλα αν κρίνω απο αυτα που συναντω καθημερινα μεχρι να φτασω στη δουλεια κανεις δεν ελεγχει κανεναν.

Βαση νομου τα παιδια πρεπει να φορανε ζωνες ασφαλειας ακομα και στα πούλμαν αλλα δεν εχω δει ποτε αυτο να γινεται.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

Ζητας να δεις αν οντως το διπλωμα του ειναι επαγγελματικο (φανταζομαι μιλάς για τα σχολικα πουλμανακια των ιδιωτικων σταθμων)...

Δυστυχως ο γονιος δεν εχει κανεναν τροπο να ελεγξει τον οδηγο.. :cry: Αυτο οφειλει να το κανει ο ιδιοκτητης του σταθμου. Αλλα αν κρίνω απο αυτα που συναντω καθημερινα μεχρι να φτασω στη δουλεια κανεις δεν ελεγχει κανεναν.

Βαση νομου τα παιδια πρεπει να φορανε ζωνες ασφαλειας ακομα και στα πούλμαν αλλα δεν εχω δει ποτε αυτο να γινεται.

Θα γίνω πολύ κακιά με τη διεύθυνση, τη βλέπω τη δουλειά :lol:

Ζώνη ασφαλείας και booster seat και θα επιμένω ...

Dora

ευχαριστώ για την απάντηση σου.

Μου έλυσες παρα πολλές απορίες μου.

Δεν πρόκειται και εγώ να επιτρέψω τα παιδιά μου να μετακινηθουν από τον σταθμο. Αν και στην ηλικία που ειναι νομίζω πως οι εκπαιδευτικές εκδρομες δεν ειναι απαραίτητες.... :wink:

Ας μεγαλώσουμε πρώτα και μετά....

• 10 years later...