Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Διακοπη κυησεις λογου ανωμαλιες του εμβρυου

Recommended Posts

Γεια σας...

Μετα απο τις συζυτησεις σας τις οποιες διαβασα πηρα την αποφαση να γραφτω και εγω στο forum και να σας πω την δικη μου ιστορια.

Στις 28/10/10 εκανα τον υπερυχο β επιπεδου,διενεια την 22 εβδομαδα κυησεως.Πηγαμε γεματοι χαρα πιστευοντας πως ολα θα ηταν ενταξει και απλος θα βλεπαμε πως ηταν η μικρη μου αφου εχω ειδη ενα αγορακι.Δυστυχος ομως ο γιατρος μας ειπε πως το εμβρυο ειχε καποιο σοβαρο προβλημα και το καλυτερο θα ητανε να κανω διακοπη της κυησεις.Εκεινη την ωρα εχασα τον κοσμο απ'τα ποδια μου..Δεν το πιστευα,δεν ηξερα καν οτι υπυρχε κατι τετοιο.Η μικρουλα μου ειχε δυσχιδης ραχη και οχι μονο..Στις 1/11/10 πηγα στο νοσοκομειο για διακοπη της κυησης.Οπως γνωριζετε μια διακοπη σε τετοια ηλικια γινετε με φυσιολογικο τοκετο..Λοιπον αφου ημουν μια ολοκληρη μερα με ολους τους πονους μιας φυσιολογικης γεννας (φυσικα με τεχνιτους στην περιπτωση μου) στις 3/11/10 εφερα στη ζωη ενα αγγελουδι και ταυτοχρονα την πηρα πισω την ζωη με την επιλογη μου.Κ το λεω γιατι ακουσα την φωνουλα της μολις βγηκε και δεν εφτανε μονο αυτο,πεταγετε ενας γιατρος και λεει:καλε αυτο αναπνεει..τοτε τα'χασα τελειος..Ακομη δεν μπορω να την βγαλω απο το μυαλο μου..Σκεφτομαι καθε μερα τι εκανα και αρρωστησε το μωρο μου..και δεν θα την εχω διπλα μου..!!Σκεφτομαι και φοβαμαι πολυ μηπως μου ξανα τυχει...

Διαφημίσεις

ποπη λυπαμαι πολυ για την απωλεια του μωρου σου.. αλλα δεν πρεπει να σκεφτεσαι οτι εσυ εκανες κατο λαθος. δεν ειναι κανενος λαθος απλα ετσι ηταν να γινει....

μαζεψε τα κομματια σου και συγκεντρωσου στο αγορακι σου , στηριξου στην οικογενεια σου και σιγουρα θα απαλυνει ο χρονος τον πονο σου και ενα καινουριο μωρακι θα συντροφεψει την οικογενεια σας. το αγγελακι σας ειναι ψηλα χαρουμενο και σας προσεχει, σιγουρα αν μπορουσε να διαλεξει δεν θα διαλεγε μια βασανιστικη ζωη γιατι αυτο ειναι σοβαρο προβλημα υγειας και εκανες το καλυτερο για την ψυχουλα του για να μην υποφερει....

ευχομαι οτι καλυτερο απο εδω και περα....

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

ποπη μου λυπαμαι παρα πολυ γι αυτο που περασες.το εχω περασει πριν απο 4 χρονια.ασχημη εμπειρια.δεν φταις σε καμμια περιπτωση εσυ και αυτο να το βγαλεις απο το μυαλο σου.

<< το αγγελακι σας ειναι ψηλα χαρουμενο και σας προσεχει, σιγουρα αν μπορουσε να διαλεξει δεν θα διαλεγε μια βασανιστικη ζωη γιατι αυτο ειναι σοβαρο προβλημα υγειας και εκανες το καλυτερο για την ψυχουλα του για να μην υποφερει....>>

θα συμφωνησω με τα λογια της apricot.προσπαθησε να το σκεφτεσαι ετσι

Λυπάμαι πάρα πολύ... :-(

Σκεφτομαι καθε μερα τι εκανα και αρρωστησε το μωρο μου..και δεν θα την εχω διπλα μου..!!Σκεφτομαι και φοβαμαι πολυ μηπως μου ξανα τυχει...

Δεν ξέρω σε τι οφείλεται, αλλά η συχνότητα δισχιδούς ράχης μπορεί να μειωθεί έως και κατά 75% όταν παίρνουμε καθημερινά συμπληρώματα φυλλικού οξέος πριν από τη σύλληψη. Καλό θα ήταν να παίρνεις φολικό οξύ αρκετούς μήνες πριν συλλάβεις λοιπόν. Δεν σημαίνει ότι το επόμενο μωράκι σου θα έχει κι αυτό κάποιο πρόβλημα, ίσως να ήταν τυχαίο γεγονός. Μίλησες με το γιατρό σου;

ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΠΟΠΗ...ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΟΥ ΣΥΝΕΒΕΙ...

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΚΟΝΤΙΝΟΥ ΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΠΟΥ ΕΠΑΘΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ...ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΘ ΠΗΓΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΣ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΗΣΗΣ. ΤΟ ΓΕΝΝΗΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ (ΑΥΤΗ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΓΕΝΝΗΣΕ ΝΕΚΡΟ)....

ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟ 3 ΜΗΝΕΣ ΕΜΕΙΝΕ ΞΑΝΑ ΕΓΚΥΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΚΡΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΚΟΡΟΥΛΑ ΤΗΣ....

ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΝΕΒΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΣΕΝΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ....ΚΑΙ ΓΑΙ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΜΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ...

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ....ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ...ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΕΣΥ...ΑΠΛΑ Ο ΘΕΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΜΩΡΑΚΙ (ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΗ ΚΥΗΣΗ ΣΤΗΝ 8Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ)...

ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.....

Διαφημίσεις

Ποπη μου λυπαμαι παρα πολυ για αυτο που σου συνεβει.

Τα λογια ειναι περιτα,και ξερω οτι αυτη την στιγμη οτι και να σου πουμε θα σου φανει καπως,οτι με τον καιρο θα νιωσεις καλυτερα κτλ κτλ...........

Το μονο που θα σου πω ειναι να σκεφτεσαι θετικα και οτι απλα ετυχε σε εσενα σε εμενα και σε αλλες κοπελες να το περασουμε αυτο το μαρτυριο,δεν σημαινει οτι θα ξανα γινει.

Επικεντρωσου στο παιδακι σου και θα δεις οτι με τον καιρο ο πονος θα μαλακωσει.

Σε φιλω:P:p:p

Κοπελα μου πολυ ασχημη εμπειρια , λυπαμαι παρα πολυ .Το κοριτσακι σου σιγουρα ειναι καλα τωρα και σας προσεχει απο ψηλα . Να εισαι γερη και δυνατη , να εισαι σιγουρη οτι θα κανεις αλλο παιδακι , αλλα δεχομαι οτι τιποτα δεν μπορει να απαλυνει την απωλεια σου , απλως μερα με τη μερα θα απομακρινεται ,εγω εκανα αποξεση λογο παλλινδρομισης , δεν εχει καμια σχεση με οσα περασες εσυ . Καλο κουραγιο και να εισαι γερη και συντομα με ενα παιδακι .

QRyOp2.png

Αχ κοπελα μου, όλες εδώ νιώθουμε τον πόνο σου... Τα μωράκια όλων μας είναι αγγελάκια που παίζουν μαζί και μας προσέχουν απο ψηλά... Τι να σου πούμε να απαλύνουμε τον πόνο και την αγωνία που νιώθεις...

Δε φταίμε εμείς που τα μωρά μας δεν είναι κοντά μας... Αυτό που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε είναι να φροντίζουμε τον εαυτό μας και το σώμα μας ώστε να το προετοιμάσουμε για την επόμενη εγκυμοσύνη. Η newbie έχει δίκιο για το φολικό οξύ, το χάπι λέγεται filicine και δε σε επηρεάζει σε τίποτε άλλο, παρά μόνο μειώνει κατά πολύ τις πιθανότητες χρωμοσωμιακών ανωμαλιών σο έμβρυο, χωρίς να είναι πανάκεια βέβαια. Ο γιατρός σου θα σε συμβουλεύσει για τις εξετάσεις που τυχόν θα κληθείς να κάνεις στο εξής...

Σου στέλνω μια μεγάλη αγκαλιά και τις ευχές μου να πάνε όλα καλά από εδώ και πέρα!!!

pdNQp3.pngjWt5p3.png

Γλυκό μου κοριτσάκι...Πριν 10 μήνες πέρασα κι εγώ τον ίδιο γολγοθά...Σε νιώθω περισσότερο απ'όσο μπορείς να φανταστείς...Έχω κι εγώ ένα αγοράκι...ο πόνος όμως ήταν απίστευτα έντονος...Αυτό που θέλω να σου πω εγώ είναι να μην βασανίζεις το μυαλό σου με σκέψεις που μόνο περισσότερο κακό μπορούν να σου κάνουν. Η γενετίστρια μας είχε πει ξεκάθαρα: ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΠΕΜΒΕΙ. Στη θλίψη σου δεν πρέπει να έχουν θέση οι ενοχές. Πάρε όσο χρόνο χρειάζεσαι, πένθησε το αγγελουδάκι σου, μην ακούς τι σου λένε οι άλλοι και κάθε φορά που θα χρειάζεσαι μια αγκαλιά θα είμαστε εμείς εδώ να σου την προσφέρουμε απλόχερα...Και όταν εσύ θα νιώσεις έτοιμη, η μπεμπούλα σου θα σου στείλει ένα νέο μωράκι που θα γεμίσει την αγκαλιά σου...Να χαίρεσαι τον γιόκα σου. Πόσο χρονών είναι;

4iqfp2.png?nAtPrUav

Αχ γλυκια μου,τι να πω κ γω τωρα....:cry::cry:..να θυμασαι οτι δν φταις σε τπτ εσυ,ολα ειναι τυχαια,πραγματικα,εγω πιστευω σε αυτο...μπορω να σε καταλαβω ως ενα σημειο,δλδ την αποφαση που επρεπε να παρεις για να κανεις κατι τετοιο,ειχα βρεθει κ γω σε τετοιο διλλημα(λογω αλλου προβληματος,αλλα τελικα δν ειναι κατι σοβαρο,οποτε δν το εκανα)αλλα εκεινη την περιοδο σκεφτομουνα κ γω μηπως ειναι ζωντανος ο μικρουλις μου,μηπως αναπνεει(γι'αυτο κ τωρα πραγματικα τα δακρυα δν μπορουν να σταματησουν,γιατι ειναι σαν να το εζησα)...ξερω οτι σου ειναι πολυ δυσκολο,οτι δν βγαινει απο το μυαλο σου,ομως να θυμασαι οτι δν φταις σε τπτ.....ο θεουλις μας αγαπαει ολους θα σου δωσει αλλο μωρακι κ θα δεις θα ειναι μια χαρα,ευχομαι πραγματικα μεσα απο την καρδια μου να σου δωσει ο Θεος δυναμη...

Διαφημίσεις

Αχ κοπελα μου, όλες εδώ νιώθουμε τον πόνο σου... Τα μωράκια όλων μας είναι αγγελάκια που παίζουν μαζί και μας προσέχουν απο ψηλά... Τι να σου πούμε να απαλύνουμε τον πόνο και την αγωνία που νιώθεις...

Δε φταίμε εμείς που τα μωρά μας δεν είναι κοντά μας... Αυτό που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε είναι να φροντίζουμε τον εαυτό μας και το σώμα μας ώστε να το προετοιμάσουμε για την επόμενη εγκυμοσύνη. Η newbie έχει δίκιο για το φολικό οξύ, το χάπι λέγεται filicine και δε σε επηρεάζει σε τίποτε άλλο, παρά μόνο μειώνει κατά πολύ τις πιθανότητες χρωμοσωμιακών ανωμαλιών σο έμβρυο, χωρίς να είναι πανάκεια βέβαια. Ο γιατρός σου θα σε συμβουλεύσει για τις εξετάσεις που τυχόν θα κληθείς να κάνεις στο εξής...

Σου στέλνω μια μεγάλη αγκαλιά και τις ευχές μου να πάνε όλα καλά από εδώ και πέρα!!!

συμφωνω και επισης μπορεις και μεσω διατροφης.τρωγοντας πχ πρασινα λαχανικα,δημητριακα,φασολια,πορτοκαλι, μπανανες και γενικα στη ζυμη

1-2-3MPOMPIRES!!!

Σας ευχαριστω ολες μεσα απο την καρδια μου,ειλικρινα.new bie ο γιατρος μου,μου ειπε πως δεν χρειαζετε να παρω φυλλικο οξυ και αυτο εγινε στην κορουλα μου απο καποιον πυρετο η και απο μια απλη γριπη.Ο γιατρος ομως που μου εκανε τον υπερυχο β επιπεδου μου ειπε να ξεκινησω 2 μηνες πριν την επομενη κυηση το φυλλικο οξυ.Δεν ξερω τι να κανω..περνανε διαφορα απο το μυαλο μου.Δεν εμπιστευομαι κανεναν γιατρο,γιατι αυτο που ετυχε στο αγγελουδι μου φαινοταν απο την αρχη της κυησης και δεν το καταλαβε κανενας.Ντολη μου ο μικρος μου ειναι 19 μηνων ευτυχως που εχω και αυτον διαφορετικα δεν νομιζω να αντεχα.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΕ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΞΕΡΩΝΤΑΣ ΠΩΣ ΚΙ'ΑΛΛΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ.

Σας ευχαριστω ολες μεσα απο την καρδια μου,ειλικρινα.new bie ο γιατρος μου,μου ειπε πως δεν χρειαζετε να παρω φυλλικο οξυ και αυτο εγινε στην κορουλα μου απο καποιον πυρετο η και απο μια απλη γριπη.Ο γιατρος ομως που μου εκανε τον υπερυχο β επιπεδου μου ειπε να ξεκινησω 2 μηνες πριν την επομενη κυηση το φυλλικο οξυ.Δεν ξερω τι να κανω..περνανε διαφορα απο το μυαλο μου.Δεν εμπιστευομαι κανεναν γιατρο,γιατι αυτο που ετυχε στο αγγελουδι μου φαινοταν απο την αρχη της κυησης και δεν το καταλαβε κανενας.Ντολη μου ο μικρος μου ειναι 19 μηνων ευτυχως που εχω και αυτον διαφορετικα δεν νομιζω να αντεχα.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΕ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΞΕΡΩΝΤΑΣ ΠΩΣ ΚΙ'ΑΛΛΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ.

πόπη μου, γιατρός δεν είμαι αλλά η δισχιδής ράχη νομίζω ότι είναι χρωμοσωμιακό πρόβλημα και δε νομίζω ότι μπορεί να προκληθεί απο πυρετο η και απο μια απλη γριπη. Όσον αφορά το φολικό οξύ, η οδηγία συνήθως είναι αυτή που σου έδωσαν στη Β-επιπέδου, 2 μηνες πριν φιλισιν - και διατροφή φυσικά.

pdNQp3.pngjWt5p3.png

εχουν δικιο τα κοτριτσια,το φολικο οξυ ειναι πολυ σημαντικο,εγω δν ηξερα τπτ γι'αυτο κ στην αρχη της εγκυμοσυνης το επαιρνα οποτε το θυμομουνα.αλλα το ειπα οτι οταν αποφασισω για το 2ο μωρακι θα αρχισω να παιρνω 2μηνες πιο πριν....ειναι νμομιζω για τα κοκαλακια του μωρου,αν δν κανω λαθος...

Βρε κοριτσια δεν μπορω να καταλαβω πως γινετε να εχω ενα υγειη μωρακι και το δευτερο να ειχε αυτα τα προβληματα..πως γινετε αυτο..???Ειμαι 22 χρ εαν ειχα καποιο προβλημα εγω η ο αντρας μου δεν θα μου τυχαινε στο πρωτο μου παιδακι..??

Διαφημίσεις

Ποτέ δεν ξέρεις που θα σου προκύψει το πρόβλημα στο dna. Μια λάθος αντιγραφή να γίνει φτάνει...

Για το φυλλικό οξύ και το τι ακριβώς κάνει: http://www.medlook.net/article.asp?item_id=399

Οι γυναίκες σε ηλικία αναπαραγωγής πρέπει να παίρνουν 400 μικρογραμμάρια φυλλικού οξέος κάθε μέρα, πριν από τη σύλληψη, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά κατά το θηλασμό. Ο λόγος είναι ότι το φυλλικό οξύ μειώνει στις δόσεις αυτές, τον κίνδυνο για τα παιδιά να γεννηθούν με ανωμαλίες του κεντρικού νευρικού συστήματος, του νωτιαίου μυελού και της σπονδυλικής στήλης (δισχιδής ράχη).

Είναι σημαντικό το φυλλικό οξύ να λαμβάνεται προτού η γυναίκα μείνει έγκυος. Μόνο έτσι μπορεί να είναι αποτελεσματικό. Ο εγκέφαλος και ο νωτιαίος μυελός δημιουργούνται πολύ νωρίς και πολύ συχνά όταν η γυναίκα έχει αντιληφθεί ότι είναι έγκυος τα όργανα αυτά έχουν ήδη δημιουργηθεί.

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Ο δεύτερος γιατρός έχει δίκιο! Απορώ γιατί ο πρώτος σου είπε τέτοιο πράγμα. Πολλοί γιατροί προτείνουν φολικό οξύ από την πρώτη στιγμή που το ζευγάρι αποφασίζει ότι θέλει να κάνει παιδί. Ψάξε στο ίντερνετ αν θέλεις να διαβάσεις σχετικά. Κι αν είναι ποτέ δυνατόν να πάθει το μωρό δισχιδή ράχη από πυρετο ή γρίπη!!! Ποιος γιατρός τα λέει αυτά; Ήμαρτον!!! :mad: