Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΚΟΛΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ?

Recommended Posts

Μια φίλη μου είναι στα μέσα του 8ου μήνα και το μωρό δεν έχει γυρίσει ακόμα. Έχω ακούσει ότι υπάρχουν κολπάκια για να βοηθήσεις το μωρό να γυρίσει. Ξέρετε κανένα να μου πείτε?

5Aqjp3.png

Διαφημίσεις

δε θυμάμαι ποια κοπέλα το είχε γράψει αλλά της είχε πει ο γιατρός της...

επιγονατίδες και μπουσούλημα στο σπίτι...

(αν φυσικά είναι σε κατάσταση που να της το επιτρέπει η υγεία της... εγώ πχ δε θα μπορούσα..)

Υπάρχουν πολλοί και διάφοροι τρόποι, αλλά καλά είναι να μην κάνουμε πειράματα μόνες μας.

Αν θέλει να κάνει κάτι τέτοιο μόνο υπό την παρακολούθηση γιατρού ή μαίας. Υπάρχουν και κόλπα τα οποία κάνουν οι γιατροί, αλλά εδώ δεν χρησιμοποιούνται και τόσο πολύ.

Στην Γερμανία ξέρω πως χρησιμοποιούνται...αλλά τα κάνουν οι γιατροί! :wink:

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Διαφημίσεις

κι εμένα ο μπέμπης μου δεν έχει γυρίσει ακόμη κι αν δεν θα φάω την καισαρική, αλλά τί να κάνουμε;

Το μόνο που θέλω πια είναι να γεννήσω γιατι φτάνει πια...συνέχεια κάτι άλλο με βρίσκει στην εγκυμοσύνη! Ουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυφ!

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

αυτό με τον αρακά το έχω ακούσει κι εγώ...

Αλλά λένε ότι κι ο γιατρός ή η μαία προσπαθεί να το γυρίσει με μαλάξεις στην κοιλιά (να το κάνει δηλαδή να αλλάξει θέση), αλλά θέλει υπομονή, και ώρα... Και ΑΝ πετύχει...

Εμένα είναι γυρισμένο από τον 7ο μήνα, και η μόνη ανησυχία μου είναι μήπως δεν χωράει τελικά να περάσει από την πύελο... Και γι αυτό να κάνω καισαρική...

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ! Θα σκάσω!

1Iik.png

Διαφημίσεις

ααααααααααααααααχ κούκλα μου κι εμένα για καισαρική με βλέπω στο τέλος...ο μπουμπούκος μου δεν γυρίζει.

Κάθεται εδώ και 3 μήνες δίπλα στην καρδούλα της μανούλας...εκεί έχει το κεφαλάκι του. Ενώ με έχει ταράξει στην κλωτσιά, δεν γουστάρει καθόλου να γυρίσει με το κεφάλι για να πάρει θέση !!!

ο γιατρός μου είπε ότι τα περιθώρια στενεύουν...βασικά αρκετό χώρο για να γυρίσει έχει ακόμη 2 εβδομάδες, μετά περιορίζεται ο χώρος, αλλά παρόλα αυτά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γυρίσει και τελευταία στιγμή :wink:

Αυτό το θέμα δεν με αγχώνει πια...αν δεν γυρίσει θα κάνω καισαρική και τέλος. Ε, πια τόσο άγχος γιατι όλο κάτι μου συμβαίνει, δεν θα σκάσω και γιαυτό! :D

Για να δούμε τι θα γίνει τελικά...έχω πολύ καιρό ακόμη ή θα γεννήσω μόλις μπω στον μήνα μου. Έχω κανονικές συσπάσεις...βιάζεται ο γιόκας! Προχθές που πήγα κλινική και είδανε τις συσπάσεις μου λέει μία μαία... "κάνε λίγο υπομονή ακόμη κοριτσάκι μου, νωρίς είναι...τουλάχιστον μέχρι να μπεις στον μήνα σου και μετά ας γεννήσεις" και το έλεγε με τόσο παράπονο η μαία, έπρεπε να την δείτε...πιο πολύ από μένα στενοχωρήθηκε (που λέει ο λόγος)

διάβασα σε ένα βιβλίο ότι κανονικά το παιδί γυρίζει μέχρι την 29η εβδομάδα και μετά μόνο ένα στα τρία μωρά γυρίζουν δεν ξέρω αν ισχύει, πάντως εμένα η μπέμπα γύρησε και μάλιστα το είχα καταλάβει αφού κλωτσάει πάνω από τον αφαλό!

EPLX.jpg.png

.png

Έχω κανονικές συσπάσεις...βιάζεται ο γιόκας! Προχθές που πήγα κλινική και είδανε τις συσπάσεις μου λέει μία μαία... "κάνε λίγο υπομονή ακόμη κοριτσάκι μου, νωρίς είναι...τουλάχιστον μέχρι να μπεις στον μήνα σου και μετά ας γεννήσεις" και το έλεγε με τόσο παράπονο η μαία, έπρεπε να την δείτε...πιο πολύ από μένα στενοχωρήθηκε (που λέει ο λόγος)

κι εμένα οι συσπάσεις ακόμα δίνουν και παίρνουν!!!

τι κι αν διπλασίασα το μαγνήσιο και ξεκουράζομαι? οι συσπάσεις εκει...

ΛΕΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΒΙΑΣΤΙΚΟΥΛΑ ΚΑΙ Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ??? :?

1Iik.png

Διαφημίσεις

βρε πάνω από τον αφαλό κλωτσάει κι εμένα αλλά είναι τα χεράκια μας...το κεφάλι το έχουμε πάνω (ψηλά το κεφάλι που λέμε) και το είδα προχθές (για άλλη μία φορά) που πήγα για κάτι έκτακτο στην κλινική.

Εγώ τι να πω που έχει γυρίσει με το κεφάλι αλλά βλέπει προς τα έξω αντι για μέσα.Μου λέει η γυναικολόγος μου, οτι αν δεν γυρίσει θα έχω επίπονο και μεγάλης διάρκειας τοκετό.Όσο για συσπάσεις, τίποτε ακόμη.Είναι φυσιολογικό;

Li2ep3.pngKeoEp3.png

Εγώ τι να πω που έχει γυρίσει με το κεφάλι αλλά βλέπει προς τα έξω αντι για μέσα.Μου λέει η γυναικολόγος μου, οτι αν δεν γυρίσει θα έχω επίπονο και μεγάλης διάρκειας τοκετό.Όσο για συσπάσεις, τίποτε ακόμη.Είναι φυσιολογικό;

αποκλείεται να μην έχεις συσπάσεις στην εβδομάδα που είσαι...

Αν είσαι γεματούλα, ή είχες κοιλίτσα πριν την εγκυμοσύνη, μπορεί απλά να μην τις καταλαβαίνεις.

Η μαία μου έλεγε ότι δεν τις καταλαβαίνουν όλες το ίδιο τις συσπάσεις, και ότι αν δεν έχεις καθόλου λίπος στην κοιλιά, και είσαι και μικρόσωμη, τότε τις νιώθεις πιο έντονα...

1Iik.png

Αχ, κορίτσια κι εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω... :(

Κι εμένα η μπέμπα μου εδώ και καιρό είναι με το κεφάλι προς τα πάνω και εκεί έχει μουλαρώσει και δε λέει με τίποτα να γυρίσει.

Μίλησα με μια κοπέλα από την παρέα μας εδώ στο site που είχε παρόμοιο πρόβλημα, αλλά τελικά η μπέμπα της γύρισε τελευταία μέρα! Άρα όλες μας έχουμε ελπίδες ακόμα! :)

Μου έδωσε κάποιες ασκήσεις να κάνω και μάλιστα κάποιες από αυτές είναι κοινές με αυτές που μου έδωσε η μαία μου πριν από λίγες μέρες.

Ακούστε λοιπόν,

1) αρκετό περπάτημα, όμως όχι μέχρι σημείο εξάντλησης ή πόνου

2) αρκετό περπάτημα στα τέσσερα (με επιγονατίδες αλλιώς πονάνε πολύ τα γόνατα)

3) αρκετές επαναλήψεις από την "στάση της γάτας", δηλαδή πεσμένη στα τέσσερα, εισπνοή με έντονο καμπούριασμα της πλάτης και το κεφάλη προς τα κάτω, εκπνοή με τέντωμα της κοιλιάς προς το πάτωμα και το κεφάλι προς τα πάνω

4) ειδική στάση ύπνου. Αν το κεφάλι του μωρού είναι προς την δεξιά πλευρά της κοιλιάς, τότε ύπνος στο δεξί πλευρό με το δεξί πόδι τεντωμένο και το αριστερό λυγισμένο πάνω απ'το δεξί. Αν το κεφάλι είναι προς την αριστερή πλευρά της κοιλιάς, τότε στο αριστερό πλευρό με το αριστερό τεντωμένο και το δεξί λυγισμένο.

Ήδη τα κάνω όλα εδώ και μια βδομάδα περίπου. Μαζί, κάνω και τον σταυρό μου μπας και γυρίσει γιατί είναι κρίμα να κάνω καισαρική χωρίς ιδιαίτερο λόγο... Σε μια βδομάδα έχω ραντεβού με το γιατρό και ελπίζω... Όσο περνάει ο καιρός είναι και πιο δύσκολα τα πράγματα..

Άντε βρε κορίτσια, πολύ μας παιδεύουν τα ζουζουνάκια μας...

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

Σίγουρα θα έχεις συσπάσεις απλά δεν θα τις έχεις καταλάβει...

δεν σημαίνει ότι η συσπάσεις πρέπει να σε κάνουνε να πονάς πολύ για να τις καταλάβεις :wink: (μην κοιτάς τι κάνει ο μπέμπης μου που είναι όλο κόλπα και θέλει να βγεί από τώρα :lol: )

Εγώ πάντως πέθανα από τον πόνο με τις συσπάσεις...έτοιμη για γέννα μου λέει ο γιατρός...αμέσως χάπια!

τώρα θυμήθηκα μια φίλη που θα έμπαινε με προγραμματισμένη καισαρική γιατί το μωρό ήταν ανάποδα, και το βράδυ πριν μπει ο μπέμπης της γύρισε, και ακυρώθηκε το ραντεβού.

Γέννησε μεσα στη βδομάδα φυσιολογικότατα!

1Iik.png

Και εγώ βρε κοριτσάκια μου δεν έχω καταλάβει συσπάσεις ακόμα (είμαι και αργόστροφη) :lol::lol: μόνο όταν περπατώ και κουράζομαι καμιά φορά νοιώθω βαριά την κοιλιά μου αυτό που λέτε σαν να πετρώνει, αυτό είναι οι συσπάσεις??? Μπορεί να έχει να κάνει με το βάρος…….

Την Παρασκευή έχουμε το Doppler οπότε θα το δούμε αυτό έτσι δεν είναι??

Η δικιά μου έχει γυρίσει μου είπε ο γιατρός αν και δεν αποκλείεται να αλλάξει θέση μια και είναι νωρίς ακόμα.

Υπομονή και περπάτημα θέλει τον τελευταίο μήνα και όλα θα γίνουν :roll::roll::roll:

καλό το περπάτημα, αλλά δυστυχώς πάλι μου απαγορεύτηκε. Εκεί που πήρα τα πάνω μου και πέρασε λίγο η μέση μου κι άρχισα να περπατάω μας βρήκανε οι συσπάσεις.

Ακόμη έχουμε καιρό μπροστά μας και μπορεί να γυρίσουν τα νινάκια μας :wink:

Πάντως εγώ AGE μου τις καταλάβαινα κανονικά τις συσπάσεις...πρώτα απ΄όλα υπέφερα από πόνο κι ένιωθα την κοιλιά μου να σφίγγεται για κάποια δευτερόλεπτα και μετά ξαναχαλάρωνε!

Ούτε εμένα έχει γυρίσει ακόμα και μου φάνηκε πως και ο γιατρός μου χθές ήταν λίγο προβληματισμένος.... Δεν ξέρω... Έχω καιρό ακόμα έτσι δεν είναι???

καλέ εσύ έχεις καμιά δεκαριά βδομάδες ακόμα!

προσπάθησε να μην το σκέφτεσαι. Και σκέψου ότι τα περισσότερα μωρά γυρνάνε στο τέλος!

1Iik.png