Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μήπως κοιμάται πάρα πολύ; Να ανησυχώ;

despoina202005

Recommended Posts

Το μωρό μου είναι 3,5 μηνών και την τελευταία βδομάδα μου κάνει εντύπωση το πόσο κοιμάται. Να σας πω τι εννοώ:

Συνήθως την νύχτα θα κοιμηθεί κατα 01-1:30 και θα ξυπνήσει κατά τις 6 για θηλασμό όπου μόλις τελιώσει θα ξανακοιμηθεί αμέσως. Θα ξαναξυπνήσει στις 8 όπου θα θηλάσει και θα ξανακοιμηθεί μέχρι τις 10 που θα ξαναθηλάσει. Δηλαδή έχουμε ύπνο με διακοπές για θηλασμό από την 1:30 μέχρι τις 10.

Μετά θα παίξει καμιά ώρα χαρούμενος, άλλη μια ώρα θα είναι μέσα στην γκρίνια ώσπου τελικά στις 12 - 12:30 θα ξανακοιμηθεί! Πάλι ξυπνά στις 2 ώρες να θηλάσει και ξυπνάει... Πάλι θα παίξει για 2-3 ώρες και κατά τις 5 ή 6 το απόγευμα ξαναπέφτει για ύπνο, κοιμάται 2 ώρες και ξαναξυπνά ενώ έχει πάει 8 το απόγευμα!!! Εκεί κάνω μεγάλες προσπάθειες να μην ξανακοιμηθεί για να κοιμηθεί νωρίς τη νύχτα και όχι 1-2 που κοιμάται συνήθως αλλά πάντα κατά τις 9:30-10 κοιμάται κανα μισάωρο και αφού ξυπνήσει έχουμε γκρίνια...

Και φυσικά δεν θα κοιμηθεί πριν πάει 1-1:30...

Να αναφέρω ότι θηλάζουμε αποκλειστικά κάθε 2 ώρες και πολύ σπάνια κάθε 3 ενώ το βράδυ κοιμάται σερί 5 ώρες χωρίς θηλασμό. (θηλάζει όποτε θέλει αυτός δεν έβαλα κανένα πρόγραμμα εγώ, του προσφέρω το στήθος συνεχώς).

Επίσης από τους 2 μήνες έχει πάααααααρα πολλά σάλια και τα ούλα του είναι πρησμένα αλλά δοντάκι δεν έχει φανεί! Βάζει συνεχώς τα χέρια στο στόμα και καμιά φορά αναγουλιάζει κιόλας... Του βάζω μουντισάλ και δείχνει να ανακοιφίζεται για λίγο...

Δεν έχει πυρετό ούτε και κολικούς!

Είναι φυσιολογική αυτή η συμπεριφορά ύπνου ή να αρχίσω να το ψάχνω; Μήπως κοιμάται πολύ; Τι μπορώ να κάνω για να διορθωθεί αν είναι κάτι λάθος;

Περιμένω ανυπόμονα τις απαντήσεις σας!!!

eNortjKzUjI0MjAztVSyBlwwFXYC1A,,39.png

Διαφημίσεις

καλε εδω αλλες παρακαλανε να κοιμαται το μωρο τους κ εσυ ανυσηχεις?:-P μια χαρα ειναι το παιδι.κ η δικια μου η μικρη κοιμαται 20 ωρες την ημερα περιπου.4-5 ωρες μενει ξυπνια κ αυτο οχι σερι.

σχεδον ολα της τα γευματα τα κανει ενω κοιμαται:rolleyes: μην ανυσηχεις λοιπον και να χαιρεσαι που εχεις ησυχο κ βολικο μωρο!

my beba σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντησή σου!!! Ευτυχώς που τουλάχιστον άλλη μια μητέρα το έχει αντιμετωπίσει γιατί είχα αρχίσω να ανησχώ μήπως έχει καποια ίωση το παιδί που δεν εκδηλώνεται με πυρετό ή κάτι άλλο αλλά φέρνει υπνηλία! Ναι είμαι υπερβολική (από τότε που γέννησα, γιατί πριν ήμουν τέρας ψυχραιμίας!!! πως αλλάζουν τα πράγματα ;)

Πάντως υπάρχουν και άλλες μανούλες που το πέρασαν αυτό;

eNortjKzUjI0MjAztVSyBlwwFXYC1A,,39.png

Διαφημίσεις

και μενα φυσιολογικα μου φαινονται.εμενα ο δικος μου εκλεινε 16 ωρες ξυπνιος και εγω ημουν ενα πτωμα,και ενα αλλο κοριτσακι στην ιδια ηλικια κοιμοταν 12 ωρες το βραδυ 9-9 χωρις να ξυπνησει καθολου και μετα ξανακοιμοταν μεσα στη μερα.ειναι αναλογα το παιδακι αλλα κοιμουνται αλλα οχι.σαλια και πρισμενα ουλα ειχαμε απο το 3 μηνα και το χερι συνεχεια στο στομα και γκρινια κλπ αλλα δοντακι βγαλαμε 9,5 μηνων!!υπομονη θα κανεις και θα δημιουργησει το παιδι το δικο του ωραριο καποια στιγμη.και μεις πριν παει μιαμιση δε κοιμομασταν,τωρα εχουμε καταφερει να τη πεφτουμε κατα τις 11-11:30.να σου ζησει το μωρο και καλη δυναμη

qcKmp2.png

κοπελια, απολαυσε το τωρα γιατι αργοτερα δεν θα εισαι ακομη τοσο τυχερη. το μωρο σου ειναι πολυ μωρο ακομη για να μεινει ξυπνιο παραπανω απο 2-3 ωρες σερυ. τα ιδια σκεφτομουν κ εγω για τον δικο μου, οτι κατι εχει , ισως κατι του συμβαινει και πηγαινα και τον πειραζα για να ξυπνησει. τωρα ειναι ενος και αναπολω τις τοτε στιγμες. ειναι η ευκαιρια σου τωρα. κοιμησου, ασχολησου με τον εαυτο σου. πηγαινε στην ¨τουαλετα¨με την ησυχια σου... εγω πια στην τουαλετα εχω παντα ¨θεατες¨ :P:p

να το χαιρεσαι το μπουμπουκι σου!!

α και σεις με θεατες ε??μπραβο και ελεγα οτι μονο εγω εχω!!καλα εμενα κανει το εξης θεικο,ερχεται στη τουαλετα,πιανεται απο τον μπιντε,και αρχιζει και μαδαει οοοολο το κωλοχαρτο!!!!τη πρωτη φορα που το ειδα ειχα σκασει τοσο πολυ στα γελια που ουτε να το "μαλωσω" δεν μπορουσα!!!

qcKmp2.png

Διαφημίσεις

Δεσποινα ......πλακα μας κανεις????Εδω παρακαλαμε να κοιμουνται!!!!

Σοβαρα τωρα, ειναι οτι πιο φυσιολογικο για ενα μωρο 3 μηνων να κοιμαται σχεδον συνεχεια!Για δοντακι ειναι πολυ νωρις,οχι οτι αποκλειεται αλλα ισως εχει μια μικρη παλλινδρομηση και αναγουλιαζει, βαζει χερια στο στομα κλπ...

Σιγα σιγα αρχιζουν ν'αντεχουν ολο και περισσοτερο ξυπνια, 2 ωρες τωρα, 3 σε κανα διμηνο, 4 αργοτερα και παει λεγοντας...

μην ανησυχείς καθόλου!είναι απόλυτα φυσιολογικό!κοιμήσου και συ τώρα που μπορείς...!!!μακάρι να συνεχίσει ναναι ησυχούλι και υπναρούδικο γιατί μετά θα παρακαλάς να κοιμηθεί λιγάκι για να ηρεμήσεις και συ!είμαστε 8 μηνών και τώρα που το είπες θυμήθηκα την μπομπουκίτσα μου που κοιμόταν μέχρι να σαραντήσουμε σαν πουλάκι!!όχι βέβαια τόσο πολύ.μετά....το μάτι γαρίδα σχεδόν όλη μέρα και νύχτα!

Διαφημίσεις

Το μωρό μου είναι 3,5 μηνών και την τελευταία βδομάδα μου κάνει εντύπωση το πόσο κοιμάται. Να σας πω τι εννοώ:

Συνήθως την νύχτα θα κοιμηθεί κατα 01-1:30 και θα ξυπνήσει κατά τις 6 για θηλασμό όπου μόλις τελιώσει θα ξανακοιμηθεί αμέσως. Θα ξαναξυπνήσει στις 8 όπου θα θηλάσει και θα ξανακοιμηθεί μέχρι τις 10 που θα ξαναθηλάσει. Δηλαδή έχουμε ύπνο με διακοπές για θηλασμό από την 1:30 μέχρι τις 10.

Μετά θα παίξει καμιά ώρα χαρούμενος, άλλη μια ώρα θα είναι μέσα στην γκρίνια ώσπου τελικά στις 12 - 12:30 θα ξανακοιμηθεί! Πάλι ξυπνά στις 2 ώρες να θηλάσει και ξυπνάει... Πάλι θα παίξει για 2-3 ώρες και κατά τις 5 ή 6 το απόγευμα ξαναπέφτει για ύπνο, κοιμάται 2 ώρες και ξαναξυπνά ενώ έχει πάει 8 το απόγευμα!!! Εκεί κάνω μεγάλες προσπάθειες να μην ξανακοιμηθεί για να κοιμηθεί νωρίς τη νύχτα και όχι 1-2 που κοιμάται συνήθως αλλά πάντα κατά τις 9:30-10 κοιμάται κανα μισάωρο και αφού ξυπνήσει έχουμε γκρίνια...

Και φυσικά δεν θα κοιμηθεί πριν πάει 1-1:30...

Να αναφέρω ότι θηλάζουμε αποκλειστικά κάθε 2 ώρες και πολύ σπάνια κάθε 3 ενώ το βράδυ κοιμάται σερί 5 ώρες χωρίς θηλασμό. (θηλάζει όποτε θέλει αυτός δεν έβαλα κανένα πρόγραμμα εγώ, του προσφέρω το στήθος συνεχώς).

Επίσης από τους 2 μήνες έχει πάααααααρα πολλά σάλια και τα ούλα του είναι πρησμένα αλλά δοντάκι δεν έχει φανεί! Βάζει συνεχώς τα χέρια στο στόμα και καμιά φορά αναγουλιάζει κιόλας... Του βάζω μουντισάλ και δείχνει να ανακοιφίζεται για λίγο...

Δεν έχει πυρετό ούτε και κολικούς!

Είναι φυσιολογική αυτή η συμπεριφορά ύπνου ή να αρχίσω να το ψάχνω; Μήπως κοιμάται πολύ; Τι μπορώ να κάνω για να διορθωθεί αν είναι κάτι λάθος;

Περιμένω ανυπόμονα τις απαντήσεις σας!!!

Εισαι πολυ τυχαιρη που κοιμαται τοσες ωρες...εμενα ειναι 5 μηνων κ απο τους 2 κ πιο πριν δε κοιμαται καθολου...μερα ειναι,νυχτα ειναι?Ενα κ το αυτο...Σημερα επεσα κατω απο την εξαντληση κ καλουσα βοηθεια γιατι εχω καταρευσει σωματικα κ ψυχολογικα....

μην το ξυπνας περαν του προβλεπομενου 3ωρο-4ωρο αν κοιμαται,απλα επειδη διαβασα οτι θηλαζεις καλο ειναι να κανεις καμια αντληση αν θελεις για να διατηρηθεις στα επιπεδα που ειχες ως τωρα,αν το θελεις φυσικα!Να χαιρεσε τον υπναρουλη σου κ ξεκουρασου οσο μπορεις γιατι δε ξερεις τι επιφυλασει το μελλον....:wink:

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

α και σεις με θεατες ε??μπραβο και ελεγα οτι μονο εγω εχω!!καλα εμενα κανει το εξης θεικο,ερχεται στη τουαλετα,πιανεται απο τον μπιντε,και αρχιζει και μαδαει οοοολο το κωλοχαρτο!!!!τη πρωτη φορα που το ειδα ειχα σκασει τοσο πολυ στα γελια που ουτε να το "μαλωσω" δεν μπορουσα!!!

μα ακριβως μια απο τα ιδια!!!χαχαχα!

Αχ να σου ζησει. Είσαι τυχερή μανουλα.

Ο γιός μου στην ηλικία σας κοιμοταν ολη μέρα-νυχτα 8-9 ώρες και αυτο με διακοπές πολλές όμως.

Ευχομαι η μπουμπού μου να ειναι πιο βολική!

k4lbp3.png

καλε εδω αλλες παρακαλανε να κοιμαται το μωρο τους κ εσυ ανυσηχεις?:-P μια χαρα ειναι το παιδι.κ η δικια μου η μικρη κοιμαται 20 ωρες την ημερα περιπου.4-5 ωρες μενει ξυπνια κ αυτο οχι σερι.

σχεδον ολα της τα γευματα τα κανει ενω κοιμαται:rolleyes: μην ανυσηχεις λοιπον και να χαιρεσαι που εχεις ησυχο κ βολικο μωρο![/quote

καλησπερα, παίζει ρόλο αν το παιδί έχει περάσει απο μια ιωσούλα?

δηλαδή μου ταλαιπωρηθηκε με πυρετούλι 2 μέρες και σήμερα που δεν ανεβάσαμε καθόλου είναι εξαντλημένο!!!!και κοιμάται απο τις 2 εως τις 5 που σηκώθηκε να φάει....ξύπνησε τον έπλυνα τον έκανα μπάνιο μαμ τον έπαιξα πάρα πολύ και τον βάζω στο ριλαξ και κλαίνει τα μάτια του!!!!!και ακόμη κοιμάται εδώ και ενα 20λεπτο μονος του.....να ανησυχώ???:-(

καλησπερα, παίζει ρόλο αν το παιδί έχει περάσει απο μια ιωσούλα?

δηλαδή μου ταλαιπωρηθηκε με πυρετούλι 2 μέρες και σήμερα που δεν ανεβάσαμε καθόλου είναι εξαντλημένο!!!!και κοιμάται απο τις 2 εως τις 5 που σηκώθηκε να φάει....ξύπνησε τον έπλυνα τον έκανα μπάνιο μαμ τον έπαιξα πάρα πολύ και τον βάζω στο ριλαξ και κλαίνει τα μάτια του!!!!!και ακόμη κοιμάται εδώ και ενα 20λεπτο μονος του.....να ανησυχώ???:-(

γιαυτο κοιμαται .επειδη εξαντληθηκε απο την ιωση.θα αναπληρωσει τις δυναμεις του με τον υπνο.ειναι απολυτα φυσιολογικο!

γιαυτο κοιμαται .επειδη εξαντληθηκε απο την ιωση.θα αναπληρωσει τις δυναμεις του με τον υπνο.ειναι απολυτα φυσιολογικο!

μήπως γνωρίζεις αν μετά τον πυρετό βγάζουν κάτι μικρά σαν εξανθήματα σε όλο το σωμα?

σε εχω ζαλίσει...σορυ,

σε ευχαριστώ πολύ!:P

κατι τετοιο δε μου εχει συμβει!εβγαλε πολλα?μηπως ειναι καμια παιδικη ασθενεια?καλυτερα να το δει ο γιατρος σου.

Καλημέρα Δημητρα, ναι γέμισε εξανθήματα μικρά μικρά μια μέρα μετά την ίωση που πέρασε ,σήμερα έχουν εξαφανιστεί όλα....να πώ την αλήθεια το σκέφτηκα είπα απο το ζόρι θα είναι.....η αδερφή μου μου το είχε πει πως έτσι δείχνει πως περνάει ο ιος...τεσπά τώρα το λουκουμάκι μου είναι καλά..:P:p:p

απορώ όμως πώς μου αρρωστησε μιας και το θηλάζω και δεν ήρθε σε επαφή με κάποιο άρρωστο άτομο...πάντως θέλει πολύ προσοχή .

Ντεπόν έδωσα αυτό μου είπε και ο παιδίατρος εξάλλου σιροπάκι 2 φορές και πέρασε..πάλι καλά! η καρδιά μου είχε πονέσει!

να σαι καλά!:Pτα ξαναλέμε

Απολύτως φυσιολογικό... Κάπου είχα διαβάσει τότε (πριν 1.5 χρόνο) στο φόρουμ ότι σε αυτή την ηλικία το μοτίβο πάει κάπως έτσι: 1,5 ώρα φαγητό + δραστηριότητες φαγητό 1,5 ώρα ύπνος και σιγά σιγά το 3ωρο αυξάνεται.

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!