Jump to content
Clear Cache: αν κάτι δεν λειτουργεί στην οθόνη σας, καθαρίστε την μνήμη cache στους περιηγητές σας (chrome/firefox)! Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία εκ νέου μετά απο λίγη ώρα! ×
Αλλαγή hosting/Το φόρουμ άνοιξε! Για κάποιες ώρες ή και 24ωρα ίσως παρατηρήσετε δυσλειτουργίες σχετικές με την μνήμη cache (server,software,browser) που διαχειρίζονται τα δεδομένα & απαιτείται να συγχρονιστούν. ×
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΚΗΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ

Recommended Posts

Κοριτσια καλησπερα!Απο το απογευμα ειμαι να σκασω..

μαθαμε οτι πεθανε ξαφνικα μια θεια της πεθερας μου που ηταν η συγχωρεμενη μια υπεροχη γυναικα και παο οσους ξερω απο την οικογενεια ηταν απο τις πιο αγαπημενες μου...Στεναχωρεθηκαμε πολυ με τον αντρα μου και συζηταγαμε για το πως θα παμε στο χωριο τουλαχιστον ενας απο τους δυο μιας και δεν εχουμε που να αφησουμε το μωρο,ο αντρας μου δοτλευει κλπκλπ και το υπολοιπο το σοι θα ενεβει ολο ..αδερφια ξαδερφια εκτως ..απο τους δικους μας...

Θα παει μεν η πεθερα μου και ο πεθερος μου --οπου η πεθερα μου με πιεζε το απογευμα να παμε οπωσδηποτε...πραγμα που το ηθελα κι εγω παρα πολυ.

Τι αλαξε λοιπον.Το βραδυ που γυρισα μου λεει μην ερθετε ..Ξεκουραστειτε,μην κουραζεστε,εχετε δουλεια και θα ερθετε στα 40.

Λεω να κανουμε ενα στεφανι και μου λεει ασε θα κανουμε ολοι μας ενα....

Τελικα οταν ρωτησα για τη κορη της-γιαιτ εγω επενα να παμε- πως θα πανε μου ειπε εε..εχει και το παιδι...

Ομως η κορη της θα κανει τη γιορτη της αυριο και θα εχει καλεσμενους οπου το εμαθα κατα λαθος..και εμενα ξη πεθερουλα μου με απετρεπε απο το να παω εγω για να μην γινει η συγκριση στο σοι..Να εμφανιστει δηλαδη η νυφη και οχι η κορη.

Τρελαθηκα και να σας πω οτι εκνευριστικα παρα πολυ γιατι βρισκω τρελλη αναισθησια να εχεις κηδεια στην οικογενεια--και ας φαινεται μακρινη συγγενης -ειχαν αψογη σχεση και τα αγαπουσε ολα τα παιδια

ΝΕυριαζω ομως στο οτι με αποτρεπει να δειξω και εγω την στεναχωρια μου με το να παω στην κηδεια ή με το να φτιαξουμε ενα στεφανι

Πως πρεπει να φερθω ενω δεν θελω να εμπλακω στα εσωτερικα της οικογενειας???

A14gp2.png

XEMvp2.png

Διαφημίσεις

Εγώ θα έλεγα να το συζητήσεις με τον άντρα σου, να πάτερε μια κοινή απόφαση κι ας πατήσει εκείνος πόδι στην μάνα και στην αδελφή του...ότι έτσι θέλει εκείνος, εσύ να μη φανείς καθόλου κι έχουνε μετά να λένε. Έτσι, με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια.

Άσχετο, αλλά κατά τη γνώμη μου, καλύτερα αντί για στεφάνι, να διαθέσεις τα χρήματα σε κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό, να πιάσουν τόπο. Τα στεφάνια δεν ωφελούν κανέναν εκτός από τους ανθοπώλες - σίγουρα πάντως όχι την ψυχή που έφυγε. Και τα συλλυπητήριά μου σε σένα και στον άντρα σου.

oLsdp2.png

Συλληπητήρια για τον χαμό του αγαπημένου σας προσώπου...

Όσον αφορά τον προβληματισμό σου... Ο άντρας σου τι λέει? Εκείνος τι θέλει να κάνετε? Άσχετα από αυτά που λέει η πεθερά, πως νιώθει πως πρέπει να φερθείτε στην συγκεκριμένη περίπτωση?

Στην θέση σου, θα άφηνα τον άντρα μου να αποφασίσει για αυτό το θέμα... Για το τι πρέπει να κάνει η δική του οικογένεια, όχι κατά πως βολεύει την μητέρα του.

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Να κάνετε αυτό που σας λέει η καρδιά σας και εφόσον είναι εφικτό.

Για τα υπόλοιπα μη δίνεις σημασία. Γιατί ειδικά σε αυτές τις περιστάσεις η ψυχολογία του καθενός επηρεάζεται (πώς να το πω... βρίσκονται όλοι σε μια σχετική αναστάτωση ή ίσως και σύγχυση). Δώσε ελαφρυντικά (στους άλλους) λόγο περίστασης και πράξε κατά συνείδηση.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Συλληπητήρια για τον χαμό του αγαπημένου σας προσώπου...

Όσον αφορά τον προβληματισμό σου... Ο άντρας σου τι λέει? Εκείνος τι θέλει να κάνετε? Άσχετα από αυτά που λέει η πεθερά, πως νιώθει πως πρέπει να φερθείτε στην συγκεκριμένη περίπτωση?

Στην θέση σου, θα άφηνα τον άντρα μου να αποφασίσει για αυτό το θέμα... Για το τι πρέπει να κάνει η δική του οικογένεια, όχι κατά πως βολεύει την μητέρα του.

Σ'ευχαριστω πολυ.Οπως ειπα και πριν μπορεςι να μην ηταν στενη συγκενης και δικη μου σχεδον καθολου αλλα ηταν υπεροχη γυναικα..

Ο κακομοιρης ο αντρας μου δεν εχει προλαβει να σκεφετι και πολυ γιατι δουλευει φαντασου ακομη και οτι εχουμε συζητησει απο το τηλεφωνο ...

Μου ειπε οτι αν δεν παμε θα κανουμε δικο μας στεφανι..πραγμα που δεν θα γινει ..τωρα που συζητσα με την πεθερα μου ειπε οτι παραγκειλε ενα στεφανι για ολους μας δηλαδη..οικ...ταδε..και τα τεκνα ραδε...

Οσον αφορα τωρα το να παμε και οι δυο ειναι αδυνατον λογω του μωρου..δεν υπαρχει κανεις πισω ...

Να οδηγησει δεν μπορει τοσες ωρες πηγαινε ελα9ειναι νεος οδηγος επομενως θα παει ενας απο τους δυο μαζι τους..

Ειπα λοιπον στην πεθερα μου μετα απο εντολη του αντρα μου να μας που πριν ξεκινησουν για να παει εναε απο τους δυο...Δεν ξερω τι θα γινει μεχρι αυριο και τι θα αποφασισιε ο αντρας μου

Το χειροτερ ειναι οτι εχω συναντησει ξανα γαιδουριες τετοιου τυπου στην οικογενεια..

πχ .χειρουσγουταν ο πεθερος μου πριν λιγο καιρο και καια απο τις κορες του δεν πηγε ουτε στο νοσοκομειο να τον δει και εγω περιμενα εξω απο το χειρουργειο με την πεθερα μου και εμεινα μαζι της ολη μερα

Και οταν ηταν εκεινη στο νοσοκ εγω εμεινα μαζι της το βραδυ και οχι η κορες της...

Δεν ξερω βρε κοριτσια αλλα τι νοοτροπια ειναι αυτη???τι δεσμοι οικογενειας????και πιστεψτε με φαινονται απο τις αγαπημενες..

και ενοειετε δεν μπορω να πω τη γνωμη μου...

A14gp2.png

XEMvp2.png

Διαφημίσεις

Να κάνετε αυτό που σας λέει η καρδιά σας και εφόσον είναι εφικτό.

Για τα υπόλοιπα μη δίνεις σημασία. Γιατί ειδικά σε αυτές τις περιστάσεις η ψυχολογία του καθενός επηρεάζεται (πώς να το πω... βρίσκονται όλοι σε μια σχετική αναστάτωση ή ίσως και σύγχυση). Δώσε ελαφρυντικά (στους άλλους) λόγο περίστασης και πράξε κατά συνείδηση.

Οπως λεω και πιο πανω..ποσα ελαφρυντικα να δωσεις????

ή μηπως ειμαι πολυ αυστηρη τςλικα εγω?

A14gp2.png

XEMvp2.png

Κάθε οικογένεια και κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του τρόπο που αντιδρά στις καταστάσεις. οπότε μη το ψάχνεις.

Τώρα σχετικά με το τι θα κάνετε, εσείς είστε μια χωριστή οικογένεια από το πεθερικά σου και την κουνιάδα σου, και πρέπει να κάνετε όπως σας ορίζει η δική σας αντίληψη για τα πράγματα.

Το να πας ή να μην πας σε μια κηδεία είναι κομμάτι της κοινωνικής ζωής (όχι των δημόσιων σχέσεων μη παρεξηγηθώ) και ο καθένας την διαμορφώνει όπως αυτός νομίζει.

Στη θέση σου αφού το θέτεις, θα πήγαινα ή εγώ ή ο άντρας μου, εφόσον έκρινα ότι είναι μια περίσταση που με αφορά.

Τα θερμά μου συλληπητήρια.Νομίζω ότι από τη στιγμή που θέλετε ένας από τους δύο να παραβρεθεί αυτό πρέπει και να κάνετε χωρις δισταγμό,γιατί αν δεν το κάνεις μπορεί αυριο μεθεαύριο να έχεις τύψεις.Ακολουθήστε την καρδιά σας.

Δήμητρα

Aγαπητή gavramid, θερμά συλλυπητηρια κι απο μένα.

Κι εγω φίλη μου θα σε συμβούλευα να μιλήσεις με τον άντρα σου και να αποφασίσει εκείνος, να του πείς βέβαια και τι πιστεύεις εσύ.Σε καταλαβαίνω απόλυτα στα θέματα της "γαϊδουριάς" γιατί κι εγώ είμαι παθούσα ( η πεθερά μου κατάκοιτη με αλζχάιμερ και η κόρη τίποτα, καμμία βοήθεια όλο δικαιολογίες, εγω και μόνο εγώ με τον άντρα μου τα τραβάμε όλα). Έχεις όλα τα δίκια με το μέρος σου, το θέμα βεβαια είναι να βλέπει και ο άντρας σου την όλη κατάσταση κι όχι να κανει τα στραβά ματια.

Εχω το πιο γλυκό κουνελάκι

It7lp2.png

Διαφημίσεις

Είναι υπόθεση του συζύγου σου και της μητέρας του να το λύσει. Εσύ εξέφρασες την επιθυμία σου και καταγράφηκε όμως δεν μπορείς να επιβάλλεις ούτε την παρουσία σου ούτε το "θέλω" σου. Καλώς ή κακώς δεν ήταν τόσο κοντινό πρόσωπο (όσο αγαπητή και αν είναι) ώστε να σου επιτρέπεται.

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Είναι υπόθεση του συζύγου σου και της μητέρας του να το λύσει. Εσύ εξέφρασες την επιθυμία σου και καταγράφηκε όμως δεν μπορείς να επιβάλλεις ούτε την παρουσία σου ούτε το "θέλω" σου. Καλώς ή κακώς δεν ήταν τόσο κοντινό πρόσωπο (όσο αγαπητή και αν είναι) ώστε να σου επιτρέπεται.

Συμφωνώ...

Nothing you would take... Everything you gave...

Σας ευχαριστω κοριτσακια για την αμεσα ανταποκριση...

Να σας πω τι εγινε τελικα.Εφυγε το πρωι ο αντρας μου με τους γονεις του και ειναι ηδη στο χωριο.Η κηδεια ειναι σε μιση ωρα.

Χαρηκα πολυ που συμφωνησε μαζι μου και δεν γαιδουρεψε κι εκεινος.Θεση βεβαια δεν θελει να παρει και συμφωνω κι εγω με αυτο.

Ενοειτε οτι αν ηταν ο αδερφος μου θα του τα εχωνα αλλα εννοειτε καθε οικογενεια λειτουργει διαφορετικα

A14gp2.png

XEMvp2.png

Aγαπητή gavramid, θερμά συλλυπητηρια κι απο μένα.

Κι εγω φίλη μου θα σε συμβούλευα να μιλήσεις με τον άντρα σου και να αποφασίσει εκείνος, να του πείς βέβαια και τι πιστεύεις εσύ.Σε καταλαβαίνω απόλυτα στα θέματα της "γαϊδουριάς" γιατί κι εγώ είμαι παθούσα ( η πεθερά μου κατάκοιτη με αλζχάιμερ και η κόρη τίποτα, καμμία βοήθεια όλο δικαιολογίες, εγω και μόνο εγώ με τον άντρα μου τα τραβάμε όλα). Έχεις όλα τα δίκια με το μέρος σου, το θέμα βεβαια είναι να βλέπει και ο άντρας σου την όλη κατάσταση κι όχι να κανει τα στραβά ματια.

Αυτο κι αν το εχω δει σε πολλες οικογενειες και τα σκεφτομαι κι αυτα...

Οταν αρρωστησε ο συγχωρεμενος ο πατεροας μου στα νοσοκομεια καναμε βαρδιες ολοι μας ..ο αδερφος μου η μαμα μου ολοι..Ηταν το αυτονοητο για εμας.Δεν θα μπορουσα να φανταστω οτι θα καναμε κι αλλιως και ειμαι λιγο αυστηρη γιατι δεν δεχομαι να "τραβαει"τα παντα ο ενας..

A14gp2.png

XEMvp2.png

Συλλυπητήρια καταρχήν.

Εγώ μόνο και μόνο από αντίδραση θα πήγαινα!

''Μη γίνει η σύγκριση''...... Απαξιώ και να γίνει!!!!!!

Δε θα πάθει τίποτα να μην κάνει τη γιορτή της κι εκείνη.

Έλεος πια!!!!

iyuNp3.png4hNCp3.png

Διαφημίσεις

Εγώ μόνο και μόνο από αντίδραση θα πήγαινα!

Χμμ.. Γι'αυτό μετά σας κάνουν τη ζωή κόλαση οι πεθερές και αναρωτιέστε "Μα τι της έχω κάνει"... :rolleyes:

Θαυματάκι, δε λέω για σένα προσωπικά, ούτε καν ξέρω τι σχέση έχεις με τα πεθερικά σου, γενικά μιλάω.. ;)

Χμμ.. Γι'αυτό μετά σας κάνουν τη ζωή κόλαση οι πεθερές και αναρωτιέστε "Μα τι της έχω κάνει"... :rolleyes:

Θαυματάκι, δε λέω για σένα προσωπικά, ούτε καν ξέρω τι σχέση έχεις με τα πεθερικά σου, γενικά μιλάω.. ;)

Eγω παντως που ειμαι ποοολυυυ ανεκτικη νυφη και εχουμε πολυ καλες σχεσεις γιατι οτι και να λεει κανω οτι δεν ακουω(ακομα και βρωμιαρα με εχει πει-εμεσως μλην σαφως) ακομα και σε αυτη την περιπτωση δεν φανηκε καθολου η γνωμη μου και δεν εφερα καμια αντιρηση.Μονο στον αντρα μου ειπα την γνωμη μου και ειναι και αυτος πολυ διακριτικος

Παρολα αυτα ομως αναρωτιεμαι γιατι οταν η νυφη κανει κατι την κραζουμε και γιατι οταν κανει η κορη κατι την καλυπτουμε..

Μια σωστη μανα δεν θα επρεπε να πει κοριτσακι μου γκρατα τουλαχιστον τους τυπους?

Αν το εκανα εγω αυτο.Οχι να μην παω αλλα να κανω και γιορτη θα λεγαν οτι ειμαι αναισθητη και οτι δεν αφησα και τον αντρα μου να παει γιατι ειμαι κακια

Και μην μου πεις οτι εχω αδικο...

A14gp2.png

XEMvp2.png

Ναι, βρε...Εξάλλου με τη πεθερά μου έχω άριστες σχέσεις!

Για να γινόμαστε κακές, κάπου φταίνε και οι άλλοι όμως... Κυρίως οι μανάδες που πάσχουν απο οιδιπόδιο σύμπλεγμα και καμία δεν είνα άξια για το γιό τους.

Συνήθως, οι πεθερές των αντρών είναι πιο συγκαταβατικές...:rolleyes:

Eγω παντως που ειμαι ποοολυυυ ανεκτικη νυφη και εχουμε πολυ καλες σχεσεις γιατι οτι και να λεει κανω οτι δεν ακουω(ακομα και βρωμιαρα με εχει πει-εμεσως μλην σαφως) ακομα και σε αυτη την περιπτωση δεν φανηκε καθολου η γνωμη μου και δεν εφερα καμια αντιρηση.Μονο στον αντρα μου ειπα την γνωμη μου και ειναι και αυτος πολυ διακριτικος

Παρολα αυτα ομως αναρωτιεμαι γιατι οταν η νυφη κανει κατι την κραζουμε και γιατι οταν κανει η κορη κατι την καλυπτουμε..

Μια σωστη μανα δεν θα επρεπε να πει κοριτσακι μου γκρατα τουλαχιστον τους τυπους?

Αν το εκανα εγω αυτο.Οχι να μην παω αλλα να κανω και γιορτη θα λεγαν οτι ειμαι αναισθητη και οτι δεν αφησα και τον αντρα μου να παει γιατι ειμαι κακια

Ναι!!!!

Άμα για παράδειγμα έκανε η φιλενάδα μας τη γιορτή της, θα την έλεγαν αναίσθητη και σιγά να μη την κάλυπταν κιόλας.

Από τη στιγμή όμως, που το κάνει η κορούλα....άκρα του τάφου σιωπή, συγκαλημμένη με ψεματάκι κιόλας....:twisted::twisted::twisted:

iyuNp3.png4hNCp3.png

Η μάνα δεν βλέπει την καμπούρα της.. Κι εμένα θα με δικαιολογούσε και δεν θα με έλεγε με τίποτα αναίσθητη και κακιά!

Τώρα, αν το καλοσκεφτείς, σε κηδείες θείων της μάνας μου ούτε εγώ πηγαίνω, ούτε καν τους ξέρω.. Οπότε αν δεν ξέρω τι σχέση είχε η κόρη με την θεία της μάνας της, δεν μπορώ να απαντήσω.. Δηλαδή αν την έβλεπε απλώς μία στο τόσο που τύχαινε να πάει, κι εγώ να σου πω, μπορεί και να μη πήγαινα.. Θέλω να πω, δεν θα πάω επειδή απλώς είναι συγγενής, αν δε νιώθω κάτι..

Ναι, βρε...Εξάλλου με τη πεθερά μου έχω άριστες σχέσεις!

Για να γινόμαστε κακές, κάπου φταίνε και οι άλλοι όμως... Κυρίως οι μανάδες που πάσχουν απο οιδιπόδιο σύμπλεγμα και καμία δεν είνα άξια για το γιό τους.

Συνήθως, οι πεθερές των αντρών είναι πιο συγκαταβατικές...:rolleyes:

Δεν θα τολμήσω να διαφωνήσω γιατί θα μαζευτούν οι πεθερόπληκτες! :D

Η μάνα δεν βλέπει την καμπούρα της.. Κι εμένα θα με δικαιολογούσε και δεν θα με έλεγε με τίποτα αναίσθητη και κακιά!

Τώρα, αν το καλοσκεφτείς, σε κηδείες θείων της μάνας μου ούτε εγώ πηγαίνω, ούτε καν τους ξέρω.. Οπότε αν δεν ξέρω τι σχέση είχε η κόρη με την θεία της μάνας της, δεν μπορώ να απαντήσω.. Δηλαδή αν την έβλεπε απλώς μία στο τόσο που τύχαινε να πάει, κι εγώ να σου πω, μπορεί και να μη πήγαινα.. Θέλω να πω, δεν θα πάω επειδή απλώς είναι συγγενής, αν δε νιώθω κάτι..

Δυστηχως εδω μιλαμε για μια γυναικα υπεροχη που οχι απλα την ξερανε ολοι.Σχεδον τα μεγαλωσε και ειναι σαν γιαγια τους...

Ενοειται οτι δεν πας σε μια κηδεια μονο για τους τυπους.Στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν ηταν ετσι.Φαντασου που μου ειπε ο αντρας μου ητανολο το σοι ,αδερφια,παραξαδερφια,ανηψια,εγγονοανηψια οολοι.καιηταν ολοι χαλια.

A14gp2.png

XEMvp2.png

Δεν θα τολμήσω να διαφωνήσω γιατί θα μαζευτούν οι πεθερόπληκτες! :D

Εσένα σε πάω λέμε :lol: wise girl ;)

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!