Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Παραβατικότητα. Αντίδραση παιδιού να πάει σχολείο!

Recommended Posts

Ο ανηψιός μου είναι 10 ετών και έχει μαθησιακές δυσκολίες και αρνείται να πάει και στο σχολείο. Ο λόγος που αρνείται είναι ότι τον κοροϊδεύουν τα άλλα παιδιά και μία μέρα κάποιο άλλο παιδί του κατέβασε το παντελόνι, με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα να σκάσουν στα γέλια.

Ξέρω πολλοί θα πείτε "Ε! παιδιά είναι!" όταν όμως πρόκειται για το δικό σου παιδάκι που το πονάς δεν ισχύει.

Επίσης το θέμα είναι ότι βρίσκεται στην Κρήτη και εγώ εδώ Αθήνα, δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα πέρα από το να του μιλάω.

Δεν ξέρω πως να το χειριστώ, Θα ήθελα κάποια βοήθεια.

Μην μου πείτε ότι είναι θέμα γονιών γιατί οι γονείς του αδιαφορούν.

as1cvdSNw3-0010ODc1NTMxfDAwMDY3NDRkfEggRGVzcG9pbm91bGEgbW91IGVpbmFp.gif

Διαφημίσεις

ΕΜΕΝΑ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΟΥ ΑΝΙΨΙΟΣ ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΥΡΙΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΙΑΚΑ.

ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΝΥΦΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΑΦΟΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΩ.

ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΜΕ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑ ΤΟΝ ΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΑ ΓΙΑ ΜΠΟΞ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΣΑΚΟ-ΓΑΝΤΙΑ, ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΤΑΞΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ.

ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.

ΤΗΝ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ Η ΟΠΟΙΑ, ΑΦΟΥ ΠΗΓΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΑΝΟΙΧΤΑ, ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΕΑ. ΤΟΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ.

Η ΜΗΤΕΡΑ ΕΠΙΑΣΕ ΦΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ Η ΦΙΛΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ, ΕΧΕΙ 2-3 ΦΙΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΗ ΣΧΕΣΗ, ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ, ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΔΡΑ ΘΕΤΙΚΑ.

ΑΝ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ, ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥΣ.

Οι Μαθησιακές Δυσκολίες μπορεί να προκαλέσουν τραύματα στην ψυχική ισορροπία του παιδιού και πρέπει να αντιμετοπίζονται από ειδικό και μόνο. Φυσικά πολύ σημαντική είναι και η βοήθεια των γονιών αλλά η έγκαιρη παρακολούθηση από ειδικό θεωρείται απαραίτητη και σωτήρια.

OX0Gp2.pnguIhfp2.png

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας και φυσικά θα πρέπει να απευθυνθούμε σε κάποιον ειδικό, ήδη έμαθα ότι έκλεισαν ραντεβού για παιδοψυχολόγο.

Ξέρετε όμως τι άσχημο είναι να ρίχνει ο ένας τις ευθύνες στον άλλο (οι γονείς), να αναλλώνονται στο ποιος έχει κάνει λάθος και να παραμερίζεται κατ' αυτόν τον τρόπο η ανάγκη του παιδιού για άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων του;

Το θέμα όπως καταλαβαίνετε είναι λεπτό γιατί δεν είναι δικό μου παιδί ώστε να μπορέσω να το χειριστώ και να κάνω όσα λέει η vagia01. Πάντως θα προσπαθήσω να τους πείσω ότι πρέπει να κάνουν όλα αυτά που μου είπατε.

Χίλια ευχαριστώ

as1cvdSNw3-0010ODc1NTMxfDAwMDY3NDRkfEggRGVzcG9pbm91bGEgbW91IGVpbmFp.gif

Εύχομαι όλα να πάνε καλά γιατί τα παιδάκια στενοχωριούνται πολύ όταν δεν επικρατεί καλό κλίμα στο σχολείο. Ευτυχώς που οι γονείς ζητησαν βοήθεια από ειδικό γιατί πολλές φορές δεν ξέρουμε πώς να χειριστούμε τα πράγματα από μόνοι μας και περνάει ο καιρός εις βάρος του παιδιού. Όλα να τους πάνε καλά και να δούνε το παιδάκι τους πάλι καλά!!!

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις