Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Recommended Posts

Ο αντρας μου εχει δυο παιδια απο προηγουμενο γαμο, που μενουν με τη μητερα τους.

Η μικρη, 12 χρονων, εκδηλωσε την επιθυμια να ερθει να μεινει μαζι μας (τον πατερα της, εμενα και τον αδερφουλη της 2,5 χρονων).

Γνωριζει καποιος ποσο ευκολο και γρηγορο ειναι να περασει η επιμελεια απο την μητερα στον πατερα, εφ'οσον το επιθυμει το ιδιο το παιδι και η μητερα του δεν εχει αντιρρηση?

Διαφημίσεις

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ο αντρας μου εχει δυο παιδια απο προηγουμενο γαμο, που μενουν με τη μητερα τους.

Η μικρη, 12 χρονων, εκδηλωσε την επιθυμια να ερθει να μεινει μαζι μας (τον πατερα της, εμενα και τον αδερφουλη της 2,5 χρονων).

Γνωριζει καποιος ποσο ευκολο και γρηγορο ειναι να περασει η επιμελεια απο την μητερα στον πατερα, εφ'οσον το επιθυμει το ιδιο το παιδι και η μητερα του δεν εχει αντιρρηση?

Με προβληματίζει αυτό...γιατι η μητέρα να θέλει να περάει η επιμέλεια στον πατέρα? Δεν το καταλαβαίνω. Εδω οι μαναδες δινουν αγωνα για την επιμελεια... Οσον αφορα το παιδι αυτο θα ηταν μεγαλη χαρα για τον μπαμπα αλλα και την μικρή. Εσυ πως το βλεπεις ... ειλικρινα ομως...

Πως το βλεπω εγω... Ειλικρινα...

Βλεπω ενα παιδι που μου απλωνει το χερακι του και μου ζηταει να το στηριξω, αυτο βλεπω...

Ξερω οτι θα δυσκολεψει η καθημερινοτητα μου, ηδη ο χρονος μου με τον μικρο ειναι λιγος, λογω δουλειας.

Ομως δεν μπορω να γυρισω την πλατη μου σε αυτο το παιδακι, με το οποιο ειμαστε πολυ δεμενες.

Οσο για την επιμελεια, δεν γινεται να εχει η μητερα την επιμελεια και το παιδι να μενει μαζι μας. Ειναι τυπικο το θεμα.

Και οπως ειπα, η μητερα δεν εχει αντιρρηση να φυγει το παιδι της απο διπλα της, θα την χαλασει να χασει την επιμελεια? Νομιζω μαζι πανε αυτα τα δυο.

Δεν ξερω κιολας, γι'αυτο ρωταω να μαθω, μηπως καποιος γνωριζει κατι παραπανω.

Διαφημίσεις

Βλεπω ενα παιδι που μου απλωνει το χερακι του και μου ζηταει να το στηριξω, αυτο βλεπω...

Ξερω οτι θα δυσκολεψει η καθημερινοτητα μου, ηδη ο χρονος μου με τον μικρο ειναι λιγος, λογω δουλειας.

Ομως δεν μπορω να γυρισω την πλατη μου σε αυτο το παιδακι, με το οποιο ειμαστε πολυ δεμενες.

μπράβο ρε Μελινάκι!

πολύ χαίρομαι για σας....

και αποθηλασε επιτελους!

Οσο για την επιμελεια, δεν γινεται να εχει η μητερα την επιμελεια και το παιδι να μενει μαζι μας. Ειναι τυπικο το θεμα.

Και οπως ειπα, η μητερα δεν εχει αντιρρηση να φυγει το παιδι της απο διπλα της, θα την χαλασει να χασει την επιμελεια? Νομιζω μαζι πανε αυτα τα δυο.

Δεν ξερω κιολας, γι'αυτο ρωταω να μαθω, μηπως καποιος γνωριζει κατι παραπανω.

Kαταρχήν σ'ευχαριστώ για την ειλικρινια σου. Θα γινεις πολυ καλη μανουλα. Παντως συνεχιζει και με προβληματιζει η θεση της μαμας.... και να χωριστουν τα αδελφακια? Τι ξαφνικα μπορει να αλλαξε και η κορη να θελει να παει στον μπαμπα και ο αδελφος να θελει να εξακολουθει να μεινει με τον μπαμπα? και με την επιμελεια παλι δεν συμφωνω....θεωρω οτι η μαμα πρεπει να εχει την επιμελεια τωρα απο εκει και περα αν η ιδια δεν την ενδιαφερει τοτε αυριο μεθαυριο να μην ζητησει τα ρεστα

Kαταρχήν σ'ευχαριστώ για την ειλικρινια σου. Θα γινεις πολυ καλη μανουλα. Παντως συνεχιζει και με προβληματιζει η θεση της μαμας.... και να χωριστουν τα αδελφακια? Τι ξαφνικα μπορει να αλλαξε και η κορη να θελει να παει στον μπαμπα και ο αδελφος να θελει να εξακολουθει να μεινει με τον μπαμπα? και με την επιμελεια παλι δεν συμφωνω....θεωρω οτι η μαμα πρεπει να εχει την επιμελεια τωρα απο εκει και περα αν η ιδια δεν την ενδιαφερει τοτε αυριο μεθαυριο να μην ζητησει τα ρεστα

συγνώμη που παρεμβαίνω αλλά δεν νομίζω ότι ρωτάει την άποψή μας για το αν και πώς θα χωριστούν τα αδελφάκια...

ρωτάει το διαδικαστικό μέρος πώς θα γίνει, η απόφαση έχει ήδη παρθεί απότι καταλαβαίνω...

και αποθηλασε επιτελους!

Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, η μικρή δεν περνάει καλά με τη μαμά της και θέλει να φύγει αλλά ο μεγάλος της αδελφός δεν έχει πρόβλημα. Τι να σου πω... Δεν ξέρω πόσο εύκολο θα είναι να φύγει το ένα μόνο παιδί κι όχι το αδερφάκι του... Συνήθως τα αδέρφια δεν τα χωρίζουν. Αν υπάρχουν λόγοι για τους οποίους πιστεύετε ότι τα παιδιά πρέπει να απομακρυνθούν από το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν θα πρέπει να μιλήσετε με δικηγόρο. Αν το περιβάλλον δεν είναι υγιές για ένα 12χρονο δεν νομίζω πως θα είναι και για έναν 15χρονο. Ίσως πρέπει να σκεφτείτε το ενδεχώμενο να πάρετε και τα δύο παιδιά...!

Διαφημίσεις

συγνώμη που παρεμβαίνω αλλά δεν νομίζω ότι ρωτάει την άποψή μας για το αν και πώς θα χωριστούν τα αδελφάκια...

ρωτάει το διαδικαστικό μέρος πώς θα γίνει, η απόφαση έχει ήδη παρθεί απότι καταλαβαίνω...

Ναι το ξέρω οτι δεν ρωταει αυτο απλα εγω απο μονη μου προβληματιζομαι δεν ειναι αναγκη να απαντησει αν αισθανθεί οτι την φερνω σε δυσκολη θεση...

Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, η μικρή δεν περνάει καλά με τη μαμά της και θέλει να φύγει αλλά ο μεγάλος της αδελφός δεν έχει πρόβλημα. Τι να σου πω... Δεν ξέρω πόσο εύκολο θα είναι να φύγει το ένα μόνο παιδί κι όχι το αδερφάκι του... Συνήθως τα αδέρφια δεν τα χωρίζουν. Αν υπάρχουν λόγοι για τους οποίους πιστεύετε ότι τα παιδιά πρέπει να απομακρυνθούν από το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν θα πρέπει να μιλήσετε με δικηγόρο. Αν το περιβάλλον δεν είναι υγιές για ένα 12χρονο δεν νομίζω πως θα είναι και για έναν 15χρονο. Ίσως πρέπει να σκεφτείτε το ενδεχώμενο να πάρετε και τα δύο παιδιά...!

πολυ σωστό! και γενικα συμφωνω με την αποψη σου

Το διαδικαστικό έχει σχέση και με τον χωρισμό των αδελφών και με τον λόγο για τον οποίο το ένα παιδί ζητάει να απομακρυνθεί από το περιβάλλον που μεγαλώνει. Η ερώτηση είναι "πόσο εύκολα γίνεται" κι αυτό εξαρτάται από το γιατί γίνεται... Αν πχ υπάρχει κακοποίηση (ακραίο παράδειγμα) γίνεται εύκολα (συνήθως) και γρήγορα. Αν όμως συντρέχουν άλλοι λόγοι πιθανότατα το δικαστήριο θα το εξετάσει περισσότερο και θα προτείνει να μην χωριστούν τα αδέρφια... Αν ήταν μοναχοπαίδι φαντάζομαι θα ήταν ευκολότερο. Τεσπα, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

rena_myst ευχαριστω πολυ για την πληροφορια

Τα παιδια μεγαλωνουν σε ενα περιβαλλον λιγο μυστηριο. Δεν θα ελεγα επικινδυνο. Εχουν μια μαμα οχι ισορροπημενη, μια μαμα που δεν μπορει επιβληθει, μια μαμα που στην παραμικρη δυσκολια τα χανει. Η μαμα δεν δουλευει, ο αντρας μου τους τα παρεχει ολα, και παρ'ολα αυτα ειναι μονιμως ταλαιπωρημενη-κουρασμενη κλπ

Ο,τι και να ειναι βεβαια, ειναι η μαμα τους και αυτο δεν αλλαζει. Ο μεγαλος δεν θελει να ερθει γιατι εκει του γινονται ολα τα χατιρια. Ειναι ενα παιδι πανεξυπνο, με τρομερο χιουμορ, αλλα στο σχολειο καθε χρονο κανουμε ταματα να περασει την ταξη, γιατι δεν ανοιγει βιβλιο. Τον βολευει λοιπον να μενει εκει, οπου δεν υπαρχει πιεση, δεν υπαρχει προγραμμα, ολα ειναι χυμα στο κυμα.

Η μικρουλα παλι, ειναι του προγραμματος, του καθηκοντος και με μεγαλυτερη αναγκη να ανηκει σε μια "κανονικη" οικογενεια, οπως λεει. Ειχε εκδηλωσει καιρο πριν την επιθυμια να ερθει καποια στιγμη να μεινει μαζι μας και με τον μικρο της αδερφουλη. Στην αρχη ελεγε θα ερθω μολις τελειωσω το σχολειο. Μετα ελεγε θα ερθω στο Λυκειο. Μεχρι που προχθες με πηρε να μου πει πως θελει να ερθει απο φετος. Ποιος ξερει τι γινεται για να φτασει σε αυτο το σημειο. Πιεζεται η κακομοιρα.

Η αδυναμια της μαμας της της δημιουργει τρομερη ανασφαλεια πιστευω. Ενω ο μεγαλος, αντιθετα, την εχει δει αλλιως. Εκμεταλλευεται αυτην ακριβως την αδυναμια και κανει ο,τι γουσταρει. Ο μεγαλος ειναι που ζοριζει πολυ τη μαμα, ο μεγαλος κανονικα θα επρεπε να ερθει σε μας, αλλα εκεινος δεν θελει ουτε να το ακουσει.

rena_myst ευχαριστω πολυ για την πληροφορια

Τα παιδια μεγαλωνουν σε ενα περιβαλλον λιγο μυστηριο. Δεν θα ελεγα επικινδυνο. Εχουν μια μαμα οχι ισορροπημενη, μια μαμα που δεν μπορει επιβληθει, μια μαμα που στην παραμικρη δυσκολια τα χανει. Η μαμα δεν δουλευει, ο αντρας μου τους τα παρεχει ολα, και παρ'ολα αυτα ειναι μονιμως ταλαιπωρημενη-κουρασμενη κλπ

Ο,τι και να ειναι βεβαια, ειναι η μαμα τους και αυτο δεν αλλαζει. Ο μεγαλος δεν θελει να ερθει γιατι εκει του γινονται ολα τα χατιρια. Ειναι ενα παιδι πανεξυπνο, με τρομερο χιουμορ, αλλα στο σχολειο καθε χρονο κανουμε ταματα να περασει την ταξη, γιατι δεν ανοιγει βιβλιο. Τον βολευει λοιπον να μενει εκει, οπου δεν υπαρχει πιεση, δεν υπαρχει προγραμμα, ολα ειναι χυμα στο κυμα.

Η μικρουλα παλι, ειναι του προγραμματος, του καθηκοντος και με μεγαλυτερη αναγκη να ανηκει σε μια "κανονικη" οικογενεια, οπως λεει. Ειχε εκδηλωσει καιρο πριν την επιθυμια να ερθει καποια στιγμη να μεινει μαζι μας και με τον μικρο της αδερφουλη. Στην αρχη ελεγε θα ερθω μολις τελειωσω το σχολειο. Μετα ελεγε θα ερθω στο Λυκειο. Μεχρι που προχθες με πηρε να μου πει πως θελει να ερθει απο φετος. Ποιος ξερει τι γινεται για να φτασει σε αυτο το σημειο. Πιεζεται η κακομοιρα.

Η αδυναμια της μαμας της της δημιουργει τρομερη ανασφαλεια πιστευω. Ενω ο μεγαλος, αντιθετα, την εχει δει αλλιως. Εκμεταλλευεται αυτην ακριβως την αδυναμια και κανει ο,τι γουσταρει. Ο μεγαλος ειναι που ζοριζει πολυ τη μαμα, ο μεγαλος κανονικα θα επρεπε να ερθει σε μας, αλλα εκεινος δεν θελει ουτε να το ακουσει.

Μελινα σ'ευχαριστω πολυ για τις διευκρινησεις!

Διαφημίσεις

Οσο για την επιμελεια Σωτηρια, δεν νομιζω πως γινεται το παιδι να μενει μαζι μας αλλα η μητερα να εχει την επιμελεια και ευθυνη.

Σε περιπτωση που δεν το διευκρινισα επαρκως, η μητερα δεν εχει προβλημα να φυγει το παιδι απο κοντα της. Δεν εχει προβλημα.... μια κουβεντα ειναι αυτο, η ψυχουλα της θα το ξερει. Απλα, λεει πως το παιδι εζησε μαζι της καποια χρονια, ας παει και με τον πατερα της αφου το επιθυμει. Με λιγα λογια, συναινει.

Bρε κορίτσια απο ότι κατάλαβα η κοπέλα δεν είπε, ουτε καν υπονόησε, οτι το περιβάλλον της μητέρας δεν είναι υγιές.Απλά η μικρή κόρη δήλωσε πως προτιμάει να μείνει με τον πατέρα της και ίσως ημητέρα συμφωνεί με αυτήν την απόφαση για να είναι ευτυχισμένο το παιδί της.Αλλά ακόμα και να μην είναι έτσι, εμάς τι μας αφορά;Η κοπέλα άλλο ρωτάει.Ξέρει κάποια να απαντήσει επι του πρακτικού;

cceXp3.png

pcTFp3.png

Δεν ξέρω πραγματικά πόσο εύκολο είναι αυτό που θέλει η μικρή... Θα πρέπει να ζητήσετε δικαστικά την επιμέλεια αλλά να είστε απόλυτα βέβαιοι ότι αυτό θέλει και το παιδί κι ότι δεν είναι ένα ξέσπασμα της στιγμής γιατί κάτι μπορεί να συνέβει στο σπίτι που να την ώθησε να το ζητήσει ξαφνικά (από τη στιγμή που όλο το ανέβαλε... ). Ενδεχωμένως να υπάρξει πρόβλημα να χωριστούν τα αδέρφια (αν και είναι μεγάλα η συνήθης τακτική είναι να μην τα χωρίζουν). Κατά τα άλλα αν η μητέρα συναινεί - συνήθως - δεν υπάρχει αντίρρηση. Παρόλαυτα αυτό που έχω δει (με πιο μικρά παιδιά όμως) ενώ η μητέρα δεν είχε αντίρρηση να πάνε στον πατέρα τους κι ενώ ο μπαμπάς τα ήθελε, το δικαστήριο δεν είχε συναινέσει γιατί θεωρούσε ότι τα παιδιά δεν ήταν σε θέση να αποφασίσουν μόνα τους (τα θεωρούσε πολύ μικρά - ηλικίες αν θυμάμαι καλά, του δημοτικού) και ότι σε κάθε περίπτωση, εφόσον το περιβάλλον της μητέρας δεν ήταν προβληματικό (κακοποίηση, χρήση ουσιών κοκ) θα έπρεπε να μείνουν κοντά της γιατί θεωρείτε πιο καλό να μεγαλώνει ένα παιδί με τη μαμά του ακόμα κι όταν αυτή δεν είναι η καλλίτερη του κόσμου. Είχαν βέβαια καθημερινή επικοινωνία με τον μπαμπά αλλά θα έμεναν με τη μαμά. Επειδή όμως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, καλό είναι να συμβουλευτείς ένα δικηγόρο και να του εκθέσετε όλες τις λεπτομέρειες. Και μην υποσχεθείτε τίποτα στη μικρή πριν μιλήσετε μαζί του γιατί μπορεί να απογοητευτεί...!

Οσο για την επιμελεια Σωτηρια, δεν νομιζω πως γινεται το παιδι να μενει μαζι μας αλλα η μητερα να εχει την επιμελεια και ευθυνη.

Σε περιπτωση που δεν το διευκρινισα επαρκως, η μητερα δεν εχει προβλημα να φυγει το παιδι απο κοντα της. Δεν εχει προβλημα.... μια κουβεντα ειναι αυτο, η ψυχουλα της θα το ξερει. Απλα, λεει πως το παιδι εζησε μαζι της καποια χρονια, ας παει και με τον πατερα της αφου το επιθυμει. Με λιγα λογια, συναινει.

ΟΚ...τι να πω τοτε με καλυψες με το παραπανω.

Ναι κι εγω δεν ξερω ποσο ευκολο ειναι αυτο που θελει η μικρη.

Σημερα ερχεται σπιτι μας για το σαββατοκυριακο και θα τα συζητησουμε απο κοντα (γιατι μονο απο το τηλεφωνο τα ειπαμε). Γιατι κι εμενα αυτο με προβληματιζει. Να μην ειναι μια αποφαση που αυριο μεθαυριο θα το μετανιωσει.

Αν και ειναι πολυ ωριμη για την ηλικια της και νομιζω το δουλευει καιρο μεσα της. Της ειπα πως θα της λειψει το σπιτι της, οι φιλοι της. Της ειπα οτι θα χασει το παιχνιδι με τα γειτονοπουλα (μενουν εκτος αθηνας με τη μαμα, ενω εμεις μενουμε αθηνα σε "εξοχη"). Κακα τα ψεμματα, η ζωη της 12 χρονια τη μαμα της ειχε σαν σταθερα. Μου λεει τα ξερω ολα αυτα, αλλα εγω θελω να ερθω να μεινω μαζι σας.

Ουφ, με ρωτησε, "με θελετε να ερθω μαζι μας" και με πηραν τα ζουμια. Της ειπα πως την θελουμε πολυ, πως την αγαπαμε πολυ, αλλα πως υπαρχουν και καποια τυπικα θεματα που αφορουν τους μεγαλους, που πρεπει να επιλυθουν πρωτα. Και πως φυσικα, καλο θα ηταν να μην γινει αυτη η τεραστια αλλαγη στη μεση της σχολικης χρονιας. Να οργανωθουμε και αν ακομα το θελει, να ερθει του χρονου. Και μου λεει, ο,τι νομιζετε, αλλα θα ηθελα οσο πιο γρηγορα γινεται. Μετα τις γιορτες αν ειναι δυνατον (σε 1,5 μηνα!).

Γι'αυτο ρωτησα για ταχυτητα.

Και η πλακα ειναι που οταν τη ρωτησα αν τα εχει πει ολα αυτα στο μπαμπα της, μου λεει ηθελα να τα συζητησουμε μαζι πρωτα...

πρεπει να χαρει η μαμα που η κόρη της θελει να μείνει με τον μπαμπά της και τη γυναίκα του μπαμπά της!

ισως της λειπει ο μπαμπάς της, ισως θελει να ειναι με το μικρο της αδελφάκι. η μαμα θα περάσει μια δοση ζηλιας... αλλα αν είναι καλό για την κόρη της... πρεπει να το δεχθει!

age.png

Μελινάκι, ακούγεσαι υπέροχο πλάσμα

δεν ακούγεται μόνο....

είναι!!!!

γιαυτό και η αδυναμία της μικρής προς αυτήν...την καταλαβαίνω απόλυτα!

και αποθηλασε επιτελους!

Όσο ώριμη και να είναι δεν παύει να είναι 12 χρονών και στην αρχή της εφηβείας...! Τεσπα, εσύ το ξέρεις το παιδί οπότε σίγουρα κρίνεις καλλίτερα. Ρωτήστε ένα δικηγόρο - έστω να σας πει κάποια πράγματα γενικά - για να ξέρετε πως θα το χειριστείτε το θέμα με τη μικρή. Αν σας αποθαρρύνει καλό είναι να είστε συγκρατημένοι αλλά να την διαβεβαιώσετε πως την αγαπάτε (όπως κάνατε βέβαια) και πως είναι ευπρόσδεκτη. Πιθανόν να νιώθει μετέωρη και ανασφαλής σ'αυτή τη φάση που βρίσκεται... Ελπίζω να σας πάνε όλα καλά και ανταπεξέλθετε με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο για όλους σας!!

Μελινάκι, ακούγεσαι υπέροχο πλάσμα

ειναι..

δεν μπορω και ουτε θελω να πω περισσοτερα..

μακαρι να την γνωριζατε.. δεν μπορω να σας περιγραψω ποσο τυχερη νιωθω που ειναι καλη μου φιλη, απλα δεν μπορω να σας περιγραψω για τι παιδι προκειται........

κι επειδη εχω γνωρισει και το κοριτσακι για το οποιο μιλαει........ θα μπορουσε ανετα να το εχει γεννησει η μελινα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! η μικρη την λατρευει, ειναι φιλαρακια..