Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Amoxil κατά τη διάρκεια του θηλασμού...SOS (Αγλαΐα και όποια κοπέλα ξέρει)

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια,

Το αγοράκι μου είναι 44 ημερών και χθες πρήστηκε το δόντι μου μετά από μια νύχτα αφόρητου πόνου και η οδοντίατρος μου είπε ότι πρέπει να πάρω αμοξίλ για να προχωρήσουμε σε απονεύρωση. Η παιδίατρος μου είπε, όταν ακόμα πονούσε το δόντι και πριν πρηστεί, να μου δώσει ομοιοπαθητικό φάρμακο, όταν όμως πρήστηκε μου είπε να πάρω το αμοξίλ παρόλο που θα περάσει και στο παιδί.

Έχω τρομοκρατηθεί με τη σκέψη ότι το λίγων ημερών μωρό μου πρέπει να ''πάρει'' κι αυτό αντιβίωση μέσω εμού.

Έχετε παρόμοια εμπειρία; έχετε πάρει αντιβίωση; τι συνέπειες μπορεί να έχει;

Ευχαριστώ...

There is no way to be a perfect mother but a million ways to be a good one!

Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια,

Το αγοράκι μου είναι 44 ημερών και χθες πρήστηκε το δόντι μου μετά από μια νύχτα αφόρητου πόνου και η οδοντίατρος μου είπε ότι πρέπει να πάρω αμοξίλ για να προχωρήσουμε σε απονεύρωση. Η παιδίατρος μου είπε, όταν ακόμα πονούσε το δόντι και πριν πρηστεί, να μου δώσει ομοιοπαθητικό φάρμακο, όταν όμως πρήστηκε μου είπε να πάρω το αμοξίλ παρόλο που θα περάσει και στο παιδί.

Έχω τρομοκρατηθεί με τη σκέψη ότι το λίγων ημερών μωρό μου πρέπει να ''πάρει'' κι αυτό αντιβίωση μέσω εμού.

Έχετε παρόμοια εμπειρία; έχετε πάρει αντιβίωση; τι συνέπειες μπορεί να έχει;

Ευχαριστώ...

Μην αγχώνεσαι! Μπορείς να το πάρεις άφοβα. Δεν κινδυνεύει το μωρό, είναι ασφαλές στη γαλουχία το συγκεκριμένο φάρμακο:

http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp

Περαστικά σου!

γεννησα με καισαρικη και στο νοσοκομειο μου εδιναν αμοξιλ χιλιαρι τους ειχα ρωτησει και μου ειπαν οτι δεν πιραζει τιποτα στο μωρο

Ο ΣΟΦΟΣ ΔΙΧΝΕΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΖΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ!!!!

Ειμαι μια εργαζομενη,συζηγος και μητερα που κανει ταντεμ σαν τρελη!

Δε ξέρω πως είναι δυνατόν να κάνετε τόσο εύκολα διαγνώσεις σε ανθρώπους που δεν γνωρίζετε και να δίνετε φαρμακευτικές αγωγές!

Δηλαδή οι γιατροί που σπουδάζουν και παίρνουν ιστορικό από τους ασθενείς πριν δώσουν φάρμακα δεν ξέρουν τι τους γίνεται!!!

Babycakes, εσύ, αν σου πω εγώ "ναι,πάρε τα φαρμακάκια" ή "μην πάρεις τα φαρμακάκια" θα με εμπιστευτείς?

Δεν σας καταλαβαίνω πραγματικά!

Αυτό που κάνετε είναι επικίνδυνο!!!

Αν ο γιατρός σου είπε ναι και τον εμπιστεύεσαι να τα πάρεις.. Αν δεν τον εμπιστεύεσαι πάρε και μία δεύτερη ιατρική γνώμη.

Nothing you would take... Everything you gave...

Διαφημίσεις

Προφανώς για να απαντάμε πάει να πει πως μας έχει τύχει αντίστοιχει περίπτωση και μας τα έχουν χορηγήσει και εμάς ΓΙΑΤΡΟΙ και ως θηλάζουσες και στα βρεφάκια μας. Και εξάλου η κοπέλα μας ρωτάει αν μας έχει τύχει, δεν μας ρωτάει τι φάρμακο να πάρει.

....Έχετε παρόμοια εμπειρία; έχετε πάρει αντιβίωση;

O5X4p2.png 

Προφανώς για να απαντάμε πάει να πει πως μας έχει τύχει αντίστοιχει περίπτωση και μας τα έχουν χορηγήσει και εμάς ΓΙΑΤΡΟΙ και ως θηλάζουσες και στα βρεφάκια μας. Και εξάλου η κοπέλα μας ρωτάει αν μας έχει τύχει, δεν μας ρωτάει τι φάρμακο να πάρει.

Προφανώς όμως και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.. Αν έχω αλλεργίες? Δεν μπορείς να το ξέρεις ώστε να μου πεις:

Μην αγχώνεσαι! Μπορείς να το πάρεις άφοβα. !

Το έχω δει πολλές φορές να συμβαίνει εδώ μέσα και πραγματικά με εξοργίζει γιατί είναι επικίνδυνο.

Προφανώς όμως και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.. Αν έχω αλλεργίες? Δεν μπορείς να το ξέρεις ώστε να μου πεις:

Το έχω δει πολλές φορές να συμβαίνει εδώ μέσα και πραγματικά με εξοργίζει γιατί είναι επικίνδυνο.

Καλό μου ξαναδιάβασε το μήνυμα από την αρχή

Η παιδίατρος μου είπε, όταν ακόμα πονούσε το δόντι και πριν πρηστεί, να μου δώσει ομοιοπαθητικό φάρμακο, όταν όμως πρήστηκε μου είπε να πάρω το αμοξίλ παρόλο που θα περάσει και στο παιδί.

δεν της το προτείναμε εμείς αλλά η παιδιάτρος ούτε καν η οδοντιάτρος της. Λες να μην ξέρει αυτή αν διακυβέυεται κάποια ενδεχόμενη αλλεργία για την ίδια ή το μωρό;

O5X4p2.png 

δεν της το προτείναμε εμείς αλλά η παιδιάτρος ούτε καν η οδοντιάτρος της. Λες να μην ξέρει αυτή αν διακυβέυεται κάποια ενδεχόμενη αλλεργία για την ίδια ή το μωρό;

Ναι, οκ, και έρχεται και ρωτάει εμάς αν της τα είπε σωστά η παιδίατρος? Πολύ ωραία..

Και έρχομαι εγώ η άσχετη και της λέω "Μην τα πάρεις, είναι πολύ βλαβερά για το μωρό σου"..

Αν πάθει κάτι επειδή ακολούθησε τις συμβουλές που της έδωσα εγώ μπορεί να έρθει σε εμένα να ζητήσει τον λόγο??? ΟΧΙ!!!

Και μιλάμε για φάρμακα! Οχι αν θα φορέσει βαμβακερά ή μάλλινα καλτσάκια στο παιδί..

Δε ξέρω πως είναι δυνατόν να κάνετε τόσο εύκολα διαγνώσεις σε ανθρώπους που δεν γνωρίζετε και να δίνετε φαρμακευτικές αγωγές!

Κανείς δεν έκανε διαγνωση για τίποτα και κανείς δεν έδωσε φαρμακευτική αγωγή σε κανένα. Δεν υπάρχει λόγος να τα μπερδεύουμε τα πράγματα.

Η ερώτηση είναι αν η συγκεκριμένη αντιβίωση είναι ασφαλής στο θηλασμό ή όχι και η απάντηση είναι ΝΑΙ!

Και ΝΑΙ έχει τύχει και σε άλλες μανούλες να πάρουν αντιβίωση στη διάρκεια του θηλασμού.

Δυστυχώς, πολλοί γιατροί δεν είναι ενημερωμένοι στο συγκεκριμένο θέμα :mad:-αν και οι γιατροί της κοπέλας μοιάζει να είναι:P

KbCJp2.pngEYukp3.png

Διαφημίσεις

Αρχικό μήνυμα απο EvaMD viewpost.gif

Μην αγχώνεσαι! Μπορείς να το πάρεις άφοβα. !

Η κοπέλα ρωτάει αν το συγκεκριμένο σκεύασμα που της σύστησε ο γιατρός της για να το πάρει η ίδια είναι ασφαλές για το παιδί της επειδή το θηλάζει.

Επ' αυτού απάντησα ότι το συγκεκριμένο σκεύασμα είναι ασφαλές στη γαλουχία και παραθέτω την επίσημη πηγή (έκανες τον κόπο να δεις το link; ).

Ούτε διάγνωση έκανα, ούτε της πρότεινα εγώ να το πάρει. Απάντησα μόνο στο κατά πόσον είναι ασφάλές στη γαλουχία και μάλιστα με επιστημονικό δεδομένο. Το αν είναι αλλεργική στην πενικιλλίνη οφείλει να το γνωρίζει η ίδια και ο γιατρός που της το σύστησε.

Θα σου πρότεινα να είσαι πιο προσεκτική και στα όσα διαβάζεις και στα όσα γράφεις. Η προχειρότητα στις απαντήσεις και στις κατηγορίες είναι πράγματι εξοργιστική...

Ναι, οκ, και έρχεται και ρωτάει εμάς αν της τα είπε σωστά η παιδίατρος? Πολύ ωραία..

Και έρχομαι εγώ η άσχετη και της λέω "Μην τα πάρεις, είναι πολύ βλαβερά για το μωρό σου"..

Αν πάθει κάτι επειδή ακολούθησε τις συμβουλές που της έδωσα εγώ μπορεί να έρθει σε εμένα να ζητήσει τον λόγο??? ΟΧΙ!!!

Και μιλάμε για φάρμακα! Οχι αν θα φορέσει βαμβακερά ή μάλλινα καλτσάκια στο παιδί..

Στην πρώτη απάντηση, η Ενα παραθέτει το λινκ για το σάιτ στο οποίο μπορείς να ελέγξεις την ασφάλεια των φαρμάκων ως προς το θηλασμό. Είναι ένα σάιτ που το έχει συστήσει η Αγλαΐα και όλες οι πληροφορίες που παρέχει είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες.

Αν λοιπόν προκύπτει ότι υπάρχει πρόβλημα με το φάρμακο που σου πρότεινε ο γιατρός σου μπορείς να επικοινωνήσεις ξανά μαζί του με αυτό το στοιχείο και να του ζητήσεις να σου προτείνει κάποιο άλλο φάρμακο. Τις περισσότερες φορές υπάρχει.

Κανονικά ο κάθε γιατρός θα έπρεπε να το συμβουλεύεται από μόνος του.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Θα σου πρότεινα να είσαι πιο προσεκτική και στα όσα διαβάζεις και στα όσα γράφεις. Η προχειρότητα στις απαντήσεις και στις κατηγορίες είναι πράγματι εξοργιστική...

Εγώ να είμαι προσεκτική??? Το άκουσα και αυτό!!!

Λοιπόν, κορίτσια, συνεχίστε τις αγωγές σας και δεν ασχολούμαι άλλο!

Εγώ θα συνεχίσω να είμαι η αφελής που για αυτά τα θέματα συμβουλεύεται μόνο γιατρούς.

Καλή σας μέρα.

Εγώ θα συνεχίσω να είμαι η αφελής που για αυτά τα θέματα συμβουλεύεται μόνο γιατρούς.

Καλή σας μέρα.

Γιατί θυμώνεις έτσι; Και εμείς μόνος γιατρούς συμβουλεύομαστε και εμπιστεύομαστε, αλλά όταν διαβάζουμε έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά :shock::shock::shock:και το μυαλό μας συγκεντρωμένο. Δεν της προτείναμε να πάρει αντιβιώση, μας ζήτησε να καταθέσουμε την εμπειρία μας.

O5X4p2.png 

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Εννοείται πως δεν έφτιαξα το θέμα για να ρωτήσω τι θα κάνω εσάς. Έχω μιλήσει με τη γιατρό και δυστυχώς ήδη πήρα το πρώτο χάπι μιας και δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.

Απλά ήθελα να δω από την εμπειρία σας αν υπάρχει κάποια παρενέργεια για το παιδί στο μέλλον και ειδικά επειδή είναι τόσο μικρό, κάτι που δεν θα το έλεγε ίσως η γιατρός μου σε αυτή τη φάση.

Από την άλλη και η itsme έχει δίκιο γιατί γενικά συμβαίνει πολύ αυτό εδώ μέσα, το να αναφέρονται δηλαδή αυθαίρετες γνώμες από όποιον τυχόν έχει ακούσει κάτι κ.λπ.

Χάρηκα επίσης που αναφέρεται ως ασφαλές το συγκεκριμένο φάρμακο στο λινκ που έστειλε η Εύα.

Φυσικά καλό θα ήταν να μην το χρειαζόμουνα αλλά τι να γίνει τώρα...

There is no way to be a perfect mother but a million ways to be a good one!

Διαφημίσεις

Καλή σας μέρα.

Χαλάρωσε λίγο:rolleyes:

Δεν χρειάζεται να είσαι διδάκτορας ιατρικής για να κρίνεις ότι αν ένα φάρμακο δίνεται σε βρέφη, είναι ασφαλές και στον θηλασμό, κοινή λογική χρειάζεται.

Επιπλέον, αν κι εμείς συμβουλευόμασταν ΜΟΝΟ γιατρούς, όπως κι εσύ, δεν θα θήλαζε σχεδόν καμιά μας.

jv42p3.png

DfUyp2.png

Χαλάρωσε λίγο:rolleyes:

Δεν χρειάζεται να είσαι διδάκτορας ιατρικής για να κρίνεις ότι αν ένα φάρμακο δίνεται σε βρέφη, είναι ασφαλές και στον θηλασμό, κοινή λογική χρειάζεται.

Επιπλέον, αν κι εμείς συμβουλευόμασταν ΜΟΝΟ γιατρούς, όπως κι εσύ, δεν θα θήλαζε σχεδόν καμιά μας.

Κοινή λογική χρειάζεται για να χορηγήσεις φάρμακα? Τι άλλο θα ακούσω!!! Είναι τουλάχιστον επικίνδυνα αυτά που γράφετε!

Τι σχέση έχει ο θηλασμός που μου τσαμπουνάς με την χορήγηση φαρμάκων??

Εγώ αυτό που γράφω είναι πως είναι τραγικό λάθος να συστήνετε σε ένα άτομο που δε γνωρίζετε το αν θα πάρει φάρμακα ή όχι..

Και καλά, η babycakes ξέρει τι κάνει αλλά αυτό δε σημαίνει πως κάθε άνθρωπος που σας ρωτάει είναι σε θέση να καταλάβει. Θέλω να πω πως εγώ δεν θα έπαιρνα το ρίσκο να προτείνω σε μια γυναίκα να πάρει ή όχι τα φάρμακα που της προτείνει ο γιατρός της.

Τώρα αν μου το χτυπάς για αρνητικό πως συμβουλεύομαι μόνο τον γιατρό μου για καθαρά ιατρικά θέματα τότε η κοινή λογική που μου λες πως έχεις χάνεται!

Παιδιά χαλαρά! Διακρίνω εκνευρισμό χωρίς να υπάρχει πραγματική αιτία!

Κι εγώ με καισαρική γέννησα, πήρα αντιβίωση στο φουλ και βέβαια ήταν εντάξη για το μωρο μου.

Άμα η γιατρος σου λέει πάρε amoxil και θα είναι οκ για το μωρό σου, μη φοβάσαι τίποτα!

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

χθες πρήστηκε το δόντι μου μετά από μια νύχτα αφόρητου πόνου και η οδοντίατρος μου είπε ότι πρέπει να πάρω αμοξίλ για να προχωρήσουμε σε απονεύρωση. Η παιδίατρος μου είπε, όταν ακόμα πονούσε το δόντι και πριν πρηστεί, να μου δώσει ομοιοπαθητικό φάρμακο, όταν όμως πρήστηκε μου είπε να πάρω το αμοξίλ παρόλο που θα περάσει και στο παιδί.

Μην αγχώνεσαι! Μπορείς να το πάρεις άφοβα. Δεν κινδυνεύει το μωρό, είναι ασφαλές στη γαλουχία το συγκεκριμένο φάρμακο:

http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp

Επίσης αν κριθεί αναγκαίο την amoxil την δίνουν και σε βρέφη.

Δεν σας καταλαβαίνω πραγματικά!

Αυτό που κάνετε είναι επικίνδυνο!!!

Κοινή λογική χρειάζεται για να χορηγήσεις φάρμακα? Τι άλλο θα ακούσω!!! Είναι τουλάχιστον επικίνδυνα αυτά που γράφετε!

Κάποια παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει ελληνικά, διαστρεβλώνει τα γραφόμενα και προσπαθεί να προκαλέσει ένταση:rolleyes:

Ούτε διάγνωση έκανε καμιά μαμά, ούτε χορήγησε φάρμακα. Πού το είδες αυτό; Η οδοντίατρος έκανε διάγνωση, και σε συνεργασία με την παιδίατρο χορήγησαν φάρμακο.

Εμείς απλά παραθέσαμε λινκ με βάση δεδομένων που δημιουργήθηκε από επιστημονες που το χαρακτηρίζει ασφαλές, καθώς και την πληροφορία ότι το συγκεκριμένο χορηγείται και σε βρέφη. Το φάρμακο είναι ΣΥΜΒΑΤΟ με τον θηλασμό, είτε σου αρέσει είτε όχι.

Ούτε της το βάλαμε με το ζόρι στο στόμα, ούτε κάναμε τίποτα επικίνδυνο.

Αν θεωρείς πραγματικά ότι κάνουμε επικίνδυνα πράγματα, να μας κάνεις αναφορά στους διαχειριστές. Αν την βρίσκεις με το να προκαλείς εντάσεις ή τραβάς ζόρι με τις μαμάδες που θηλάζουν είναι δικό σοου πρόβλημα και να μην μας το μεταφέρεις εδώ σε παρακαλώ

jv42p3.png

DfUyp2.png

Αν θεωρείς πραγματικά ότι κάνουμε επικίνδυνα πράγματα, να μας κάνεις αναφορά στους διαχειριστές. Αν την βρίσκεις με το να προκαλείς εντάσεις ή τραβάς ζόρι με τις μαμάδες που θηλάζουν είναι δικό σοου πρόβλημα και να μην μας το μεταφέρεις εδώ σε παρακαλώ

Θα επιμείνω πως θεωρώ πως σε ένα φόρουμ δεν πρέπει να δίνονται ιατρικές συμβουλές από ατομα που δεν έχουν σχετική κατάρτιση.

Γιατί να θέλω να προκαλώ εντάσεις και, πιο σημαντικά, γιατί να τραβάω ζόρι με τις μαμάδες που θηλάζουν?? Εχετε γενικά την τάση στα θέματα που αφορούν στο θηλασμό να αποδίδετε σε αυτό οποιαδήποτε αντίθετη άποψη..

Αν και δεν οφείλω να το γράψω μιας και δεν νιώθω την υποχρέωση να απολογηθώ, να πω πως θέλω κι εγώ να θηλάσω γι'αυτό και παρακολουθώ από τώρα αυτά τα θέματα.. Αυτά που έγραψα παραπάνω όμως δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχεση με τον θηλασμό!!! Λες και της είπα εγώ πάρε το φάρμακο και κόψε τον θηλασμό!!! Δεν κάνω τέτοιες διαγνώσεις εγώ..

Θα επιμείνω πως θεωρώ πως σε ένα φόρουμ δεν πρέπει να δίνονται ιατρικές συμβουλές από ατομα που δεν έχουν σχετική κατάρτιση.

Γιατί να θέλω να προκαλώ εντάσεις και, πιο σημαντικά, γιατί να τραβάω ζόρι με τις μαμάδες που θηλάζουν?? Εχετε γενικά την τάση στα θέματα που αφορούν στο θηλασμό να αποδίδετε σε αυτό οποιαδήποτε αντίθετη άποψη..

Αν και δεν οφείλω να το γράψω μιας και δεν νιώθω την υποχρέωση να απολογηθώ, να πω πως θέλω κι εγώ να θηλάσω γι'αυτό και παρακολουθώ από τώρα αυτά τα θέματα.. Αυτά που έγραψα παραπάνω όμως δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχεση με τον θηλασμό!!! Λες και της είπα εγώ πάρε το φάρμακο και κόψε τον θηλασμό!!! Δεν κάνω τέτοιες διαγνώσεις εγώ..

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω αν επιμένεις στην παρερμηνεία που έκανες αρχικά (θεωρώντας δηλαδή ότι δήθεν προτείναμε/πρότεινα στην κοπέλα να πάρει το φάρμακο "κάνοντας διάγνωση" και όχι ότι της είπα/είπαμε ότι είναι ασφαλές να το πάρει ενώ θηλάζει, βάσει επιστημονικών δεδομένων για το συγκεκριμένο σκεύασμα, που είναι το αληθές) μόνο και μόνο για να μην αναγνωρίσεις το σφάλμα σου ή αν πράγματι θεωρείς ότι όσα διάβασες από τα γραφόμενά μας έχουν το νόημα που τους αποδίδεις μέχρι και τώρα...

Το δεύτερο είναι θέμα αντίληψης και υποθέτω ότι έχει να κάνει με τις δυνατότητες του μυαλού του καθενός, το πρώτο όμως είναι σκέτη κακοήθεια...

Κορίτσια αφήστε το.

Η μανούλα που ρώτησε πήρε απάντηση.

Όποια άλλη μανούλα το ψάξει θα πάρει επίσης από αυτά που έχουν γραφτεί, σύμφωνα με την κρίση της.

KbCJp2.pngEYukp3.png