Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κέντρα και Ιατροί Ρομποτικής Χειρουργικής

Recommended Posts

Προσανατολίζομαι στη λύση της ρομποτικής χειρουργικής για αφαίρεση ινομυώματος και από την έρευνά μου στο φόρουμ και εκτός διαπίστωσα ότι υπάρχει η δυνατότητα ρομποτικής χειρουργικής σε αρκετά μεγάλα μαιευτήρια ή θεραπευτήρια.

Πιο συγκεκριμένα στο Ιατρικό Κέντρο, την Ευρωκλινική και αλλού.

Αναρωτιέμαι αν υπάρχουν διαφορές στις τιμές, την τεχνολογία του ρομποτικού εξοπλισμού, την εμπειρία των γιατρών της ομάδας ρομποτικής χειρουργικής κάθε κέντρου κλπ. Επίσης για το κόστος.

Κάθε πληροφορία-εμπειρία ευπρόσδεκτη γιατί πραγματικά έχω μπερδευτεί ακούγοντας ότι υπάρχει ρομπότ παλαιού ή νέου τύπου κλπ. Που υπάρχουν άραγε τα καλύτερα μηχανήματα και οι πιο επιδέξιοι στο χειρισμό τους ιατροί;

Διαφημίσεις

Θα σου απαντήσω μιας και έχω κάνει αφαίρεση ινομυωμάτων και με ανοικτό χειρουργείο και ρομποτικά.

Από όλα τα χειρουργεία που έχω κάνει είναι το πιο "ανώδυνο". Δεν πονάς, την επόμενη μέρα αισθάνεσαι καλά και θέλεις να φύγεις. Το κόστος διαφέρει από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Στον Λευκό Σταυρό που το έκανα εγώ η τιμή είναι χαμηλότερη από τα υπόλοιπα.

Δεν υπάρχει ρομπότ παλιού τύπου και νέου. Είναι όλα καινούργια. Το τελευταίο και πιο καινούργιο (και φυσικά κάπως πιο αναβαθμισμένο) είναι στην Ευρωκλινική. Εκεί χειρουργεί και η δική μου γυναικολόγος (ειναι διευθύντρια του ρομποτικού και γυναικολογικού τμήματος της Έυρωκλινικής).

Η γενιά των ιατρών που ασχολούνται με τη ρομποτική, απ' όσο το έχω ψάξει είναι ηλικίας 40-50 ετών περίπου (από έρευνες στο internet, δεν έχω συγκρατήσει site, οπότε ψάξτο). Αυτό σημαίνει ότι μεγαλύτεροι γιατροί, που θα μπορούσαν να έχουν μεγαλυτερη εμπειρία, δεν έχουν ασχοληθεί. Η Ρομποτική είναι καινούργια υπόθεση.

Η δική μου γιατρός λέγεται Χατζηραφαήλ και κάνει ρομποτικές εγχειρήσεις από τότε που ήρθαν τα πρώτα ρομπότ στην Ελλάδα. Εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρωπαίκή Εταιρεία Ρομποτικής Γυναικολογίας.

Αυτά από τη δική μου εμπειρία. Υπάρχουν και λίγα ακόμη κορίτσια εδώ που έχουν κάνει ρομποτική εγχείρηση και με άλλους γιατρούς. Πιστεύω να δουν το post και να απαντήσουν. Μάζεψε πληροφορίες, δες κι αποφάσισε! ΠΟλύ καλή σκέψη πάντως η ρομποτική, θα σου γλιτώσει πολλές μέρες ανάρρωσης και σχεδόν χωρίς σημάδια. Α! Κάνε κι ενα search τη λέξη "ρομποτική", θα βρεις κι άλλα θέματα στο site.

it's never too late to start all over again

δεν εχω προσωπική εμπειρία αλλα στο πολυτεχνειο για ενα μαθημα ρομποτικής μας ειχαν για διαλεξη τον Κ. Κωνσταντινίδη που χειρουργει με το συστημα Davinci αν θες πρεπει να εχει και ιστοσελιδα.

l86Tp3.png d6AUp3.png

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ευτυχώς έχω ιδιωτική ασφάλιση υγείας και έχω τη δυνατότητα της επιλογής της ρομποτικής γιατί τρέμω στην ιδέα του ανοιχτού χειρουργείου και γενικά είμαι υπέρ της τεχνολογία και της καινοτομίας. Έχω κάνει κάποια μικρή έρευνα και διαπίστωσα ότι στο Ιατρικό χειρουργεί η ομάδα του Κωνσταντινίδη που είναι ο πρόεδρος της εταιρείας ρομποτικής, με αυτόν ξεκίνησε και η Χατζηραφαήλ όπως διάβασα στο βιογραφικό της. Επίσης κάποιος γιατρός μου είπε ότι στο Ιατρικό το DaVinci ρομπότ είναι το πιο υπερσύχρονο, ενώ πχ στον Λευκό Σταυρό υπάρχει ρομπότ παλαιού τύπου από το οποίο ο ίδιος θα προτιμούσε την λαπαροσκόπηση.

Για το ρομπότ της Ευρωκλινικής δεν έχω ακούσει κάτι, σε σύγκριση πάντα με του Ιατρικού, απλά βλέπω αυτό του Ιατρικού να προβάλεται ως το πιο εξελιγμένο και σύγχρονο, δεν ξέρω αν είναι τα ίδια.

Φυσικά, παίζει για μένα ρόλο και το κόστος, δηλαδή σε πιο θεραπευτήριο με καλύπτει περισσότερο η ασφαλιστική μου και είναι άμεσα συμβεβλημένη ώστε να μην πληρώσω πρώτα από την τσέπη μου και μετά να περιμένω.

Φυσικά υπάρχουν και οι παραδοσιακοί , άνω των 50συνήθως γιατροί, που μου είπαν ότι καλύτερη δουλειά γίνεται με το ανοιχτό χειρουργείο για μεγάλα ινομυώματα όπως το δικό μου (7cm) αλλά εγώ αδυνατώ να πιστέψω ότι είναι καλύτερα να σε ανοίξουν και ότι είναι μικρότεροι οι κίνδυνοι έτσι.

Καταλήγω μεταξύ Ιατρικού και Ευρωκλινικής κυρίως, απλά βλέπω και άλλους από Ιασώ, Μητέρα κλπ να διαφημίζουν ρομποτική χειρουργική και δεν ξέρω που είναι οι πιο αξιόπιστοι και οι πιο έμπειροι γενικά.

Πάντως αύριο σκέφτομαι να κλείσω ραντεβού με την Xατζηραφαήλ της Ευρωκλινικής.

Αν κάποια έχει χειρουργηθεί στο Ιατρικό η και αλλού ας μου δώσει κάποιο όνομα γιατρού ή σχόλιο παρακαλώ εδώ ή με pm.

καλησπερα

χειρουργηθηκα στον κωνσταντινιδη στο ιατρικο τον περασμενο μαρτιο. εκανα ενα χειρουργειο 5,5 ωρες και πραγματικα αν δεν ειχα παει εκει δεν ξερω τι θα μου ειχε συμβει. εκατσα ενα βραδυ και εφυγα απολυτα ικανοποιημενη.

τον βρισκεις με ενα τηλεφωνημα στο τηλεφωνικο κεντρο του ιατρικου και σε συνδεουν με το ιατρειο του.

αν χρειαστεις οποιαδηποτε πληροφορια στειλε μου πμ

καλη επιτυχια

Διαφημίσεις

ο ιδιος ο κωνσταντινιδης σε συνεργασια με τον βοηθο του Χρυσοχερης λεγεται ο οποιος και με ειδε στα επομενα μεταγχειρητικα ραντεβου (2).

μετα το χειρουργειο στο δωματιο ηρθε ο ιδιος ο κωνσταντινιδης για να με δει κατι το οποιο εκτιμησα πολυ γιατι ρωτωντας εμαθα πως οι "μεγαλοι" ακολουθουν αλλη τακτικη.

χερουργηθηκα για εκτομη θυροειδους και μου κοστισε 12.000 για ενα βραδυ παραμονης. ευτυχως μεγαλο κομματι το καλυψε η ιδιωτικη ασφαλεια.

οτι αλλο χρειαστεις ρωτησε με.

εμεινα σου το ξαναγραφω απολυτα ευχαριστημενη απο τον κωνσταντινιδη

Επίσης κάποιος γιατρός μου είπε ότι στο Ιατρικό το DaVinci ρομπότ είναι το πιο υπερσύχρονο, ενώ πχ στον Λευκό Σταυρό υπάρχει ρομπότ παλαιού τύπου από το οποίο ο ίδιος θα προτιμούσε την λαπαροσκόπηση.

-με χειρούργησε στον Λευκό η Χατζηραφαήλ και ήταν μια χαρά ρομποτική επέμβαση

- Το τελευταίο που ήρθε στην Ελλάδα δεν είναι του Ιατρικού, αλλά της Ευρωκλινικής, απ' όσο γνωρίζω.

it's never too late to start all over again

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Από την έρευνά μου στο διαδίκτυο, εκτός από τη Χατζηραφαήλ, που πράγματι πρέπει να είναι πολύ έμπειρη βρήκα και τους παρακάτω ιατρούς που ασχολούνται με τη ρομποτική.

http://www.peristeris.gr/el/articles/45

http://www.kmyrillas.gr/

Επίσης Γ. Χείλαρης, βλέπε

http://www.akouseto.gr/davinci-gyenekology-cancer

Αυτό που κατάλαβα βλέποντας τα βιντεάκια τους στα site των γιατρών είναι ότι υπάρχει το ρομπότ da vinci σε αρκετά θεραπευτήρια, αλλά αν δεν κάνω λάθος το πιο εξελιγμένο μοντέλο da vincei high definition είναι στο ιατρικό κέντρο.

Απ΄ότι καταλαβαίνω είναι καινούργια μέθοδος και η εμπειρία του γιατρού στο χειρισμό του μηχανήματος σίγουρα παίζει ρόλο. Το δύσκολο είναι να καταλάβει κανείς ποιοί από τους γιατρούς έχουν μεγάλη εμπειρία στην πράξη. Η Χατζηραφαήλ φαίνεται να έχει κάνει αρκετές επεμβάσεις, αλλά και ο Κωνσταντινίδης στο Ιατρικό είναι από τους πρωτεργάτες της ρομποτικής...

Διαφημίσεις

• 9 months later...

Εγω εμεινα παρα πολυ ικανοποιημενη απ τον ιατρο μου,τον edit admin. Μου αφαιρεσε ρομποτικα 5 ινομυωματα και την επομενη μερα επεστρεψα σπιτι χωριs καμια επιπλοκη. Ειναι απο τουs λιγουs που εχοuν κανει ειδιακευση και uποειδικοτητα στην Αμερικη(Mayo Clinic) πανω στην λαπαροσκοπικη και ρομποτικη χειρουργικη με παρουσια σε διεθνη συνεδρια. Τον συνιστω ανεπιφυλακτα.