Jump to content
Clear Cache: αν κάτι δεν λειτουργεί στην οθόνη σας, καθαρίστε την μνήμη cache στους περιηγητές σας (chrome/firefox)! Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία εκ νέου μετά απο λίγη ώρα! ×
Αλλαγή hosting/Το φόρουμ άνοιξε! Για κάποιες ώρες ή και 24ωρα ίσως παρατηρήσετε δυσλειτουργίες σχετικές με την μνήμη cache (server,software,browser) που διαχειρίζονται τα δεδομένα & απαιτείται να συγχρονιστούν. ×
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πόσες ώρες μέσα στο πλυντήριο τα ρούχα ?

Recommended Posts

Καλημέρα,

Ήθελα να ρωτήσω εάν αφήσω τα ρούχα μέσα στο πλυντήριο 6,5 ώρες θα μυρίσουν λέτε ?

Εσείς τα αφήνετε ?

Υπάρχουν κάποιες βδομάδες που δεν προλαβαίνω να τα πλύνω όλα τα ρούχα μέχρι την Παρασκευή που έρχεται η γυναίκα για καθάρισμα και σίδερο...

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Τίποτα δεν παθαίνουν καλέ για τόσο λίγο. Εγώ βάζω πλυντήριο βράδυ και συνήθως τα πάω στο στεγνωτήριο το πρωί (μετά τον καφέ):mrgreen:. Ως τώρα δεν μου έχουν μυρίσει ποτέ.

δεν μυρίζουν καθόλου ?

μένει η μυρωδιά του μαλακτικού ?

εγώ έλεγα να τα βάζω το πρωί πριν φύγω για δουλειά και να τα βάλω στεγνωτήριο ή άπλωμα ( αναλόγως καιρού ) όταν γυρίσω δηλ. κατά τις 16:30

rQGhp3.png

Κι εγώ τα αφήνω όλη νύχτα, αλλά ανοίγω την πόρτα του πλυντηρίου. Δεν μου έχουν μυρίσει ποτέ. ίσως να παίζει ρόλο το αν είναι γεμάτη ή όχι η πλύση. Μαλακτικό πάντως το έχω καταργήσει.

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Διαφημίσεις

δεν μυρίζουν καθόλου ?

μένει η μυρωδιά του μαλακτικού ?

εγώ έλεγα να τα βάζω το πρωί πριν φύγω για δουλειά και να τα βάλω στεγνωτήριο ή άπλωμα ( αναλόγως καιρού ) όταν γυρίσω δηλ. κατά τις 16:30

εχει να κανει και με την εποχη.... προσεξα οτι αν ειναι καλοκαιρι και 3 ωρες να μεινουν εμενα μου μυριζουν, το χειμωνα εχω αφησει και παραπανω ωρες και δεν μυριζαν...και φυσικα δεν μυριζουν τοσο πολυ αν αφησεις το πορτακι ανοιχτο,(δηλαδη με το πορτακι κλειστο πιανει πιο γρηγορα ημυρωδια....)

Eμενα ποτε δεν μου εχουν μυρισει τα ρουχα παροτι τα εχω αφησει και 1 μερα μεσα στο πλυντηριο...... Αν εισαι εργαζομενη μητερα αυτο ειναι πολυ συνηθισμενο....

emena παλι επειδη απο το βραδυ που θα τελειωσει το πλυντηριο μεχρι το πρωι κατα τις δεκα μετα το καφε μου που θα τα βγαλω εχει τυχει πολλες φορες να μου μυρισουν αν εχεις τη δυνατοτητα βγαλτα εστω στη λεκανη το πρωι καιοταν γυρισεις καντα οτι θες....με προτακι ανοικτο αργουν να μυρισουν...αλλα μυριζουν καποια στιγμη...αναλογα το ποσο ρουχα ειναι μεσα.....εγω οταν ξυπναω το βραδυ με τα παιδια για να ειμαι σιγουρη οταν εχει τελειωσει το πλυντηριο τα βγαζω στη λεκανη και τελος...

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

emena παλι επειδη απο το βραδυ που θα τελειωσει το πλυντηριο μεχρι το πρωι κατα τις δεκα μετα το καφε μου που θα τα βγαλω εχει τυχει πολλες φορες να μου μυρισουν αν εχεις τη δυνατοτητα βγαλτα εστω στη λεκανη το πρωι καιοταν γυρισεις καντα οτι θες....με προτακι ανοικτο αργουν να μυρισουν...αλλα μυριζουν καποια στιγμη...αναλογα το ποσο ρουχα ειναι μεσα.....εγω οταν ξυπναω το βραδυ με τα παιδια για να ειμαι σιγουρη οταν εχει τελειωσει το πλυντηριο τα βγαζω στη λεκανη και τελος...

Α ναι σωστό κι αυτό. Έστω στη λεκάνη να αερίζονται καλύτερα...

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Εγώ μπορεί να βάλω πλυντήριο στις 7:00 το πρωί πριν φύγω και να τα απλώσω το απόγευμα στις 4:00. Ρυθμίζω (έχει ένα κουμπί που πατάω) να κρατήσει το νερό πριν το τελευταίο στύψιμο οπότε τα ρούχα μένουν μέσα στο πλυντήριο μέσα στο νερό του τελευταίου ξεπλύματος. Όταν γυρίζω σπίτι κάνω το τελευταίο στύψιμο και μετά απλώνω. Έτσι δεν τσαλακώνονται, όπως αν μέναν στο πλυντήριο στυμένα και φυσικά δεν μου έχουν μυρίσει ποτέ. Αν καμιά φορά ξεχάσω να πατήσω το κουμπί αυτό και κάνει το τελευταίο στύψιμο και μείνουν στυμένα στο πλυντήριο έστω και για μία ώρα βγαίνουν πολύ τσαλακωμένα και είναι μαρτύριο στο σίδερο.

Διαφημίσεις

ούτε εμένα μου έχουν μυρίσει ποτέ τα ρούχα μου και τα έχω αφήσει ώρες ώρες, βάζω πλύση πριν φύγω για γραφείο (7:30 το πρωί δηλαδή) και τα απλώνω κατά τις 6 το απόγευμα..κι εγώ δε χρησιμοποιώ πια έξτρα μαλακτικό στα ρούχα, ανακάλυψα το skip με cajoline και είναι πολύ ωραία μυρίζουν ελαφρά και στην αίσθηση δεν έχουν αυτή τη γλίτσα του μαλακτικού

Κι εγώ τα αφήνω πολλές φορές και για μια μερα με την πορτα ανοιχτη και δεν μυρίζουν. Εχω παρατηρήσει όμως ότι τα σκούρα (κυρίως τζην και φόρμες) καμμιά φορά μυρίζουν, ακόμα και με μαλακτικο.

Ενα πρωινό που δεν προλάβαινα να τα απλώσω

γιατί είχα αργήσει για τη δουλειά μου

τα έβγαλα απο το πλυντήριο και τα άφησα στη λεκάνη...

Ε, όταν γύρισα το απόγευμα στις 5,30 ήθελαν πάλι πλύσιμο....

βρώμαγαν μούχλα!! :? (μπλιάχ!)

Απο τότε βάζω πλυντήριο με χρονοκαθυστέρηση

και υπολογίζω να έχει τελειώσει

όταν επιστρέψω.

Φυσικά έχει τύχει να τα έχω αφήσει μέσα και 2 ώρες

γιατί είχα κάποια άλλη δουλειά

αλλά ευτυχώς δεν μου έχουν μυρίσει....

Έχω την εντύπωση οτι

όσο παραμένει κλειστή η πόρτα του πλυντηρίου

δεν μυρίζουν....

γιατί δεν έρχονται σε άμεση επαφή με το οξυγόνο.

Η μούχλα λέει οτι δημιουργείται απο διάφορους μικροοργανισμούς

όταν έρχονται σε επαφή με το οξυγόνο

http://www.medlook.net/article.asp?item_id=2536

"Το μόνο που χρειάζονται οι μύκητες να δημιουργούν μούχλα είναι οξυγόνο, υγρασία και μια επιφάνεια με οργανικά στοιχεία για να μπορούν να τρέφονται".....

εγώ δεν έχω χρονοκαθυστέρηση γι'αυτό ρωτάω..

Τότε μην ανοίγεις την πόρτα του πλυντηρίου....

Πιστεύω οτι εαν την είχα κρατήσει κλειστή

και δεν τα είχα βγάλει έξω

δεν θα μυρίζανε.

Μετά απο μια πλύση

ο κάδος του πλυντηρίου πρέπει να είναι σχετικά αεροστεγής......

(εαν παραμείνει κλειστός)

Για δοκίμασέ το...

ΥΓ: Δες το λινκ που βρήκα και το πρόσθεσα με edit.

Διαφημίσεις

Κι εγω πολλες φορες βαζω απο βραδυς πλυντηριο και τα βαζω στεγνωτηριο το πρωι.Μια φορα μοναχα μου μυρισαν.Εβαλα μια βανιλια σκονη αυτη που βαζουμε στα γλυκα στο στεγνωτηριο και .....super!!!!:-D

19Zup2.png

149138qob4e3htng.gif

Δηλαδή είναι καλύτερο να αφήνουμε κλειστή την πόρτα του πλυντηρίου ?

Ναι! Καλύτερα κλειστή.

Αλλιώς εαν την ανοίξετε....και μπει το οξυγoνάκι μέσα...

καλύτερα να τα απλώσετε!! :mrgreen: :mrgreen:

Κι εγω πολλες φορες βαζω απο βραδυς πλυντηριο και τα βαζω στεγνωτηριο το πρωι.Μια φορα μοναχα μου μυρισαν.Εβαλα μια βανιλια σκονη αυτη που βαζουμε στα γλυκα στο στεγνωτηριο και .....super!!!!:-D

Ωπα!!

Για ξαναρίχτο αυτό με την βανίλια!!!

Που την βάζεις δηλαδή; Mέσα στο κάδο του στεγνωτηρίου, έτσι χύμα??

παιδιά εγώ δεν έχω τη δυνατότητα να ανοίξω την πόρτα διότι σκεφτόμουν να τα βάζω το πρωί πριν φύγω για τη δουλειά και όταν γυρνάω να τα απλώνω ή στεγνωτήριο...

απ'οτι κατάλαβα οι γνώμες είναι διχασμένες οπότε μια δοκιμή θα με πείσει

rQGhp3.png

παιδιά εγώ δεν έχω τη δυνατότητα να ανοίξω την πόρτα διότι σκεφτόμουν να τα βάζω το πρωί πριν φύγω για τη δουλειά και όταν γυρνάω να τα απλώνω ή στεγνωτήριο...

απ'οτι κατάλαβα οι γνώμες είναι διχασμένες οπότε μια δοκιμή θα με πείσει

Για δοκίμασε και πες μας τελικά το τι θα γίνει

για να το λέμε μετά με σιγουριά! ;)

Ναι! Καλύτερα κλειστή.

Αλλιώς εαν την ανοίξετε....και μπει το οξυγoνάκι μέσα...

καλύτερα να τα απλώσετε!! :mrgreen: :mrgreen:

Ωπα!!

Για ξαναρίχτο αυτό με την βανίλια!!!

Που την βάζεις δηλαδή; Mέσα στο κάδο του στεγνωτηρίου, έτσι χύμα??

Ναι , την εριξα χυμα μεσα στον καδο του στεγνωτηριου.Μη σου πω νομιζω ειχα βαλει δυο.Μοσχομυρισαν!!!!!Συνηθως παντως ριχνω μεσα στο στεγνωτηριο μια αριελετα με 2 δαχτυδακια μαλακτικο.Και ετσι παλι μυριζουν ομορφα.

19Zup2.png

149138qob4e3htng.gif

Πάντως εαν το καλοσκεφτείτε...

το να ανοίξετε την πόρτα και να αφήσετε μέσα τα ρούχα

δεν κάνετε τίποτα γιατί

ο αερισμός

δεν είναι επαρκής για να αποφευχθεί η μούχλα!....

Στην ουσία όταν απλώνεις τα ρούχα

δεν προλαβαίνουν να μουχλιάσουν γιατί στεγνώνουν.

Γιαυτό λένε καλό αερισμό για την αποφυγή μούχλας! ;)

Ναι , την εριξα χυμα μεσα στον καδο του στεγνωτηριου.

Καλό!!!!!

Θα το κάνω οπωσδήποτε.

Ενα άλλο που κάνω τώρα τελευταία

είναι να ρίχνω εκχύλισμα βανίλιας μέσα στο σίδερο.

Μοσχομυρίζουν μετά τα ρούχα! :D