Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

΄΄ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΠΑΙΔΙ/ΚΑΚΑ ΠΑΙΔΙΑ΄΄

Recommended Posts

Κοριτσια καλημερα σας. Ηθελα να ανοιξω αυτο το θεμα καθως εψαξα και δεν βρηκα κατι αντιστοιχο . Με αφορμη τα λογια της μανας μου και της πεθερας μου που ακουσα να λενε στο μικρο προβληματιστηκα και ηθελα την γνωμη σας. Ακουσα την μητερα μου να του λεει φαε το φαι σου γιατι θα ερθει ο Σταματης απεναντι και θα στο φαει ΟΧΙ ΟΧΙ σταματη ο θοδωρης ειναι καλο παιδι και θα το φαι ολο φαγακι του . Τα καλα παιδια τρωνε ολο το φαι. Οταν δεν τρωει του λεει γιατι δεν εφαγες σημερα εισαι κακο παιδι εχεις γινει πολυ κακο παιδι. Η πεθερα μου αντιστοιχα τα ιδια. Ο Θοδωρης μου ειναι καλο παιδι γιατι ειναι ησυχος ε Θοδωρη μου τα αλλα παιδακια που ειδαμε ηταν κακα που φωναζαν και δεν ετρωγαν στην πλατεια. Με λιγα λογια δεν μου αρεσει να αποκαλουν τα αλλα παιδακια ΄΄κακα΄΄. Το συζητησα με τον αντρα μου αλλα ξερετε τωρα αυτα ασχολουνται περισσοτερο οι μητερες. Μολις αρχισει και μιλαει και αποκαλεσει καποιο παιδακι κακο θα του το απαγορεψω. Θα του εξηγησω οτι τα παιδακια δεν ειναι κακα. Απλα δεν εχουν τροπους και σε αυτο φταιει η μαμα και ο μπαμπας του (σε περιπτωση που καποιο παιδακι ειναι επιθετικο η μιλαει ασχημα συνηθως εχω συναντησει τετοια παιδακια σε παιδοτοπο και σε παιδικη χαρα). Σε καμια περιπτωση δεν θελω να το λεω κακο. Θα του πω οτι κακοι ειναι μονο οι μεγαλοι ανθρωποι . Απλα οταν ενα παιδακι τον ενοχλει απλα να μην παιζει μαζι του και να αδιαφορει. Εσεις τη γνωμη εχετε και πως το αντιμετωπιζετε? Λετε στο παιδι σας οτι αυτο το παιδι ειναι κακο και μην παιζεις μαζι του ?

Διαφημίσεις

Σωτηρια και εμενα η λεξη "κακο" δεν μου αρεσει καθολου (γενικοτερα οι χαρακτηρισμοι)

Προσπαθω να την αποφευγω...

Το θεμα ειναι πως να το κοψεις στις γιαγιαδες... Εγω καποια στιγμη ειχα πει στη μανα μου οτι δε λεμε εισαι κακο παιδι, αλλα αυτο που εκανες δεν ειναι καλο και μου ειπε οκ ο,τι θες εσυ. Βεβαια με κοιταξε καπως (και καλα οχου εσεις οι συγχρονες μανες πώς υπερβαλλετε πια!)

Απαράβατος ΝΟΜΟΣ από όλους (και προς όλους): ποτέ κανένα παιδί δεν είναι ΚΑΚΟ -δεν επιτρέπεται αυτός ο χαρακτηρισμός-. Αντιθέτως, μπορεί να είναι κακό κάτι που έκαναν. Δλδ μπορούμε να πούμε σε ένα παιδί είναι λάθος/κακό αυτό που κάνεις / έκανες, μα ποτέ "είσαι κακό παιδί γιατί π.χ. δεν τρως το φαί σου ή επειδή χτύπησες το άλλο παιδάκι" .... πότε επιτέλους θα το χωνέψουν αυτό οι παππουδογιαγιάδες ???? Δεν υπάρχουν "κακά" παιδιά. Όλα τα παιδιά είναι καλά.... απλά μερικές φορές είναι άσχημες οι πράξεις τους...

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

Σωτηρια και εμενα η λεξη "κακο" δεν μου αρεσει καθολου (γενικοτερα οι χαρακτηρισμοι)

Προσπαθω να την αποφευγω...

Το θεμα ειναι πως να το κοψεις στις γιαγιαδες... Εγω καποια στιγμη ειχα πει στη μανα μου οτι δε λεμε εισαι κακο παιδι, αλλα αυτο που εκανες δεν ειναι καλο και μου ειπε οκ ο,τι θες εσυ. Βεβαια με κοιταξε καπως (και καλα οχου εσεις οι συγχρονες μανες πώς υπερβαλλετε πια!)

αχ πως με καταλαβαινεις.... και ειδικα στην πεθερα πως το λες...

καλημερα σωτηρια και εγω συμφωνω μαζι σου δεν υπαρχουν κακα παιδια αλλα οι γονεις ευθυνονται για την ασχημη συμπεριφορά τους. εγω προσωπικα αφηνω την κορη μου να παιζει με ολα τα παιδια δεν κανω διακρισεις αλλα οταν βεβαια μου παραπονεθει οτι τσακωνονται τις λεω να μην παιζει μαζι του αν την στεναχωρει και να παιξει με καποιο αλλο παιδι, δεν της λεω ομως οτι ειναι κακο αυτο το παιδι . δεν συμφωνω βεβαια με την πεθερά σου που λει οτι μονο τα καλα παιδια τρωνε το φαγητο τους για εμενα ειναι λαθος....

Διαφημίσεις

Ακριβώς έτσι αποκαλούν τον Παναγιώτη η μαμά/πεθερά επειδή είναι πολύ ζωηρός. Αλλά ο κακομοίρης έχει τόσο καλή καρδιά και αισθήματα. Με εκνευρίζει αφάνταστα. Πολλές φορές επειδή κάνει μονίμως αταξίες του το λέει και ο άντρας μου "γιατί είσαι κακό παιδί?" και επεμβαίνω εγώ "όοοχι ο Παν. είναι πολύ καλό παιδί". Άσε που κάθε 3 και λίγο με ρωτάει "μαμά θα είμαι καλό παιδί αν φάω/αν μαζέψω τα παιχνίδια μου κλπ κλπ".

Τους δημιουργούν ανασφάλειες χωρίς λόγο επειδή δεν μπορούν να διαχειριστούν τη ζωηράδα τους.

Και ΝΑΙ δεν υπάρχουν κακά παιδιά υπάρχουν κακοί γονείς που τα κάνουν να αισθάνονται έτσι!

κανένα παιδάκι δεν είναι "κακό" καμιά φορά τα παιδάκια όμως κάνουν αταξίες αυτό λέω στην κόρη μου όταν κάνει αταξίες :D:D και αυτή είναι η γραμμή που έχω δώσει στους παπουδογιαγιάδες αν καμιά φορά τους ακούσω να χρησιμοποιούν την λέξη κακό παιδί της διορθώνω αμέσως ε...... όχι γιαγιά η Ε.... δεν είναι κακό κορίτσι απλά καμιά φορά κάνει αταξίες όπως τώρα μπλα μπλα μπλα.... το πιάσανε το νόημα τελικά και σταματήσαν τους χαρακτηρισμούς ;);)

Ακριβώς έτσι αποκαλούν τον Παναγιώτη η μαμά/πεθερά επειδή είναι πολύ ζωηρός. Αλλά ο κακομοίρης έχει τόσο καλή καρδιά και αισθήματα. Με εκνευρίζει αφάνταστα. Πολλές φορές επειδή κάνει μονίμως αταξίες του το λέει και ο άντρας μου "γιατί είσαι κακό παιδί?" και επεμβαίνω εγώ "όοοχι ο Παν. είναι πολύ καλό παιδί". Άσε που κάθε 3 και λίγο με ρωτάει "μαμά θα είμαι καλό παιδί αν φάω/αν μαζέψω τα παιχνίδια μου κλπ κλπ".

Τους δημιουργούν ανασφάλειες χωρίς λόγο επειδή δεν μπορούν να διαχειριστούν τη ζωηράδα τους.

Και ΝΑΙ δεν υπάρχουν κακά παιδιά υπάρχουν κακοί γονείς που τα κάνουν να αισθάνονται έτσι!

Ε ναι μα τον λενε κακο παιδι επειδη δεν τρωει? Εκνευριζομαι αφανταστα οταν το ακουω.

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Διαφημίσεις

Μεγαλύτερη προσβολή και ντροπή δεν υπάρχει για ένα παιδί, από το να το θεωρούν οι δικοί του ως "κακό". Το "είσαι κακό παιδί" θεωρείται από τους παιδοψυχολόγους ως λεκτική βία και έχουν απόλυτο δίκιο. Του τραυματίζει τη ψυχολογία, του δημιουργεί ενοχές και αίσθημα κατωτερότητας και το κάνει να αντιπαθεί ακόμη περισσότερο τα "καλά" παιδιά, οδηγώντας το να λειτουργεί ακόμη πιο αντιδραστικά.

Δεν υπάρχουν κακά παιδιά. Όλα τα παιδιά είναι καλά, αρκεί να ξέρουμε πώς να τους φερθούμε. Ας σταματήσει πια αυτός ο μύθος με τα "καλά" παιδιά που παίρνουν δώρα και τα "κακά" που κάθονται παραγκωνισμένα και περιθωριοποιημένα. Ας μην τραυματίζουμε άλλο τις παιδικές ψυχές τους απλά και μόνον επειδή δεν έχουν κάνει αυτό που τους λέμε ή επειδή μας παίρνουν το κεφάλι με τις φωνές τους.

Γιατί στην τελική, όπως φαίνεται πολύ παραστατικά στο βιντεάκι, το τι θα γίνουν τα παιδιά όταν μεγαλώσουν εξαρτάται εν πολλοίς από το τι αντιμετώπιση και τι παραδείγματα είχαν όταν ήταν μικρά...

το έθεσες πολύ ωραια!

κι εγώ συμφωνω!

Ε ναι... Μ' εκνευρίζει αφάνταστα που εκνευρίζονται οι άλλοι από το γιό μου. Δε λέω, είναι αρκετές φορές που με φτάνει κι εμένα στο ΑΜΗΝ αλλά προσπαθώ, ειλικρινά προσπαθώ, να το χειρίζομαι με ηρεμία.

Ο άντρας μου χάνει συνεχώς την υπομονή του μαζί του και ουρλιάζει με αποτέλεσμα να κατεβάζει μούτρα ο Παναγιώτης κι εγώ να συγκρατούμαι για να μην κλάψω. Ακολουθούμε κοινή γραμμή συμπεριφοράς και όταν μαλώνει ή εξηγεί κάτι ο ένας δεν επεμβαίνει ο άλλος. Αλλά τελευταία είναι πολύ αυστηρός μαζί του. Του έχουν σπάσει κ τα νεύρα που δεν τρώει τίποτα και σκοτώνονται. Άσε, έχω απελπιστεί πια.

Κι έχω και τη μικρή που τρώει ασταμάτητα, όμως!!!!!!

Εχουν ερθει μια μερα στο μαγαζι μια γιαγια και μια θεια (νεα σε ηλικια), με ενα αγορακι 15 μηνων.

Αντε να κανεις εσυ ενα παιδακι σε αυτη την ηλικια να κατσει στην αγκαλια σου , χωρις να μιλαει, να διαμαρτυρεται, χωρις να θελει να κατεβει κατω και να τα σπασει ολα.

Το καημενο το παιδακι, το μονο που εκανε ηταν να "μιλαει".

-κακο παιδι (η γιαγια)

μετα απο λιγο η θεια , τα ιδια.

Δεν αντεξα, τις αφησα μονες τους, πηρα το παιδακι και αρχισα να παιζω μαζι του..

Απαράβατος ΝΟΜΟΣ από όλους (και προς όλους): ποτέ κανένα παιδί δεν είναι ΚΑΚΟ -δεν επιτρέπεται αυτός ο χαρακτηρισμός-. Αντιθέτως, μπορεί να είναι κακό κάτι που έκαναν. Δλδ μπορούμε να πούμε σε ένα παιδί είναι λάθος/κακό αυτό που κάνεις / έκανες, μα ποτέ "είσαι κακό παιδί γιατί π.χ. δεν τρως το φαί σου ή επειδή χτύπησες το άλλο παιδάκι" .... πότε επιτέλους θα το χωνέψουν αυτό οι παππουδογιαγιάδες ???? Δεν υπάρχουν "κακά" παιδιά. Όλα τα παιδιά είναι καλά.... απλά μερικές φορές είναι άσχημες οι πράξεις τους...

Ακριβώς έτσι θα το έγραφα.