Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ορμονική διαταραχή; Εγώ θέλω μωρό!

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες (και όλους). Σας διαβάζω κατά καιρούς, και καμιά φορά θέλω να γίνω μέλος της παρέας σας. Και αυτό το πρωί περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Στα 29+ μου, οδεύοντας προς τα 30, και έχοντας μόλις ξεπεράσει μια μεγάλη κρίση στη σχέση μου με το σύντροφό μου (το ότι η άσχημη αυτή ιστορία είχε τόσο καλή έκβαση το αποδίδω σε ένα μικρό θαύμα), έχοντας περάσει όλη τη δεκαετία μου των 20 μέσα σε ΤΡΟΜΕΡΟ στρες - δεν θα επεκταθώ - και έχοντας χάσει ένα πολύ αγαπημένο μου πρόσωπο πριν λίγες εβδομάδες, προετοιμάζομαι για τα επόμενα βήματα στη ζωή μου με επιφυλακτικότητα.

Δεν περίμενα, λοιπόν, να γεμίσει ΤΟΣΗ λαχτάρα η ψυχή μου όταν ο γιατρός μου απ' το τηλέφωνο σε περιγραφή των συμπτωμάτων που είχα τον τελευταίο καιρό με ρώτησε "περίπτωση εγκυμοσύνης υπάρχει;".

Με το φίλο μου, βλέπετε, εφαρμόζουμε τη μέθοδο της διακεκομμένης συνουσίας, καθώς ακόμα κι αν έρθει ένα μωράκι μ' αυτόν τον τρόπο, θα το καλοδεχτούμε (γνωρίζοντας βέβαια ότι οι πιθανότητες είναι ελάχιστες). Αυτή τη φορά, ωστόσο, η περίοδός μου, αν και ήρθε κράτησε τρεις μέρες μόνο, παρ' ότι με βασανίζει πάντα για επτά μέρες, το αίμα ήταν αισθητά λιγότερο και, όταν ξαφνικά σταμάτησε, "γέμισα" συμπτώματα.

Το στήθος μου, μια εβδομάδα μετά παραμένει πρησμένο και πονάει, έχω πόνους στην κοιλιά και τη μέση και ζαλίζομαι τρελά! Τι διάολο... άρρωστη είμαι; Πήρα τον γιατρό να τον ρωτήσω τι τρέχει με τις ορμόνες μου και, όταν μου είπε να κάνω ένα τεστάκι "καλού κακού", άρχισα να επεξεργάζομαι την ιδέα στο μυαλό μου. Αντί να το κάνω αμέσως άφησα να περάσει μια μέρα. Μέσα σ' αυτό το 24ωρο το μυαλό μου έφτιαξε παλαβά σενάρια. Ξέρετε για τι πράγμα μιλάω.

Σήμερα το πρωί έκανα το τεστ και είναι αρνητικό.

Έχω άλλο ένα (είναι διπλό) αλλά θα το κάνω σε λίγες μέρες ή μπορεί και καθόλου, δεν έχω καμία όρεξη να περιμένω πάλι να δω γραμμούλα και να μη δω.

Ξέρω ότι δεν είναι ό,τι πιο αξιόπιστο, αλλά, αν το καλοσκεφτείς... ούτε μέσα τέλειωσε ο άνθρωπος (συγγνώμη για την περιγραφή), ούτε καθυστέρηση είχα ούτε τίποτα, σιγά μην τρέχω για χοριακή.

Πάνω απ' το αρνητικό αποτέλεσμα έβαλα τα κλάμματα, ούτε ξέρω ΓΙΑΤΙ ήμουν τόσο σίγουρη ότι ήμουν έγκυος και γιατί το ήθελα τελικά, ούτε καν το επεδίωκα.

Και όσο περίμενα για το ρημάδι το αποτέλεσμα είχα στο μυαλό μου τους στίχους των smiths: Good times for a change see, the luck I've had, can make a good man turn bad... so please please please let me, let me, let me let me get what I want this time... haven't had a dream in a long time, see, the life I've had can make a good man bad... so for once in my life

let me get what I want... lord knows, it would be the first time... lord knows, it would be the first time

Διαφημίσεις

Κατ'αρχήν καλώς ήρθες στη παρέα μας και καλή χρονιά!!!:D

Δε χρειάζεται να στενοχωριέσαι τόσο και να το παίρνεις κατάκαρδα....δεν έισαι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία....και στο κάτω κάτω δεν έκανες καν προσπάθεια..:roll:. Ακόμη κι αν τελικά δεν είσαι έγκυος δε σημαίνει και ότι δε μπορείς να μέινεις...:D....αν το θέλετε και το επιδιώξετε...σίγουρα θα τα καταφέρετε....αργά η γρήγορα....:D....όπως προσπαθούμε όλες μας!!!Το σημαντικό είναι να είσαι καλά με το σύντροφό σου....να θέλετε τα ίδια πράγματα...και να έχει εδραιωθεί κάπως η σχέση σας....ώστε να μη μείνεις έγκυος...και μετά χωρίσετε.....:roll:.Γιατί εσείς οκ...αλλά το παιδί, τι φταίει;

Αν ανησυχείς για τα γυανικολογικά σου....κι αφού ξεκαθαριστεί το θέμα...είσαι ή δεν έισαι έγκυος.....μπορέις να πας σ'ένα καλό γυναικολόγο και να δείς τι συμβαίνει.Όπως και να έχει....αφού θές να κάνεις μωράκι στο εύχομαι....:D. Αλλά μην απογοητεύεσαι με τη πρώτη...θέλει αγώνα....άλλες προσπαθούμε χρόνια....:roll:.Καλή επιτυχία....:D.

H4rkp2.png

Καλή χρονιά Νιόβη, σου εύχομαι τα καλύτερα και σύντομα αν προσπαθείς για μωρό ;)

Ναι, στενοχωρήθηκα πάρα πολύ. Θα πρεπε, δε θα πρεπε, εγώ στενοχωρήθηκα, τέλος.

Στην πραγματικότητα ο μόνος λόγος που δεν κάναμε προσπάθεια είναι που ο δικός μου το θεωρεί κατά κάποιο τρόπο "αυτονόητο" ότι όταν το αποφασίσουμε, θα γίνει. Κατά τα άλλα, θα τον χαροποιούσε αν γινόταν νωρίτερα - κι εμένα θα μ' έκανε τρελή και παλαβή.

Εκείνος προτιμά το κλασσικό πρόγραμμα: γάμος του χρόνου, αρχή "προσπαθειών" του παραχρόνου, κι αν προκύψει στο μεταξύ, καλώς.

Εγώ τώρα τι να του πω, να αρχίσουμε να μετράμε μέρες και πάνω απ' όλα να κόψουμε το "τράβηγμα" (σόρρυ κιόλας) γιατί δε βλέπω την ώρα, άσε που μ' αυτό που έγινε τώρα είμαι ΠΟΛΥ στις μαύρες μου...

Διαβάζω ωστόσο στο φόρουμ για το predictor και την αναξιοπιστία του και μου μπαίνουν πάλι ιδέες... :rolleyes:

Καλή χρονιά Νιόβη, σου εύχομαι τα καλύτερα και σύντομα αν προσπαθείς για μωρό ;)

Ναι, στενοχωρήθηκα πάρα πολύ. Θα πρεπε, δε θα πρεπε, εγώ στενοχωρήθηκα, τέλος.

Στην πραγματικότητα ο μόνος λόγος που δεν κάναμε προσπάθεια είναι που ο δικός μου το θεωρεί κατά κάποιο τρόπο "αυτονόητο" ότι όταν το αποφασίσουμε, θα γίνει. Κατά τα άλλα, θα τον χαροποιούσε αν γινόταν νωρίτερα - κι εμένα θα μ' έκανε τρελή και παλαβή.

Εκείνος προτιμά το κλασσικό πρόγραμμα: γάμος του χρόνου, αρχή "προσπαθειών" του παραχρόνου, κι αν προκύψει στο μεταξύ, καλώς.

Εγώ τώρα τι να του πω, να αρχίσουμε να μετράμε μέρες και πάνω απ' όλα να κόψουμε το "τράβηγμα" (σόρρυ κιόλας) γιατί δε βλέπω την ώρα, άσε που μ' αυτό που έγινε τώρα είμαι ΠΟΛΥ στις μαύρες μου...

Διαβάζω ωστόσο στο φόρουμ για το predictor και την αναξιοπιστία του και μου μπαίνουν πάλι ιδέες... :rolleyes:

Στο θέμα του γάμου θα συμφωνήσω με τον δικό σου. Θεωρώ πως αν ήμουν στη θέση σου....και ήθελα πάρα πολύ ένα παιδί, ακόμη και τώρα.....θα πήγαινα σ'ένα γιατρό να δω τι γίνεται με τα γυναικολογικά μου....τα βασικά δηλαδή....όχι πολλά πολλά....και θα συζητούσα με το σύντροφό μου το θέμα.....και θα του ζητούσα να ολοκηρώνει τη πράξη με το φυσιολογικό τρόπο,μέσα.....αλλά όλα αυτά...γύρω στους 5-6 μήνες πριν το γάμο....ώστε αν μείνω έγκυος...να μην έιμαι με τη κοιλιά τούρλα στο γάμο....και να μπορέσω να το χαρώ....:D.

Μπορείς να εξηγήσεις του συντρόφου σου πως δεν αμφιβάλεις ότι είναι ικανός και θα τα καταφέρετε αμέσως(γιατί θέλει προσοχή πως θα το θέσεις...έχουν ένα θέμα με τον ανδρισμό τους)....αλλά επειδή εσύ ανησυχείς....για το αν θα τα καταφέρεις εσύ(ρίχτα πάνω σου όλα...προκειμένου να τον πείσεις)...επειδή περνάνε τα χρόνια...και επειδή ακούς γύρω μας ότι όλο και ποιο πολλές γυναίκες ταλαιπωρούνται σ'αυτό το θέμα....και ότι αν έχεις πρόβλημα θες να το ξέρεις πριν το γάμο...ώστε να το διορθώσεις το συντομότερο....για να μη σας πρήζουν μετά το γάμο....άντε ακόμη δε κάνατε παιδάκι....και αγχώνεστε...κ.τλ.....(αν συνεχίσω θα γράψω έκθεση...:P).Γι'αυτό θές νωρίτερα χωρίς άγχος...απλά να κάνετε ελεύθερα!!

Για τη συγκεκριμένη μάρκα έχω διαβάσει κι εγώ πολλά....ωστόσο θα σου πρότεινα καλύτερα....να περιμένεις (όποτε τίθεται θέμα εγκυμοσύνης)....2-3 μέρες καθυστέρησης και μετά να κάνεις χοριακή....για να είναι αξιόπιστα τα αποτελέσματα και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!!!

H4rkp2.png

Δεν τον βάζεις να διαβάσει λίγο εδώ μέσα πόσο καιρό προσπαθούμε να συλλάβουμε οι περισσότερες; :rolleyes: Μπορεί και ν' αλλάξει γνώμη. Πάντως κακώς απογοητεύεσαι, γιατί μια ορμονική διαταραχή, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα δυσκολευτείς να μείνεις έγκυος. Οι ορμόνες ρυθμίζονται εύκολα, άλλα είναι τα σοβαρά προβλήματα. Ούτε είσαι μεγάλη σε ηλικία. Αυτό με το τράβηγμα πάντως να το κόψετε, κάνει κακό. Κάπου είχα ακούσει ότι η μήτρα πρέπει να το συνηθίζει το σπέρμα, γιατί δεν το δέχεται ξαφνικά έτσι με τη μία. Μπορεί και να είναι βλακεία βέβαια, αλλά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως επιχείρημα στην ανάγκη. :mrgreen:

Διαφημίσεις

Χρονια πολλα κοριτσια!εμεις παντρευτηκαμε τον Οκτωβριο και λεγαμε απο Ιουλιο να αφησουμε τους εαυτους μας ελευθερους ωστε τον Οκτωβριο στο γαμο να τους κανουμε εκπληξη με την ανακοινωση.....χαχαχαχαχα το αλλο με τον Τοτο το ξερετε?

Δεν μπορει να προγραμματιστεί τελικα!Ακομα δεν εχω μείνει εγκυος, που παρακολουθω και τις γονιμες μερες...Οποτε καλα θα κανετε να "αφεθειτε" απο νωρις - αποψη μου.

Εχω 2 βδομαδες καθυστερηση. Βεβαια στη μια βδομαδα εκανα τεστ και ηταν αρνητικο οποτε τωρα το σκεφτομαι κατευθειαν για χοριακη. Αλλα δεν απογοητευομαι, με τοσο καθημερινο αγχος πως να "δεσει το γλυκο"???

Καλή χρονιά σε όλες κορίτσια! Τελικά έκανα και το δεύτερο predictor (την ίδια μέρα με το πρώτο, τρομάρα μου) και σήμερα έκανα και clear blue ψηφιακό γιατί, πώς να το κάνουμε, μου περισσεύουν τα λεφτά και είπα να πετάξω μερικά!!! Έφαγσ κσι το "όχι έγκυος" στη μάπα και ησύχασα.

Στο μεταξύ μίλησα με τον δικό μου, ο οποίος μου είπε "από Νοέμβριο το νωρίτερο να είναι έτοιμο το σπίτι" (άντε κάνε υπομονή τώρα κοπελιά) διότι όπως σας είπα νομίζει ότι αν με κοιτάξει λάγνα θα συλλάβω.

Του είπα για τα διάφορα προβλήματα που μπορεί ΕΓΩ να έχω (Νιόβη...) και πολλή σημασία δεν έδωσε, έλεγε ότι θα τα αντιμετωπίσουμε όλα εν καιρώ κ.ο.κ.

Newbie αυτό με τη μήτρα δεν το καταλαβαίνω. Γιατί να την ενοχλεί το τράβηγμα κι όχι οι άλλες μέθοδοι αντισύλληψης?

Princi να ζήσετε και καλή επιτυχία στην προσπάθειά σας :) :) :)

Θα συμφωνήσω και εγώ ότι δεν προγραμματίζεται ( με δύο απρογραμμάτιστες εγκυμοσύνες το έχω εμπεδώσει) για αυτό άφησε το χαλαρά. Επίσης θα έκανα διάκριση στο ότι άλλο είναι το 'κάνουμε προσπάθειες για μωρό΄ και άλλο είναι το ΄δεν χρησιμοποιούμε αντισύλληψη και ότι γίνει'. Αν μπεις στο τριπάκι για τις προσπάθειες νομίζω σε πιάνει και το άγχος μετά.

There is no patch for human stupidity.

Newbie αυτό με τη μήτρα δεν το καταλαβαίνω. Γιατί να την ενοχλεί το τράβηγμα κι όχι οι άλλες μέθοδοι αντισύλληψης?

Δεν είπα ότι ενοχλεί τη μήτρα το τράβηγμα. Αλλά αν πχ παίρνεις αντισυλληπτικό χάπι, η μήτρα έχει συνηθίσει να δέχεται το σπέρμα. Με το προφυλακτικό ή το τράβηγμα, όχι. Θα σου δώσω ενα παραδειγμα. Αν μια κοπέλα είναι σεξουαλικά ενεργή από τα 16-17, και χρησιμοποιεί προφυλακτικό πολλά χρόνια, αν ξαφνικά σταματήσει τις προφυλάξεις στα 30 της, η μήτρα δεν θα έχει δεχτεί ποτέ σπέρμα. Μπορεί να τα "βλέπει" ως ξένο σώμα. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει, απλά το έχω ακούσει. Δε μου φαίνεται παράλογο πάντως.

• 4 weeks later...
Δεν είπα ότι ενοχλεί τη μήτρα το τράβηγμα. Αλλά αν πχ παίρνεις αντισυλληπτικό χάπι, η μήτρα έχει συνηθίσει να δέχεται το σπέρμα. Με το προφυλακτικό ή το τράβηγμα, όχι. Θα σου δώσω ενα παραδειγμα. Αν μια κοπέλα είναι σεξουαλικά ενεργή από τα 16-17, και χρησιμοποιεί προφυλακτικό πολλά χρόνια, αν ξαφνικά σταματήσει τις προφυλάξεις στα 30 της, η μήτρα δεν θα έχει δεχτεί ποτέ σπέρμα. Μπορεί να τα "βλέπει" ως ξένο σώμα. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει, απλά το έχω ακούσει. Δε μου φαίνεται παράλογο πάντως.

Μπα, δεν ισχύει. Εγώ έχω συλλάβει δύο φορές "με τράβηγμα" και επιπλέον ο γυναικολόγος μου είχε πει ότι το χάπι κάνει τις ωοθήκες να τεμπελιάζουν και θέλει λίγο χρόνο να έρθει ο οργανισμός "στα ίσια" του από τη στιγμή που το σταματήσεις. Αυτό με το ξένο σώμα που λες, έχει να κάνει από τη στιγμή που θα γίνει η σύλληψη του εμβρύου.

Διαφημίσεις