Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΧΟΡΙΑΚΗ - ΛΕΙΖΕΡ - ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Recommended Posts

Κοριτσια καλησπερα!

Θα ήθελα να ρωτησω τη γνωμη σας για καποια θεματακια....

Έχω κύκλο 28 ημερών και σήμερα βρίσκομαι στην 30η ημέρα του κύκλου μου. Έκανα σήμερα εξέταση αίματος για β χοριακή γοναδοτροπίνη και τα αποτελέσματα 994,5Mu/ml. Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής:

Α) Είναι φυσιολογικά τα αποτελέσματα της εξέτασης με 2 μέρες καθυστέρηση;

Β) Ήθελα να ρωτήσω αν επιτρέπεται να κάνω λέιζερ αποτρίχωσης στο πρόσωπο ή αν είναι επιβλαβές για την εγκυμοσύνη;

Γ) Θέλω να συνεχίζω να γυμνάζομαι…. Και αναρωτιέμαι τι γυμναστική πρέπει να κάνω ή αν δεν επηρεάζει κάτι σε αυτό το στάδιο και μπορώ να κάνω ότι έκανα…. Πχ τρέξιμο, ποδήλατο, χορό, κοιλιακούς, ραχιαίους..

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Διαφημίσεις

βρε κοπελια πηγαινε πρωτα στον γιατρο σου και ρωτησε τον... κανεισ απο δω μεσα δεν προκειται να παρει την ευθυνη για κατι τοσο σοβαρο γτ η καθε εγκυμοσυνη ειναι διαφορετικη σε καθε γυναικα.. το πρωτο τριμηνο ειναι και το ποιο επικυνδυνο οποτε μαλλον θα πρεπει να αποφυγεισ την εντονη ασκηση και να ακολουθησεισ πιστα τις οδηγειεσ του γιατρου... οσο για τη χοριακη ειναι σουπερ.. καλη συνεχεια και μεγαλη προσοχη...

σου ευχομαι οτι καλυτερο

Το πρωτο τριμηνο ειναι το πιο επικινδυνο οποτε καλυτερα να αποφυγεις γυμναστικη κτλ. Μετα μπορεις να κανεις ηπια γυμναστικη οπως περπατημα, γιογκα, πιλατες. Στη δικια μου περιπτωση προσεχα πααρα πολυ μεχρι να μπω στον τεταρτο κ μετα εκανα καθε μερα 30 λεπτα διαδρομο σπιτι (τα γυμναστηρια ειναι μεσα στα μικροβια κ δε θα ηθελα να κολλησω τιποτα) κ μια φορα την εβδομαδα απο 1 1/2 ωρα γιογκα για εγκυους. Στο τελος της εγκυμοσυνης αυξησα το περπατημα στη μια ωρα κ ανεβαινα παντα με τις σκαλες αλλα χαλαρα. Πηρα 10,5 κιλα, στις 40 μερες φορουσα το τζιν μου κ η κοιλια μου ηταν σχεδον οπως πριν. Στις 40 μερες ξεκινησα ξανα φουλ γυμναστηριο (αν και αυπνη). Επειδη απο οτι καταλαβαινω γυμναζεσαι ηδη αν δεν παρεις πολλα κιλα θα εισαι μια χαρα μην ανησυχεις (παρεπιπτοντως πηγαινα κ σε διαιτολογο σε ολη τη διαρκεια της εγκυμοσυνης...).

Για το λειζερ, καλυτερα να το αποφυγεις αν κ ορισμενοι λενε οτι δεν πειραζει. Προτιμησε κερι γιατι σε λιγο καιρο απλα δε θα βλεπεις ουτε το μπικινι ουτε τα ποδια σου...χι χι!

Σε ολα ομως καλυτερα να συμβουλευεσαι κ το γιατρο σου.

65nOp2.png

scMHp2.png

• 3 weeks later...

για το λειζερ καλυτερα οχι. και εγω το σταματησα οταν εμαθα τα ευχαριστα.

οσο για γυμναστηκη... ειναι πιο επικυνδινα στο πρωτο τριμηνο.. αλλα θα σου πει κ ο γιατρος σου. εγω που γυμναζομουν καθημερινα απο μικρη μου το εκοψε για το πρωτο τριμηνο. ελπιζω τωρα που κλεινω τον τριτο να μου πει οτι μπορω κανονικα... η περιπου κανονικα...

aoifp2.png