Jump to content
Clear Cache: αν κάτι δεν λειτουργεί στην οθόνη σας, καθαρίστε την μνήμη cache στους περιηγητές σας (chrome/firefox)! Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία εκ νέου μετά απο λίγη ώρα! ×
Αλλαγή hosting/Το φόρουμ άνοιξε! Για κάποιες ώρες ή και 24ωρα ίσως παρατηρήσετε δυσλειτουργίες σχετικές με την μνήμη cache (server,software,browser) που διαχειρίζονται τα δεδομένα & απαιτείται να συγχρονιστούν. ×
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τι κάνουμε όταν την 'πειράζει' ο συμμαθητής της;

Recommended Posts

Καλησπέρα. Πριν απο μερικές ώρες ενω συζητούσα με τη κόρη μου (4 ετών) για τον παιδικό σταθμό μου ξεφούρνισε ότι ο ...... που είναι συμμαθητής της την πειράζει. Στη αρχή δεν έδωσα βάση αλλά μετά μου λέει με γαργαλάει και με πειράζει. Τότε συνειδητοποίησα ότι πρόκειται για διαφορετικό πείραγμα. 'Και πως σε πειράζει γλυκιά μου;', της λέω, 'με πειράζει...' και μου δείχνει στα γεννητικά της όργανα, 'στο πιπί'. Σοκαρίστηκα!΄'Και τι κάνεις αγάπη μου όταν σε πειράζει;', την ρωτάω, 'Του λέω δε πειράζουμε εκεί αλλά αυτός πάλι με πειράζει'. Για να μη τα πολυλογώ μου είπε ότι έχει συμβεί πολλές φορές και οτι δε θέλει να τον καλέσει στα γενέθλια της γιατί την πειράζει. Άρα την ενοχλεί! Τι κάνω λοιπόν; Αύριο λέω να πάω στον παιδικό να συζητήσω με τη δασκάλα.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα. Πριν απο μερικές ώρες ενω συζητούσα με τη κόρη μου (4 ετών) για τον παιδικό σταθμό μου ξεφούρνισε ότι ο ...... που είναι συμμαθητής της την πειράζει. Στη αρχή δεν έδωσα βάση αλλά μετά μου λέει με γαργαλάει και με πειράζει. Τότε συνειδητοποίησα ότι πρόκειται για διαφορετικό πείραγμα. 'Και πως σε πειράζει γλυκιά μου;', της λέω, 'με πειράζει...' και μου δείχνει στα γεννητικά της όργανα, 'στο πιπί'. Σοκαρίστηκα!΄'Και τι κάνεις αγάπη μου όταν σε πειράζει;', την ρωτάω, 'Του λέω δε πειράζουμε εκεί αλλά αυτός πάλι με πειράζει'. Για να μη τα πολυλογώ μου είπε ότι έχει συμβεί πολλές φορές και οτι δε θέλει να τον καλέσει στα γενέθλια της γιατί την πειράζει. Άρα την ενοχλεί! Τι κάνω λοιπόν; Αύριο λέω να πάω στον παιδικό να συζητήσω με τη δασκάλα.

:shock:εννοειται:?

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

Κι η δασκαλα που ειναι οταν συμβαινουν αυτα αν επιτρεπετε?

Φυσικα και θα κανεις συζητηση με την δασκαλα για το θεμα ασυζητητη.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Εγώ εκτός από τη δασκάλα θα μιλούσα και με τη μαμά του παιδιού.Θα πρέπει να του εξηγήσει ότι αυτό που κάνει δεν είναι σωστό.Ρωτήστε και τη δασκάλα πως θα μπορούσατε να το αντιμετωπίσετε μαζί αυτό.

σ αυτη την ηλικια δεν ειναι πονηρο οπως το βλεπει ο ενηλικας. εννοειται οτι εφοσον ειναι ενοχλητικο για το παιδι πρεπει να σταματησει.δε χρειαζεται να κανεις φασαρια,απλα πες το στη δασκαλα κ αυτη θα το ρυθμισει.το να πεις κατι στοναλλο γονιο δεν προσφερει προς το παρονκατι,μονο ενταση θα δημιουργησει

Διαφημίσεις

Κι η δασκαλα που ειναι οταν συμβαινουν αυτα αν επιτρεπετε?

Φυσικα και θα κανεις συζητηση με την δασκαλα για το θεμα ασυζητητη.

παλι το θεμα στη δασκαλα;;γιατο παιδι μιλαμε!

ΕΓΩ θα επιανα κ το παιδι κ θα του ελεγα πολυ αγρια πως το ξανακανει θα του κοψω το χερι:evil: αντε γιατι ειναι παραξηλωμενο αυτο πια.ακου την πειραζει στο πιπι:evil:

Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία δεν το κάνουν αυτό πονηρά, απλά παίζουν. Δεν έχει καμία σχέση με πείραγμα τέτοιου είδους. Το ζήτημα είναι να περαστεί και στα 2 παιδιά το μήνυμα ότι όταν παίζουμε μπορούμε να ακουμπάμε τον άλλο μόνο όταν ο ίδιος το θέλει. Αυτό είναι πολύ σημαντικό μήνυμα. Πρέπει δηλαδή το αγοράκι να σεβαστεί το δικαίωμα του άλλου και το κοριτσάκι να ενισχυθεί ακόμα πιο πολύ ώστε να εκφράσει με σθένος αυτό που ήδη εκφράζει και μπράβο της. Είναι πολύ θετικό το ότι υπερασπίζεται τον εαυτό της. Και το ότι συζητάει για ότι την ενοχλεί ή την απασχολεί.

Η δασκάλα αφού ενημερωθεί θα βοηθήσει και τα 2 παιδιά να ξεπεράσουν τη δυσκολία που έχουν. Δε χρειάζεται πανικός είναι συνηθισμένο φαινόμενο μεταξύ των παιδιών. Και είναι πολύ επιζήμιο σε τέτοια περιστατικά να κάνουμε κάποιο παιδί να νιώσει ντροπή γιατί περνάμε το μήνυμα ότι υπάρχει κάτι κακό κ ύποπτο σε ότι σχετίζεται με τα γεννητικά όργανα, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στην μετέπειτα σεξουαλική ζωή.

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία δεν το κάνουν αυτό πονηρά, απλά παίζουν. (οι περισσότεροι από εμάς το κάναμε σε αυτή την ηλικία, παίζοντας τον περίφημο γιατρό!) Δεν έχει καμία σχέση με πείραγμα τέτοιου είδους. Το ζήτημα είναι να περαστεί και στα 2 παιδιά το μήνυμα ότι όταν παίζουμε μπορούμε να ακουμπάμε τον άλλο μόνο όταν ο ίδιος το θέλει. (κι όχι απαραίτητα σε όλα τα σημεία του σώματος...) Αυτό είναι πολύ σημαντικό μήνυμα. Πρέπει δηλαδή το αγοράκι να σεβαστεί το δικαίωμα του άλλου και το κοριτσάκι να ενισχυθεί ακόμα πιο πολύ ώστε να εκφράσει με σθένος αυτό που ήδη εκφράζει και μπράβο της. Είναι πολύ θετικό το ότι υπερασπίζεται τον εαυτό της. Και το ότι συζητάει για ότι την ενοχλεί ή την απασχολεί. (αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό!)

Η δασκάλα αφού ενημερωθεί θα βοηθήσει και τα 2 παιδιά να ξεπεράσουν τη δυσκολία που έχουν. (φυσικά και θα βοηθήσει, η δασκάλα δεν είναι μόνο για να μαθαίνει την αλφαβήτα και τους μήνες του χρόνου - άσε που θα μπορούσε να κάνει μια γενικευμένη συζήτηση στην τάξη και να βοηθήσει όλα τα παιδάκια που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα)

Δε χρειάζεται πανικός είναι συνηθισμένο φαινόμενο μεταξύ των παιδιών. (νομίζω πως η evi φαίνεται καλοπροαίρετη από τα γραφόμενά της και η κόρη της με ισχυρή προσωπικότητα, οπότε μάλλον δεν υπάρχει πανικός και το θέμα θα διευθετηθεί άμεσα και άψογα!) Και είναι πολύ επιζήμιο σε τέτοια περιστατικά να κάνουμε κάποιο παιδί να νιώσει ντροπή γιατί περνάμε το μήνυμα ότι υπάρχει κάτι κακό κ ύποπτο σε ότι σχετίζεται με τα γεννητικά όργανα, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στην μετέπειτα σεξουαλική ζωή.

Μου άρεσε το μήνυμά σου Μελίνα - ήρεμο και με επιχειρήματα. Γι' αυτό έγραψα τις σκέψεις μου πάνω στις παρατηρήσεις σου.

Evi, έχουμε κάποιο νεώτερο?

Διαφημίσεις

νομίζω πώς για να το κάνει αυτο το αγοράκι, σημαίνει πώς το κάνουνε σπίτι και θεωρει ότι είναι παιχνίδι.

και συμφωνω να μιλήσεις στη δασκάλα κια συμφωνω να μιλήσεις με τη μαμα.

απο τη στιγμή που κλέινουν οι πόρτες του σχολείου, η ευθύνη ειναι της δασκάλας.

αν ξερεις το τηλέφωνο της μαμάς, τηλεφώνησέ της αμέσως!

συγχαρητήρια για τη σωστή αντιμετώπιση που εχεις διδάξει την κόρη σου!

age.png

παλι το θεμα στη δασκαλα;;γιατο παιδι μιλαμε!

Για μενα η δασκαλα πρεπει να πιασει τον γονεα του αλλου παιδιου και να του πει καποια πραγματα. Εχει γνωση , εμπειρια και ισως και λυσεις ωστε να σταματησει ο μικρος. Καθως επισης πρεπει να εχει και εκεινη τον νου της λιγο περισσοτερο .

Ο Γιαννης εχθες (που εχει κολημα να κανει γυρω γυρω την καρεκλα) χτυπησε ενα παιδακι. Δεν με επιασε η μαμα του να μου το πει. Με επιασε η παιδαγωγος του και μου εδωσε πολυ καλες οδηγιες στου τι να κανω. Συμφωνησαμε να εχουμε μια κοινη γραμμη (με λιγο παραπανω ελαστικοτητα στο σπιτι ) ωστε να σταματησει αυτο .

Αν μπλεχτουν οι 2 μαμαδες τι ακρη θα βγαλουν μεταξυ τους.

Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία δεν το κάνουν αυτό πονηρά, απλά παίζουν. Δεν έχει καμία σχέση με πείραγμα τέτοιου είδους. Το ζήτημα είναι να περαστεί και στα 2 παιδιά το μήνυμα ότι όταν παίζουμε μπορούμε να ακουμπάμε τον άλλο μόνο όταν ο ίδιος το θέλει. Αυτό είναι πολύ σημαντικό μήνυμα. Πρέπει δηλαδή το αγοράκι να σεβαστεί το δικαίωμα του άλλου και το κοριτσάκι να ενισχυθεί ακόμα πιο πολύ ώστε να εκφράσει με σθένος αυτό που ήδη εκφράζει και μπράβο της. Είναι πολύ θετικό το ότι υπερασπίζεται τον εαυτό της. Και το ότι συζητάει για ότι την ενοχλεί ή την απασχολεί.

Η δασκάλα αφού ενημερωθεί θα βοηθήσει και τα 2 παιδιά να ξεπεράσουν τη δυσκολία που έχουν. Δε χρειάζεται πανικός είναι συνηθισμένο φαινόμενο μεταξύ των παιδιών. Και είναι πολύ επιζήμιο σε τέτοια περιστατικά να κάνουμε κάποιο παιδί να νιώσει ντροπή γιατί περνάμε το μήνυμα ότι υπάρχει κάτι κακό κ ύποπτο σε ότι σχετίζεται με τα γεννητικά όργανα, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στην μετέπειτα σεξουαλική ζωή.

Συμφωνω απολυτα.

ειναι κατι που ομως συμβαινει μεσα στο σχολειο αρα κατα καποιο τροπο δεν αφορα την δασκαλα??

εννοειται οτι την αφορα..αλλα το που ηταν;;ακουγεται καπως δεν νομιζεις;;

ναι βρε κατερινα μου κ εγω αν εκαναν κατι τετοιο στο παιδι μου αυτο θα ελεγα ''μα τι κανει αυτη η δασκαλα δε κοιταει???'' μεσα στη δουλεια της δεν ειναι κ αυτο?

Διαφημίσεις

ναι βρε κατερινα μου κ εγω αν εκαναν κατι τετοιο στο παιδι μου αυτο θα ελεγα ''μα τι κανει αυτη η δασκαλα δε κοιταει???'' μεσα στη δουλεια της δεν ειναι κ αυτο?

Που να τα προλάβουν κι αυτές τόσα παιδάκια? Ειδικά αν δεν ρουφιανέψουν το ένα τ άλλο δεν παίρνουν χαμπάρι. Θα σου πω το εξής... έκανα μπάνιο την κόρη μου και μου λέει ο Παναγιώτης "μαμά κάνει να κολλήσω τι γλώσα μου με της Όλγας?" :shock::shock::shock: τον ρωτάω κι εγώ που το είδες αυτό ψυχή μου? στο σταθμο μου λέει μου πε η Σοφία να κολλήσουμε τις γλώσσες μας:shock::shock::shock: σοκ εγώ. Πρόσεξε η Σοφία του το πρότεινε... Αυτό που του απάντησα ήταν να μην κολλάει τη γλώσσα του με άλλες...γλώσσες λόγω μικροβίων. Τρομοκρατήθηκε βέβαια αλλά ... είναι νωρίς για να παίρνει αέρα. Ενημέρωσα τη δασκάλα του, η οποία δεν είχε πάρει χαμπάρι τίποτα. Κατόπιν τούτου τους είχε από κοντά.

Το πρωί πήγα στον παιδικό σταθμό και μίλησα με τη δασκάλα. Μου είπε πως αυτό μάλλον θα συμβαίνει όταν πηγαίνουν στην τουαλέτα γιατί τώρα λέει στην ηλικία αυτή περνούν τη φάση κατά την οποία κοιτάζει ο ένας τον άλλον στα γεννητικά όργανα. Αν είχε συμβεί στη τάξη λέει θα το είχε δει. Απόρησε βέβαια για το συγκεκριμένο παιδάκι γιατί δε δημιουγεί προβλήματα. Μου είπε να μη της πω κάτι παραπάνω για το θέμα εκτός από το να ενημερώνει τη δασκάλα της αν κάποιο παιδί την πειράξει για να μην την πονηρέψω. Θα μιλήσει αυτή και με το αγοράκι.

στο νηπιαγ δεν ειμαστε συνεχεια στον κυκλο που γινεται μαθημα,ειναι κ οι ελευθερες δραστηριοτητες ειναι κ οι ομαδες κτλ.αν εκεινη τη στιγμη απλωσει καποιος το χερι του που να φανει απο μακρια;απλα πρεπει να κουβεντιαστει για να διορθωθει

Σε αυθτή την ηλικία τα παιδάκια ανακαλύπτουν το ένα το άλλο. Ανακαλύπτουν τις ομοιότητες και τις διαφορές που έχουν στο σώμα τους. Μπορεί το αγοράκι να είδε π.χ. τη μαμά του ή την εδερφή του και να θέλει να δει αν και η συμμαθήτρια του είναι ίδια με τη μαμά...

Δεν είναι πονηρό. Δεν είνα σεξουαλικό το πείραγμα. Παρόμοια φαινόμενα είναι και τα φαινόμενα αυνανισμού, που συναντόνται καιτά κόρον στο νηπιαγωγείο. Δεν είναι αυνανισμός με τη σεξουαλική έννοια των ενηλίκων. Αλλά, όπως ένα παιδί πιάνει το χέρι του ή το πόδι του, σε κάποια φάση πιάνεται και εκεί, και προλύπτει μια ωραία αίσθηση! Ε, αυτή την αίσθηση θέλει να τη νιόθει. Ο ρόλος του σχολέιου και του σπιτιού είναι να εκπαιδεύσει το παιδί έτσι ώτσε αυτή την αυχαρίοστηση να την απολαμβάνει στο δωμάτιο του...

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το πολύ θετικό είναι ότι το κοριτσακι μίλησε. Αυτό σημαίνει ότι γνωρίζει πως αν της συμβεί κάτι, ό,τι και αν είναι αυτό, μπορεί να απυθυνθέι στη μαμά της! Άρα δεν μπορεί κάποιος μεγαλύτερος να την εκμεταλλευτεί! Τώρα, πρέπει να εκφράσει και τη δυσαρέσκεια της για την πράξη αυτή στο αγόρι (δεν θυμάμαι αν το έκανε). Επίσης, πρέπει να μάθει ότι αν ξανασυμβεί το ίδιο ή παρόμοιο περιστατικό, μπορεί να παευθυνθεί και στη δασκάλα της και όχι μόνο στη μαμά (η δασκάλα πιο άμεσα, πιο γρήγορα θα δράσει, ενώ η μαμά μπορεί να επράσει κάποιο χρονικό διάστημα).

Σίγουρα, δεν είναι λύση ούτε η μαμά να πιάσει το αγοράκι και να το μαλώσει (με ποιά ιδιότητα άραγε;) και φυσιολογικά αυτή η πράξη θα εκνέυριζε πάρα πολύ την οικογένεια του αγοριού (τουλάχιστον εγώ δεν θα ηθελα κάποιος να μαλώνει το δικό μου παιδί). Επίσης, νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να απευθυνθέι η μαμά στην άλλη μαμά. Είναι κάποιο θέμα που μπορεί να λυθεί στο σχολέιο από τη δασκάλα, χωρίς πανικούς, χωρίς καυγάδες, χωρίς απογοητέυσεις (η μαμά του αγοριού ή θα αρνηθεί τα πάντα "Αποκλείεται, το δικό μου παιδί δεν κάνει τέτοια", και θα προκύψει σύγκρουση ανάμεσα στις αμμάδες, ή θα πανικοβληθεί "Απαππαααα, πώς έγινε τέτοιο πράγμα! ΝΑ δεις τι θα τον κάνω στο σπίτι!" που θα έχει αρνητικές συνέποεις για τον ψυχισμό του παιδιού)

Δεν συμφωνω οτι τα παιδια δενειναι πονηρα σε αυτη την ηλικια.

Γνωστο μου παιδακι ετων 3.5 το καλοκαιρι ελεγε οτι του αρεσουν οι γυναικες με τα μεγαλα στηθη, στριμωξε ενα κοριτσακι ετων 7 και πριν λιγες μερες ελεγε στον μπαμπα του οτι καθε φορα που βλεπει κοριτσια τον γαραγαλαει το πουλακι του......

Υπενθυμιζω οτι ειναι 3.5 ετων και η μαμα του και ο μπαμπας του ειναι σοβαροτατοι ανθρωποι.

Κι εγώ νομίζω ότι ΚΑΠΟΙΑ παιδιά είναι πολύ πονηρεμένα σε ηλικίες 4-5 και κυρίως αγόρια... Προφανώς έχουν πάρει ερεθίσματα λάθος, τί να πω; Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να φαίνονται σοβαροί αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται όταν κλείνουν οι πόρτες ενός σπιτιού...

κ γω ξερω τετοια περιπτωση.της φιλης μου ο γιος ουτε καν 4 ετων ειπε στη μαμα του ''μαμα ασε με να σου πιασω τα βυζια'' αυτη εμεινε καγκελο κ του λεει ''οχι δεν ειναι σωστο να πιασεις το στηθος της μαμας'' και αυτο συνεχισε ''ελα ρε μαμα σε παρακαλω λιγο λιγο μονο λιγο για να σηκωθει η τσουτσου μου!!!'' :shock: και του λεει αυτη ''κ που ξερεις οτι θα σηκωθει η τσουτσου σου αφου δε το εχεις ξανακανει!!!'' ο μικρος τοτε εφυγε κ πηγε στο δωματιο του και ειπε φωναχτα ''εγω θα βρω γυναικα σαν εσενα κ θα της τα πιανω!!!'' :shock: αυτο το αγορακι παει μαζι με την κορη μου σχολειο κ μια αλλη μερα μου ειπε η ραφαελα '' ο Θ. κατεβασε το βρακι του κ εκανε το τσουτσουνι του ετσι'' κ εκανε την κινηση του αυνανισμου:shock:

Επιμένω ότι τα παιδάκια σε αυτή την ηλικία ΔΕΝ είναι πονηρεμένα. Ακόμα και αυτά που εσείς ονομάζετε "πονηριά", ακόμα και αυτά που κάνουν (δεν αμφιβάλω ότι πράγματι τα κάνουν), δεν είναι με την ενήλικη έννοια. Είναι κάτι που άκουσαν από τον μπαμπά, από το φίλο, κάτι που είδαν στην τηλεόραση...κάτι που μπορεί σε κάποιους να φαίνεται αστείο άμα το πουν τα πιτσιρίκια....

Είμαι σίγουρη πώς άμα ρωτήσετε εκείνη την ώρα ένα παιδάκι "τι θα πει αυτό που λες; Ξέρεις;" δεν θα μπορέσει να σας απαντήσει! Το λέω γιατί το έχω κάνει στους μαθητές μου! Μου μιλούσαν για σεξ, και ρωτούσαν αν εγώ κάνω σεξ και χαζογελούσαν. Όταν τους ρώτησα τι είναι το σεξ, φυσικά και κανένας δεν ήξερε να μου πει...Τότε απλά τους είπα "είστε πολύ έξυπνα παιδιά για να λέτε πράγματα που δεν ξέρετε τι σημαίνουν. ΑΥτά τα κάνουν μόνο οι βλάκες, και εσείς δεν είστε βλάκες!"

Κι εγώ νομίζω ότι ΚΑΠΟΙΑ παιδιά είναι πολύ πονηρεμένα σε ηλικίες 4-5 και κυρίως αγόρια... Προφανώς έχουν πάρει ερεθίσματα λάθος, τί να πω; Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να φαίνονται σοβαροί αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται όταν κλείνουν οι πόρτες ενός σπιτιού...

Δεν είναι απαραίτητο.. Τα επηρεάζει κατά πολύ η τηλεόραση, ο κύκλος που συναναστρέφεται η οικογένεια κ γενικά αυτά που βλέπουν έξω. Σκέψου ότι εμείς στο σπίτι δε βρίζουμε και ο Παναγιώτης 2,5ετών που ξεκίνησε σταθμό την 1η κιόλας μέρα ήρθε σπίτι και με είπε "μουρό....λη":shock::shock::shock: Το πιασα το μήνυμα... κλπ κλπ έμαθα κι άλλα. Τον έστελνα στο σταθμό και μου ερχόταν επιστήμονας... τελικά το ξεπεράσαμε. Αλλάαααα όποιος τον άκουγε να βρίζει σκεφτόταν ευθύς αμέσως ότι δίνουμε κακή διαπαιδαγώγηση στο παιδί μας. Κάτι που κρίνεται άδικο για μένα... Έκανε κάτι "κακό" κι αμέσως περίμενε την αντίδραση μου. Είναι η ηλικία της ανακάλυψης και της εξερεύνησης, τώρα το πως θα εξελιχθεί όλο αυτό εξαρτάται καθαρά από τον τρόπο που θα το χειριστεί ο γονέας.

Επιμένω ότι τα παιδάκια σε αυτή την ηλικία ΔΕΝ είναι πονηρεμένα. Ακόμα και αυτά που εσείς ονομάζετε "πονηριά", ακόμα και αυτά που κάνουν (δεν αμφιβάλω ότι πράγματι τα κάνουν), δεν είναι με την ενήλικη έννοια. Είναι κάτι που άκουσαν από τον μπαμπά, από το φίλο, κάτι που είδαν στην τηλεόραση...κάτι που μπορεί σε κάποιους να φαίνεται αστείο άμα το πουν τα πιτσιρίκια....

Η' απλά κάτι που επιτάσσει η φύση.

Συμφωνώ με ότι ακριβώς λες αλλά να σκεφθούμε επίσης και το ενδεχόμενο ότι και τα παιδιά πρέπει να ανακαλύψουν την σεξουαλικότητά τους (με την ευρεία έννοια), ΣΑΦΩΣ στην σωστή ηλικία - με τον σωστό τρόπο - υπό διακριτική καθοδήγηση, κ.λ.π. Αλλά να μην τα ευνουχίσουμε κιόλας.

Υ.Γ. Θα συμφωνήσω και με την Νίτσα. Τα παιδιά δεν λένε / κάνουν μόνο ότι βλέπουν στο σπίτι...