Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πρόταση για 45αρι πλυντήριο πιάτων (Bosch, Miele ή Teka)

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα,

Βρίσκομαι σε αναζήτηση πλυντηρίου πιάτων 45εκ όμως έχω μπερδευτεί. Ποιό μου προτείνετε από τις εταιρείες Bosch, Miele και Teka για 4μελή οικογένεια (συνάρτηση χρημάτων και χαρακτηριστικών). Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.

Διαφημίσεις

εγω θα σου προτεινα να πας σε 60 εκ.ετσι ελεγα και εγω για 45 εκ. αλλα η γυναικα μου επεμενε να παρουμε 60.οπου κιαι τελικα δικαιωθηκε.θα σου γεμιζει πολυ γρηγορα αρα πολλα πλυντηρια.εμεις ειμαστε 2 ακομα.

Θα συμφωνησω κι εγω.Σαφως το 60' δεν εχει καμια σχεση.Αν παντως για οποιοδηποτε λογω πρεπει να παρεις 45' εγω ειχα το Miele και ειμουν απολυτα ευχαριστημενη.Σκεψου οτι το ειχα 10 χρονια, ηταν σαν καινουργιο, το εδωσα σε μια φιλη και το χρησιμοποιει αυτη τωρα.

Τωρα εχω το 60' της whirlpool απο το οποιο ειμαι εξισου ευχαριστημενη.Δεν ξερω αν βγαινει σε 45' ομως.

19Zup2.png

149138qob4e3htng.gif

Εμένα πάντως και το πλυντήριο και το ψυγείο το Bosch μου έβγαλαν προβλήματα! Συγκεκριμένα, τώρα δεν ανοίγει η θήκη του απορρυπαντικού κατά την πλύση και πρέπει να φωνάξω τεχνικό! Δεν είναι ούτε 6 ετών και μου το έχει ξανακάνει αυτό! Το δε ψυγείο, άσε να μην το συζητάμε... Τέλος πάντων έχω πλυντήριο ρούχων, στεγνωτήριο και ηλ. σκούπα της miele και είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ευχαριστημένη. Έχω ορικιστεί ότι Bosch δεν ξαναπαίρνω που να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα!:mad:

και εγώ νομίζω οτι πρέπει να ξαναδεις το 60άρι, το μικρό για 4μαλή οικογένεια ειναι μικρό!

αν το θέμα δεν είναι ο χώρος που έχεις διαθέσιμο αλλά το κόστος, τότε δες και άλλες μαρκες (και εκτός Γερμανίας!!), εμεις έχουμε ariston 6 χρόνια τωρα χωρίς πρόβλημα!

Διαφημίσεις

Εγω πηρα τεκα, 45, πλήρως εντοιχιζομενο. Πηρα 45 γιατι δεν χωρουσε μεγαλύτερο. Ακομη δεν το εχω δουλεψει, γιατι περιμενουμε να μπουμε στο σπίτι σε λίγο καιρο.Ελπίζω να καναμε καλή επιλογη!

Εγώ έχω το 45αρι της Miele απο το 1998 και δουλέυει συνέχεια.Ακόμη δεν έχει βγάλει κανένα πρόβλημα,ούτε είναι άβολο (δε βάζω κατσαρόλες επειδή προτιμώ να τις πλένω με σφουγγάρι).Ειναι το πλήρως εντοιχιζόμενο.

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Λοιπόν θέλω και εγώ την βοηθεία σας. Κάνοντας μια έρευνα αγοράς για πλυντήριο πιάτων είμαι ανάμεσα στο siemens και στο neff. Έχεις καμία αντίστοιχη μάρκα να μου πει την γνώμη της;

Ευχαριστώ

O5X4p2.png 

Διαφημίσεις

Λοιπόν θέλω και εγώ την βοηθεία σας. Κάνοντας μια έρευνα αγοράς για πλυντήριο πιάτων είμαι ανάμεσα στο siemens και στο neff. Έχεις καμία αντίστοιχη μάρκα να μου πει την γνώμη της;

Ευχαριστώ

ειναι ολοιδια απο ποιοτητα.ιδιο εργοστασιοκατασκευης..διαφορα ισως να εχει σε καποια λειτουργια οπως variospeeed αν εχει καποιο απο αυτα η κ τα 2 και μετα τα Db.

συμφωνω για το 60αρι. αν δεν μπορεις να το παρεις ομως δες κ το πιτσοσ το 45 ειναι κ αυτο γερμανικο ΜΟΝΟ το 45αρι. τα miele σιγουρα ειναι πολυ καλα αλλα κ λιγο ακριβα επισης. κ τα bosch πολυ καλα.τα τεκα νομιζω οτι ειναι φασον δλδ δεν κατασκευαζει η ιδια η εταιρια κ δεν ειμαι σιγουρη για την ποιοτητα τους.

ειναι ολοιδια απο ποιοτητα.ιδιο εργοστασιοκατασκευης..διαφορα ισως να εχει σε καποια λειτουργια οπως variospeeed αν εχει καποιο απο αυτα η κ τα 2 και μετα τα Db.

ok σε ευχαριστώ για την απαντήση σου. Το Σάββατο πάω για αγορές.

O5X4p2.png 

Μιας και ρώτησες για bosch... Εχθές λοιπόν έφερα τον τεχνικό να δει και το πλυντήριο πιάτων και το ψυγειο... Ανακάλυψε λοιπόν ότι το πλυντήριο πιάτων που είναι 6 χρονών και όχι πολύ χρησιμοποιημένο, για άγνωστο λόγο (προφανώς ελλάττωμα) έκανε διαρροή νερού μέσα στο χώρο των ηλεκτρονικών, έκαψε ένα πηνείο και στη συνέχεια έκαψε στην ηλεκτρονική πλακέτα το σημείο που δίνει εντολή για να ανοίξει το πορτάκι του απορρυπαντικού. ΟΜΩΣ η ηλεκτρονική πλακέτα πουλιέται λέει ολόκληρη και θα στοιχίσει πάνω από 130 ευρώ + εργασία και ήδη έδωσα 37 ευρώ για τη διερεύνηση του προβλήματος στον τεχνικό της bosch.

Για το ψυγείο (ίδιας ηλικίας) που έτρεχε νερά στο πάτωμα και πιάνει πάγους στην κατάψυξη, μου είπε ότι ήταν ένα σωληνάκι βουλωμένο και ότι έιχε φύγει κάπως από τη θέση της η πόρτα... Καθάρισε το σωληνάκι, έβαλε δακτυλίους στήριξης στην πόρτα και μανέψτε..... Σήμερα το ψυγείο τρέχει πάλι νερά και πιάνει πάγο στην κατάψυξη... Συνολικά έδωσα χθες 50 ευρώ για το τίποτα... Είμαι έξαλλη! ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ BOSCH!

Καλημέρα. Συμφωνώ με τη nikol1981, έχω κι εγώ ένα 45άρι, πλήρως εντοιχιζόμενο της PITSOS και εδώ και 4 χρόνια λειτουργεί άψογα. Επειδή ρωτάς, αυτό που μπορώ να σου πω για τη MIELE σαν εταιρία είναι οτι έχω ψυγείο και πλυντήριο ρούχων MIELE και είμαι υπερ ευχαριστημένη από το service τους. Όταν τους χρειάστηκα για μία βλάβη στο ψυγείο, μου το κάλυψαν αν και ήμουν ΕΚΤΟΣ εγγύησης επειδή αναγνώρισαν οτι ήταν εργοστασιακό το θέμα. Απλά το τονίζω επειδή το after-sales service είναι ένας πονεμένος τομέας στη χώρα που ζούμε.

Think Different

Διαφημίσεις

Εμείς έχουμε Miele 45άρι , το αγοράσαμε το 2008 (το ακριβοπληρώσαμε λόγω φίρμας...). Είμαστε 3 , αλλά δεν μπορώ να πω ότι ο μικρός έχει και πολλά πιάτα ;). Μας αρκεί και μάλιστα το βάζουμε κάθε 3 μέρες περίπου όταν γεμίζει.Την προηγούμενη εβδομάδα παρουσίασε πρόβλημα , έκενε ένα περίεργο θόρυβο...καλέσαμε τον τεχνικό , ο οποίος διαπίστωσε ότι έχει πρόβλημα η πλακέτα (στην ουσία το πλυντήριο "καταλαβαίνει" ότι υυπάρχιε πρόβλημα στην αποχέτευση των νερών , χωρίς αυτό να ισχύει...το κόστος του ανταλλακτικού : 180 Ευρουλάκια...πριν πάθω εγκεφαλικό , ο τεχνικός φρόντισε να μας πει ότι θα "προσπαθήσει" να καλύψει το ανταλλακτικό η αντιπροσωπεία , λόγω του ότι είμαστε για 5 μήνες εκτός εγγύησης και επειδή είδε ότι το πλυντήριο δεν έχει "δουλέψει" πολύ...θα πληρώσουμε ΜΟΝΟ 60 Ευρώ για τα εργατικά...τελικά τηλεφώνησε στον προϊστάμενο του και με σχετική ευκολία κατάφερε να καλύψει το κόστος του ανταλλακτικού , λέγοντας μας "δεν πειράζει , την επόμενη φορά...." :?:

Δεν θέλω να είμαι δύσπιστη και σπασίκλω ,αλλά μου φάνηκε εξαιρετικά ύποπτο το γεγονός ότι πολύ εύκολα πέρασε στο τζάμπα το ανταλλακτικό και υποψιάζομαι μήπως η πλακέτα είχε πρόβλημα από την αρχή...τέλος πάντων, τώρα περιμένουμε 1-2 εβδομάδες για να έρθει η πλακέτα και έχω

τρελλαθεί να τα πλένω όλα στο χέρι...ας ελπίζουμε ότι η "επόμενη φορά" θα αργήσει...:lol:

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Εμείς έχουμε Miele 45άρι , το αγοράσαμε το 2008 (το ακριβοπληρώσαμε λόγω φίρμας...). Είμαστε 3 , αλλά δεν μπορώ να πω ότι ο μικρός έχει και πολλά πιάτα ;). Μας αρκεί και μάλιστα το βάζουμε κάθε 3 μέρες περίπου όταν γεμίζει.Την προηγούμενη εβδομάδα παρουσίασε πρόβλημα , έκενε ένα περίεργο θόρυβο...καλέσαμε τον τεχνικό , ο οποίος διαπίστωσε ότι έχει πρόβλημα η πλακέτα (στην ουσία το πλυντήριο "καταλαβαίνει" ότι υυπάρχιε πρόβλημα στην αποχέτευση των νερών , χωρίς αυτό να ισχύει...το κόστος του ανταλλακτικού : 180 Ευρουλάκια...πριν πάθω εγκεφαλικό , ο τεχνικός φρόντισε να μας πει ότι θα "προσπαθήσει" να καλύψει το ανταλλακτικό η αντιπροσωπεία , λόγω του ότι είμαστε για 5 μήνες εκτός εγγύησης και επειδή είδε ότι το πλυντήριο δεν έχει "δουλέψει" πολύ...θα πληρώσουμε ΜΟΝΟ 60 Ευρώ για τα εργατικά...τελικά τηλεφώνησε στον προϊστάμενο του και με σχετική ευκολία κατάφερε να καλύψει το κόστος του ανταλλακτικού , λέγοντας μας "δεν πειράζει , την επόμενη φορά...." :?:

Δεν θέλω να είμαι δύσπιστη και σπασίκλω ,αλλά μου φάνηκε εξαιρετικά ύποπτο το γεγονός ότι πολύ εύκολα πέρασε στο τζάμπα το ανταλλακτικό και υποψιάζομαι μήπως η πλακέτα είχε πρόβλημα από την αρχή...τέλος πάντων, τώρα περιμένουμε 1-2 εβδομάδες για να έρθει η πλακέτα και έχω

τρελλαθεί να τα πλένω όλα στο χέρι...ας ελπίζουμε ότι η "επόμενη φορά" θα αργήσει...:lol:

Ναι xuito και σε μας κάτι αντίστοιχο συνέβη. Πληρώσαμε μόνο τα εργατικά αν θυμάμαι καλά και μας είπε ακριβώς τα ίδια (οτι θα πάρει έγκριση από προιστάμενο κλπ). Απλά επειδή είμαστε με τον άντρα μου εντελώς άσχετοι με τέτοια θέματα, θα μπορούσε χαλαρά να μας χρεώσει και το ανταλλακτικό και να μην μπορούμε να αποδείξουμε οτι δεν το χαλάσαμε εμείς. Και δεν είσαι καθόλου σπασίκλω, για να δέκτηκαν έτσι εύκολα να αλλάξουν πλακέτα ελαττωματικό εξ αρχής θα ήταν μάλλον!

Think Different

Ναι xuito και σε μας κάτι αντίστοιχο συνέβη. Πληρώσαμε μόνο τα εργατικά αν θυμάμαι καλά και μας είπε ακριβώς τα ίδια (οτι θα πάρει έγκριση από προιστάμενο κλπ). Απλά επειδή είμαστε με τον άντρα μου εντελώς άσχετοι με τέτοια θέματα, θα μπορούσε χαλαρά να μας χρεώσει και το ανταλλακτικό και να μην μπορούμε να αποδείξουμε οτι δεν το χαλάσαμε εμείς. Και δεν είσαι καθόλου σπασίκλω, για να δέκτηκαν έτσι εύκολα να αλλάξουν πλακέτα ελαττωματικό εξ αρχής θα ήταν μάλλον!

Ακριβώς!!! Η μόνη διαφορά είναι η εξής :

Πριν έρθει ο τεχνικός , είπα στον άντρα μου : "Ωχ! Αγάπη μου , αυτή η ιστορία φοβάμαι ότι θα μας βγει κανένα 60άρι"...

Μόλις έφυγε ο τεχνικός , είπα στον άντρα μου : "Ευτυχώς , αγάπη μου ,αυτή η ιστορία θα μας βγει ΜΟΝΟ ένα 60άρι...":twisted:

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Για τις πλακέτες κορίτσια να ζητάτε εγγύηση. Εγώ σε πλυντήριο ρούχων της SIEMENS (5 χρονών) 2 φορές έχει χαλάσει και τη 2η φορά εκτός από την επίσκεψη δεν πλήρωσα κάτι άλλο γιατί μου την κάλυψε η εγγύηση. Τώρα πλυντήριο πιάτων και ψυγείο έχω της BOSCH γενικά είμαι ευχαριστημένη. Θα προτιμούσα 60αρι αλλά δεν χωρούσε (εντοιχιζόμενο). Το ψυγείο μου έβγαζε και εμένα κάποια στιγμή νερά από κάτω και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την αντιπροσωπεία είδα ότι δεν έχει βουλωμένο σωληνάκι, μου είπαν να του κάνω απόψυξη. Δεν ήξερα ότι ακόμα και τα no frost θέλουν 1 φορά το χρόνο απόψυξη. 5 χρόνια το έχω και δεν του είχα κάνει ποτέ. Ε΄ μετά την απόψυξη σταμάτησαν τα νερά και λειτουργεί κανονικά. Πάντως εγώ προσωπικά προτιμώ της ΠΙΤΣΟΣ και αν δεν επέμενε ο άνδρας μου για BOSCH τέτοια θα έβαζα. Στο παλιό μου σπίτι που τα είχαμε για πολλά χρόνια δεν είχαν κανένα μα κανένα πρόβλημα.

LlIEp3.pngOjjvp3.png

Ακριβώς!!! Η μόνη διαφορά είναι η εξής :

Πριν έρθει ο τεχνικός , είπα στον άντρα μου : "Ωχ! Αγάπη μου , αυτή η ιστορία φοβάμαι ότι θα μας βγει κανένα 60άρι"...

Μόλις έφυγε ο τεχνικός , είπα στον άντρα μου : "Ευτυχώς , αγάπη μου ,αυτή η ιστορία θα μας βγει ΜΟΝΟ ένα 60άρι...":twisted:

:lol:;):cool: σωστή!!!

εύχομαι λοιπόν στη φίλη μας που ψάχνει για πλυντηριάκι να της βγει καλό και γερό, σαν αυτά που είχαν οι γονείς μας που τους βγάζαν ασπροπρόσωπους για 30 χρόνια και βάλε!!!

Think Different

Για τις πλακέτες κορίτσια να ζητάτε εγγύηση. Εγώ σε πλυντήριο ρούχων της SIEMENS (5 χρονών) 2 φορές έχει χαλάσει και τη 2η φορά εκτός από την επίσκεψη δεν πλήρωσα κάτι άλλο γιατί μου την κάλυψε η εγγύηση. Τώρα πλυντήριο πιάτων και ψυγείο έχω της BOSCH γενικά είμαι ευχαριστημένη. Θα προτιμούσα 60αρι αλλά δεν χωρούσε (εντοιχιζόμενο). Το ψυγείο μου έβγαζε και εμένα κάποια στιγμή νερά από κάτω και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την αντιπροσωπεία είδα ότι δεν έχει βουλωμένο σωληνάκι, μου είπαν να του κάνω απόψυξη. Δεν ήξερα ότι ακόμα και τα no frost θέλουν 1 φορά το χρόνο απόψυξη. 5 χρόνια το έχω και δεν του είχα κάνει ποτέ. Ε΄ μετά την απόψυξη σταμάτησαν τα νερά και λειτουργεί κανονικά. Πάντως εγώ προσωπικά προτιμώ της ΠΙΤΣΟΣ και αν δεν επέμενε ο άνδρας μου για BOSCH τέτοια θα έβαζα. Στο παλιό μου σπίτι που τα είχαμε για πολλά χρόνια δεν είχαν κανένα μα κανένα πρόβλημα.

ναι, antigo πρέπει να το κυνηγάμε πολύ το θέμα της εγγύησης ακόμα και σε πράγματα που οι εταιρίες τα θεωρούν "αναλώσιμα".

Think Different

και 10 ετων να ειναι μια συσκευη ενα ανταλλακτικο που τοποθετειτε σε αυτη εχει δικια του εγγυηση περιορισμενου χρονου.

επισης στην miele ο τεχνικοσ ξερει οντως ποσο χρησιμοποιημενη ειναι μια συσκευη (να το εξηγησω απλα) γτ κουμπωνουν ενα pc πανω στην συσκευη κ διαβαζει τον εγκεφαλο της συσκευησ κ παιρνει οτι πληροφοριες χρειαζεται (σαν τ'αυτοκινητα ενα πραγμα χαχαχα!!!!!)

και 10 ετων να ειναι μια συσκευη ενα ανταλλακτικο που τοποθετειτε σε αυτη εχει δικια του εγγυηση περιορισμενου χρονου.

επισης στην miele ο τεχνικοσ ξερει οντως ποσο χρησιμοποιημενη ειναι μια συσκευη (να το εξηγησω απλα) γτ κουμπωνουν ενα pc πανω στην συσκευη κ διαβαζει τον εγκεφαλο της συσκευησ κ παιρνει οτι πληροφοριες χρειαζεται (σαν τ'αυτοκινητα ενα πραγμα χαχαχα!!!!!)

:cool: κάτι σαν το big brother των οικοσυσκεών δηλαδή!!! anyway, το ζήτημα είναι οτι στην ελλάδα για όλα πρέπει να είμαστε καχύποπτοι και ενημερωμένοι και καλά έκανε το κορίτσι και άνοιξε το θέμα γιατί ρωτώντας πας στην πόλη!

Think Different

Έχω στο σπίτι μου πλυντήριο ρούχων, στεγνωτήριο, πλυντήριο πιάτων (εντοιχιζόμενο) και ηλεκτρική κουζίνα (εντοιχιζόμενη) Miele και είμαι πολύ ευχαριστημένη!!!!!!!!!!! Τα χρησιμοποιώ εδώ και 3 χρόνια περίπου και δεν έχουν παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα. Η αλήθεια είναι πώς ήταν λίγο ακριβά αλλά χαλάλι τους. Και έχουν και πολύ ωραίο design.

aYVcp2.png

Λοιπόν, 165 το μαλλί για την αλλαγή πλακέτας στο bosch και δεν έχουν λέει στην αντιπροσωπεία το σετ στεγανοποίησης(!!!!) και να περιμένω να το φέρουν και θα με ειδοποιήσουν! Όταν ρώτησα πως ευθύνομαι εγώ για διαρροή που έκανε η συσκευή στο χώρο των ηλεκτρονικών, μου απάντησαν ότι είναι από τη χρήση!!! Τα συμπεράσματα δικά σας... Ο άντρας μου λεει να μην το φτιάξουμε και να πάω να πάρω ένα miele αλλά δεν θέλω να δώσω άλλα χρήματα, πρόσφατα πήρα στεγνωτήριο της Miele και χρωστάω δόσεις...