Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Το παιδι μου μιμειται πολυ τους ηρωες καρτουν


Recommended Posts

Καλησπέρα θελω να αναφερω ενα προβλημα που περνάω με τον γιό μου που ειναι 7 ετών.Είναι παιδι μοναχικό ,δεν κάνει ευκολα παρέες και κλαιει με το παραμικρό.Στο σχολειο ,το ωδείο ,τα αγγλικα θεωρείται απο τους δασκάλους ευφυεστατος.Πιάνο παιζει απο τρισιμιση ετων ,ξερει να διαβάζει απο τεσσάρων και αγγλικά τον στειλαμε φέτος και πηδηε τάξη σχεδόν αμεσως γιατί ηταν προχωρημενος,το ίδιο και οταν πηγαινε νηπια στο ωδειο στη θεωρια,πηγαινε με παιδακια μεγαλυτερα διοτι ηξερε να διαβάζει.Ωστόσο καρτουν που βλεπει κολαει με τους ηρωες οπως τωρα με τον Μικυ και το clubhouse που δε μπορω να πω οτι ειναι της ηλικιας του.Στο σχολειο και κατα την ωρα του μαθηματος τον ζωγραφίζει,τον κόβει και τον εχει για παρεα στο διαλειμμα.Στο σπίτι συνέχεια μιλαει για αυτόν,του αρεσει παρα πολύ.Θελει να τον κουβαλάει παντού μαζί.Το ιδιο εκανε παλιοτερα και με ενα αλλο καρτουν που συμπεριφεροταν σαν εκεινον.Υπόψιν οτι δε βλεπει καθολου βιαια μικυ μαους δε του αρεσουν καθολου οπως ο μπεν τεν και άλλα τετοια που βλεπουν οι συμμαθητες του.

Σε αυτη την περίπτωση τι μπορω να κάνω?

Τα παιδακια μου ειναι η ζωη μου ολη.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


δε ξερω αν ειμαι αρμοδια να σου απαντησω αλλα ετσι οπως τα λες μου θυμιζει τους "φανταστικους φιλους" που εχουν καποια παιδακια. ειναι μοναχοπαιδι μαλλον ε? (η εχει μεγαλη διαφορα ηλικιας απο τα αδερφακια του?) μηπως η ευφυια του τον απομακρυνει απο τους συνομηλικους του οι οποιοι βλεπουν αλλα πραγματα στη τιβι, και συμεριφεροται διαφορετικα? πχ αν ο γιος σου ειναι ο μονος που δε βλεπει μπεν10, δεν θα χει "κοινα" με τους συμμαθητες του που συζητανε για τον ηρωα τους και δε μπορει ευκολα να μπει στη παρεα κι αν το θελησει....γιατι δεν θα ανηκει στο γκρουπ των παιδιων με τα ιδια ενδιαφεροντα. καταλαβαινεις τι θελω να πω ε? ετσι βρηκε τον ηρωα που του ταιριαζει αυτη τη περιοδο και τον εχει κανει "φιλο".εγω δε το βλεπω πολυ ανησυχητικο, αλλα θα πρεπει πχ να δεις ποσο καιρο παιρνει αυτη η συμπεριφορα? μηπως η δραστηριοτητα του πιανου ειναι κατι που για αγορακι 7 ετων δεν ταιριαζει? οχι να το σταματησεις, και ειδικα αν ειναι ταλεντο, αλλα φανταζομαι τα συνομηλικα του πανε μπασκετ η ποδοσφαιρο η καρατε, αν κρινω απο τα δικα μου γνωστα παιδακια... καποια τετοια δραστηριοτητα θα τον εβαζε μεσα σε ενα συνολο , θα τον εκανε μερος μιας ομαδας και θα τον ωθουσε να "παιξει κι αυτος ομαδικα"... ελπιζω κι αλλες κοπελες να σου γραψουν τη δικη τους αποψη και να σε βοηθησει!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστω παρα πολύ για την αποψή σου .Δεν ειναι μοναχοπαιδι,ηταν ομως μεχρι τα 5 του χρόνια.Για το πιάνο δε μπορω να του το κόψω γιατί οπως καταλαβαινεις ειναι η μεγάλη του αγάπη.Σε ψυχολογο που πηγαμε πιο παλια μας ειπε οτι τα πολυ απλα πραγματα που κανουν τα παιδακια της ηλικιας του τα θεωρει δυσκολα και τα δυσκολα απλά.Φανταζομαι οτι τον Μικυ που εχει μαζί του ειναι οντως σαν φίλος γιατί δε μπορει να συννενοηθει με τα αλλα παιδια της ηλικίας του.Οσο για το αθλημα το σκεφτηκα και εγω απλώς πληρώνω για πιανο ,αγγλικά και περιμενω και το τριτο μωρο και οι οικονομικές δυνατοτητες ειναι μειωμένες.Δε ξερω τινα κάνω .Το σκέφτομαι.

Τα παιδακια μου ειναι η ζωη μου ολη.

Link to comment
Share on other sites

happymummy,

φαίνεται πως έχεις ένα παιδί διαφορετικό - ένα παιδί προικισμένο με ταλέντα, τα οποία μάλιστα εκδηλώθηκαν κι από νωρίς. Και συνήθως αυτά τα παιδιά είναι μοναχικά.

 

Χωρίς να έχω γνώσεις, νομίζω πως δεν είναι επικίνδυνη η εμμονή του με τα μίκυ μάους. Είναι μάλλον η έκφραση της παιδικότητάς του κι αυτό που του λείπει για να έρθει σε ισορροπία με την ηλικία του, αφού "εκπαιδευτικά" είναι πολύ πιο μπροστά.

 

Για τις παρέες που λες ότι δεν έχει - Με τα αδέλφια του ασχολείται? Καλείτε κόσμο στο σπίτι - ανθρώπους που να έχουν συνομήλικά του παιδιά? Πάτε παιδική χαρά?

Και για τις δραστηριότητες - Τ' αθλήματα δεν είναι ακριβά. Υπάρχουν και σύλλογοι που είναι δωρεάν. Η' μπορεί να κάνει και ζωγραφική που του αρέσει (σε ομαδούλα παιδιών).

 

Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω πως πρέπει να πάρεις μια πιο επαγγελματική συμβουλή για το πως θα χειριστείς το αστέρι σου. Και για να συνεχίσει με τα ταλέντα του αλλά και για να μην χάσει τη χαρά της ζωής.

Link to comment
Share on other sites

H αλήθεια είναι οτι οταν ηταν πολύ πιο μικρός είχε σωρεία παιχνιδιών και δεν έπαιζε τιποτα απο αυτά.Παραμύθια,βιβλια του αρεσαν μόνο και με ρωτουσε συνεχεια τι γραφει εδω ,τι γραφει εκει και κάποια στιγμη αρχισε να διαβάζει μονος του και μειναμε αναυδοι οπως και οι δασκάλες του.Στην πρωτη δημοτικου δεν εκανα καθολου κόπο να τον διαβάσω.Παιδική χαρά,παιδοτοπους παμε οποτε μπορουμε ,αρκετα συχνα.Οσο ηταν μικροτερος όλες οι γνωστες μου και φίλες μου καμια δεν ειχε παντρευτεί διοτι παντρευτηκα σχετικά μικρή στα 22 οποτε δε μπορω να πω οτι ο καημενος ειχε παρεες.Δε του αρεσουν καθόλου τα πολεμικά παιχνιδια,δε χτυπαει γιατι δε θελει να πονανε οι άλλοι και ας τον χτυπάνε.

Τα παιδακια μου ειναι η ζωη μου ολη.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...