Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πως να τον πεισω για σπερμοδιαγραμμα

Recommended Posts

Χρειαζομαι την βοηθεια σας. Προσπαθουμε με τον ανδρα μου 2 χρονια για μωρακι. Μετα τους πρωτους μηνες αρχισα να αγχωνομαι αλλα προσπαθησα να μην του το δειχνω. Τωρα μετα απο 2 χρονια νομιζω οτι ηρθε η ωρα να ψαξουμε το προβλημα μας. Εκανα σαλπιγγογραφια και ηταν πολυ καλη.

Τωρα προσπαθω να τον πεισω να κανει σπερμοδιαγραμμα και δεν τα καταφερνω. (Λεει οτι αγχωνεται με τους γιατρους και μπορουμε να περιμενουμε λιγο ακομα)

Προσπαθησα με το καλο, με το αγριο, εκλαψα....

Τι αλλο να κανω?? Εχετε καμοια καλη ιδεα??

Fvz8p3.png

Διαφημίσεις

Ναι, υπαρχει κατι που μπορεις να κανεις κ ειναι πολυ ευκολο. Θα ερθετε σε επαφη, θα αφησεις να περασουν 3 μερες κ την 4η θα εχετε στο σπιτι εναν ουροσυλλεκτη οπου μονος του κ χωρις γιατρους πανω απο το κεφαλι του θα ''καταθεσει'' το ζητουμενο κ μετα μπορεις εσυ, χωρις να τον εμπλεξεις καθολου αν δεν το θελει, να το πας σε ενα μικροβιολογικο για σπερμοδιαγραμμα μεσα σε 30 λεπτα - τοσο αντεχει. Αλλα αφου μενεις σε πολη, δεν υπαρχει προβλημα. Και κανονικα κανει εκεινος πρωτα την εξεταση του, που ειδες ποσο απλη ειναι, κ μετα εμεις υποβαλλομαστε στις δικες μας που ειναι κ πολυπλοκες κ επιπονες. Ελπιζω να τα καταφερετε, στο ευχομαι απο καρδιας.

mipws na ton epairnes mazi sou sto gunaikologo?auti exoun ton tropo ;) 8elei polu kopo alliws...

Θα συμφωνήσω. Θα πάτε για απλό τσεκ απ, μια και ύστερα από 2 χρόνια προσπαθειών επιβάλεται να το κοιτάξετε το θέμα κι ο γιατρός θα τον στείλει να κάνει σπερμοδιάγραμμα, πριν υποβάλει εσένα σε άλλες εξετάσεις.

Ναι, υπαρχει κατι που μπορεις να κανεις κ ειναι πολυ ευκολο. Θα ερθετε σε επαφη, θα αφησεις να περασουν 3 μερες κ την 4η θα εχετε στο σπιτι εναν ουροσυλλεκτη οπου μονος του κ χωρις γιατρους πανω απο το κεφαλι του θα ''καταθεσει'' το ζητουμενο κ μετα μπορεις εσυ, χωρις να τον εμπλεξεις καθολου αν δεν το θελει, να το πας σε ενα μικροβιολογικο για σπερμοδιαγραμμα μεσα σε 30 λεπτα - τοσο αντεχει. Αλλα αφου μενεις σε πολη, δεν υπαρχει προβλημα. Και κανονικα κανει εκεινος πρωτα την εξεταση του, που ειδες ποσο απλη ειναι, κ μετα εμεις υποβαλλομαστε στις δικες μας που ειναι κ πολυπλοκες κ επιπονες. Ελπιζω να τα καταφερετε, στο ευχομαι απο καρδιας.

...αυτο ακριβως....του ζητας να σου......δωσει σπερμα σε ενα ουροσυλλεκτη....και τα υπολοιπα τα αναλαμβανεις εσυ....!!!

Διαφημίσεις

Θα συμφωνησω με την eirell!Είχα και γω πρόσφατα αυτό το πρόβλημα και τα κατάφερα!Αν τον αγχώνει τόσο η διαδικασία και το τρέξιμο,περιόρισε τη εσύ μόνο στο να ετοιμάσει το δείγμα.Αυτό όσον αφορά το πρακτικό μέρος της υπόθεσης.Τώρα πως φτάνεις ως εκεί?Λοιπόν : αν εσύ έχεις κάνει όλες τις εξετάσεις σου και όλα είναι οκ,ρώτησε τον αν πραγματικά θέλει μωράκι και αν ναι,πες του οτι είναι κρίμα να περνάει ο καιρός έτσι.Όπως ήσουν εσύ τυπική,μπορεί να είναι και αυτός με τα δικές του εξετάσεις.Ένα άλλο που μπορεί να τον ταρακουνήσει,είναι το ότι θα πρέπει να μπει στη λογική να κάνει τσεκ απ(όπως κ μεις τουλάχιστον ετησίως)γιατί μπορεί και να έχει κάτι(κάποιο μικρόβιο ή κήλη)και να μη το ξέρει,αφού σπάνια κάποιος έχει συμπτώματα γι αυτά.Επίσης,μπορείς να του πεις ότι ακόμα (και μακάρι) και να είναι εντάξει το σπέρμα του (υποθετικά μέχρι να εξεταστεί),μόνο που υπάρχει στο μυαλό σου αυτή η υπόθεση,σε αγχώνει, κι αυτό δεν είναι καλό.Τέλος,αν τυχόν φοβάται ότι μπορεί να μην είναι καλά τα αποτελέσματα του,πείσε τον ότι αν συμβεί αυτο,θα γίνει απλά μια τρίμηνη θεραπεία με χαπάκια!Αυτά,και sorry για το μέγάλο μήνυμα!Καλή επιτυχία!

Η αληθεια ειναι οτι θελει μωρακι απλα δεν μπορει καθολου τους γιατρους και

τις εξετασεις.

Ισως αν του προτεινω να παω εγω το δειγμα για εξεταση να ηρεμησει λιγο.

Θα προγραμματισω να το παω την Δευτερα. Δεν μπορω να περιμενω αλλο θελω να καταλαβω τι γινεται.

Σας ευχαριστω ολες για τις συμβουλες. Ηρεμησα και εγω τωρα που διαβασα οτι δεν ειμαι η μοναδικη με αυτο το προβλημα (ετσι ενοιωθα :-().

Θα σας κραταω ενημερες ;).

Fvz8p3.png

Ξέχασα να σου πω πως απαιτείται αποχή 3-7 ημέρες!Εμάς ο γιατρός μας συνέστησε 4 ημέρες.Άρα τρελλίτσες μέχρι αύριο,αν πας δείγμα τη Δευτέρα!Και εννοείται ότι θα έχεις κλείσει ραντεβού εκεί που θα το πας εντός μισής ώρας (οχι σε απλό μικροβιολογικό-σε ουρολογικό/ανδρολογικό κέντρο αν βρεις)και όσο το δυνατόν διατηρημένο σε θερμοκρασία σώματος,δηλ 35-36 βαθμούς(τυλιξε το με κατι ζεστό πχ κασκόλ και μέσα σε τσάντα).Γιατί αν πας χωρίς ραντεβού και δεν το δεχτούν,αντε να τον πείσεις ξανά για δείγμα!θα περιμενουμε νέα σου...

Tzenoula ευχαριστω για τις επιπλεον πληροφοριες.

Εχει αρχισει να γινεται διασκεδαστικη η ολη διαδικασια, λες και κανουμε συνομοσια ;);)

Μια ακομα απορια, ρωτησα σε εξιδικευμενο μικροβιολογικο στη Πατρα και μου ειπαν 4 μερες αποχη. Οποτε τρελιτσες μεχρι της Πεμπτη? Σωστα? Αφου η Δευτερα θα ειναι η τεταρτη μερα. Ή το μετραω λαθος και πρεπει 4 μερες αποχη και την πεμπτη μερα να παω το δειγμα??

Fvz8p3.png

Tzenoula ευχαριστω για τις επιπλεον πληροφοριες.

Εχει αρχισει να γινεται διασκεδαστικη η ολη διαδικασια, λες και κανουμε συνομοσια ;);)

...και να σου δωσουμε λιγακι θαρρος παραπανω....και εμενα ο καλος μου ηταν αντιθετος με το ολο θεματακι...τελως παντων αφου τον επεισα να μου το...δωσει στο κυπελακι...τα αποτελεσματα ομως δεν ηταν και τοσο..καλα αλλά με την καταλληλη θεραπεια.....σημερα εχουμε ουτε 1 ουτε 2 ...ουτε 3...αλλα 4 παιδακια!!!!!!

...Σου ευχομαι τα καλυτερα.....

Διαφημίσεις

Κι εμένα ο δικός μου ούτε ν'ακούσει δεν ήθελε. Έτσι τον έπεισα κιεγώ. Επειδή όμως δεν είχαμε μικροβιολογικό πολύ κοντά στο σπίτι και φοβήθηκα μήπως αλλιωθεί το σπέρμα, πήγαμε σ'ένα απόμερο στενό κοντά στο μικροβιολογικό, τον βοήθησα κιεγώ λιγάκι να μαζέψουμε το σπέρμα ;) και το απόλαυσε κι όλας ο δερβέναγας! Μετά πήγα το κουτάκι στο μικροβιολογικό κι όλα καλά!

Τώρα κακώς βέβαια που κάνουμε κι εμείς τόσες παραχωρήσεις γιατί η εξέταση αυτή δεν ειναι τίποτα μπροστά σ'όλα αυτά τα πολλά κι επίπονα που κάνουμε εμείς οι γυναίκες για να αποκτήσουμε παιδάκι. Αυτοί το φχαριστιούνται κι απο πάνω!:evil: Αλλά τί να κάνεις, αν το θες τοσο πολύ και δεν γίνεται αλλιώς γίνεσαι...πολυμήχανος.

r7Bsp2.png

"Τα πάντα είναι δυνατά σ'αυτόν που πιστεύει".

Ρε κορίτσια, να ρωτήσω κάτι άσχετο, έτσι ενημερωτικά. Γιατί χρειάζεται η αποχή? Δηλαδή όταν γίνεται φυσιολογικά, δεν γίνεται να έχεις επαφή τη μια μέρα και μετά πάλι την άλλη και να συλλάβεις τη δεύτερη? Τόσο πολύ αλλοιώνεται το σπέρμα? Θέλω να πω γιατί να μη γίνεται σε φυσιολογικές συνθήκες η ανάλυση όπως θα γινοταν στο σπίτι. Δηλαδή αν ας πούμε ο άντρας έχει οριακά φυσιολογικό σπέρμα στις 4-5 μέρες αποχή, τότε στη μία μέρα πώς θα είναι το σπέρμα? Χάλια.

Η μικρή Ρηνούλα μαθαίνει τον κόσμο:lol:

Σόρρυ για το οφ τόπικ!

r7Bsp2.png

"Τα πάντα είναι δυνατά σ'αυτόν που πιστεύει".

Εύλογη η απορία σου!Κοίτα,δεν σημαίνει οτι μετά απο μια μέρα επαφής το σπέρμα θα είναι και χάλια,απλα θα είναι πιο αδύναμο και ίσως με μικρότερο αριθμό σπερματοζωαρίων.Άρα λιγότερες πιθανότητες σύλληψης...Βέβαια κάπου διάβασα ότι οι μέρα-παρά-μέρα εκσπερματώσεις για κάποιο διάστημα,βελτιώνουν την ποιότητα του σπέρματος.Τι να πω...Εσύ απλά κράτα μια αποχή 3-4 ημέρων πριν την ωορηξία σου για να πετύχεις το βελτιστο!Τι αλλο θα σκεφτούμε Θεέ μου......

koritsia geia sas eimai ki egw mia ponemenh istoria me dystyxws oxi kalo apotelesma :oligospermia.

symfwnw me oti se symvoulepsan oi files. Auto mono pou thelw na prosthesw kati pou mporei na mh to exeis skeftei einai na epilexeis na pas to sperma se kapoio poly kalo mikroviologiko kentro. Oso ki an sou fanei parakseno mporei gia to idio deigma na sou vgaloun allo apotelesma:confused: Oxi me terastia diafora den ennow kati tetoio alla exe sto pisw meros tou mualoy sou oti den einai oloi epaggelmaties kai den exoun idia mhxanhmata, peira etc.

filia

kalh tyxh;)

Διαφημίσεις

Κ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΙΝ ΚΑΝΕΙ ΟΠΟΤΕ ΠΗΡΑ ΕΝΑ ΚΥΠΕΛΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΑΝΑΜΕ 4 ΜΕΡΕΣ ΑΠΟΧΗ Κ ΤΙΝ 5ΜΕΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ ΠΡΩΙ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΕΙΓΜΑ Κ ΤΟ ΠΗΓΑ ΕΓΩ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ Κ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΓΩ ΠΗΓΑ Κ ΤΑ ΠΗΡΑ Κ ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!!!ΠΕΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΣΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΣ ΕΣΥ ΝΑ ΜΙΝ ΑΝΧΩΝΕΤΑΙ....ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΣΕΣ ΕΠΙΠΟΝΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ?Κ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΠΕΡΜΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΕΙ ΤΡΕΛΑ?ΑΒΥΣΟΣ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ!!!!!!

Τι αλλο να κανω?? Εχετε καμοια καλη ιδεα??

Γυναικια ...ανια θελει :lol::lol:

Λοιπον τον πιανεις και του λες.

"Αγαπη μου ο γιατρος μου ειπε οτι πρεπει να κανω μια πολυ επιπονη εξεταση και οτι καλο θα ηταν πριν να κανεις ενα σπερμοδιαγραμμα ωστε να δει αν ειναι αρκετα κινητικο το σπερμα σου γιατι αν δει οτι ειναι υπερβολικα κινητικο θα μπορεσουμε να συνεχισουμε τις προσπαθειες χωρις εξωσωματικη με βαση του οτι ακομα και αν εχω το προβλημα αυτο η δικη σου κινητικοτητα το υπερκαλυπτει" :lol::lol::lol: (ψεματακι για ιερο σκοπο ειναι ... ε? :roll:)

Γενικα αν εχω καταλαβει καλα οι αντρες εχουν συνδεσει λιγο την κινητικοτητα του σπερματος τους με τον ανδρισμο τους. Οποτε αμφισβητηση.... δεν χωραει. Και ολοι ξερουμε οτι αν καρφωθει κατι στο αντρικο μυαλο...:mrgreen::mrgreen:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

• 2 weeks later...

Γεια σας και παλι κοριτσια. Ευχαριστω και παλι για τις ιδεες που μου δωσατε. Τελικα πηγα σημερα το σπερμα στο μικροβιολογικο και περιμενω μεχρι την Πεμπτη τα αποτελεσματα.

Σκεφτομαι να τα παω στη γυναικολογο μου πρωτα να τα δει.

Αν τελικα τα αποτελεσματα δεν ειναι πολυ καλα πρεπει να τα παω σε καποιον ποιο εξειδικευμενο γιατρο? Εχετε να μου προτεινετε καποιον στη Πατρα?

Fvz8p3.png

Καλα αποτελεσματα να εχεις! Μετα τα βλεπει ουρολογος νομιζω, αλλα κ ο γυναικολογος ισως ξερει κατι.

Εμενα η απορια μου ειναι αν στο γραφει και παθολογος το σπερμοδιαγραμμα η πρεπει αποκλειστικα ουρολογος?

Τα πηρα τα αποτελεσματα.......:-(

Δυστυχως δεν ειναι πολυ καλα, αν και δεν τα πηγα ακομα στο γιατρο.

Ολικος αριθμος: 1350000

Ζωηρη κινηση (1ωρα) 3%

Ανωμαλες μορφες : 85%

Αυτα ειναι μερικα απο τα νουμερα του σπερμοδιαγραμματος.

Μαλλον δεν εχουμε πολλες ελπιδες.........

Εσεις τι λετε???????

Υπαρχει περιπτωση να βελτιωθει η κατασταση?????

Ελπιζω αυριο να μου λυσει τις αποριες ο γιατρος :-(:sad::-(:sad::-(

Fvz8p3.png