Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τα θετικά των νηπιαγωγείο μας….

Recommended Posts

Κορίτσια επειδή έχω βαρεθεί την ανάδειξη μόνο αρνητικών στοιχείων, είπα να ανοίξω αυτό το θέμα έτσι ώστε να δούμε και μια φορά την θετική πλευρά των πραγμάτων που ζούμε και γιατί όχι και παραδειγματισμός….

Αυτά που μου αρέσουν στο σχολείο του μικρού είναι τα εξής…

Πηγαίνουν λαϊκή, ψωνίζουν, πάνε βόλτα στο διπλανό δασάκι και παρατηρούν την αλλαγή στα δέντρα, ζητάνε να φέρουμε διάφορα από το σπίτι και η χαρά του παιδιού είναι τεράστια π.χ πάμε να βρούμε κιτρινισμένα φύλλα, ή άδεια μπουκάλια για να φτιάξουνε την τενεκεδούπολη.

Ο μικρός έχει μάθει ζωγράφους που εγώ δεν τους ήξερα:oops:…δουλεύουν επάνω σε πίνακες μαθαίνοντας χρώματα, σχήματα, συνδυασμούς χρωμάτων.

Από όταν ξεκίνησαν «δουλεύουν» με τα συναισθήματα… ( απίστευτη δουλειά ) και συγχρόνως μαθαίνουν να τα γράφουν. ( χαρά, λύπη, θυμός, κ.τ.λ. )

Την περίοδο των εκλογών έκαναν εκλογές στην τάξη, τους έβγαλε ταυτότητα και τους έμαθε όλη την διαδικασία.

Λειτουργεί στην τάξη δανειστική βιβλιοθήκη με όρους που πρέπει να τηρούνε και φυσικά με δουλειά πάνω στο βιβλίο της εβδομάδας. Εκτός των άλλων που κάνουμε πάνω στο βιβλίο, όποιο παιδάκι θέλει παρουσιάζει στους συμμαθητές του το βιβλίο και τους ηχογραφεί. Στο τέλος της χρονιάς θα μας δώσει ένα ηχητικό cd με τα ποιήματα από γιορτές και διάφορες αφηγήσεις τους κάθε παιδιού.

Στο διάλλειμα παίζουν ποδόσφαιρο που του αρέσει.

Φυσικά το πιο σημαντικό είναι ότι παίρνω από το σχολείο ένα παιδί πολύ χαρούμενο, πολύ ενθουσιασμένο και συνεχώς λερωμένο με χρώματα.

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Κι εγώ αγαπητή DALIA, είμαι πολύ ευχαριστημένη με το νηπιαγωγείο. Η μικρή μου πάει προνήπιο αλλά είναι στην ίδια τάξη με τα νήπια. Δεν είναι πολλά παιδάκια στο τμήμα ευτυχώς, είναι 16. Η νηπιαγωγός είναι άριστη, γεμάτη όρεξη, τα έχει οργανώσει σε ομάδες ( η κάθε ομάδα έχει όνομα και αρχηγό) κι έχουν φτιάξει μια μικρή κοινωνία μέσα στην τάξη τους. Τους μαθαίνει ποιηματάκια, ακούνε μουσική, κάνουν γυμναστική, διαβάζουν παραμυθάκια τα έχει πάει και θέατρο να δουν την ΟΔΥΣΣΕΙΑ.

Τώρα τους ετοιμάζει χριστουγεννιάτικη γιορτή με μεγάλο ζήλο. Ανυπομονώ.

Γενικά δείχνει ενδιαφέρον για τα παιδάκια μας. Στην αρχή μας κάλεσε όλες τις μαμάδες μαζί να μας μιλήσει και στη συνέχεια προσωπική συνάντηση με κάθε μία χωριστά για να μάθει καλύτερα το παιδί μας. Είναι άριστη στην δουλειά της και πολύ αξιόλογο άτομο. Μακάρι όλοι οι παιδαγωγοί να ήταν έτσι.

Εχω το πιο γλυκό κουνελάκι

It7lp2.png

Κορίτσια ειλικρινά χαίρομαι που υπάρχουν τόσο καλά νηπιαγωγεία και είστε ευχαριστημένες γιατί όπως κατάλαβα το θέμα άνοιξε μετά την "ψυχρολουσία".

Αλλά, δυστυχώς, δεν είναι παντού το ίδιο. Όλα αυτά που γράφετε είναι άγνωστα για εμάς. Μου 'ρχεται να βάλω τα κλάμματα...

Dalia, συγχαρητήρια, τί ωραίο θέμα που άνοιξες!!! Είμαι κι εγώ πολύ ευχαριστημένη από τη δουλειά που γίνεται στο νηπιαγωγείο που πηγαίνει ο γιος μου. Έχει μάθει ένα σωρό πράγματα και μάλιστα με πολύ διασκεδαστικό τρόπο. Χτες για παράδειγμα είχαν πάει εκπαιδευτική εκδρομή κι εκεί ... ράβδισαν ελιές και τις πήγαν στο ελαιοτριβείο!!! Τον περασμένο μήνα πάτησαν σταφύλια κι έφτιαξαν ...μουστοκούλουρα! Περιμένει με χαρά να αρχίσουν να κατασκευάζουν χριστουγεννιάτικα στολίδια και να στολίσουν την τάξη. Και βέβαια, έχουμε κι εμείς τη δανειστική βιβλιοθήκη, αλλά και την παρουσίαση ενός βιβλίου που τους αρέσει και που το φέρνει ο καθένας από το σπίτι του, το διαβάζει η δασκάλα και μετά το σχολιάζουν όλοι μαζί.

Έχω δει αλλαγές στο παιδί μου προς το καλύτερο. Είναι πιο κοινωνικός και έχει πολύ περισσότερη αυτοπεποίθηση (μέχρι πέρισυ πήγαινε παιδ.σταθμό και θεωρώ ότι τους "παραχάιδευαν" με αποτέλεσμα να μην είναι και τόσο σίγουρος για τον εαυτό του πάντα).

Μου είπε από τις πρώτες μέρες ότι σ'αυτό το σχολείο νιώθει πιο ελεύθερος και πιο δυνατός κι αυτό θεωρώ ότι τα λέει όλα.

Επίσης γράφουν, ζωγραφίζουν, παίζουν και είναι πάντα τόσο χαρούμενος όταν πηγαίνει το πρωί και τόσο ικανοποιημένος το μεσημέρι που σχολάει!!!

Διαφημίσεις

Μάζεψαν την ελίτσα τους, που έχουν στον κήπο, έβαλαν τις ελίτσες στην άρμη και μετά από λίγες μέρες μου έφερε ελίτσες να τις φάμε. Συγκεντρώνουν χρήματα για ένα παιδάκι στην αφρική (20 λεπτά κάθε δευτέρα) και θέλει να το γνωρίσει, όταν θα μεγαλώσει.

Δεν είναι πολλά παιδάκια στο τμήμα ευτυχώς, είναι 16. Η νηπιαγωγός είναι άριστη, γεμάτη όρεξη, τα έχει οργανώσει σε ομάδες ( η κάθε ομάδα έχει όνομα και αρχηγό) κι έχουν φτιάξει μια μικρή κοινωνία μέσα στην τάξη τους. .

Και σε μας 15 είναι, ναι επίσης έχουν κάνει αυτό με τις ομαδούλες

καλημερα..dalia ολα αυτα που λες γινονται σε δημοσιο σχολειο?μενω εκπληκτη μπραβο..

δημόσιο ναι..

ο λόγος που άνοιξα το θέμα είναι ότι ναι υπάρχουν 1000 στραβά και όλο αναλλωνόμαστε στα στραβά....ας ασχοληθούμε και με τα έστω ελάχιστα καλά..

rQGhp3.png

και εγω κορίτσια ευχαριστημενη ειμαι πολυ....και περυσι στο ιδιωτικό και φέτος στο δημόσιο....

η κάτια πηγαινει παιδικο και το τμημα της ειναι βρεφονηπιακο....απο 2-3 ετων νομιζω....

μαθαινουν πολλά πραγματα για το σωμα τους για την κινηση για τις εποχες....

χθες το βιβλιο της έγραφε πως έμαθαν για τα πουλια που αποδιμουν για πιο ζεστες χώρες....και προχθες για τον τριγο....

την άλλη φορά μου έλεγε για τον κοκκινολαιμη.....μαμα είδαμε κοκκινολαιμη στο σχολειο...θα έχει κρυο.....

τραγουδαει μόνη της και χορευει στο σπίτι....κάθεται να διαβάσουμε βιβλία.....

το σαβ/κο τις έφερε η νυφη μου που ειναι δασκάλα δημοτικου...μια παλετα με νερομπογιες και διάφορα γυψινα στολιδια....παιδιά αν σας δείξω το τι έφτιαξε παιδάκι 2,5 χρονων θα πάθαιτε πλάκα....αφου λέω το σ/κ να της φτιάξω στολιδια απο ζυμαρι να έχει να βάφει.....

το πινέλο το δουλευει πολυ καλυτερα απο οτι τις ξυλομπογιές.....

επίσης μεσα σε μια εβδομαδα έμαθε νεράκι την αλφαβητο....

και εγω ειδα τρομερη αλλαγή απο τοτε που γενικά ξεκινησε το σχολειο....

1129643tvsq1yiqpw.gif

ο λόγος που άνοιξα το θέμα είναι ότι ναι υπάρχουν 1000 στραβά και όλο αναλλωνόμαστε στα στραβά....ας ασχοληθούμε και με τα έστω ελάχιστα καλά..

υπάρχουν και περιπτώσεις άσχημες αλλά είναι πάντα ανάλογα την περίπτωση....και μερικές φορές υπερβάλουν απλά για να υποστηριξουν την θέση τους....εγω αυτό κατάλαβα....

γενικά επειδη έπρεπε να στειλω την κάτια απο 4 μηνων σχολειο...και η πειρα μου με δίδαξε....πως όσο πιο φουσκωμένο όνομα έχει το σχολείο τόσο πιο κακό ειναι γιατι το έχουν αναγάγει σε κερδοσκοπικη επιχειριση....

οσο πιο μικρος ειναι τόσο καλύτερα........

επίσης στα περισσότερα πλεον δημόσια γίνεται καλή δουλειά....και το βλέπω και απο τις νυφες μου...η μια ειναι νηπιαγωγός και η άλλη δασκάλα δημοτικού....έχουν περισσότερη θεληση και όρεξη....

1129643tvsq1yiqpw.gif

Διαφημίσεις

....εγω παντως πιστευω πως ολα σχεδων εξαρτονται απο το ποσο εχει ορεξη η παιδαγωγος να δουλεψει με τα παιδια.....οσο και χαλια υποδομες εχει ενα νηπιαγωγειο αμα υπαρχει η ορεξη ολα γινονται.....

και εμεις αν και δεν παμε συστημα λογω ιωσεων:( βλεπω οτι η νηπιαγωγος αν και μεγαλη σε ηλικια ασχολειτε πολυ με τα παιδια .ειναι μελος σε ενα προγραμμα ανταλαγης και επισκεπτετε καθε χρονο νηπιαγωγεια του εξωτερικου.πριν μερικες εβδομαδες ειχαν ερθει ελλαδα 26 νηπιαγωγοι απο ολη την ευρωπη.ειχε φροντισει να μαθει στα παιδια να λενε στα αγγλικα καλημερα και ενα τραγουδακι για να τους υποδεχτουν.οι ιδιοι εφεραν διαφορα δωρακια κια τα παιδια παιζουν μαζι τους πχ ενα παζλ με την χωρα της δανιας,τραγουδακια που λενε τα παιδια απο την ουγγαρια κτλ.στις γιορτες τα ποιηματα τα λενε χωρις την παρουσια των γονιων αλλα στο τελος ανοιγε την πορτα και τα εβαζε στην σειρα και μας ελεγαν τραγουδια κρατωντας σημαιες φτιαχμενες απο την ιδια και τωρα στις 17 νοεμβρη ειχε φτιαξει μονη της καπελακια με ενα πουλι πανω στο καθενα και κρατωντας απο ενα χαρτι κοκκινο με ενα ποιημα μεσα γραμμενο μας τραγουδισαν στο τελος.τους εχει μιλησει για τον τρυγο με παραμυθια και με φωτογραφιες εμαθαν την διαδικασια,την προηγουμενη εβδομαδα τα πηγε και ειδαν μια ελια απο κοντα και τους εδειξε πως βγαινει το λαδι.

και τελος κατι που μου αρεσε παρα πολυ ηταν το εξης.οταν πηγαμε στα γενεθλια της κορης μου κεκακια και απο ενα συμβολικο δωρακι σε καθε παιδι,μολις πηγα να την παρω μου εδωσε ενα "αλπουμ" φτιαχμενο απο την ιδια που μεσα ειχε τις ζωγραφιες ολων των παιδιων και απο πισω μια παρα πολυ ομορφη αφιερωση για δωρο της κορης μου.

Πολλά παιδιά, πολλές σκοτούρες. Κανένα παιδί, καμιά χαρά.

Κικέρων

Γεωργια 03/10/06 Στελλα 04/03/08

....εγω παντως πιστευω πως ολα σχεδων εξαρτονται απο το ποσο εχει ορεξη η παιδαγωγος να δουλεψει με τα παιδια.....οσο και χαλια υποδομες εχει ενα νηπιαγωγειο αμα υπαρχει η ορεξη ολα γινονται.....

θα συμφωνησω απολυτα με αυτο.οπως ειπα και πιο πανω η νηπιαγωγος μας ειναι μεγαλη σε ηλικια.γυρω στα 58 ολοι μου ελεγαν οτι απλως θα πηγαινει και θα περναει η ωρα της αλλα βλεπω οτι προσπαθει να μαθει πραγματα στα παιδια και χαιρομαι τοσο πολυ

Πολλά παιδιά, πολλές σκοτούρες. Κανένα παιδί, καμιά χαρά.

Κικέρων

Γεωργια 03/10/06 Στελλα 04/03/08

Πολύ σωστά!!! Στο σχολείο του γιού μου, δημόσιο και με πολλά προβλήματα στο κτήριο, είναι 23 παιδιά, καθόλου λίγα!!! Κι όμως, πόση δουλειά έχει γίνει και με πόση όρεξη σ'αυτούς τους 2 μήνες!

Και μεις είμαστε φέτος 2η χρονιά στο δημοσιο νηπιαγωγείο (10ο νηπ. Ηλιούπολης, καμιά μαμά εδώ;)και έχω να πω μόνο καλά. Γράφει τέλεια το ονομά του, μου λέει συνέχεια τα αρχικά των λέξεων και λέξεις που αρχίζουν από το ίδιο γράμμα πχ. Μιχάλης αρχίζει από Μ όπως μαρούλι, μωρό, μαμά κλπ, ξεκίνησαν το δανεισμό βιβλίων -σήμερα θα φέρει το 3ο βιβλίο- μαθαίνουν διάφορα όπως μίξεις χρωμάτων, για τα δέντρα και τους καρπούς τους, τον κύκλο του νερού, για τους θεούς του Ολύμπου -χθες ας πουμε μου είπε οτι ο Πλούτωνας είχε γυναίκα την Περσεφόνη που δεν της άρεσε η κλεισούρα εκεί κάτω και ήθελε να φύγει:lol: .Χρειάζεται πολλή αγάπη και υπομονή από τις δασκάλες.

Αγόρια μου είστε οι λατρείες μας!

Διαφημίσεις

Και εγώ είμαι σε γενικές γραμές ευχαριστημένη από το σχολείο. Είναι βέβαια ιδιωτικός παιδικός σταθμός που έχει και νηπιαγωγείο. Έτσι, φέτος πάω το γιο μου που είναι νήπιο και την κορούλα μου που είναι προ-προνήπιο. Ασχολούνται αρκετά, δεν μπορώ να πω. Ο γιος μου ξέρει και γράφει όλα τα γράμματα κεφαλαία και τα περισσότερα μικρά. Το όνομά του το γράφει και με κεφαλαία και με μικρά, όπως επίσης έχει μάθει και τα ονόματα του μπαμπά και της μαμάς.

Φέτος στα νήπια τον κάνει η ιδιοκτήτρια. Έχω δει μεγάλη διαφορά. Τους μαθαίνει πολλά πράγματα και είναι πολύ ήρεμη στον τρόπο που τα προσεγγίζει. Δανειστική βιβλιοθήκη δεν υπάρχει, αλλά κάθε μεσημέρι ζωγραφίζουν μέχρι να πάμε να τα πάρουμε και σχεδόν πάντα έχουν και τα δυο από μια ζωγραφιά που φτιάξανε στο χέρι τους. Ο γιος μου κάνει και αγγλικά και έχει μάθει να μετράει μέχρι το 10. Ξέρει και κάποιες λεξούλες.

Κάθε χρόνο κάνουν κάποιες εκδρομούλες. Φέτος προς το παρόν πήγανε εκδρομή σ' ένα μεγάλο πάρκο για να δούνε τις αλλαγές του φθινοπώρου. Μαζέψανε φύλλα και όταν γυρίσανε στο σχολείο κάνανε κατασκευές-ζωγραφική. Πέρυσι που ο γιος μου ήταν προνήπιο είχανε πάει να δούνε την διαδικασία του τρύγου και πατήσανε και σταφύλια.

Την άνοιξη διοργανώνουν εκδρομές στον ιππικό όμιλο, στον στίβο, στο κολυμβητήριο.

Κάνουν 2 ανοιχτές γιορτές το χρόνο, μία τα Χριστούγεννα και μία το καλοκαίρι. Στο σχολείο κάνουν γιορτή μόνα τους στις 28η Οκτωβρίου και 25η Μαρτίου και τις Απόκριες παρτάκι μασκέ. Αυτά θυμάμαι τώρα...

Εμένα είναι σε Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Προνήπια,

είμαι τόσο ευχαριστημένη που παρακαλώ να είχε και νήπια...

Εκτός από τις νηπιαγωγούς με τις οποίες υπάρχει ιδιαίτερα καλή επικοινωνία, ενεργό ρόλο έχει και η διευθύντρια η οποία δεν έχει δική της τάξη αλλά μπαίνει 2-3 φορές την βδομάδα 1 ώρα σε κάθε τάξη και φαίνεται ότι δίνει "κατευθυντήριες" γραμμές και υποστήριξη (με την καλή ένοια το λέω) σε όλα τα τμήματα. Τις βλέπω το πρωί / μεσημέρι, μπορώ να πάρω τηλ. όποτε θέλω και να ζητήσω την δασκάλα ή την διευθύντρια (ενοείται θα πάρω μόνο για σοβαρούς λόγους) και έχω και τα κινητά τους τα οποία πάλι είναι ζήτημα αν θα χρησιμοποιήσω 2 φορές τον χρόνο.

Τα παιδιά κάνουν από πέρσι μουσική προπαιδεία 2 φορές την εβδομάδα και είναι πραγματικά ενθουσιασμένα. Κάνουν αγγλικά και γυμαστική.

Κάθε μέρα φαίρνουν σπίτι τις "εργασίες" τους επειδή κρατάμε τους φακέλους στο σπίτι το οποίο είναι κάλο όχι τόσο για να "ελέγχουμε" τι μάθανε αλλά περισσότερο γιατί συνήθως γίνονται αφορμή να συζητήσουμε για την μέρα τους. Δουλεύουν με την μέθοδο project και φαίνεται να το κάνουν καλά γιατί πέραν των εποπτικών/δραστηριοτήτων/επισκέψεων τα παιδιά μου μιλάνε με πολύ ενθουσιασμό και ενδιαφέρον για αυτά που λένε στην τάξη, δηλαδή μακάρι να έχουμε και μετά δασκάλους με τέτοια παρακίνηση και μεταδοτικότητα....

Πολύ χαίρομαι που βλέπω κάπου ένα θέμα αφιερωμένο σε καλούς εκπαιδευτικούς!

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο εμέις οι εκπαιδευτικοί χαιρόμαστε όταν βλέπουμε να αναγνωρίζονται οι κόποι μας!

Δεν το κάνουμε για να πάρουμε τα εύσημα από κανέναν, το κάνουμε για τα παδιά σας/μας, αλλά καλό είναι πού και πού να ακούμε και έναν καλό λόγο!

(Όταν έφευγα από το νηπιαγωγείο όπου πρωτοδιορίστηκα, οι μαμάδες όλες μαζί έκλαιγαν, γιατί έβλεπαν όλη τη χρονιά την πρόοδο των παιδιών τους, ε τα έβαλα και εγώ τα κλάματα: Ακόμα έχουμε επαφές, ακόμα τα πιτσιρίκια μου με θυμούνται και ας έχουν περάσει τόσα χρόνια!)

Για το νηπιαγωγείο που πήγε ο ένας γιος μου, θα πω μόνο αυτό:

κάποια από τις πρώτες μέρες της Α δημοτικού, περάσαμε έξω από το νήπιο, πρόσεξε ότι ήταν εκεί η νηπιαγωγός και μου ζήτησε να μπούμε μέσα για να της πει «ένα γειά»..

Αυτό για μένα ήταν ακόμα μια απόδειξη για το πόσο είχε αγαπήσει το παιδί το σχολείο του και τις δασκάλες του :-)

Σε κάποια γιορτη, θέλαμε να κάνουμε έκπληξη στουςβ γονέις και έιχαμε κανονίσει μαζί με τα παιδιά να μην πούμνε τίποτα στο σπίτι!

Όλως περιέργως, πραγματικά κανένα παιδί δεν είπε τι ετοιμάζαμε. Μάθανε ποιήματα, τραγούδια, θεατρικά και παραδοσιακούς χορούς στο σχολέιο.

Μία μαμά ήρθε μια μέρα και μας ρωτούσε τι τους μαθαίνουμε, γιατί το παιδί της τραγουδούσε κάτι τραγούδια του Νταλάρα και δεν της έλεγε πού τα έμαθε,μόνο γελούσε κάθε φορά που τον ρωτούσε! (Ήταν το Να τα 'ναι το 21)

Τη μέρα της γιορτής, τα παιδιά ακόμα κρατούσαν τη συμφωνία (το βλέπαμε τσα ερωτηματικά μάτια των γονέων). Η συμμετοχή των γονέων ήταν πολύ μεγάλη (π΄ρωτη φορά τόσα άτομα, γιαγιάδες, θείες κλπ). Τα παιδιά κανόνισαν πού θα καθίσει ο καθένας, και όταν τακτοποιήθηκαν όλοι, τους ζήτησαν να κάνουν ησυχία και να σεβαστούν την προσπάθεια τους (αυτά δεν τους τα είχαμε πει εμέις, άρα και για μας υπήρχαν μυστικά στη γιορτή!).

Έγινε μία φανταστική γιορτή! Τα πιτσιρίκια συμμετείχαν όλα, είπαν τα ποιήματα τους, τραγούδησαν δυνατά όλα τα τραγούδια, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από πολλά μέρη της χώρας....ΧΑΡΗΚΑΝ!

Οι γονείς και οι συγγνείς στο τέλος ήταν τόσο συγκινημένοι, που δεν μπορούσαν να αρθρώσουν λέξη! Αυτό για μας τις δασκάλεσ ήταν το μεγαλύτερο ευχαριστώ, ετά από τη χαρά που είδαμε στα μάτια των παιδιών!

Την έχω τη γιορτή σε DVD και όταν δεν με πιστεύουν (μα καλά πώς είναι δυνατόν να το έκαναν αυτό τα παιδιά? Πώς είναι δυνατόν να έμαθαν τα ποιήματα μόνο στο σχολείο? πώς είναι δυνατόν να μην το ήξεραν οι γονέις?), απλά δείχνω το DVD!

• 3 months later...

Μου κάνει εντύπωση που καμία μανούλα και κανένας μπαμπάς δεν έχει κάτι θετικό να πει για τους δασκάλους των παιδιών του...

Δεν μπορεί όλοι να είναι κακοί!

Μου κάνει εντύπωση που καμία μανούλα και κανένας μπαμπάς δεν έχει κάτι θετικό να πει για τους δασκάλους των παιδιών του...

Δεν μπορεί όλοι να είναι κακοί!

πεστα....ολα στραβα τα βλεπουν οι πιο πολυ γονεισ.....

νομιζουν οτι μονο αυτοι ειναι καλη καιοι δασκαλοι θελουν το κακο τον παιδιο μας..:cool:

εγω ειμαι παρα παρα ποολυ ευχαριστιμενη!!!!εχουμε νομιζω την πιο καλη δασκαλα:-D

πεστα....ολα στραβα τα βλεπουν οι πιο πολυ γονεισ.....

νομιζουν οτι μονο αυτοι ειναι καλη καιοι δασκαλοι θελουν το κακο τον παιδιο μας..:cool:

εγω ειμαι παρα παρα ποολυ ευχαριστιμενη!!!!εχουμε νομιζω την πιο καλη δασκαλα:-D

Χαίρομαι να ακούω τέτοια λόγια από γονείς.

Αν θες μπορείς να μας πεις τι είναι αυτό που σε κάνει να την θεωρείς καλή στη δουλειά της;

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Χαίρομαι να ακούω τέτοια λόγια από γονείς.

Αν θες μπορείς να μας πεις τι είναι αυτό που σε κάνει να την θεωρείς καλή στη δουλειά της;

αμε!

1 κορη μ,πολυντροπαλη γενικοσ,δεν εκανε παρεες,με την υπομονη τησ δασκαλας,τωρα μετα απο 5 μηνες παιζει με αλλα παιδακια!!

δεν ηθελα να βγαινει στο διαλιμμα...με το ζορι την εβγαζε η δασκαλα...

τωρα παιζει με ολα τα παιδια!!

1 ειπε 2 φορεσ ποιημα!! μπροστα στο κοσμο...δεν ηθελε αλλα την βοηθεισε η κυρια!

μαθανε να γραφουνε,να μετρανε...τους εχει παει σινεμα.

μαθανε πολλα αλλα και για μενα ειναι αρκετα!!!!

Θεωρώ την κόρη μου από τα πλέον τυχερά παιδιά γιατί είχε την τύχη να έχει δύο χρόνια σε δημόσιο νηπιαγωγείο μια νηπιαγωγό πραγματικό διαμάντι.

Τι να πρωτοθυμηθώ...από το έργο της, τον χαρακτήρα της?

Δεν θα γράψω όμως τίποτα άλλο. Θα σας αφήσω να διαβάσετε το γράμμα που "έγραψε" η κόρη μου στην δασκάλα της και το δώσαμε στην αποχαιρετηστήρια γιορτή του σχολείου..

Για να σου πω ευχαριστώ…….

Αγαπημένη μου κυρία

Η μαμά μου πάντα μου έλεγε ότι το καλοκαίρι το περιμένουν όλα τα παιδιά γιατί τότε πάνε διακοπές και κάνουν μπάνιο στη θάλασσα. Κι εγώ περίμενα το καλοκαίρι γιατί μου αρέσει πολύ η θάλασσα αλλά και το παιχνίδι στην άμμο με την μαμά και τον μπαμπά.

Τώρα το καλοκαίρι ήρθε και τα σχολεία έκλεισαν. Κι εγώ θα πάω διακοπές και είμαι πολύ χαρούμενη γιʼαυτό. Αλλά είμαι και στεναχωρημένη γιατί τώρα θα μου λείψεις εσύ κυρία και το γλυκό χαμόγελο σου που με υποδεχόταν κάθε πρωί.

Έτσι κι εγώ αποφάσισα να σου γράψω αυτό το γράμμα για να σου πω ευχαριστώ για την όμορφη σχολική χρονιά που πέρασα κοντά σου!

Σʼευχαριστώ γιατί με αγκάλιασες από τη πρώτη μέρα που ήρθα στο σχολείο. Ήμουν τόσο φοβισμένη θυμάμαι που δεν άφηνα το χέρι της μαμάς μου. Τότε όμως ήρθες κοντά μου έσκυψες και μου έδωσες το χέρι για να μπω στη τάξη και το χαμογελαστό πρόσωπο σου μου έδειξε ότι μʼαγαπάς.

Σʼευχαριστώ γιατί με άφηνες να παίρνω πάντα μαζί μου το αρκουδάκι μου αν και το απαγόρευε ο διευθυντής και ποτέ δεν είπες τη μαμά μου να μη το παίρνουμε μαζί αλλά της έλεγε ότι αφού το θέλω να το παίρνω. Ένιωθα πολύ όμορφα με το αρκουδάκι μου παρέα και εσύ το κατάλαβες.

Σʼευχαριστώ που όταν γκρίνιαζα στη μαμά μου γιατί ήθελα να κοιμηθώ λίγο παραπάνω το πρωί εσύ δεν την πίεσες να με φέρνει στην ώρα μου και έτσι μπόρεσα κι εγώ να κάνω και λίγο το δικό μου.

Σʼευχαριστώ που μου έμαθες τα γράμματα και τους αριθμούς τόσο όμορφα και ξεκούραστα μα πάνω από όλα παίζοντας.

Σʼευχαριστώ για τα μπράβο που μου έδινες όταν τέλειωνα μια ζωγραφιά. Ούτε θυμάμαι πόσα μπράβο μου είπες.

Σέυχαριστώ για τις όμορφες ιστορίες που μας έλεγες και για τους φόβους μας για τους κακούς δράκους και τα μεγάλα τέρατα που έδιωχνες μέσα από αυτές.

Σέυχαριστώ για την υπομονή που έδειξες ώστε να μας μάθεις να είμαστε όλοι φίλοι και να μη μαλώνουμε.

Σʼευχαριστώ που ποτέ δεν μας μάλωσες αν και ήμασταν μια πολύ δύσκολη τάξη αφού τα αγόρια συνέχεια μαλώνανε. Το άκουσα όταν το έλεγες μια φορά στη μαμά μου.

Πάνω από όλα σε ευχαριστώ για την αγάπη που μας έδειξες και τον τρόπο πώς να γίνουμε καλύτερα παιδιά!

Τώρα όμως πρέπει να φύγω και δεν θυμάμαι άλλα να γράψω…ξέρω όμως ότι είναι πολλά ακόμη.

Ευχαριστώ που μʼαγαπάς καλή μου κυρία και να ξέρεις ότι σʼαγαπώ κι εγώ και πάντα θα σε έχω στη καρδούλα μου!

Με αγάπη Α.

Το παραπάνω γράμμα θα μπορούσε να το έγραφε η κόρη μου στη δασκάλα της αν θα ήξερε να γράφει.

Είναι σκέψεις και συναισθήματα δικά της που όλο το χρόνο συζητούσα μαζί της ή απλά παρατηρούσα. Εγώ απλά τα έντυσα με λέξεις γιατί πιστεύω ότι είναι σωστό να φαίνονται ότι υπάρχουν και καλοί εκπαιδευτικοί.

Ένα ευχαριστώ για τη δασκάλα μας είναι λίγο μπροστά σε αυτά που πρόσφερε στο παιδί μου και τους συμμαθητές της.

Την ευχαριστώ πραγματικά μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου και της εύχομαι ότι καλύτερο για τη ζωή της.

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1006494&postcount=20

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.