Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

papp-a / 1 φυσιολογικες τιμες

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Έψαξα τις εξετάσεις μου και δεν γράφουν φυσιολογικές τιμές. Στον μεγάλο είχα 3.070 IU/I ισοδύναμο με 0.897 ΜοΜ (ιδέα δεν έχω τι είναι αυτό) και στην μικρή είχα 2.429 IU/I ισοδύναμο με 0.805 ΜοΜ. Δεν γράφουν κάτι άλλο. Μετά έχει τις τιμές με τις πιθανότητες (από αυχενική, ηλικία και ΠΑΠ-Α). Δεν νομίζω να σε βοήθησα και πολύ όμως.

LlIEp3.pngOjjvp3.png

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα στην papp-a.. Συνυπολογίζονται πολλοί παράγοντες για να προκύψει..

Δεν είναι μόνο ένας αριθμός.

Μόνο ο γιατρός σου θα σου πει και μόνο αυτόν εμπιστεύσου..

Nothing you would take... Everything you gave...

Διαφημίσεις

σας ευχαριστω πολυ ο γιατρος λεει ειναι καλα ... την πεμπτη θα παω και για αυχενικη διαφανεια και τοτε πρωτα ο θεος θα ησυχασω

Γιατί όμως σου έκανε την papp-a και μετά από μια εβδομάδα την αυχενική?

Ξέρω πως αυτές οι δυο εξετάσεις πρέπει να γίνονται μαζί και για να γίνει η papp-a χρησιμοποιούν τα αποτελέσματα από την αυχενική..

Nothing you would take... Everything you gave...

Koριτσια στο Papp A συνυπολογιζουν την μετρηση της αυχενικης διαφανειας.

Η αιμοληψια και η μετρηση πρεπει να γινονται μαζι.

Σωστα!αυτη την πεμτη θα τα κανω και τα δυο την ιδια μερα!

• 3 years later...

καλησπερα ειμαι 23 χρονων και ειναι η πρωτη φορα που μενω εγκυος η αυχενικη διαφανεια ηταν 3,8 η pappa-a 0.47 η b-hcg 0,9 και μου γραφει για συνδρομο 21 1/246 για συνδρομο 18 1/1277 για συνδρομο 13 1/407 και προεκλαμψια 1/148 επειδη ο γιατρος μου θα της δει σε 2-3 μερες θελω να μου πειτε την γνωμη σας ευχαριστω πολυ

user_online.gifreputation.gif report.gif edit.gif

Διαφημίσεις

καλησπερα ειμαι 23 χρονων και ειναι η πρωτη φορα που μενω εγκυος η αυχενικη διαφανεια ηταν 3,8 η pappa-a 0.47 η b-hcg 0,9 και μου γραφει για συνδρομο 21 1/246 για συνδρομο 18 1/1277 για συνδρομο 13 1/407 και προεκλαμψια 1/148 επειδη ο γιατρος μου θα της δει σε 2-3 μερες θελω να μου πειτε την γνωμη σας ευχαριστω πολυ

Καλημέρα Δήμητρα,

Ο εμβρυολόγος δεν σε ενημέρωσε για το τι σημαίνουν τα αποτελέσματα και τι μπορείς να κάνεις για να τα επαληθεύσεις;

Δεν είμαι γιατρός για να μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά αλλά συγκριτικά με ότι διαβάζω, δυστυχώς οι πιθανότητες χρωμοσωμικής ανωμαλίας φαίνονται αυξημένες. Η προϋπάρχουσα στατιστική πιθανότητα βάσει της ηλικίας σου ποια είναι, δεν γράφουν τα αποτελέσματα που σου έδωσε; Ο γιατρός που σου έκανε την εξέταση είναι εμβρυολόγος ή απλώς γυναικολόγος;

Η σίγουρη μέθοδος για να διαπιστώσεις αν υπάρχουν ανωμαλίες στο έμβρυό σου είναι οι παρεμβατικές εξετάσεις όπως η αμνιοπαρακέντηση ή η λήψη τροφοβλάστη οι οποίες εξετάζουν απευθείας γενετικό υλικό του μωρού σου.

Όπως και να έχει, συμβουλέψου τον γιατρό σου και μη ξεχνάς ότι τα αποτελέσματα της Α' επιπέδου (Αυχενική+Papp A) δίνουν μόνο πιθανότητες. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει αυξημένο περιθώριο λάθους και το μωράκι σου μπορεί να είναι υγιέστατο κάτι που έχει συμβεί σε πάρα πολλές περιπτώσεις, όπως θα διαπιστώσεις και από το forum!

Σου εύχομαι το καλύτερο :D

Τα στατιστικα (γιατι περι στατιστικών προκειτε) δεν ειναι καλα. Αλλα η κουμπαρα μου που ειχε παρομοια αποτελεσματα με εσενα την περπεμψε ο γιατρος σε αμνιοπαρακεντηση την οποια και εκανε και το παιδι ηταν καλα και χερει και ακρας υγειας τωτα που ειναι πλεον 4 χρονων. Οποτε μην πανικοβαλεσαι γιατι ειναι μονο στατιστικα.

• 3 years later...

Καλημέρα κορίτσια!! ειμαι καινουρια στην παρεα σας και καλωε σας βρηκα! λπιππν το πρόβλημα μου ειναι το εξής βρίσκομαι στην 4 εγκυμοσύνη μου στην 13 εβδομαδα κύησης λογο οικονομικών την Αυχενική διαφάνεια την εκανα στο νοσοκομειο και το  papp-a   σε πυρινικο εργαστηριο η αυχενικη ηταν καταπληκτικη 0.9 και ολα εξαιρετικά  ηρθε ομως το papp-a  και με καταπλάκωσε ψυχολογικά με 1/34  αδύνατο να δωσω 600 ευρω για αμνιο η ληψη  εχω τρελαθεί δεν ξερω τι να κανω να σας πω οτι ειμαι 31 ετων