Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πάλι ξεκούραση...τα νεύρα μου!

Recommended Posts

Και αφού μετά από 7 μήνες ο γιατρός μου είχε επιτρεψει να κάνω λίγες δουλειές,εχτές με ξανάβαλε κάτω! χτες το μεσημέρι λοιπόν είδα μία κίτρινη βλέννη.ξάπλωσα και όταν σηκώθηκα πήγα στην τουαλέτα και είδα στο χαρτί δυο σταγονίτσες ροζ.ταυτόχρονα είχα και πόνους χαμηλά στην κοιλιά.τον πήρα τηλ. και μου είπε να ξαπλώσω,να πάρω και ένα buscopan και να τον ξαναπάρω. μετά από μια ώρα ήμουν μια χαρά,τον πήρα στο ιατρείο για να κλείσω έτσι κι αλλιώς το προγραμματισμένο μου ραντεβού και μου είπε να πάω από κει για να ακούσουμε το μωρό(χαρά εγώ :D ).Πήγαμε,τ'ακούσαμε,αλλά μου είπε ότι μάλλον η μικρούλα βιάζεται οπότε μέχρι την επόμενη επίσκεψη(τν άλλη παρασκευή),για να έχω μπει και στο μήνα μου να μην κάνω καθόλου δουλειές για να μη βγει πριν την ώρα της!ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ :x δεν έκανα υπερβολές,αλλά κάτι από δω κάτι από κει περνουσε και η ώρα.τώρα τιποτα.τουλάχιστον η μικρούλα μου είναι καλά οπότε αυτό με παρηγορεί :D μία βδομάδα είναι,ελπίζω να περάσει γρήγορα...

DoUwp3.png

Διαφημίσεις

αυτό είναι αλήθεια,αλλά δεν αποθηκεύονται οι ριμάδες οι δυνάμεις!χεχε!αν ήταν έτσι,με τόση ξάπλα σε όλη την εγκυμοσύνη όταν θα γεννηθεί με το καλό η μπουμπούκα μου θα είμαι σαν τον superman!!

DoUwp3.png

περαστικούλια βρε κούκλα μου...άντε κάνε λίγο κουράγιο ακόμη...δεν σου έμεινε και πολύ ευτυχώς!

Η κίτρινη βλέννη είναι ανησυχιτική; Κι εγώ είχα χθες και μάλιστα έχω τραβήγματα πολύ χαμηλά...όχι στην κοιλιά αλλά στο πουλάκι :oops: τί παίζει;;;

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Και αφού μετά από 7 μήνες ο γιατρός μου είχε επιτρεψει να κάνω λίγες δουλειές,εχτές με ξανάβαλε κάτω! χτες το μεσημέρι λοιπόν είδα μία κίτρινη βλέννη.ξάπλωσα και όταν σηκώθηκα πήγα στην τουαλέτα και είδα στο χαρτί δυο σταγονίτσες ροζ.ταυτόχρονα είχα και πόνους χαμηλά στην κοιλιά.τον πήρα τηλ. και μου είπε να ξαπλώσω,να πάρω και ένα buscopan και να τον ξαναπάρω. μετά από μια ώρα ήμουν μια χαρά,τον πήρα στο ιατρείο για να κλείσω έτσι κι αλλιώς το προγραμματισμένο μου ραντεβού και μου είπε να πάω από κει για να ακούσουμε το μωρό(χαρά εγώ :D ).Πήγαμε,τ'ακούσαμε,αλλά μου είπε ότι μάλλον η μικρούλα βιάζεται οπότε μέχρι την επόμενη επίσκεψη(τν άλλη παρασκευή),για να έχω μπει και στο μήνα μου να μην κάνω καθόλου δουλειές για να μη βγει πριν την ώρα της!ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ :x δεν έκανα υπερβολές,αλλά κάτι από δω κάτι από κει περνουσε και η ώρα.τώρα τιποτα.τουλάχιστον η μικρούλα μου είναι καλά οπότε αυτό με παρηγορεί :D μία βδομάδα είναι,ελπίζω να περάσει γρήγορα...

Έλα βρε κορίτσι, λίγο έμεινε! Τον έφαγες το γάιδαρο, στην ουρά θα κολλήσεις???

Διαφημίσεις

Εντάξει, τον έφαγα τον γαιδαρο αλλά πολύ ξάπλα αδερφάκι μου!!!anyway.μ'έχει πιάσει γκρίνια αλλά θα μου περάσει :cry:

σαρδελάκι μου η κίτρινη βλέννη (sorry για τα αηδιαστικά αλλά το ίδιο ρώτησα και εγώ τον γιατρό και μου απάντησε έτσι) αν είναι σαν μίξα δεν είναι ανησυχητική.αν είναι σαν ''πώμα'' είναι.οι πόνοι είναι ανησυχητικοί όταν είναι τακτικοί,π.χ ανά 5 λεπτά για 30 δεύτερα.όταν είναι όπως να ναι απλά θέλει ξεκούραση(την μισώ για σήμερα αυτή την λέξη :x )

DoUwp3.png

Οπότε είμαι ΟΚ...απλά δεν είναι πόνος που χρονομετρίεται. Είναι σαν κάτι να τραβάει εκεί κάτω και δυσκολεύομαι στο περπάτημα γιατι τότε με τραβάει πολύ...το ξαναείχα αυτό, αλλά δεν ρώτησα τον γιατρό. Ίσως να θέλω ξεκούραση...και που να την βρω; Σήμερα έχω μαστόρους εδώ και μου περνάνε 2 κλιματιστικά και γίνεται ο κακός χαμός! Όλο το σπίτι θέλει καθάρισμα...φυσικά θα τα κάνει ο αντρούλης μου τα πιό πολλά, αλλά δεν μπορεί και όλα μόνος ο καημενούλης!

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Ξάπλα και άγιος ο θεός. Μεγαλώνει πιο γρήγορα το παιδί....Εγώ η καημένη για μια ώρα ξάπλα παρακαλάω και δεν με αφήνει λεπτό ο μικρός μου. Με βλέπω να γεννάω σε καμια κούνια... Και έχω δρόοοοοοοοοομο. Η ώρα η καλή κοριτσάκι, υπομονή...

Αυτές οι τελευταίες μέρες είναι ανυπόφορες. Σε καταλαβαίνω. Προσπάθησε να περάσεις δημιουργικά το χρόνο σου, πχ. βλέποντας τις ταινίες που πάντα ήθελες να δεις αλλά δεν έτυχε. Με το καλό!

Arma μου πολύ βιαζεται να βγεί το ζουζουνάκι σου φαίνεται. Άντε με το καλό. Όσο για την ξάπλα που λέτε, κι εγώ βρε κορίτσια με τόση ξάπλα δηλαδή απορώ πως θα συνηθήσω στα ξενίχτια. Πώς θα αντέξω έτσι που έχω μάθει? Κάθε 5 ώρες περίπου κοιμάμαι.

oIKlp2.png

Διαφημίσεις

Πάνω που ετοιμαζόμουν να ανοίξω ένα τόπικ με θέμα "ξεκούραση" , βρήκα το δικό σου ! :lol:

Είμαστε και στην ίδια εβδομάδα περίπου.

Λοιπόν εχθές κι εγώ πήγα και είδα το μωράκι μου. Είναι με κεφαλική προβολή - εδώ και καιρό - , και όλα καλά. Α, και ζυγίζει 2,100. :D

Μετά πήγα για ψώνια του στυλ : νυχτικά, πιτζάμες, παντόφλες, ένα καλό make up και ρουζ :lol: , και άλλα τέτοια και το απόγευμα είχα ραντεβού με τη μαία.

Την ώρα που μας έδειχνε διάφορα λοιπόν, γυρίζει το μάτι της στην κοιλιά μου και μου λέει " Νίκη μου έχεις συσπάσεις???" ΄

-ΕΕΕΜ, ναι... Λέω

-έχεις πολλές τέτοιες κάθε μέρα?

-έχω.

-μέτρα τις πόσες είναι. Αν περάσουν τις 10 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ πάρε με τηλέφωνο.

Κάνε το μαγνήσιο 2 την ημέρα, και κάτσε ξάπλα. Είναι πολύ νωρίς να έχεις τόσες συσπάσεις. (όλη η κοιλιά μου πεταγόταν προς τα έξω και πέτρωνε)

ήταν κι από την κούραση. Κι επειδή λέει με βλέπει πολύ ζουζούνα, να κάτσω λίγο σε μια μεριά και να μην κάνω τίποτα, και κομένες οι επισκέψεις, τα ΄ψώνια και οι βόλτες. Μετά τις 15 Μαίου κάνε ότι θες σχεδόν. Περπάτα κλπ.

Ωχχχ τα παιξα. Μου είπε ότι είναι νωρίς για να έρθει η μικρή μου και να προσέξω..... :?

1Iik.png

κορίτσια ευχαριστώ για τις ευχές σας!

quote="Niki-76"]Πάνω που ετοιμαζόμουν να ανοίξω ένα τόπικ με θέμα "ξεκούραση" , βρήκα το δικό σου ! :lol:

Είμαστε και στην ίδια εβδομάδα περίπου.

Λοιπόν εχθές κι εγώ πήγα και είδα το μωράκι μου. Είναι με κεφαλική προβολή - εδώ και καιρό - , και όλα καλά. Α, και ζυγίζει 2,100. :D

Μετά πήγα για ψώνια του στυλ : νυχτικά, πιτζάμες, παντόφλες, ένα καλό make up και ρουζ :lol: , και άλλα τέτοια και το απόγευμα είχα ραντεβού με τη μαία.

Την ώρα που μας έδειχνε διάφορα λοιπόν, γυρίζει το μάτι της στην κοιλιά μου και μου λέει " Νίκη μου έχεις συσπάσεις???" ΄

-ΕΕΕΜ, ναι... Λέω

-έχεις πολλές τέτοιες κάθε μέρα?

-έχω.

-μέτρα τις πόσες είναι. Αν περάσουν τις 10 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ πάρε με τηλέφωνο.

Κάνε το μαγνήσιο 2 την ημέρα, και κάτσε ξάπλα. Είναι πολύ νωρίς να έχεις τόσες συσπάσεις. (όλη η κοιλιά μου πεταγόταν προς τα έξω και πέτρωνε)

ήταν κι από την κούραση. Κι επειδή λέει με βλέπει πολύ ζουζούνα, να κάτσω λίγο σε μια μεριά και να μην κάνω τίποτα, και κομένες οι επισκέψεις, τα ΄ψώνια και οι βόλτες. Μετά τις 15 Μαίου κάνε ότι θες σχεδόν. Περπάτα κλπ.

Ωχχχ τα παιξα. Μου είπε ότι είναι νωρίς για να έρθει η μικρή μου και να προσέξω..... :?

Νίκη μου και εγώ από συσπάσεις άλλο τίποτα!εν τω μεταξύ κι εγώ εχτές πήγα για τα τελευταία ψώνια, αλλά δεν κουράστηκα ιδιαίτερα και ο γιατρός δεν με πίστευε όταν του το είπα :cry: εγώ μπαίνω στο μήνα μου το πάσχα και μου είχε πει πως από κει και πέρα να κάνω ό,τι θέλω(ίσως γιατί στις 32 εβδομάδες που μου το είπε το μωρό ήταν ήδη 2 κιλά).εχτές όμως μου είπε μέχρι την άλλη παρασκευή ξάπλα..πλάκα θα έχει να κολλήσει το μωρό στο τέλος από την πολύ ξεκούραση και να φάω όλο το μήνα...δεν θα με πείραζε,αλλά όταν όλοι σε προετοιμάζουν ότι θα γεννήσεις γρήγορα και δεν γεννάς τελικά,νομίζω πως εκεί φρικάρεις πραγματικά! τι να πω..θα δείξει.ας είναι τα μπουμπουκάκια μας καλά και όλα αυτά θα ξεχαστούν :wink:

DoUwp3.png

έχεις κι εσύ συσπάσεις,ε??? μιλάμε με μένα ειδικά χθές και σήμερα παρα-έγινε το "κακό"...

Αφού τρόμαξα. Μίλησα και με τον γιατρό και μου διπλασίασε τελικά το μαγνήσιο, και άλλαξα και σίδηρο γιατί η αναιμία ανέβηκε κι'άλλο.

Εμένα τώρα είναι 2,100... και μου είπανε να κρατηθώ λίγο ακόμα για να μην μπει θερμοκοιτίδα και ταλαιπωρηθεί με το θέμα τάισμα . . .

και όλα αυτά τα είπε η μαία για να με τρομάξει και να κάτσω ήσυχα...Να χαλαρώσω και να ξεκουραστώ. Εγώ την είδα και κάνω όλο δουλειές. Τώρα όμως με έπεισε και ξεκουράζομαι.

Πόσες συσπάσεις έχεις περίπου??? πάω να περάσω τις 10 και φοβάμαι λίγο...

1Iik.png

Νίκη μου έχω συσπάσεις εδώ και πολύ καιρό.τώρα βέβαια είναι πιο έντονες.δεν τις έχω μετρήσει αλλά σίγουρα είναι πολύ παραπάνω από 10.εμένα το μόνο που μου είπε ο γιατρός μου για πόνους και συσπάσεις είναι να ελέγχω αν είναι τακτικοί όπως έγραψα και πιο πάνω. δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σου είπε η μαία έτσι.μαγνήσιο εγώ δεν έχω πάρει καθόλου,παίρνω κανα buscopan όταν έχω έντονη ενόχληση. το μόνο σίγουρο είναι ότι και οι δυο μας πρέπει να κάτσουμε στ'αυγα μας :D γιατί τα μικρούλια μας μάλλον ανυπομονούν να δουν τον έξω κόσμο.υπομονή λοιπόν και στις δυο μας και πάνω απ'όλα ΟΧΙ ΠΑΝΙΚΟΣ :wink:

DoUwp3.png

Ευχομαι να πανε ολα καλα για ολες σας κοριτσια!!!

Παντως καλα λενε οσες γραφουν οτι πρεπει να εκμεταλλευτειτε αυτες τις μερες της αναγκαστικης ξαπλας και να κοιμηθειτε οσο τραβαει η ορεξη σας. Οταν με το καλο γεννησετε θα μας θυμηθειτε!!! :wink::wink::wink:

Διαφημίσεις

Arma & Niki-76, συμπάσχω μαζί σας. Είμαι κι εγώ σε κοντινή βδομάδα με σας και έχω τρελαθεί στις συσπάσεις, εδώ και αρκετό καιρό. Σίγουρα έχω παραπάνω από 10 την ημέρα..

Πριν 2 βδομάδες που πήγα στον γιατρό μου, μου είπε ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό, και μάλιστα από αυτό το στάδιο της εγκυμοσύνης και μετά, είναι και πολύ καλό. Σημαίνει ότι προετοιμάζεται ο οργανισμός και ο τράχηλος για την γέννα. Δεν μου έδωσε κανένα φάρμακο, απλά σε περίπτωση που έχω έντονα πονάκια, να πάρω Buscopan.

Μαμά και πεθερά μου είπαν ότι όσο περισσότερα πονάκια και συσπάσεις έχεις πριν, τόσα λιγότερα έχεις κατά τη διάρκεια του τοκετού και γενικά γεννάς πιο εύκολα.Δεν ξέρω αν ισχύει, πάντως στην 1η μου εγκυμοσύνη που είχα τα ίδια συμπτώματα, γέννησα φυσιολογικά μέσα σε 3 ώρες.

Το μόνο κακό στη δική μου περίπτωση είναι ότι η μπουμπούκα μου είναι ακόμα ανάποδα και ανησυχώ μήπως τελικά πάω για καισαρική...

Με το καλό όλες μας, κορίτσια!!!

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

βρε κοριτσια , τετοιες συπασεις με πετρωμα κοιλιας ειχα και εγω στην πρωτη εγκυμοσυνη απο αρκετα νωρις, σχεδον απο τον 8ο μηνα . Δεν τις ειχα μετρησει αλλα δεν νομιζω οτι ηταν πανω απο 10 τη μερα , εντα3ει καπου στην 34 βδομαδα ο γιατρος μου συνεστησε να προσεχω 2 βδομαδες για να μπω στο μηνα αλλα οχι οτι το εκανα , ειμαι πολυ νευρικο ατομο για να βαλω τον κωλο μου κατω . Γενικα οπως ειπε και η χαζομαμα ειναι πολυ φυσιολογικα συμπτωματα τα πετρωματα-συσπασεις της μητρας επειδη προετιμαζουνε τον τοκετο , και οντως γεννησα 38 και 4 μεσα σε 7 ωρες πανευκολα .

βρε κοριτσια , τετοιες συπασεις με πετρωμα κοιλιας ειχα και εγω στην πρωτη εγκυμοσυνη απο αρκετα νωρις, σχεδον απο τον 8ο μηνα . Δεν τις ειχα μετρησει αλλα δεν νομιζω οτι ηταν πανω απο 10 τη μερα , εντα3ει καπου στην 34 βδομαδα ο γιατρος μου συνεστησε να προσεχω 2 βδομαδες για να μπω στο μηνα αλλα οχι οτι το εκανα , ειμαι πολυ νευρικο ατομο για να βαλω τον κωλο μου κατω . Γενικα οπως ειπε και η χαζομαμα ειναι πολυ φυσιολογικα συμπτωματα τα πετρωματα-συσπασεις της μητρας επειδη προετιμαζουνε τον τοκετο , και οντως γεννησα 38 και 4 μεσα σε 7 ωρες πανευκολα .

Εννοείται ότι είναι φυσιολογικό να έχει μια έγκυος συσπάσεις, ειδικά σε προχωρημένη εγκυμοσύνη...

Απλά εμείς το σχολιάζουμε γιατί είναι πάρα πολλές. Μέχρι ένα αριθμό , οι συσπάσεις είναι προετοιμασία τημ μήτρας για τον τοκετό. Εγώ ανησυχούσα από την στιγμή που οι συσπάσεις μου αυξήθηκαν επικίνδυνα... :?

Ακόμα και η μαία στο μάθημα ανώδυνου το πρόσεξε χωρίς να πω τίποτα, και μου είπε ότι έχω πολλές και έντονες συσπάσεις.

Εχθές λοιπόν το βράδυ διάβαζα για τον ψευδοτοκετό, και τις συσπάσεις Braxton Hicks σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Απλά πρέπει να προσέχουμε μην γίνουν οι συσπάσεις πιο συχνές -πάνω από 4 την ίδια ώρα- και τακτικές. - κάθε 5 λεπτά-. Αν αρχίσω να πονάω κιόλας... Αυτό ήταν... Πάσχα στο ΛΗΤΏ θα κάνω... :lol:

όλα καλά σήμερα. 12,30 σηκώθηκα. ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΞΑΝΑΞΥΠΝΗΣΩ ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ ΜΕΤΑ? :lol::lol::lol:

1Iik.png

σήμερα κι εγώ είμαι πολύ καλύτερα από διάθεση,είναι και ο αντρούλης μου στο σπίτι,οπότε περνάει η ώρα.μακάρι χαζομαμά και γραφίστρια να γεννήσουμε κι εμείς έτσι εύκολα! ωραία τα νέα που μας γράψατε και μάλλον ισχύει γιατί και η αδερφή μου που κρατιόταν με το ζόρι να μην γεννήσει πριν την ώρα της από τις πολλές συσπάσεις,γέννησε κα τα δυο της παιδιά πανεύκολα! :D:D:D

DoUwp3.png

ΒΑ-ΡΕ-ΘΗ-ΚΑΑΑΑΑ!!!!

Δεν μπορώ άλλο, κι έχει τόσο ωραία μέρα έξω...

Σταμάτησαν όμως οι πολλές συσπάσεις, και μου φαίνεται θα παραστρατήσω σήμερα...

Μήπως να παραγγείλω και καμία πίτσα???

Αγαπητές οινκ οινκ τι λέτε???

1Iik.png

Η μία όινκ όινκ (εγώ) τώρα το είδε το ποστ σου...αλλά κάλλιο αργά παρα ποτε...και βέβαια Νίκη μου να παραγγείλεις καμία πίτσα :lol: περίμενες να σου πω κάτι άλλο; Δεν νομίζω...

εγώ σήμερα βγήκα :lol: δεν άντεξα,βέβεαια,μόλις ένοιωσα λίγο την κοιλίτσα να πετρώνει...γύρισα αμέσως σπίτι..πάντως ξέσκασα! :D:D:D

DoUwp3.png

εγώ σήμερα βγήκα :lol: δεν άντεξα,βέβεαια,μόλις ένοιωσα λίγο την κοιλίτσα να πετρώνει...γύρισα αμέσως σπίτι..πάντως ξέσκασα! :D:D:D

σε πιστεύω πως το ευχαριστήθηκες χε χε...

κι εγώ όταν βγήκα μετά από ένα μήνα κρεβάτι και καναπέ κατάλαβα τι ωραία που είναι να βγαίνεις, να περπατάς κτλ. :wink:

σε πιστεύω πως το ευχαριστήθηκες χε χε...

κι εγώ όταν βγήκα μετά από ένα μήνα κρεβάτι και καναπέ κατάλαβα τι ωραία που είναι να βγαίνεις, να περπατάς κτλ. :wink:

Αν το ευχαριστήθηκα λέει???Πραγματικά άλλαξε όλη μου η διάθεση!

DoUwp3.png