Recommended Posts

    καλησπερα marilena μπραβο κοπελα μου που εδειξες τοσο πιστη δεν κατεφηγες στην ευκολη λυση και για αυτον τον αγωνα σου ο θεος σου εκανε το δωρο να μεινεις εγκυος.ολα θα πανε καλα με την εγκυμοσηνη ο θεος ειναι μεγαλος :) αυτη η αμη μονο προβληματα δημιουργει και αγχος εμενα η fsh ηταν 5,4 η E2 3.4 KAI γενικα ολες καλες αν δεν μου εβγενε 4.03 αυτη η αμη εσενα λογω αμη σου ειπαν για δανεικα?και η κλιμακτηριο τι να πω εισαι μονο 33 απο ποια ηλικια σου ξεκινησε ειχες παντα προβλημα στον κυκλο σου?ολα σε εμας τις γυναικες πια

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Καλημέρα!

     

    Κι εμένα με έχουν θορυβήσει πολύ οι τιμές των ορμονών αυτών. Η ΑΜΗ 1.1 και η FSH 13.1. Αύριο θα πάω πάλι να κάνω έλεγχο της FSH. Φοβάμαι τώρα μην βγει πιο αυξημένη. Είμαι 37,5 χρονών και ο γιατρός μου είπε ότι αυτό σημαίνει ότι δεν έχω πολλά ωοθηκικά αποθέματα ακόμα. Τώρα βρισκόμαστε στη φάση δεύτερης σπερματέγχυσης (αφού η πρώτη απέτυχε) και βλέπουμε. Σε περίπτωση αποτυχίας θα ακολουθήσει εξωσωματική.

    Ελπίζω όλα να πάνε καλά για όλες μας με τη λιγότερη κατά το δυνατόν ταλαιπωρία και επιβάρυνση(κυρίως τη σωματική και ψυχική)!!!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλησπέρα σε όλες!

    Κι εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα, FSH 13-15 και AMH 1.1. Κάναμε μία σπερματέγχυση με κλομιφαίνη τον προηγούμενο μήνα και δυστυχώς (ενώ είχα 2 ωάρια) δεν πέτυχε. Αυτό το μήνα ξεκινήσαμε ενέσεις με γοναδοτροπίνες που αυξάνουν κάπως τα ποσοστά επιτυχίας. Αν πάλι δεν γίνει τίποτα θα προχωρήσουμε σε εξωσωματική. Αυτό που εγώ φοβάμαι είναι ότι ακόμα και να συλλάβεις η υψηλή FSH σημαίνει αυξημένα ποσοστά αποβολών λόγω χρωμοσωμικών ανωμαλιών. Είμαι 37,5 χρονών και προσπαθούσαμε με τον άντρα μου εδώ και 1 χρόνο μόνοι μας μέχρι που αρχίσαμε τις προσπάθειες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Εσάς τί σας έχουν πει οι γιατροί? Πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα με αυτές τις τιμές?

     

    Υ.Γ.Πόσο ενθαρρυντική είναι η ιστορία σου Cristy!!!Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου!!!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλησπέρα σε όλες!

    Κι εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα, FSH 13-15 και AMH 1.1. Κάναμε μία σπερματέγχυση με κλομιφαίνη τον προηγούμενο μήνα και δυστυχώς (ενώ είχα 2 ωάρια) δεν πέτυχε. Αυτό το μήνα ξεκινήσαμε ενέσεις με γοναδοτροπίνες που αυξάνουν κάπως τα ποσοστά επιτυχίας. Αν πάλι δεν γίνει τίποτα θα προχωρήσουμε σε εξωσωματική. Αυτό που εγώ φοβάμαι είναι ότι ακόμα και να συλλάβεις η υψηλή FSH σημαίνει αυξημένα ποσοστά αποβολών λόγω χρωμοσωμικών ανωμαλιών. Είμαι 37,5 χρονών και προσπαθούσαμε με τον άντρα μου εδώ και 1 χρόνο μόνοι μας μέχρι που αρχίσαμε τις προσπάθειες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Εσάς τί σας έχουν πει οι γιατροί? Πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα με αυτές τις τιμές?

     

    Υ.Γ.Πόσο ενθαρρυντική είναι η ιστορία σου Cristy!!!Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου!!!

    καλημερα!! εγω κοριτσι μου αν εχεις διαβασει την ιστορια μου σε αλλα θεματα, με FSH 19, εχω μεινει εγκυος φυσιολογικα 3 φορες! βεβαια παλλινδρομησαν και τα 3...ΑΛΛΑ: και στις τρεις ιστολογικες εμβρυου που εκανα η μια βγηκε με χρωμοσωμικη ανωμαλια. εγω ειχα θρομβοφιλια την πρωτη φορα και δεν το ηξερα. την δευτερη που εκανα αντιπικτικη αγωγη, δεν επαρκουσε το φαρμακο! επρεπε να κανω δυο ενεσεις και οχι μια.την τριτη φορα μαζι με την θρομβοφιλια, ειχα ανεβασμενα τα ΝΚ. εννοηται οτι αλλαξα την αιματολογο!! ολα αυτα τα βρηκε ο ανοσολογος που με παρακολουθει πλεον αυτος!! απο γυναικολογους ειχα δει παρα πολλους μεχρι να καταληξω σε αυτον που εχω...συμπερασμα: μην απελπιζεσαι! ψαξτο!! θελεις ανθρωπους υπευθυνους, να ασχοληθουν με την περιπτωση σου, δεν παμε ετσι απλα σε εξωσωματικη. ελπιζω να σε βοηθησα......οτι θελεις ρωτησε με. φιλια!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Voula71, καλή επιτυχία εύχομαι! Η επόμενη φορά που θα μείνεις έγκυος, να είναι και η τυχερή! Cristy, πολλή ενθαρρυντική η ιστορία σου! Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου!

    Να πω και τα δικά μου τα χάλια, σήμερα για πρώτη φορά μετά από χρόνια μετρήσεων είδα μία υπερβολικά υψηλή FSH, 25, 5:shock:. Είχα να κάνω εξετάσεις ένα χρόνο και βάλε, ποτέ όμως η FSH μου δεν ξεπερνούσε τις 9 μονάδες, ίσα ίσα που ήταν αρκετά χαμηλή. Στο μεταξύ, μετράω πολλές αποτυχημένες προσπάθειες διέγερσης και με φυσικούς, αλλά και με πρωτόκολλα εξωσωματικής. Δύσκολα τα πράγματα και πολλά τα προβλήματα, αλλά προσπαθώ να μην το βάλω κάτω.

    Voula71, θα ήθελες να μου πεις ποιος είναι ο γιατρός σου? Είμαι σε φάση οντισιόν για γυναικολόγους! Για άλλη μια φορά:rolleyes:

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites




    καλημερα!! εγω κοριτσι μου αν εχεις διαβασει την ιστορια μου σε αλλα θεματα, με FSH 19, εχω μεινει εγκυος φυσιολογικα 3 φορες! βεβαια παλλινδρομησαν και τα 3...ΑΛΛΑ: και στις τρεις ιστολογικες εμβρυου που εκανα η μια βγηκε με χρωμοσωμικη ανωμαλια. εγω ειχα θρομβοφιλια την πρωτη φορα και δεν το ηξερα. την δευτερη που εκανα αντιπικτικη αγωγη, δεν επαρκουσε το φαρμακο! επρεπε να κανω δυο ενεσεις και οχι μια.την τριτη φορα μαζι με την θρομβοφιλια, ειχα ανεβασμενα τα ΝΚ. εννοηται οτι αλλαξα την αιματολογο!! ολα αυτα τα βρηκε ο ανοσολογος που με παρακολουθει πλεον αυτος!! απο γυναικολογους ειχα δει παρα πολλους μεχρι να καταληξω σε αυτον που εχω...συμπερασμα: μην απελπιζεσαι! ψαξτο!! θελεις ανθρωπους υπευθυνους, να ασχοληθουν με την περιπτωση σου, δεν παμε ετσι απλα σε εξωσωματικη. ελπιζω να σε βοηθησα......οτι θελεις ρωτησε με. φιλια!

    Μακάρι να πάνε όλα καλά για όλες μας!!!

    Μεθαύριο πάω για υπέρηχο για να δούμε τι κάναμε αυτή τη φορά με τις ενέσεις αλτερμον. Ελπίζω...

    Voula71 μπορείς να μας πεις ποιους γυναικολόγους είδες και απέρριψες?Τώρα ποιος σε παρακολουθεί (εγώ μένω στη Θεσσαλονίκη αλλά είμαι από την Αθήνα). Επίσης θα ήθελα να σε ρωτήσω αν έκανες κάποιες εξετάσεις ειδικές για να βρεις ότι έχεις θρομβοφιλία. Μπορεί να έχει κάποιος και να μην το ξέρει γιατί δεν έχει κάποιο σύμπτωμα?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλησπέρα κι από εμένα, σχετικά με την ερώτηση σου για την θρομβοφιλία η αλήθεια είναι οτι δεν έχει κανένα σύμπτωμα μπορεί να έχεις και να μην το ανακαλύψεις ποτέ, αν δεν προκύψει πρόβλημα. Στην δική μου περίπτωση το ανακάλυψα σχεδόν 7 μηνών έγκυος όταν άρχισαν ξαφνικά σοβαρά προβλήματα σε μια φυσιολογικότατη μέχρι εκείνη τη στιγμή εγκυμοσύνη. Θα μπορούσε να είχε εμφανισθεί και νωρίτερα υποθέτω, αλλά όταν παρουσιάσθηκαν τα προβλήματα και ανακάλυψα την θρομβοφιλία με ειδικές αιματολογικές εξετάσεις, κατάφερε ο οργανισμός μου να αντέξει, ακόμη και ενέσεις, μόνο ένα μήνα, οπότε και γέννησα το αγοράκι μου. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και το ανακάλυψα σχετικά "νωρίς". Κατά την άποψη μου η εξέταση αυτή θα πρέπει να γίνεται και στις έγκυες χωρίς προηγούμενο ιστορικό, εφόσον σύμφωνα με νεότερες έρευνες 1 στις 3 γυναίκες έχει θρομβοφιλία.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλησπέρα κι από εμένα, σχετικά με την ερώτηση σου για την θρομβοφιλία η αλήθεια είναι οτι δεν έχει κανένα σύμπτωμα μπορεί να έχεις και να μην το ανακαλύψεις ποτέ, αν δεν προκύψει πρόβλημα. Στην δική μου περίπτωση το ανακάλυψα σχεδόν 7 μηνών έγκυος όταν άρχισαν ξαφνικά σοβαρά προβλήματα σε μια φυσιολογικότατη μέχρι εκείνη τη στιγμή εγκυμοσύνη. Θα μπορούσε να είχε εμφανισθεί και νωρίτερα υποθέτω, αλλά όταν παρουσιάσθηκαν τα προβλήματα και ανακάλυψα την θρομβοφιλία με ειδικές αιματολογικές εξετάσεις, κατάφερε ο οργανισμός μου να αντέξει, ακόμη και ενέσεις, μόνο ένα μήνα, οπότε και γέννησα το αγοράκι μου. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και το ανακάλυψα σχετικά "νωρίς". Κατά την άποψη μου η εξέταση αυτή θα πρέπει να γίνεται και στις έγκυες χωρίς προηγούμενο ιστορικό, εφόσον σύμφωνα με νεότερες έρευνες 1 στις 3 γυναίκες έχει θρομβοφιλία.

    Σ' ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση!

    Θα το έχω υπόψη μου για να το επισημάνω στο γιατρό μου σε περίπτωση που μείνω έγκυος, γιατί απ' ότι κατάλαβα δεν σε βάζουν όλοι οι γιατροί να κάνεις αυτές τις ειδικές εξετάσεις. Να χαίρεσαι το παιδάκι σου!!!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    καλησπερα κοριτσια... απο χθες ψαχνω το θεμα που ειχα γραψει για πρωτη φορα και δεν το βρισκω οποτε ειπα να γραψω εδω.. ελπιζω να μην ειναι ασχετο... ειχα περιοδο στις 14/6 και επαφη στις 28.. (γονιμη μερα) περιμενω να αδιαθετησω την κυριακη και με εχει φαει η αγωνια... εχω πονους χαμηλα ποναει η μεση και σημερα μετρησα θερμοκρασια και εχω ενα 37,2 αλλα ουτε κρυαδες ουτε τιποτα.... θα σκασω μεχρι την κυριακη.. να κανω λετε ενα τεστ η να περιμενω λιγο ακομη...???

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    καλησπερα κοριτσια... απο χθες ψαχνω το θεμα που ειχα γραψει για πρωτη φορα και δεν το βρισκω οποτε ειπα να γραψω εδω.. ελπιζω να μην ειναι ασχετο... ειχα περιοδο στις 14/6 και επαφη στις 28.. (γονιμη μερα) περιμενω να αδιαθετησω την κυριακη και με εχει φαει η αγωνια... εχω πονους χαμηλα ποναει η μεση και σημερα μετρησα θερμοκρασια και εχω ενα 37,2 αλλα ουτε κρυαδες ουτε τιποτα.... θα σκασω μεχρι την κυριακη.. να κανω λετε ενα τεστ η να περιμενω λιγο ακομη...???
    καλησπερα! απο εμπειρια σου λεω, να κανεις τεστακι μια μερα απο την αναμενομενη περιοδο. θα δειξει σιγουρα!! καλη επιτυχια!!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    σου μοιαζουν για συμπτωματα οσα εχω αναφερει? καπου καπου εχω και κατι ανακατεματα.. αλλα φοβαμαι μην τα προκαλω εγω στον εαυτο μου.. δεν ειναι πολυ νωρις για τετοια συμπτωματα.. σημερα με ποναει η μεση οπως οταν περιμενω και αρχοζω και ξενερωνω επικυνδυνα....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    σου μοιαζουν για συμπτωματα οσα εχω αναφερει? καπου καπου εχω και κατι ανακατεματα.. αλλα φοβαμαι μην τα προκαλω εγω στον εαυτο μου.. δεν ειναι πολυ νωρις για τετοια συμπτωματα.. σημερα με ποναει η μεση οπως οταν περιμενω και αρχοζω και ξενερωνω επικυνδυνα....

    τα συμπτωματα της εγκυμοσυνης μοιαζουν πολυ με της περιοδου. καταλαβαινω την αγωνια σου, αλλα κρατησου!!!:P καποιες φορες τα προκαλουμε και εμεις απο την αγωνια μας..... ποσες επαφες ειχες;;

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    ;)
    μοναχα μια....
    ποτε μη λες ποτε..... και αν δεν εισαι τωρα δεν χαθηκε και ο κοσμος.......πας δυνατα την επομενη ;) και με περισσοτερες επαφες....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    αν κανω ετσι με τη μια φαντασου στις περισσοτερες επαφες πως θα κανω.. τι σου κανει αυτο το αγχος..

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    αν κανω ετσι με τη μια φαντασου στις περισσοτερες επαφες πως θα κανω.. τι σου κανει αυτο το αγχος..

    χα χα χα!!! αστα! αυτο που πρεπει να κανεις παντως γενικα, σαν συμβουλη στο λεω, ειναι να εισαι χαλαρη, και οχι αγχος! το αγχος ειναι κακος παραγοντας για εγκυμοσυνη... χαλαρα λοιπον.....και θα ερθει!!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    ε ναι το ατιμο που θα παει.. εγω παντως λεω πως δεν ειμαι να μην απογοητευτω πολυ αλλωστε ηταν μονο μια φορα και η πρωτη φορα κιολας.. οποτε.. δεν νομιζω πια..

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    ε ναι το ατιμο που θα παει.. εγω παντως λεω πως δεν ειμαι να μην απογοητευτω πολυ αλλωστε ηταν μονο μια φορα και η πρωτη φορα κιολας.. οποτε.. δεν νομιζω πια..

    εεεεεεεεεε!!! μη ειμαστε και πλεονεκτες!! χα χα!! παντως σου ευχομαι ξανα καλη επιτυχια!!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    ε μα ναι τα θελω και ολα δικα μου η απληστη... ευχαριστω πολυ που απαντησες και για τα καλα σου λογια... νιωθω καλυτερα που το μοιραστηκα...

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    είμαι 45 ετων εχω ένα παιδακι 10 ετων (με φυσιολογικη γεννα στα 35 μου) τον οκτωμβρη του 13 ειχα μια αποβολή (επιασα μετα από 2 μηνες προσπαθειών ) στον 3ο μηνα, και από τοτε μεχρι τωρα εχει μεγαλωσει ο κυκλος μου από 32-48 ημερες και εκανα ορμονολογικες και η fsh είναι 31,35 η Anti-tg 18.84 και LH 12,33.. σημερα θα παω στο γιατρο να τις δει ωστοσο διαβασα στο Internet ότι εχω ελάχιστες εως καθολου πιθανότητες να μεινω εγκυος γιατι είναι υψηλες οι τιμες και εχω καταστεναχωρηθεί..και αν μεινω μπορει να αποβαλω ..γνωριζει κανεις αν υπαρχει φαρμακευτικη αγωγη σε τέτοιες περιπτώσεις;

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    είμαι 45 ετων εχω ένα παιδακι 10 ετων (με φυσιολογικη γεννα στα 35 μου) τον οκτωμβρη του 13 ειχα μια αποβολή (επιασα μετα από 2 μηνες προσπαθειών ) στον 3ο μηνα, και από τοτε μεχρι τωρα εχει μεγαλωσει ο κυκλος μου από 32-48 ημερες και εκανα ορμονολογικες και η fsh είναι 31,35 η Anti-tg 18.84 και LH 12,33.. σημερα θα παω στο γιατρο να τις δει ωστοσο διαβασα στο Internet ότι εχω ελάχιστες εως καθολου πιθανότητες να μεινω εγκυος γιατι είναι υψηλες οι τιμες και εχω καταστεναχωρηθεί..και αν μεινω μπορει να αποβαλω ..γνωριζει κανεις αν υπαρχει φαρμακευτικη αγωγη σε τέτοιες περιπτώσεις;

     

    beautiful καλημέρα,

    για δες και στην παρακάτω συζήτηση που γίνεται λόγος για το θέμα της υψηλής fsh και μιας "πιθανής λύσης", ώστε να το συζητήσεις με το γιατρό σου.

    Φιλιά

    http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=136943

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλησπέρα και από μένα!

    Μόλις γύρισα από το γιατρό που μου έκανε υπέρηχο ( σήμερα 10η μέρα) για να δούμε πως αντέδρασα στις ενέσεις αλτερμον. Λοιπόν έχω ένα ωοθυλακιο 19,5 στη μια ωοθηκη και μάλλον δύο στην άλλη. Λέω μάλλον δύο γιατί το ένα κρύβεται πίσω από το άλλο και δεν φαίνεται στον υπέρηχο. Αυτό που φαίνεται είναι 18,5. Και το ενδομήτριο 9,5. Χαρήκαμε με τα αποτελέσματα και ελπίζουμε αυτή τη φορά να πετύχουμε. Σήμερα το βράδυ θα κάνω την πρεγκνυλ και το Σάββατο το πρωί την σπερματεγχυση. Αχ, κορίτσια μακάρι να είναι η τυχερή μας προσπάθεια!!!!!!!

     

    Υ.Γ.Voula71 σ'ευχαριστώ για το μηνυμα σου. Μια ερώτηση ακόμη: αυτός που μου είπες είναι στην Αθήνα;

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλησπέρα και από μένα!

    Μόλις γύρισα από το γιατρό που μου έκανε υπέρηχο ( σήμερα 10η μέρα) για να δούμε πως αντέδρασα στις ενέσεις αλτερμον. Λοιπόν έχω ένα ωοθυλακιο 19,5 στη μια ωοθηκη και μάλλον δύο στην άλλη. Λέω μάλλον δύο γιατί το ένα κρύβεται πίσω από το άλλο και δεν φαίνεται στον υπέρηχο. Αυτό που φαίνεται είναι 18,5. Και το ενδομήτριο 9,5. Χαρήκαμε με τα αποτελέσματα και ελπίζουμε αυτή τη φορά να πετύχουμε. Σήμερα το βράδυ θα κάνω την πρεγκνυλ και το Σάββατο το πρωί την σπερματεγχυση. Αχ, κορίτσια μακάρι να είναι η τυχερή μας προσπάθεια!!!!!!!

     

    Υ.Γ.Voula71 σ'ευχαριστώ για το μηνυμα σου. Μια ερώτηση ακόμη: αυτός που μου είπες είναι στην Αθήνα;

     

    positive thinking, πολύ καλές όλες οι τιμές! Μπράβο! καλή επιτυχία εύχομαι!:)

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλησπέρα και από μένα!

    Μόλις γύρισα από το γιατρό που μου έκανε υπέρηχο ( σήμερα 10η μέρα) για να δούμε πως αντέδρασα στις ενέσεις αλτερμον. Λοιπόν έχω ένα ωοθυλακιο 19,5 στη μια ωοθηκη και μάλλον δύο στην άλλη. Λέω μάλλον δύο γιατί το ένα κρύβεται πίσω από το άλλο και δεν φαίνεται στον υπέρηχο. Αυτό που φαίνεται είναι 18,5. Και το ενδομήτριο 9,5. Χαρήκαμε με τα αποτελέσματα και ελπίζουμε αυτή τη φορά να πετύχουμε. Σήμερα το βράδυ θα κάνω την πρεγκνυλ και το Σάββατο το πρωί την σπερματεγχυση. Αχ, κορίτσια μακάρι να είναι η τυχερή μας προσπάθεια!!!!!!!

     

    Υ.Γ.Voula71 σ'ευχαριστώ για το μηνυμα σου. Μια ερώτηση ακόμη: αυτός που μου είπες είναι στην Αθήνα;

    ναι αθηνα ειναι. καλη επιτυχια!!!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

    Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Σύνδεση

    Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα