Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

άντληση, συντήρηση και σύσταση γάλακτος


Recommended Posts

θα ήθελα να σας ρωτήσω τα εξής: επειδή το μωρό μου πλησιάζει τον 6ο μήνα είπα να΄ξεκινήσω να του μάθω να πίνει με το εκπαιδευτικό ποτηράκι μιας και δεν πιάνει μπιμπερό με τίποτα. έτσι άρχισα να αντλώ γάλα με το swing της medela.

καταρχήν, παιδεύομαι πόση ώρα και ζήτημα να βγάλω 50 ml, την επόμενη όμως μέρα νοιώθω το στήθος μου πρησμένο μέχρι εκεί που δεν παίρνει. τι κάνω λάθος; υπάρχει τρόπος να αντλώ περισσότερο γάλα και να μην πρήζομαι όπως τις πρώτες μέρες;

2ηαπορία: για να μην πετάξω το γάλα είπα να το βάλω στην κατάψυξη και βλέπω ότι γίνεται ένα διάφανο υγρό που πάνω πάνω έχει μισό περίπου δάχτυλο πάχος από ένα λευκό υλικό σαν κρέμα (πως στέκεται το αφρόγαλο στον fraddo capuccino; κάπως έτσι). αυτό σημαίνει ότι το γάλα μου δεν είναι πηχτό ή όλα έτσι γίνονται;

συγνώμη αν ρωτάω βλακειές αλλά μου έκανε εντύπωση...

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


...άρχισα να αντλώ γάλα με το swing της medela.

καταρχήν, παιδεύομαι πόση ώρα και ζήτημα να βγάλω 50 ml, την επόμενη όμως μέρα νοιώθω το στήθος μου πρησμένο μέχρι εκεί που δεν παίρνει. τι κάνω λάθος; υπάρχει τρόπος να αντλώ περισσότερο γάλα και να μην πρήζομαι όπως τις πρώτες μέρες;

Νομίζω ότι πρήζεσαι γιατί αντλείς πολλή ώρα -μπορεί με το συγκεκριμένο θήλαστρο να μην αντλείς ποσότητα (έχει να κάνει με το θήλαστρο) αλλά όση ώρα αντλείς δίνεις (πολύ) επιπλέον ερέθισμα. Δοκίμασε περισσότερες αντλήσεις για λιγότερη ώρα και ζεστές κομπρέσες στο στήθος πριν την άντληση.

 

2ηαπορία: για να μην πετάξω το γάλα είπα να το βάλω στην κατάψυξη και βλέπω ότι γίνεται ένα διάφανο υγρό που πάνω πάνω έχει μισό περίπου δάχτυλο πάχος από ένα λευκό υλικό σαν κρέμα (πως στέκεται το αφρόγαλο στον fraddo capuccino; κάπως έτσι). αυτό σημαίνει ότι το γάλα μου δεν είναι πηχτό ή όλα έτσι γίνονται;

συγνώμη αν ρωτάω βλακειές αλλά μου έκανε εντύπωση...

Όλα έτσι γίνονται! Το μητρικό δεν είναι ομογενοποιημένο και διαχωρίζεται το λίπος (η κρέμα που λες). Αυτό γίνεται και στο ψυγείο. Για να το δώσεις, το ανακατεύεις ανακινώντας ελαφρά (όχι σαν φραπέ) και μετά το ζεσταίνεις.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...