Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Mυρωδιά υγρασίας σε δωμάτιο

Recommended Posts

Καλησπέρα. Μήπως έχει κάποια κοπέλα εμπειρία από παρόμοια περίπτωση : πριν 3 χρόνια, καινούριο διαμέρισμα 1ου ορόφου , το Υ/Δ μου με ξύλινο πάτωμα, βορινό, όχι πολύ καλά αεριζόμενο και η ντουλάπα από τη βορινή πλευρά, έπιασε μούχλα η ντουλάπα από κάτω προς τα πάνω (από την πλάκα δηλ. ανέβαινε), βγήκε όλη η ντουλάπα έξω και μπήκε πλακάκι από κάτω της μόνο, καθώς και πολλών ειδών μονώσεις μέσα και εξωτερικά. Το υπόλοιπο Υ/Δ εξακολουθεί να είναι πάτωμα κανονικά. Ομως κάθε χειμώνα η μυρωδιά της υγρασίας/μούχλας είναι ανυπόφορη! Μυρίζει το πάτωμα πολύ έντονα και πιάνει και ο τοίχος μαύρη μούχλα που την καθαρίζουμε με χλωρίνη (πάντα από τη βορινή πλευρά). Η ντουλάπα εξακολουθεί να έχει, μικρότερο βέβαια, πρόβλημα. Πήρα τους συλλέκτες υγρασίας από το S/M, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι δημιουργεί τόση μυρωδιά ; Από κάτω δεν είναι πυλωτή, αλλά κλειστό γκαράζ, δηλ. δεν είναι εκτεθειμένο σε υγρασία. Μόνο το κομματάκι κάτω από την ντουλάπα ήταν εκτεθειμένο και του βάλαμε DOW (μόνωση ειδική εξωτερική). Μου έχουν πει για θερμοκάμερες που βρίσκουν το πρόβλημα από που ξεκινάει. Μήπως έχετε καμιά ιδέα ; Ευχαριστώ.:-(

Διαφημίσεις

ριξε μια ματια κι εδω.. ειπαμε οσο πιο καινουριο το σπιτι τοσο χειροτερα..

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=54421&highlight=%EC%EF%F5%F7%EB%E1+%F5%E3%F1%E1%F3%E9%E1

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

Καλησπέρα. Μήπως έχει κάποια κοπέλα εμπειρία από παρόμοια περίπτωση : πριν 3 χρόνια, καινούριο διαμέρισμα 1ου ορόφου , το Υ/Δ μου με ξύλινο πάτωμα, βορινό, όχι πολύ καλά αεριζόμενο και η ντουλάπα από τη βορινή πλευρά, έπιασε μούχλα η ντουλάπα από κάτω προς τα πάνω (από την πλάκα δηλ. ανέβαινε), βγήκε όλη η ντουλάπα έξω και μπήκε πλακάκι από κάτω της μόνο, καθώς και πολλών ειδών μονώσεις μέσα και εξωτερικά. Το υπόλοιπο Υ/Δ εξακολουθεί να είναι πάτωμα κανονικά. Ομως κάθε χειμώνα η μυρωδιά της υγρασίας/μούχλας είναι ανυπόφορη! Μυρίζει το πάτωμα πολύ έντονα και πιάνει και ο τοίχος μαύρη μούχλα που την καθαρίζουμε με χλωρίνη (πάντα από τη βορινή πλευρά). Η ντουλάπα εξακολουθεί να έχει, μικρότερο βέβαια, πρόβλημα. Πήρα τους συλλέκτες υγρασίας από το S/M, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι δημιουργεί τόση μυρωδιά ; Από κάτω δεν είναι πυλωτή, αλλά κλειστό γκαράζ, δηλ. δεν είναι εκτεθειμένο σε υγρασία. Μόνο το κομματάκι κάτω από την ντουλάπα ήταν εκτεθειμένο και του βάλαμε DOW (μόνωση ειδική εξωτερική). Μου έχουν πει για θερμοκάμερες που βρίσκουν το πρόβλημα από που ξεκινάει. Μήπως έχετε καμιά ιδέα ; Ευχαριστώ.:-(

να παρεις αφυγραντηρα.ειμαι σιγουρη οτι θα εχεις αποτελεσμα.η υγρασια σου οφειλετε σιγουρα στο οτι το δωματιο ειναι βορινο.υγρασια λογω νεοκτιστου αντε μονο το πρωτο χρονο.λογικα αυτο το δωματιο θα ειναι κ πιο κρυο απο τα υπολοιπα το εμποδιζει η υγρασια να ζεσταθει οχωρος

να παρεις αφυγραντηρα.ειμαι σιγουρη οτι θα εχεις αποτελεσμα.η υγρασια σου οφειλετε σιγουρα στο οτι το δωματιο ειναι βορινο.υγρασια λογω νεοκτιστου αντε μονο το πρωτο χρονο.λογικα αυτο το δωματιο θα ειναι κ πιο κρυο απο τα υπολοιπα το εμποδιζει η υγρασια να ζεσταθει οχωρος

Πώς ακριβώς λειτουργεί, διότι (μην γελάσεις) τον αγόρασα πριν 1 μήνα και ακόμη δεν έχω κάτσει να δω ποιες είναι οι λειτουργίες του. Υποτίθεται ότι τον πήρα λόγω αλλεργικής ρινίτιδας που έχω, αλλά έχει μείνει στο κουτί. Τι θα προσφέρει στο δωμάτιο ;

Αφυγραντηρα και θα σωθείς!!! Εχουμε το ιδιο προβλημα σε σπίτι χτισμένο απο το 2003 και ενω ειχαμε αφυγραντηρα δεν τον βαλαμε. Το βαλαμε καμια βδομαδα και σωθήκαμε, ζεσταθηκε το δωματιο μετά απο 7 χρόνια :P και σταματησε να μυρίζει και να μαυριζει το ντουβαρι.

Τον αφυγραντύρα τον δικο μας απλα τον βαζεις στην πρίζα και ορίζεις την υγρασία. Στην αρχη θα δουλευει συνεχεια και σιγα σιγα θα δουλευει όλο και λιγοτερο. όταν γεμίσει η δεξαμενη που εχει σταματαει και αναβει ενα φωτακι. Αδειαζεις τον κάδο και τον ξαναβαζεις σε λειτουργία, είναι πολυ απλό. Εγω σε κάποια φάση τον χρησιμοποιούσα να στεγνώνω τα ρουχα :shock: (δεν ξερω αν ειναι σωστο, πάντως εκανε δουλειά ). Βάλτον τωρα κιολας σε λειτουργία :P

Α!!!!!!! θα πάθεις πλάκα αν δεις πόσο νερό θα αδειασεις αυτες τις μέρες

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Αυτόν που έχω αγοράσει είναι ο mummy της chicco. Αυτός δεν είναι ο αφυγραντήρας ; Δεν πιστεύω να εννοούμε κάτι άλλο ;;; Δηλ. να τον βάλω σε λειτουργία μέσα στην κρεβατοκάμαρα έτσι απλά και να τον αφήσω να δουλεύει ;

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Αυτόν που έχω αγοράσει είναι ο mummy της chicco. Αυτός δεν είναι ο αφυγραντήρας ; Δεν πιστεύω να εννοούμε κάτι άλλο ;;; Δηλ. να τον βάλω σε λειτουργία μέσα στην κρεβατοκάμαρα έτσι απλά και να τον αφήσω να δουλεύει ;

Μήπως πήρες υγραντηρα κ όχι αφυγραντηρα.άλλο το ένα κ άλλο το άλλο.πάντως η μούχλα δημιουργεί αλλεργία.ο αφυγραντηρας είναι λίγο μεγάλη συσκευή.

Είδα το μοντέλο που λες κ είναι υγραντηρας.δεν νομίζω ότι σου χρειαζετε κάτι τέτοιο.ο υγραντηρας προσθέτει υγρασία.η σωστή υγρασία σε ένα χώρο είναι 40-50•/•.

Εχετε δίκιο. Υγραντήρας είναι. Βλέπετε δεν τον έχω δει καλά ακόμη σε τι χρησιμεύει... Βασικά μου είπαν όταν το χειμώνα θα δουλεύει η θέρμανση να τον βάζουμε ώστε να μην μπουκώνει η μύτη (κυρίως η δική μου αλλά και του μικρού). Οπότε θα πρέπει να αγοράσω αφυγραντήρα ; Από ποιο μαγαζί ; Πόσο στοιχίζει ; Οι συλλέκτες υγρασίας που έχω γεμίσει το δωμάτιο δεν κάνουν ;