Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

RecaroYoungSport ή BritaxEvolvaplus???

Recommended Posts

Ζητώ τη βοήθεια σας γιατί έχω πελαγώσει!

Πρώτα απ'όλα απ'όσα ξέρω και τα δύο θεωρούνται πολύ αξιόπιστα για την ασφάλεια του μωρού. Από κει και πέρα όμως κολλάω...

Τα καλά του RecaroYoungSport - πέρα από αυτά που έχει κοινά με το άλλο - είναι ότι μπορεί να αλλάξεις σε θέση ανάκλησης με το παιδί πάνω (δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό και ασφαλές αυτό σε μια πρόσκρουση βέβαια... ) και έχει ίσως κατά τι αναπαυτικότερο κάθισμα (πιο μαλακό του φάνηκε του άντρα μου, εμένα όχι). Στα μείον του είναι ίσως το προσκέφαλο το οποίο μοιάζει να εγκλωβίζει υπερβολικά το κεφάλι ενός μεγαλύτερου παιδιού ή ήταν ιδέα μου(;) τεσπα, το κατά τι πιο περίκλοκο δέσιμο κι ο μεγαλύτερος του όγκος.

Το Britax Evolva plus είναι πιο μαζεμένο, έχει πιο απλό δέσιμο, μοιάζει πιο άνετο στο κεφάλι (συν του ότι ανοίγουν και τα πλαϊνά για extra φάρδος) αλλά φαίνεται σκληρότερο στον πωπό (του άντρα μου πάλι, όχι εμένα) και δεν μπορεί να αλλάξει η θέση ανάκλησης με το παιδί επάνω.

Πρακτικά δεν ξέρω αν πραγματικά θα χρειαστεί να αλλάξω τη θέση ανάκλησης μια και θεωρώ την πιο ξαπλωτή θέση αναπαυτικότερη της όρθιας έτσι κι αλλιώς (εγώ βέβαια... ή κόρη μου δεν ξέρουμε...! :roll: ). Και αν και κατά βάθος θεωρώ την Britax πιο αξιόπιστη μπορεί τελικά να κάνω λάθος. Ίσως βοήθησε και το γεγονός ότι μέσα σε ένα site του οποίου το link βρήκα εδώ μέσα, είδα ότι το evolva θεωρείται πιο αξιόπιστο σε πρόσκρουση με τον τύπο αυτοκινήτου που έχουμε εμείς (golf 4 του 2001) αλλά και με τον τύπο του αυτοκινήτου που σκεφτόμαστε να πάρουμε (golf plus - καλέ μη γελάτε!! ). Το οποίο όμως το διάβασα σ'ενα site, οκ. Ισχύει όντως; :roll:

Έχω μπερδευτεί πολύ.... Πείτε μου τη γνώμη σας από την εμπειρία σας ή τις γνώσεις σας, πολύ θα το εκτιμούσα!!

Ευχαριστώ πολύ!

Διαφημίσεις

Το μονο που ξερω να σου πω ειναι για το recaro το εχουμε πάρει στο γιο μου πριν 2 χρονια και εχουμε μεινει απολυτα ικανοποιημένοι... και το δεσιμο είναι ευκολο... και ο μικρός είναι πολύ άνετα...δεν διαμαρτυρετε ποτε! Να φανταστεις ότι τώρα θα αγοράσουμε ενα ακριβώς ίδιο για τη μικρη μας...και εδω έρχομαι να ρωτήσω κι εγω:μηπως καμια σας γνωρίζει καποιο αξιόπιστο site? μπήκα στο mytoys αλλα είναι τα πάντα Γερμανικα...ασε που δεν έχω ξανακάνει αγορες μέσω internet.... πάντως αν όντως γλυτώνεις 100€ είναι θέμα!!! Μεταφορικά δεν χρεωνουν?

Και εμείς το RecaroYoungSport έχουμε. Ο άντρας μου είναι πολύ ψείρας γενικά και σε θέματα ασφάλειας ειδικά. Είχε ψάξει πολύ προδιαγραφές κλπ. και επιπλέον είχε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στη Recaro. Το έχουμε σχεδόν 4 χρόνια και δεν έχουμε παράπονο, ούτε εμείς ούτε ο Ευριπίδης.

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

SOTOS-DORA στο παρακάτω link θα βρείς πολλά sites για ατελείωτα ψώνια: http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1781894&postcount=13604

Με βάζετε σε σκέψεις... Αλήθεια, τι αυτοκίνητα έχετε αν επιτρέπετε;; Γιατί φοβάμαι και αν θα χωράει το recaro.... Λέτε να μην χωράει στο golfάκι;; Υπάρχει περίπτωση ή λέω βλακείες;;

Διαφημίσεις

Με βάζετε σε σκέψεις... Αλήθεια, τι αυτοκίνητα έχετε αν επιτρέπετε;; Γιατί φοβάμαι και αν θα χωράει το recaro.... Λέτε να μην χωράει στο golfάκι;; Υπάρχει περίπτωση ή λέω βλακείες;;

Όταν το πρωτοπήραμε είχα ένα Opel Corsa τρίθυρο.

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

livinath το θεμα με τις αγορες το εχω δει....απλα θα ηθελα και καποια επιπλεον επιβεβαιωση να φανταστεις μολις ήμουν μεσα στο site που προανεφερα....το σκεφτομαι απο δω...το σκεφτομαι απο κει....φοβαμαι το Γερμανικο γμτ... φοβαμαι μην κατι δεν δω δεν ξερω ουτε λεξη γερμανικα...

Σε άλλο site στα αγγλικά, δεν το βρίσκεις αυτό που θέλεις;; Γιατί όντως είναι λίγο ρίσκο όταν δεν ξέρεις τη γλώσσα... Απ΄το net πάντως μόνο το ebaby έχω χρησιμοποιήσει για να παραγγείλω το καρότσι μας, δεν έχω εμπειρία από άλλο. Αλλά πάλι όλα αυτά τα sites που έχει αναρτημένα είναι δοκιμασμένα από κάποιους απ'ότι κατάλαβα...!

Διαφημίσεις

Καλημερα ,

Εγω εχω και τα δυο καθισματα, ενα εγω ενα η μητερα μου. Πρωτα αγορασα το Ρεκαρο και μετα το Μπριταξ....

Καθονται μια χαρα και τα δυο στο τριθυρο κορσα που εχω και εγω, ειναι το ιδιο ογκωδη, εχουν και τα δυο ανακλιση θεσης ΑΛΛΑ.................

1.Η ανάκλιση του μπριταξ ειναι καλυτερη....ποιο βαθια δηλαδη σαν γωνια

2.Το μπριταξ ειναι ποιο αναπαυτικο , εχει δυο στρωσεις μαξιλαρια οχι μονο μια στρωση υφάσματος σαν του ρεκαρο.

3.Τα αυτια-προστατευτικα του ρεκαρο ειναι πολυ δεσμευτικα σαν παρωπιδες αλόγου ενα πραγμα, ενω του μπριταξ ειναι πιο στρογγυλεμενα και επιτρεπουν στο παιδι να βλεπει περισσοτερα

Εγω προσωπικα μετα απο χρηση και των δυο επι 1,5χρονο κοντα θα ξαναγοραζα δαγκωτο Μπριταξ!! Τα ρεκαρο ειναι λιγο λιγοτερο αναπαυτικα, και το εχω τσεκαρει με την κορη μου που δεν το θελει το καθισμα με τιποτα....

Τωρα οσον αφορα την αγορα μπορειτε να δειτε τη λιστα κατω στην υπογραφη μου και στα σαιτ που εχει στην ενοτητα Ειδη προικας να ψάξετε να το βρειτε. Εγω προσωπικα το ενα το πηρα απο την γερμανια απο ενα σαιτ που τωρα δεν θα το συνιστουσα, και το μπριταξ το πηρα απο αγγλια απο το http://www.olivers-baby-care.co.uk με 40λιρες εξοδα μεταφορικών.

Στην συνολικη μου αγορα και για τα δυο γλυτωσα 220ευρω.....!

Εμείς έχουμε το RecaroYoungSport του Νικόλα και της Brevi το TouringSport για το Σεμινάκι. Ο μόνος λόγος που δεν αγόρασα (και πάλι) το κάθισμα της Recaro ήταν (τί άλλο?) το οικονομικό... Νομίζω ότι δεν συγκρίνονται μεταξύ τους αυτά τα δυο καθίσματα.. Καταρχήν το πρώτο είναι πιο στιβαρό -το νιώθεις/το βλέπεις βρε παιδί μου- και το 2ο είναι σαν φτερό στον άνεμο... Ναι μεν τα πλαϊνά του δεν είναι τόσο φαρδιά, ίσως το παιδί να έχει καλύτερη ορατότητα και το ύφασμά του δεν είναι τόσο ζεστό (αυτά έχω να πω ως "μειονεκτήματα" για το Recaro) αλλά είναι φτιαγμένο από ατσάλι σαν αυτό που χρησιμοποιούν για την κατασκευή αεροπλάνων.

Η κουμπάρα μου που έχει το αντίστοιχο κάθισμα της Britax μού λέει πως είναι ικανοποιημένη...

Πάντως ο Νικόλας υπουδενί δεν θέλει να αλλάξει κάθισμα -προσπαθήσαμε εις μάτην -...

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

Κοριτσια με εχει προβληματισει κ εμενα πολυ η αγορα καθισματος αυτ/του

Τελικα τα ακριβα καθισματα ειναι κ τα καλυτερα ή απλα πληρωνουμε το ονομα που γααφει επανω το καρεκλακι?

Πηγα jumbo και ειδα ενα φανταστικο καρεκλακι για την μικρη μου η μαρκα του nania

Φυσικα δεν το αγορασα γιατι φοβηθηκα λεω αφου ειναι τοσο φθηνο δεν θα ειναι κ τοσο καλο...

Ψαχνω λοιπον για καρεκλακι κ βρισκω ενα σαιτ που παραθεσε μια κοπελα απο το φορουμ στο οποιο βαθμολογουν καθε χρονο τα καρεκλακια αυτ/του...

Προς μεγαλη μου εκπληξη ειδα οτι υπαρχει βαθμολογια κ για την εταιρεια nania κ μαλιστα σε συγκριση με καποια αλλη επωνυμη εταιρεια ειχε καλυτερη βαθμολογια!

http://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/default.aspx

http://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/default.aspx

Ακουω τις αποψεις σας!!!

Ts65p3.png

livinath ψαχνω κ εγω καθισμα αυτ/του κ με εχει προβληματισει αρκετα το θεμα....

Το Σαβ/κο που εψαξα αρκετα κατεληξα οτι τα Βritax-Romer εχουν τις καλυτερες βαθμολογιες σχεδον σε ολα τα καθισματα που βγαζουν!

Εμεις μαλλον αυτο θα παρουμε μενει να το δοκιμασει η μικρη για να δω αν ειναι ανετα!

Μπες στην σελιδα που εβαλα παραπανω κ βαλε την εταιρεια που θελεις για να σου βγαλει βαθμολογια!

Ίσως βοήθησε και το γεγονός ότι μέσα σε ένα site του οποίου το link βρήκα εδώ μέσα, είδα ότι το evolva θεωρείται πιο αξιόπιστο σε πρόσκρουση με τον τύπο αυτοκινήτου που έχουμε εμείς

Αληθεια ποιο site ειναι αυτο για να το δω κ εγω?

Ts65p3.png

Διαφημίσεις

http://www.euroncap.com/Content-Web-Faq/6afc8edf-dd5e-4fed-bb86-e64577af2348/child-safety.aspx

Αυτό είναι το site που μπήκα. Βάζεις την μάρκα του αυτοκινήτου, το μοντέλο και την χρονιά και σου βγάζει τον καλλίτερο και ασφαλέστερο συνδιασμό με καρεκλάκι αυτοκινήτου.

Σας ευχαριστώ πολύ όλες για τη βοήθεια σας! :D

• 2 weeks later...

Καλημερα!

Μετα απο πολυ ψαξιμο κατεληξα στο britax-romer king plus εχει παρει παρα πολλα βραβεια βεβαια δεν πιανει τοσο μεγαλο φασμα κιλων οπως αυτα που αναφερεις παραπανω

Χθες το παρελαβα κ ειναι φανταστικο κ μπαινει πολυ ευκολα στο αυτοκινητο

Εγω κατεληξα σ'αυτο γιατι 1)ηθελα να εχει ανακληση 2)γιατι ειναι απο τα ασφαλεστερα 3)γιατι μου ειπανε οτι καλυτερα ειναι τα καρεκλακια που δεν απευθυνονται σε πολλες κατηγοριες οπως 1-2-3

Αλλωστε οταν θα φτασει 18 κιλα κ θελω να το αλλαξω η επομενης κατηγοριας καθισμα ειναι αρκετα φθηνη!

Ελπιζω να βοηθησα

Ts65p3.png