Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΣΦΑΓΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


elenik

Recommended Posts

ΣΦΑΓΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

 

4-31-thumb-large.jpg

Ρεπορτάζ : Άρης Χατζηγεωργίου

(από την Ελευθεροτυπία)

Εφιάλτης αρχίζει για τον Δήμο Αθηναίων και τους πολίτες που προσδοκούν από αυτόν υπηρεσίες καθαριότητας και κοινωνικής πρόνοιας. Τα κενά που θα προκύψουν είναι αδύνατο να αναπληρωθούν καθώς στους σχετικούς δημοτικούς φορείς...

υπηρετούν περίπου 2.500 συμβασιούχοι έργου που οδηγούνται στην έξοδο καθώς, όπως δηλώθηκε και επισήμως, μόνο οι 5.200 μόνιμοι υπάλληλοι έχουν εξασφαλισμένη την παραμονή τους.

 

Ο Δήμος Αθηναίων έχει συνολικά 18 ανεξάρτητους δημοτικούς φορείς, εκ των οποίων κάποιοι προσφέρουν σημαντικό έργο και άλλοι φυτοζωούν ή λειτουργούν ουσιαστικά μόνο για να «τακτοποιούνται» πρόσωπα από το περιβάλλον των δημάρχων στα διοικητικά τους συμβούλια. Βάσει του «Καλλικράτη», οι 18 αυτοί φορείς θα πρέπει να συγχωνευτούν σε δύο ή τρεις -εάν θεωρηθεί ότι και το δημοτικό ραδιόφωνο πρέπει να διατηρήσει αυτοδύναμη παρουσία. Ανάμεσά τους βρίσκονται:

 

* Το Δημοτικό Βρεφοκομείο που στελεχώνει τους παιδικούς σταθμούς, ενώ μαγειρεύει και το φαγητό για τα δημοτικά συσσίτια. Σε αυτό υπηρετούν 512 συμβασιούχοι σε σύνολο 1.625 υπαλλήλων. Θα χαθεί δηλαδή το 31,5% του δυναμικού του.

* Ο Οργανισμός Νεολαίας Αθλησης που, μεταξύ άλλων, στελεχώνει τα δημοτικά γυμναστήρια και συντηρεί τις παιδικές χαρές θα χάσει 397 υπαλλήλους ή το 43,3% του δυναμικού του.

* Το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων θα χάσει 62 συμβασιούχους ή το 67,4%!

* Η Επιχείρηση Μηχανογράφησης θα χάσει το 91,4% ή 330 υπαλλήλους μέσω των οποίων στελέχωνε -καλώς ή κακώς- και άλλες υπηρεσίες όπως η Διεύθυνση Αλλοδαπών, τα ΚΕΠ και διάφορα γραφεία που ήθελαν προσωπικό μηχανογράφησης.

 

* Ο Εθνικός Κήπος χάνει το μισό του προσωπικό (47,2%) ή 25 εργαζομένους.

 

* Η Δημοτική Ραδιοφωνία (Αθήνα 9,84) χάνει 125 εργαζόμενους με σύμβαση έργου, που είναι το 46,3% της δύναμής της.

 

* Στα Μουσικά Σύνολα 47 υπάλληλοι (28,3%) είναι συμβασιούχοι και η διάλυση αναμένεται «ηχηρή», καθώς οι μπάντες δεν μπορούν να λειτουργήσουν εάν φύγουν π.χ. όλα τα πνευστά ή όλα τα κρουστά και μείνουν οι υπόλοιποι.

 

Θεωρητικά όλοι οι δημοτικοί φορείς, εφόσον συγχωνευτούν, θα μπορέσουν να εξοικονομήσουν προσωπικό από τους μόνιμους που δεν θα είναι διασπαρμένοι σε 18 σημεία. Παραμένει όμως ερώτημα το αν οι 1.113 μόνιμοι του Βρεφοκομείου θα μπορέσουν να βγάλουν την ίδια δουλειά με τους 1.625 που ήταν (μαζί με τους συμβασιούχους), ακόμη και αν ενισχυθούν με κάποιους από τους 520 μονίμους του ΟΝΑ ή τους 303 του Πολιτισμικού Οργανισμού. Ισως αξιοποιήσουν όμως κάποιους από τους 119 μόνιμους των Μουσικών Συνόλων, για να παίζουν νανουρίσματα στα παιδιά...

 

Καθαριότητα

 

Τραγωδία χωρίς κάθαρση απειλείται όμως στον κρίσιμο τομέα της καθαριότητας, που εκτελείται όχι από κάποιον φορέα αλλά από την αρμόδια διεύθυνση. Στη διεύθυνση αυτή υπηρετούν 706 συμβασιούχοι (20,5% του συνόλου). Εξ αυτών οι 86 είναι οδηγοί απορριμματοφόρων, οι 220 δουλεύουν στην αποκομιδή και 400 στον οδοκαθαρισμό. Θεωρητικώς απομένουν 406 μόνιμοι οδηγοί (εάν δεν έχουν αποσυρθεί σε υπηρεσίες γραφείου ή «υψηλών προσώπων») και 1.410 για την αποκομιδή. Με πλήρη εξαφάνιση απειλούνται και τα καροτσάκια του οδοκαθαρισμού, αφού οι 400 συμβασιούχοι είναι το 33,3% του συνόλου στον κλάδο.

 

Κρίσιμη κατάσταση και στην ταλαίπωρη Διεύθυνση Αλλοδαπών όπου οι 54 από τους 72 υπαλλήλους είναι συμβασιούχοι. Στον αντίποδα, παρελθόν πρέπει να θεωρηθούν οι «πολυτέλειες» στα γραφεία δημάρχου, αντιδημάρχων, Τύπου και δημοσίων σχέσεων, αν και παραμένουν 150 μόνιμοι υπάλληλοι που έως τώρα όμως είχαν άλλους 90 συμβασιούχους να... τραβάνε το ζόρι.

 

Στις δεκάδες ακόμη υπηρεσίες του δήμου (τεχνικές, οικονομικές, πολεοδομικές, αστυνομία, ληξιαρχεία, κοιμητήρια κ.λπ.) το πρόβλημα αναμένεται μικρότερο, καθώς εργάζονται περίπου 4.000 μόνιμοι και μόλις 300 συμβασιούχοι (για να προκύψει ένα γενικό σύνολο 12.000 ανθρώπων).

 

Συνέπειες

 

Δύο χθεσινές ανακοινώσεις του Δήμου Αθηναίων αναφέρονται στις ήδη καταγραφόμενες συνέπειες της απομάκρυνσης συμβασιούχων εργαζομένων. Ο δήμος δικαιολογεί την καθυστέρηση στην αποκομιδή των σκουπιδιών, μετά την πενθήμερη απεργία, στην απόλυση 100 συμβασιούχων από τον ΧΥΤΑ της Φυλής και καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, προστατεύοντας το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

Το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του δήμου κατήγγειλε ότι το δικαστήριο απέρριψε την προσωρινή παραμονή συμβασιούχων με συνέπεια να μη λειτουργήσουν ο νέος ξενώνας υπερηλίκων της Πατησίων (τζάμπα τα προεκλογικά εγκαίνια Κακλαμάνη...), το Πολυκέντρο για ΑΜΕΑ Κολοκυνθούς και το Κοινωνικό Φαρμακείο στη Βαρβάκειο. Οι υπόλοιπες δομές και οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν με τη βοήθεια εθελοντών.

http://fimotro.blogspot.com/2010/11/blog-post_7072.html

 

Πιστευω ακραδαντα οτι εχουμε πολλους Δημοσιους υπαλληλους και ναι κατι πρεπει να γινει γιατι δεν μας παιρνει.

 

Αλλα ειλικρινα τωρα. Αυτοι ειναι οι περιττοι? Δεν ξερω αν πρεπει να γελασω ή να κλαψω .

 

Θα ηθελα καποια στιγμη αν εχει τα κοτσια ο Δημος να δημοσιοποιησει το νουμερο των εργαζομενων καθως και αυτους που λαμβανουν αποδοχες πανω απο 20.000 ευρω ετησιως .

Να δουμε ρε παιδια και εμεις και να πουμε : "Ε εχει δικιο ο ανθρωπος . Μονο απο εκει μπορει να κοψει. Ολοι οι αλλοι ειναι απαραιτητοι".

Εχω μια εντυπωση οτι φευγουν εκατο συμβασιουχοι για να μεινει ενας που παιρνει ισοποσο ποσο με τους 90 και 3 που δεν βρισκονται καν εκει.

 

Και μια τελευταια απορια. H βουλη ρε παιδια... ποσες καθαριστριες εχει? Μηπως παραπανω και απο τον Εθνικο κηπο?

 

Σαν πολυ δεν μας δουλευουν?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


H Bουλή, κάποια νοσοκομεία και ποιός ξέρει πόσες ακόμα υπηρεσίες, δεν έχουν πλέον προσλάβει ''προνομιούχους'' καθαριστές του στυλ ''δουλεύω 6-8 το πρωί και παίρνω μισθό''. Τα δίνουν σε συνεργείο που δουλεύουν πακιστανοί σε άθλιες συνθήκες. Το αν έχουν και 5 καθαρίστριες για βιτρίνα όλη τη μέρα είναι άλλη ιστορία.

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα είναι ότι ο "Καλλικράτης" από τη μία απαγορεύει τις συμβάσεις και από την άλλη απαγορεύει να δίνονται τα σκουπίδια σε ιδιώτες οπότε ποιος τελικά θα μαζεύει τα σκουπίδια και θα καθαρίζει τους δρόμους; Με τον περιορισμό στις προσλήψεις θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα σε όλους τους δήμους γιατί όλοι στους συμβασιούχους στηρίζονταν για την καθαριότητα, οι μόνιμοι είναι υπεράνω συνήθως. Μόνη λύση να στελεχώσει τις υπηρεσίες αυτές με άτομα από ΔΕΚΟ. Ας γελάσω..Αν γίνει αυτό θα πηδηχτώ από το παράθυρο...

 

Και ναι αυτό με τις καθαρίστριες έχει τελειώσει. Την καθαριότητα στο δημόσιο την αναλαμβάνουν αιματορουφήχτρες εργολάβοι.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

εδώ στην βουλή προσλάβανε τόσα άτομα με μισθό 2.500 ευρώ μηνιαίως και με δεκαέξι μισθούς τον χρόνο παρακαλώ. Ανάμεσα σε αυτούς διορίστηκε και μια γνωστή μου η οποία δεν έχει καμία μόρφωση κι έχει το θράσος να λέει << μέχρι τις 12 με 1 είμαι στην ερμού για ψώνια.ε! μετά πάω στην βουλή πίνω και έναν καφέ και φεύγω>>. Ε πως να μην είσαι στην ερμου για ψώνια αγάπη μου με 2500 χιλιαρικάκια τον μήνα; αλή από εμάς που φοράμε τα ίδια ρούχα δέκα χρόνια!Δεν φταιει όμως τόσο εκείνη αλλά αυτοί που την διορίσανε!Αυτοί θέλουν εκτέλεση εν ψυχρώ που από την μια διορίζουν δικούς τους και από την άλλη διώχνουν τους καημένους τους συμβασιούχους που καθαρίζουν την Αθήνα

Link to comment
Share on other sites

ο μπαμπάς μου δουλεύει στο Δήμο Χαϊδαρίου και μου είπε ότι σταματήσαν όλα τα κοινωνικά προγράμματα του Δήμου όπως κολυμβητήριο, παιδικοί σταθμοί (έκλεισαν οι μισοί), μουσικά μαθήματα κτλ γιατί απολύσαν τους συμβασιούχους.

Και ο κουνιάδος μου που δούλευε στον δικό μας Δήμο είναι πλέον άνεργος και ας είχε 5-6 συμβάσεις ανανεωμένες στις σειρά...είχαν κάνει και δικαστήριο όλοι οι συμβασιούχοι και το έχασαν. Όντως από αυτούς που ξέρω και εγώ δεν το κωλοβαράγαν. Ο κουνιάδος μου ήταν στην δημοτική αστυνομία και λίγο πριν τον τζάσουν πήραν άτομα μέσω ΑΣΕΠ (το ξέρω γιατί μέσα σ'αυτούς ήταν το παιδί που μένει απο πάνω μας).

 

Μπάχαλο το δημόσιο! Οι μόνιμοι έξυναν τα....νύχια τους και την δουλειά την έκαναν οι συμβασιούχοι και τώρα απολύσαν τους δε...

Πάντως η μονιμότητα πρέπει να αρθεί

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...