Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

πρώτο δόντι αλλά... ποιό δόντι????????

Recommended Posts

ο μικρός μου είμαι βέβαιη ότι βγάζει δόντι....

ενώ θα έπρεπε να χαίρομαι και να χοροπηδάω... δε θα το έλεγα...

είμαι ελαφρώς σοκαρισμένη....

απ όσο καταλαβαίνω... αυτό που φυτρώνει δεν είναι ένα απ τα δύο κεντρικά στην κάτω γνάθο αλλά... ο κυνόδοντας ή ο πρώτος γομφιος!!!

:shock::shock::shock:

είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο???

έχετε ξανακούσει κάτι ανάλογο??

ανησυχώ για την παραπέρα εξέλιξη των δοντιών του...

ο παιδίατρος δε μου είπε κάτι.. θα μας δει την ερχόμενη Τετάρτη....

Διαφημίσεις

Η... σειρά με την οποία πρέπει να βγαίνουν τα δόντια μάλλον δεν είναι κάτι απόλυτο.

Εμένα η μπέμπα έβγαλε πρώτα το ένα κάτω κεντρικό δόντι και τώρα συνεχίζουμε με... δύο κάτω τραπεζίτες!

Το είπα στην γιατρό και μου είπε πως αρκετές φορές συμβαίνει να μην βγαίνουν τα δόντια με τη "σωστή" σειρά και δεν είναι κάτι που πρέπει να με κάνει να ανησυχώ.

και εμενα μαμά του κούκλου Ωρίων :) εβγαλε τα 4 μπροστινα και μετα ενα τραπεζιτη απο πανω... τι να πεις...οτι θελει το καθενα κανει μαλλον :)

Μακια στον κούκλο σου :)

Ασε που εμεις παραμεγαλώσαμε και εχουμε 6 δοντακια ισα-ισα! Η φαφουτιά σε όλο της το μεγαλείο !!

HAmI.jpgHAmIp3.png

Μαρικακι 12/1/2007

Λενιώ 26/5/2009

Εμενα ο γιος μου ειχε βγαλει πρωτα τα δυο κατω, μετα τον επανω κοπτηρα κ μετα το παραδιπλανο....Ηταν πολυ αστειο... :lol::lol:

Τα δοντακια του ειναι μια χαρα...Εχουνε βγει ολα μια χαρα κ ισια...Δεν νομιζω οτι χρειαζεται να ανησυχεις :D

.png.png[/url]

Διαφημίσεις

σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλες!!! καθώς και την eleftheriak :D

οκ, άρχισα να χαίρομαι πλέον το πρώτο δοντάκι του παιδιού μου :lol:

για το οποίο παρεμπιπτόντως... ούτε που τον πήραμε χαμπάρι... μακάρι να συνεχίσουν και τα υπόλοιπα δοντάκια έτσι "αθόρυβα" :lol:

(εγώ η χαζή μάνα έψαχνα μόνο μπροστά και ξαφνικά έπιασα το δόντι κανονικά στο πλάι κι έπαθα σοκ :oops: )

τώρα λέει μου είπαν...

να του αγοράσω κόκκινο

άλλος μου είπε να του αγοράσω λευκό

κι άλλος μου είπε να φτιάξω χαλβά :lol:

αν για ένα δόντι κάνουμε έτσι.... σκέψου τι θα γίνει στη μασέλα :lol:

τώρα λέει μου είπαν...

να του αγοράσω κόκκινο

άλλος μου είπε να του αγοράσω λευκό

κι άλλος μου είπε να φτιάξω χαλβά :lol:

αν για ένα δόντι κάνουμε έτσι.... σκέψου τι θα γίνει στη μασέλα :lol:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Με γεια το δοντάκι !!!!!! :lol::lol::lol::lol:

Με το καλό και τα υπόλοιπα 8)

κι όσο για τη σειρά.....μην αγχώνεσαι βρε παιδί μου, στο τέλος όλα θα βγούνε :D:wink:

KbCJp2.pngEYukp3.png

η....

απ όσο καταλαβαίνω... αυτό που φυτρώνει δεν είναι ένα απ τα δύο κεντρικά στην κάτω γνάθο αλλά... ο κυνόδοντας ή ο πρώτος γομφιος!!!

:shock::shock::shock:

Και της κουνιάδας μου το παιδί πρώτα τον κυνόδοντα έβγαλε.

No problem, don΄t worry :wink:

«Γιατρε γιατί φογάς ροζ, Είσαι κοριτσάκι???»

Διαφημίσεις

Και μείς βγάλαμε τα δύο κάτω κεντρικά. χαχαχα Είναι πολύ αστεία τα μωρά όταν βγάζουνε δοντάκια, αλλάζει η φατσούλα τους! Στην αρχή κι εγώ νόμιζα πως θα βγάλει τον κυνόδοντα γιατί απο κει την έτρωγε και μασούλαγε αλλά ξαφνικά ξεπετάχτηκαν τα δυο κάτω. Τι να πείς δόντια είναι ότι θέλουν κανουν χεχεχεχεχε.

.png .png

είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο???

έχετε ξανακούσει κάτι ανάλογο??

μιας φίλης μου η κόρη, έβγαλε πρώτα και τους δύο κυνόδοντες! ήταν μια γλυκιά δρακουλίτσα!! :lol::lol::lol:

συμβαίνει!! μην ανησυχείς!!

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Και ο δικός μου έτσι ακριβώς. Έβγαλε πρώτα τα δυο κάτω κεντρικά και μετά έβγαλε τους δύο κυνόδοντες.... Είχε πολύ πλάκα γιατί όταν μεγάλωσαν και λίγο ήταν σαν το δρακουλακι όταν γελούσε... :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

dev277pr___.png

μπράβο

με γεια τα δοντάκια σας.

Εμείς έχουμε μεγάλο ζόρι ότι βρει το δαγκώνει αλλά τα δοντάκια δεν φάνηκαν ακόμη, τα ούλα του δεν φουσκώνουν ούτε ασπρίζουν...

Νομίζω βέβαια ότι είναι μικρός ακόμη.

Γιατί όμως μασάει τα χέρια του τόσο πολύ και ζορίζεται τόσο?

Διαφημίσεις

μπράβο

με γεια τα δοντάκια σας.

Εμείς έχουμε μεγάλο ζόρι ότι βρει το δαγκώνει αλλά τα δοντάκια δεν φάνηκαν ακόμη, τα ούλα του δεν φουσκώνουν ούτε ασπρίζουν...

Νομίζω βέβαια ότι είναι μικρός ακόμη.

Γιατί όμως μασάει τα χέρια του τόσο πολύ και ζορίζεται τόσο?

εμενα την τρώγανε τα ούλα της απο 3 μηνων... και τελικα βγάλαμε το πρώτο μας 12 μηνών και ενώ ειχε μασουλίσει τα παντα...χερακια, μπλουζακια, σεντονακια, παιχνιδάκια και γενικα όλα τα ...άκια!!! :P

HAmI.jpgHAmIp3.png

Μαρικακι 12/1/2007

Λενιώ 26/5/2009

• 1 month later...

λοιπόν τα δόντια του παιδιού μου δεν πάνε καλά :lol:

κι εκεί που το βλέπαμε τον κυνόδοντα άσπρο άσπρο και γρατζούναγε... τελικώς... τραβήχτηκε πίσω???? (εκτός κι αν είναι τόσο φουσκωμένα τα ούλα που δεν φαίνεται)

σκάσανε μύτη μαζί τα δύο κάτω κεντρικά όμως

χτες μου πάτησε μια δαγκωνιά στο δάχτυλο που τα είδα όλα .... γρατζουνάει κανονικότατα το δοντάκι... και σήμερα ξαναέβαλα το δάχτυλο και είδα ότι μάλλον σκάει και το δίπλα

το ευτύχημα είναι ότι, ό,τι και να συμβαίνει με τα δόντια του.... είναι σχετικά... αθόρυβο :lol:

Με γειά σας τα δοντάκια!!! :D:D:D

Με το καλό και τα υπόλοιπα.

Αν σου την πάτησε τη δαγκωνιά κιόλας...δε σε βλέπω καλά :lol::lol: Που να βγάλει και τα υπόλοιπα :?:lol::lol:

KbCJp2.pngEYukp3.png

Καλημερούδια σας! Εμείς 6 μηνών βγάλαμε τα δύο κάτω, 8 μηνών τα δύο πάνω, το ένα με λίγες μέρες καθυστέρηση απ' το άλλο και τώρα 9 μηνών τα δύο παραδίπλά των πάνω. Μ' έχει τρελλάνει στις δαγκωνιές!

Bsc7p2.png

5 μηνών βγάλαμε το πρώτο και μετά μέχρι τους 7 είχαμε στο σύνολο 6 δοντάκια!! 4 πάνω και δύο κάτω!! Επιτέλους πιά βγάλαμε και το 7ο δοντάκι μας!!!!!!! σχεδόν 4 μήνες μας παίδεψε!! άντε να πάρουν σειρά και τα άλλα δύο που είναι να φουσκωμένα και άσπρα κάτω από τα ουλάκια και δε λένε να σκάσουν τα άτιμα!!!! :D

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

5 μηνών βγάλαμε το πρώτο και μετά μέχρι τους 7 είχαμε στο σύνολο 6 δοντάκια!! 4 πάνω και δύο κάτω!! Επιτέλους πιά βγάλαμε και το 7ο δοντάκι μας!!!!!!! σχεδόν 4 μήνες μας παίδεψε!! άντε να πάρουν σειρά και τα άλλα δύο που είναι να φουσκωμένα και άσπρα κάτω από τα ουλάκια και δε λένε να σκάσουν τα άτιμα!!!! :D

Με γεια το δοντακι λοιπον!!!!! :D

• 4 years later...
εμενα την τρώγανε τα ούλα της απο 3 μηνων... και τελικα βγάλαμε το πρώτο μας 12 μηνών και ενώ ειχε μασουλίσει τα παντα...χερακια, μπλουζακια, σεντονακια, παιχνιδάκια και γενικα όλα τα ...άκια!!! :P

Ευτυχως που διαβαζουμε και τα πιο παλια ποστ και παρηγοριομαστε και εμεις οι νεες μαμαδες!!!

Ο δικος μου μια απο τα ιδια και ακομα κανενα δοντακι....μηπως θα ερθει δωρακι στα πρωτα του γενεθλια?!:wink:

μιας φίλης μου η κόρη, έβγαλε πρώτα και τους δύο κυνόδοντες! ήταν μια γλυκιά δρακουλίτσα!! :lol::lol::lol:

συμβαίνει!! μην ανησυχείς!!

αυτο αναρωτιομουν και εγω γιατι τελευταια ολο εκει τρωγεται!!!!!

r1OMp3.png

ts7Bp3.png