Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

sos!!!! Κ.Στυλιανακη ζήλια μεταξύ....ΞΑΔΕΡΦΩΝ

Recommended Posts

Γειά σας.Είμαι η μαμά του Αλέξανδρου.Ο Αλέξανδρος μέχρι πριν 1 χρόνο ήταν το κέντρο του σύμπαντος για όλη την οικογένεια μιάς και ήταν το πρώτο παιδάκι εγγονάκι ανιψάκι.Ολά ήταν υπέροχα και τπτ δεν μπορούσε να διαταράξει την ησυχιά του.Το δέσιμο ειδικά με την αδερφή μου ήταν φοβερό.Μέχρι μα ωραια πρωία που εισέβαλε στη ζωή του ο Γιαννάκης.

Εκεί αρχισαν όλα.Η θεία αγκάλιαζε περισσοτερο το Γιαννάκη.Η μαμά μαλώνει συνέχεια τον Αλέξανδρο γιατί σπρώχνει το Γιαννάκη(Τον αγαπάει περισσότερο η μαμά το Γιαννάκη πλέον).Η γιαγια κ ο παππούς δινουν κ στο Γιάννη σοκολάτες.

Τα παιδιά ενώ μεγαλώνουν σαν αδέρφια,φυσικό είναι να ζηλευουν και σαν αδέρφια.

Το θέμα είναι όμως τι κάνεις όταν το παιδί σου λέει Μαμά αγαπάς περισσοτερο το Γιαννάκη.Πως κάνεις το παιδί σου να μη νιώθει παραμελημένο και παραγκωνσμένο τι κάνουμε κι εγω και η θεία του όταν επιτήθετε στο ξαδερφάκι του ή στη μαμά του.Οταν έχει εκρήξεις θυμού στα καλά καθούμενα.Οταν φέρεται κ μιλάει σαν το Γιαννάκη?Πως φερόμαστε στο Γιαννάκη μπροστά του ωστε να μην πυροδοτεί τη ζηλια του?

Ο Αλέξανδρος είναι 2,5 ετών και ο Γιάννης 1,5.

SOS Κ.Στυλιανάκη ή όποιος εχει αντιμετωπίσει την ίδια κατάσταση.

Διαφημίσεις

Μάλλον, πάνω-κάτω ότι θα κάνατε αν ήταν αδερφάκια! Ως μαμά του σε κάθε περίπτωση πρέπει να του υπενθυμίζεις ότι αυτός είναι το παιδάκι σου και τον αγαπάς περισσότερο από οποιονδήποτε στον κόσμο! Έτσι θα νιώθει ότι τουλάχιστον για τη μαμά και το μπαμπά του έχει τα πρωτεία και θα τα διατηρήσει! Από την άλλη ενίσχυση της αυτοπεποίθησής του ότι αυτός είναι μεγαλύτερος και καταλαβαίνει περισσότερα και έχει περισσότερα "δικαιώματα" (εκεί που σας παίρνει - π.χ. μεγαλύτερη σοκολάτα ή να φάει ένα παραπάνω γλυκάκι)! Ενίσχυση της "ευθύνης" ότι ως μεγαλύτερος μπορεί να μάθει τόσα πράγματα στο ξαδερφάκι του! Το να παίξετε μαζί του ένα παιχνίδι που ο μικρός δεν μπορεί! Αυτές είναι οι σκέψεις μου, πάντως να ξέρεις ότι πάντα θα υπάρχει κάποια ζήλεια και ίσως να τσακώνονται πολύ ως μικρά, αλλά όταν μεγαλώσουν θα είναι αγαπημένα! Εγώ τσακωνόμουν με την ξαδέρφη μου, γιατί το πηρούνι της μιας είχε σκάλισμα και της άλλης όχι, γιατί το αυγό της μιας ήταν μεγαλύτερο από της άλλης κ.α. μικρά και ανόητα πράγματα. Η γιαγιά μου είχε απηυδίσει!