Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γυρναει γυρω απο τον εαυτο της

Recommended Posts

Καλησπερα κοριτσια!

Τον τελευταιο καιρο η μικρη γυριζει συνεχεια γυρω απο τον εαυτο της πολλες φορες (τοσες που εγω ζαλιζομαι αν την κοιταζω). Το κανει συνηθως αν ακουμε μουσικη απο το ραδιοφωνακι σαν να χορευει, ή σε στιγμες που παιζουμε και ειμαστε ορθιοι. Εχω παρατηρησει και δεν το κανει μονο απο τη μια πλευρα, το κανει κι απο τις δυο εξισου.. Βασικα ο λογος που ανοιγω το θεμα ειναι επειδη ανησυχω μηπως ζαλιστει.

Εχει τυχει σε καμμια αλλη μανουλα?

Ευχαριστω!:D

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Διαφημίσεις

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Μάλλον θα'ναι της ηλικίας! Κ η δικιά μου το ίδιο έκανε κ ζαλιζόμουν εγώ που την έβλεπα! Μέχρι που πριν κανα μήνα παραπάτησε κ "χτύπησε" το σαγόνι της στο τραπεζάκι του σαλονιού κ της είπαμε πως δεν χορεύουμε γύρω-γύρω αλλά δεξιά-αριστερά κ από τότε δεν το έχει ξανακάνει! Έχουμε περιορίσει τις χορευτικές μας φιγούρες σε δεξια-αριστερά και μπρος-πίσω!

Πάντως ακόμα κ τώρα το θυμάται που είχε χτυπήσει επειδή έκανε γύρω-γύρω όταν χόρευε!

Ελπίζω να το σταματήσει γρήγορα κ η δικιά σου κορούλα...! Εγώ καρδιοχτυπούσα όποτε παραπατούσε η δικιά μου γιατί φαινόταν ότι ήταν ζαλισμένη κάποιες φορές.

Ευχαριστω για την απαντηση!

Κι εγω ελπιζω τουλαχιστον αν δεν το σταματησει, να μη χτυπησει ασχημα καμμια μερα! :-P

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

α κ τα δικα μου το εκαναν αυτο στην ηλικια της δικιας σου!μαλιστα να ξερεις πως αυτα δε ζαλιζονται τοσο ευκολα οσο εμεις:shock: ηταν ικανα να γυρνανε γυρω γυρω ποση ωρα κ να ειναι μια χαρα.κ εγω με 5 σβουρες παραπαταω:shock:

Διαφημίσεις

Συνεχεια το κανει η δικια μου. Το εχει βρει παιχνιδι και μετα ζαβλακονεται.....σταματαει για 2 δευτερα και αντε παλι........

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Εγώ το έκανα αυτό μέχρι μεγάλη ηλικία (τελείωνα το δημοτικό :cool: ). Έχει πλάκα η αίσθηση μόλις σταματάς εσύ να νοιώθεις ότι ο χώρος εξακολουθεί να γυρίζει. :)

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

Καλησπερα κοριτσια! Βασικα θα ηθελα την κατανοηση σας καθως αυτο που περιεγραψα παραπανω ειναι ενα απο τα πολλα που με προβληματιζουν. Θα ηθελα τη γνωμη σας και πανω σε αυτα:

1) Δεν ακουει ολες τις φορες στο ονομα της.. Υπαρχουν μερες που μπορει να φωναζω και 2 συνεχομενα λεπτα και εκεινη να συνεχιζει να καθεται και να ασχολειται με καποιο παιχνιδι. Προσπαθησα να κανω το κολπακι και αντι για Μαρια να φωναξω "μαμ" ή "κουνιες". Καποιες φορες επιασε ενω καποιες αλλες οχι. Θεμα ακοης δεν τιθεται γιατι εχουμε κανει ακοογραμμα και βγηκε μια χαρα.

2)Μιλαει αρκετα αλλα δεν λεει καθαρα τις λεξεις. Περα απο καποιες μεμονωμενες (π.χ. μαμα, γεια), οι υπολοιπες ειναι αποκωδικοποιημενες. Δηλαδη για εκεινη σημαινουν κατι και εμεις καταλαβαινουμε τι εννοει αλλα δεν ειναι καθαρες (π.χ. θελει να πει νερο και λεει "ιλο", θελει να πει Μπιλη και λεει "Ιλη", θελει να πει μπαλα και λεει "λαλα" κ.α.) Οι λεξεις που γνωριζει την εννοια τους ειναι γυρω στις 15, απλα δεν τις λεει καθαρα. Κατα τα αλλα η γλωσσα της παει ροδανι ολη μερα αλλα με τα γνωστα σε ολους μας "μωρουδιακα", δηλαδη εκεινη κατι λεει, αλλα κανεις δεν καταλαβαινει τι. Προτασεις δεν κανει ακομα, ουτε εστω με δυο λεξεις.

3) Δειχνει εντονη προσκολληση με το μαξιλαρι της! Ειναι ικανη να τριγυρναει ολη μερα αγκαλια με αυτο. Σε περιπτωση που το αφησουμε καπου για να φυγουμε το δεχεται αδιαμαρτυρητα αλλα οσο ειμαστε στο σπιτι ειναι αγκαλια με αυτο.

4)Ειναι ιδιαιτερα κοινωνικη και με τους ενηλικες αλλα και με τα παιδακια πλην ελαχιστων εξαιρεσεων (με ενηλικες) που οταν περασε η ωρα, ξεθαρρεψε και τους πλησιασε. Αυτο που με προβληματιζει ειναι πως εκδηλωνει φοβιες με εντελως ανουσια πραγματα (οπως π.χ. με τα βενζιναδικα ή με την ηλεκτρικη σκουπα ή με τους επετες στα φαναρια κ.α.) Οταν της μιλω και της εξηγω πως δεν υπαρχει λογος να φοβαται ή να ανησυχει για κατι, ηρεμει και ισως να ψιλογκρινιαξει αλλα δεν σηκωνει και τον τοπο.

5) και τελευταιο: εχει ιδιαιτερη προσκολληση με τη μαμα μου. Λαχταραει να τη δει, πηγαινει συνεχεια στο τηλεφωνο και τη ζηταει και οταν την επισκεφτομαστε συνηθως κλαιει κατα την αποχωρηση μας. Ξερω πως η μαμα μου δεν της χαλαει και χατιρι και παντα περναει το δικο της οταν μενει εκει.

Υπαρχουν και διαφορα αλλα: οπως π.χ. το οτι δεν της αρεσει να αλλαζουμε πανα κατα τη διαρκεια της ημερας αλλα τα κυριοτερα που με ανησυχουν σας εγραψα παραπανω.

Πιστευετε πως ισως καποια απο αυτα ειναι δειγματα αυτισμου? Φυσικα και δεν σας ζητω να μας κανετε διαγνωση, απλα θα ηθελα να ξερω αν θεωρειτε σωστο να ζητησω τη γνωμη ενος ειδικου. Στον παιδιατρο εχω πει τα παραπανω και μου εχει πει πως τα αυτιστικα παιδια εχουν ΚΑΙ αλλα χαρακτηριστικα μεσα σε αυτα και πως δεν ειναι. Αλλα εγω για καλο και για κακο πηρα συστασεις και σκοπευω να κλεισω ραντεβου με αναπτυξιολογο στο Παιδων Πεντελης. Απλα μεχρι τοτε θα ηθελα να ακουσω γνωμες και απο αλλες μαμαδες!

Σας ειμαι ευγνωμων για τις απαντησεις, γιατι δεν σας κρυβω πως ειμαι πολυ αγχωμενη!

Και παλι σας ευχαριστω εκ των προτερων! :D

nDtZp2.png

εγω παλι δεν βρισκω τιποτα περιεργο στο μωρακι σου!!!Απορω γιατι τοσο αγχος βρε παιδι μου??ολα αυτα που λες τα κανει και η δικια μου και εννοειται οτι οταν μιλαει καποιες λεξεις τις καταλαβαινουμε μονο οι κοντινοι της δηλ εγω,η γιαγια της,ο μπαμπας της..

εγω μιλησα 2,5χρονων!!Εχω μια φιλη που ο γιος της αρχισε να μιλαει τωρα που ειναι 3ετων και σαφως τον πρωτο καιρο τον καταλαβαινανε πιο καλα τα ατομα της οικογενειας του.Οσο για την προσκολληση εμεις εχουμε το καροτσι!Μακαρι να ειχε και η δικια μου το μαξιλαρι της,καλυτερο το βρισκω!Για την πανα δεν το συζητω οτι ξεσηκωνουμε το τετραγωνο που μενουμε απο τις τσιριδες οπως και με το ντυσιμο!

Ειλικρινα δεν βρισκω κατι περιεργο ωστοσο αν εχεις νεοτερα ενημερωσε μας!

Διαφημίσεις

ΦΑΙΗ ΜΟΥ!ολα αυτα που περιεγραψες μου θυμιζουν τα παιδια μου!κ πιστευω πως ολα τα παιδια κανουν τα παραπανω με λιγες παραλλαγες ισως!πχ ο γιος μου δε γυρναει ολη μερα με το μαξιλαρι αλλα με το αγαπημενο του αρκουδακι που ακομα κ εξω να παμε το θελει μαζι:rolleyes:

η κορη μου μεχρι 18-19 μηνων ελεγε 3-4 δυσιλλαβες λεξεις κ ξαφνηκα σε 2 μηνες τα ειπε ΟΛΑ.οταν λεμε ολα εννοουμε μεχρι κ προτασεις κανονικες εκανε.

ο γιος μου ακομα χειροτερα μεχρι 27 μηνων ετρωγε αλεσμενα κ ελεγε επισης 2-3 δυσιλλαβες.ξαφνηκα μεσα σε μια μερα αρχισε να τρωει κ να μασαει :roll: δηλαδη τεμπελιαζε τοσο καιρο κ τα ηθελε αλεσμενα!κ μεσα σε 2-3 μηνες αρχισε να μιλαει σχεδον κανονικα!τωρα μας ζαλιζει το κεφαλι:rolleyes:

Καλησπερα κοριτσια! Βασικα θα ηθελα την κατανοηση σας καθως αυτο που περιεγραψα παραπανω ειναι ενα απο τα πολλα που με προβληματιζουν. Θα ηθελα τη γνωμη σας και πανω σε αυτα:

1) Δεν ακουει ολες τις φορες στο ονομα της.. Υπαρχουν μερες που μπορει να φωναζω και 2 συνεχομενα λεπτα και εκεινη να συνεχιζει να καθεται και να ασχολειται με καποιο παιχνιδι. Προσπαθησα να κανω το κολπακι και αντι για Μαρια να φωναξω "μαμ" ή "κουνιες". Καποιες φορες επιασε ενω καποιες αλλες οχι. Θεμα ακοης δεν τιθεται γιατι εχουμε κανει ακοογραμμα και βγηκε μια χαρα.δεν νομιζω οτι ειναι κατι ανησυχητικο,μπορει να απορροφιεται τοσο πολυ με το παιχνιδι και να μην ακουει.ο αντρας μου το κανει αυτο,παντα.δηλαδη βλεπει τηλεοραση και του μιλαω και δεν μου απανταει,παρα μονο αν τον σκουντηξω.λες να εχει προβλημα?:D

2)Μιλαει αρκετα αλλα δεν λεει καθαρα τις λεξεις. Περα απο καποιες μεμονωμενες (π.χ. μαμα, γεια), οι υπολοιπες ειναι αποκωδικοποιημενες. Δηλαδη για εκεινη σημαινουν κατι και εμεις καταλαβαινουμε τι εννοει αλλα δεν ειναι καθαρες (π.χ. θελει να πει νερο και λεει "ιλο", θελει να πει Μπιλη και λεει "Ιλη", θελει να πει μπαλα και λεει "λαλα" κ.α.) Οι λεξεις που γνωριζει την εννοια τους ειναι γυρω στις 15, απλα δεν τις λεει καθαρα. Κατα τα αλλα η γλωσσα της παει ροδανι ολη μερα αλλα με τα γνωστα σε ολους μας "μωρουδιακα", δηλαδη εκεινη κατι λεει, αλλα κανεις δεν καταλαβαινει τι. Προτασεις δεν κανει ακομα, ουτε εστω με δυο λεξεις.ειναι 21 μηνων η κορουλα σου?μια χαρα ειναι τοτε.αλλα παιδακια σ'αυτην την ηλικια δεν λενε ουτε αυτα

3) Δειχνει εντονη προσκολληση με το μαξιλαρι της! Ειναι ικανη να τριγυρναει ολη μερα αγκαλια με αυτο. Σε περιπτωση που το αφησουμε καπου για να φυγουμε το δεχεται αδιαμαρτυρητα αλλα οσο ειμαστε στο σπιτι ειναι αγκαλια με αυτο.ουτε αυτο μου φαινεται παραξενο.τα παιδια εχουν αντικειμενα που δεν τα αποχωριζονται.εμενα που θελει να κοιμαται με τις μποτες της αγκαλια,τι να πω?

4)Ειναι ιδιαιτερα κοινωνικη και με τους ενηλικες αλλα και με τα παιδακια πλην ελαχιστων εξαιρεσεων (με ενηλικες) που οταν περασε η ωρα, ξεθαρρεψε και τους πλησιασε. Αυτο που με προβληματιζει ειναι πως εκδηλωνει φοβιες με εντελως ανουσια πραγματα (οπως π.χ. με τα βενζιναδικα ή με την ηλεκτρικη σκουπα ή με τους επετες στα φαναρια κ.α.) Οταν της μιλω και της εξηγω πως δεν υπαρχει λογος να φοβαται ή να ανησυχει για κατι, ηρεμει και ισως να ψιλογκρινιαξει αλλα δεν σηκωνει και τον τοπο.κι αυτο φυσιολογικο το βρισκω.εμενα φοβαται το καπακι της λεκανης,μερικα παιχνιδια που κουνανε και μιλανε,την σκια της,τις δυνατες φωνες,και αλλα πολλα.αλλα κι αλλα παιδακια που κανουμε παρεα εχουν κι αυτα φοβιες,οποτε δεν ανησυχω

5) και τελευταιο: εχει ιδιαιτερη προσκολληση με τη μαμα μου. Λαχταραει να τη δει, πηγαινει συνεχεια στο τηλεφωνο και τη ζηταει και οταν την επισκεφτομαστε συνηθως κλαιει κατα την αποχωρηση μας. κι εμενα το κανει αυτο με την γιαγια της,αλλα κι οταν ερθει καποιος σπιτι μας κλαιει οταν ειναι να φυγουνε.κι αυτο φυσιολογικο το βρισκωΞερω πως η μαμα μου δεν της χαλαει και χατιρι και παντα περναει το δικο της οταν μενει εκει.

Υπαρχουν και διαφορα αλλα: οπως π.χ. το οτι δεν της αρεσει να αλλαζουμε πανα κατα τη διαρκεια της ημερας αλλα τα κυριοτερα που με ανησυχουν σας εγραψα παραπανω.

Πιστευετε πως ισως καποια απο αυτα ειναι δειγματα αυτισμου? Φυσικα και δεν σας ζητω να μας κανετε διαγνωση, απλα θα ηθελα να ξερω αν θεωρειτε σωστο να ζητησω τη γνωμη ενος ειδικου. Στον παιδιατρο εχω πει τα παραπανω και μου εχει πει πως τα αυτιστικα παιδια εχουν ΚΑΙ αλλα χαρακτηριστικα μεσα σε αυτα και πως δεν ειναι. Αλλα εγω για καλο και για κακο πηρα συστασεις και σκοπευω να κλεισω ραντεβου με αναπτυξιολογο στο Παιδων Πεντελης. Απλα μεχρι τοτε θα ηθελα να ακουσω γνωμες και απο αλλες μαμαδες!

Σας ειμαι ευγνωμων για τις απαντησεις, γιατι δεν σας κρυβω πως ειμαι πολυ αγχωμενη!

οπως καταλαβες τα ιδια κανει κι η δικια μου,και ειναι 23 μηνων.η μονη διαφορα ειναι οτι μιλαει πολυ καλα για την ηλικια της,να φανταστεις λεει το φεγγαρακι το τραγουδι,και αλλα πολλα απέξω,οχι καθαρα,αλλα με τον δικο της τροπο.

παντως εγω που κανω παρεα με πολλες φιλες που εχουν παιδακια στην ιδια ηλικια της κορης μου,ολα τα παραπανω τα κανουν κι αυτα.οποτε τα θεωρω φυσιολογικα.να μας πεις παντως τι σου ειπαν στον αναπτυξιολογο.

ο γιος μου φοβοταν αυτο που κατεβαζουμε μεσα στο αυτοκινητο για να μη μας χτυπαει ο ηλιος στα ματια!!!:rolleyes: μιλαμε για ΤΟ ΚΛΑΜΑ οποτε το κατεβαζα.στραβωνομουν καθε φορα που πηγαιναμε καπου κ ειχε ηλιο:twisted:

η ραφαελα φοβοταν τα παιχνιδια που κουνιοταν η που καναν μουσικη:cool: επισης μεχρι περισι φοβοταν κ τα αυτοκινητακια που βαζεις 50λεπτο μεσα κ κουνιουνται.

Σας ευχαριστω παρα πολυ κοριτσια! Ειλκρινα μου δινετε πολλη δυναμη! Μεσα σε ολα αυτα ξεχασα να σας αναφερω πως αν δεν περασει καμμια φορα το δικο της (πραγμα που γινεται σπανια καθως ειναι το πρωτο μας παιδι και μεχρι στιγμης δεν εχουμε αλλο), δαγκωνει δυνατα την εξωτερικη πλευρα της παλαμης της. Παλαιοτερα χτυπουσε το κεφαλι της αλλα αυτο το ειχα συζητησει με τον παιδιατρο και ειχαμε καταληξει στο head banging. Ε, τωρα αφησε το κεφαλι και επιασε την παλαμη, τι να πω!

Σας υπερευχαριστω για τις απαντησεις! Ειχα ακουσει πολυ καλα λογια για την Κα Νικολαου στο Παιδων Πεντελης και πηρα σημερα στο 1535 να κλεισω ραντεβου αλλα για τα πρωινα που ειναι χωρις χρεωση ειχε διαθεσιμο τον Ιουνιο του 2011. Οποτε εκλεισα στις 16/02/2011 απογευματινο ραντεβου στις 15:30 με χρεωση 75 ευρω. Δεν με πειραζει, ειλικρινα, αρκει να ξερω που βαδιζω!

Και παλι σας ευχαριστω ολες και για το χρονο σας και για τις απαντησεις σας! :D

nDtZp2.png

Διαφημίσεις

Φαιη, το ποστ σου, ηταν λες και το εγραψα εγω!!

Τα ιδια τραβαω με την αλλαγη πανας, για την προσκολληση εμεις εχουμε ενα μικρο μαιμουδακι, φαβαται σχεδον τα παντα (μεχρι και το δωματιο της, σε ορισμενες περιπτωσεις).

Πωπω, δεν ειχα σκεφτει ποτε οτι αυτα ειναι σημαδια αυτισμου, ουτε καν μου ειχε περασει απο το μυαλο.

Οσο για το γυρω γυρω, ολη μερα αυτο κανει, μεχρι που πεφτει κατω απο την ζαλαδα.

Μωρε nathael δεν ειπα πως σονι και ντε οσα παιδακια κανουν τα παραπανω εχουν αυτισμο.. Απλα ψαξε - ψαξε στο ιντερνετ προβληματιστηκα. Ισως εχει δικιο ο παιδιατρος μας που λεει πως για να καταλαβεις τι λεει πραγματικα ενα αρθρο στο ιντερνετ πρεπει να εχεις και τα σωστα "φωτα" για να μην βγαλεις λαθος συμπερασματα. Γι' αυτο τσακωθηκα και με τον αντρα μου εχθες γιατι κι εκεινος θεωρει πως δεν κανει κατι ανησυχητικο το παιδι αλλα εγω επεμενα πως θελω να το διερευνησω και ψιλογιναμε μπιλιες..

Ενταξει, ας εχω εγω το κεφαλι μου ησυχο και ας ειμαστε και σκοτωμενοι, τι να πω!

Ετσι κι αλλιως καποια στιγμη -περα απο τον αυτισμο- ηθελα να τη δει ενας αναπτυξιολογος γυρω στα 2 χωρις να υπαρχει κατι μεμπτο, απλα επειδη ειχαμε περασει μηνιγγιτιδα οταν ημασταν βρεφακι και απλα ηθελα να τη δει. Ε, τωρα που μου μπηκαν ψιλοι στα αυτια, ειπα να επισπευσω τη διαδικασια! ;)

nDtZp2.png

Μπραβο Φαιη μου, καλα κανεις και την ψαχνεις.

Βεβαια, το ιντερνετ μπορει να μας παρα-πληφορει αρκετες φορες...

Εχει τυχει να πω στην παιδιατρο για κατι που διαβασα και προβλημαστηκα, δεν μου απαντησε ποτε, μονο εσκασε στα γελια!!!!!!!

Εμένα σούπερ φυσιολογικό μου φαίνεται το παιδάκι σου. Δεν θα πήγαινα σε άλλο γιατρό, εκτός αν το θεωρούσε ο παιδίατρος που το παρακολουθεί απαραίτητο. Αλλά άμα σου χει μπει η ιδέα και θέλεις να ησυχάσεις, πήγαινε.

Όλα όσα περιγράφεις τα έκαναν και τα δικά μου παιδιά.

Σε ευχαριστω πολυ Ζεττα μου! Ισως εγω χρειαζομαι γιατρο για να ηρεμησω!

Πριν λιγες μερες πηγαμε στον παιδιατρο αλλα δεν του ειπα οοοοολα αυτα που ειπα σε εσας εδω (βλακεια μου, το ξερω). Του ειπα μονο ενα ενδεικτικα και τον ρωτησα αν τιθεται θεμα αυτισμου. Η απαντηση του ηταν πως τα αυτιστικα παιδια εχουν και αλλα χαρακτηριστικα και πως καθε αλλο παρα αυτιστικη του φαινεται. Αυτο.

Μετα μπηκα εγω και διαβασα τα χιλια μυρια στο ιντερνετ και να τα αποτελεσματα! :?

nDtZp2.png

να μην ανησυχεις καθολου..ολα οσα κανει ειναι απολυτα φυσιολογικα..

το γυρω γυρω το κανουμε μηνες τωρα και της αρεσει πολυ..

η επιλεκτικη ακοη ειναι κολπακι για να μην τη διακοψω οταν ασχολειται με κατι που της αρεσει..

φοβαται καποια πραγματα, κυριως αυτα που της φαινονται παραξενα..(πχ μηχανακια, πορτες, τον παλιατζη)

και με την πανα κατα καιρους εχουμε θεμα..

και εχει τρομερη εξαρτηση απο τον γουινι της..

μη νομιζεις..για ολα αυτα και γω εχω ρωτησει (καυμενη φιλεναδα ψυχολογα :wink: τι τραβας κι εσυ)!!

τα περισοτερα παιδακια σε αυτη την ηλικια τα κανουν αυτα!

καλα να ημαστε να ανησυχουμε αδικα!! :wink:;-)

Σε ευχαριστω παρα πολυ fasolaki μου!!

Ειλικρινα δεν ξερετε ποση δυναμη μου δινετε!

Απο εχθες ειμαι κομματια.. Ηρθε και ο τσακωμος με το συζυγο που με θεωρει υπερβολικη, ειπωθηκαν και κουβεντες βαριες και εδεσε το γλυκο.

Ειλικρινα δεν ξερω τι να κανω να σας ανταποδωσω το καλο που μου κανετε με αυτα σας τα λογια! Σας ευχαριστω ολες μεσα απο την καρδια μου!

nDtZp2.png

γεια σου Φαιη!εχω κι εγω ανα παιδι σβουρα!Το γελιο που κανει οταν ζαλιζεται δεν περιγραφεται!

1) Δεν ακουει ολες τις φορες στο ονομα της.. Υπαρχουν μερες που μπορει να φωναζω και 2 συνεχομενα λεπτα και εκεινη να συνεχιζει να καθεται και να ασχολειται με καποιο παιχνιδι. Προσπαθησα να κανω το κολπακι και αντι για Μαρια να φωναξω "μαμ" ή "κουνιες". Καποιες φορες επιασε ενω καποιες αλλες οχι. Θεμα ακοης δεν τιθεται γιατι εχουμε κανει ακοογραμμα και βγηκε μια χαρα.το ποσο με γραφει οταν του μιλαω ειναι εκνευριστικο!!!:rolleyes:αφου καμια φορα που δεν τον βλεπω και δεν τον ακουω φωναζω φωναζω αλλα τιποτα!Απλα ασχολειται με κατι που του αρεσει και με γραφει...Και ο μπαμπας του το ιδιο κανει καμια φορα:mrgreen:

2)Μιλαει αρκετα αλλα δεν λεει καθαρα τις λεξεις. Περα απο καποιες μεμονωμενες (π.χ. μαμα, γεια), οι υπολοιπες ειναι αποκωδικοποιημενες. Δηλαδη για εκεινη σημαινουν κατι και εμεις καταλαβαινουμε τι εννοει αλλα δεν ειναι καθαρες (π.χ. θελει να πει νερο και λεει "ιλο", θελει να πει Μπιλη και λεει "Ιλη", θελει να πει μπαλα και λεει "λαλα" κ.α.) Οι λεξεις που γνωριζει την εννοια τους ειναι γυρω στις 15, απλα δεν τις λεει καθαρα. Κατα τα αλλα η γλωσσα της παει ροδανι ολη μερα αλλα με τα γνωστα σε ολους μας "μωρουδιακα", δηλαδη εκεινη κατι λεει, αλλα κανεις δεν καταλαβαινει τι. Προτασεις δεν κανει ακομα, ουτε εστω με δυο λεξεις.

μπα=λαμπα,μπαλα,μπανανα/μο=χυμο/τιν τιν=ψωμι -μπισκοτα!!!:roll:οι προτασεις για μας ειναι ακομα μακρινο ονειρο:P

3) Δειχνει εντονη προσκολληση με το μαξιλαρι της! Ειναι ικανη να τριγυρναει ολη μερα αγκαλια με αυτο. Σε περιπτωση που το αφησουμε καπου για να φυγουμε το δεχεται αδιαμαρτυρητα αλλα οσο ειμαστε στο σπιτι ειναι αγκαλια με αυτο.δεν εχει προσκολληση με αντικειμενο αλλα με τον αφαλο του...ολη μερα και νυχτα τον σκαλιζει

4)Ειναι ιδιαιτερα κοινωνικη και με τους ενηλικες αλλα και με τα παιδακια πλην ελαχιστων εξαιρεσεων (με ενηλικες) που οταν περασε η ωρα, ξεθαρρεψε και τους πλησιασε. Αυτο που με προβληματιζει ειναι πως εκδηλωνει φοβιες με εντελως ανουσια πραγματα (οπως π.χ. με τα βενζιναδικα ή με την ηλεκτρικη σκουπα ή με τους επετες στα φαναρια κ.α.) Οταν της μιλω και της εξηγω πως δεν υπαρχει λογος να φοβαται ή να ανησυχει για κατι, ηρεμει και ισως να ψιλογκρινιαξει αλλα δεν σηκωνει και τον τοπο.

Στα παιδακια δεν δινει καμια σημασια ισα ισα τα κοιταει και περιεργα...φοβαταν παρα πολυ τα βιβλια που βγαζουν ηχους(ζωακια)και τα ζωακια που χορευουν!πολυ κλαμα!

5) και τελευταιο: εχει ιδιαιτερη προσκολληση με τη μαμα μου. Λαχταραει να τη δει, πηγαινει συνεχεια στο τηλεφωνο και τη ζηταει και οταν επισκεφτομαστε συνηθως κλαιει κατα την αποχωρηση μας. Ξερω πως η μαμα μου δεν της χαλαει και χατιρι και παντα περναει το δικο της οταν μενει εκει.Για να νιωσεις καλυτερα εχει προσκολληση στη πεθερα μου:mrgreen:Οταν μπαινουμε στο ασανσερ φωναζει για=γιαγια και οταν φτανουμε ισογει και οχι στον 4ο(μενει απο πανω)δεν βγαινει απο το ασανσερ και κλαει!

εκανε κακα του στο χαλι του σαλονιου οσο τον κυνηγαγα να του βαλω την πανα:(

Πιστευετε πως ισως καποια απο αυτα ειναι δειγματα αυτισμου?ΟΧΙ

Φυσικα και δεν σας ζητω να μας κανετε διαγνωση, απλα θα ηθελα να ξερω αν θεωρειτε σωστο να ζητησω τη γνωμη ενος ειδικου. Στον παιδιατρο εχω πει τα παραπανω και μου εχει πει πως τα αυτιστικα παιδια εχουν ΚΑΙ αλλα χαρακτηριστικα μεσα σε αυτα και πως δεν ειναι. Αλλα εγω για καλο και για κακο πηρα συστασεις και σκοπευω να κλεισω ραντεβου με αναπτυξιολογο στο Παιδων Πεντελης. Απλα μεχρι τοτε θα ηθελα να ακουσω γνωμες και απο αλλες μαμαδες!

Γιατρος δεν ειμαι αλλα αυτο τι"και αλλα "του παιδιατρου ειναι λιγο τραβηγμενο!δεν ξερω μωρο χωρις τα παραπανω χαρακτηριστικα!

ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ!Αν σε προβληματιζει κατι το ιντερνετ ειναι ΠΟΛΥ ΚΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ!Βεβαια αν επιμενεις να το ψαχνεις ρωτα καλυτερα ενα γιατρο...αλλα οσο ψαχνεσαι τοσο τρελενεσαι!Το μωρο μου γεννηθηκε με ενα μικρο προβλημα υγειας(μικρο γιατι διορθωθηκε ευκολα,οχι γιατι δεν ηταν σοβαρο)Οσο εψαχνα στο ιντερνετ τοσο τρελαινομουν!

Σε ευχαριστω πολυ!! :D Ευχομαι να ηταν περαστικα και αγυριστα αυτο με το προβληματακι που ειχε το μικρακι σου!

Εχεις απολυτο δικιο για το ιντερνετ. Ο αντρας μου εχθες ειπε πως θα μου το κοψει για να ηρεμησω.. Οχι πως εχει κι αδικο!

nDtZp2.png