Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εκδοση αστυνομικής ταυτότητας - Α.Τ. Ηλιούπολης


Recommended Posts

Καλημέρα,

 

Πήγα και εγώ κάποια στιγμή για έκδοση νέας ταυτότητας (λόγω κλοπής, με έκλεψαν ενώ ήμουν μέσα και κοιμόμουν με την κορούλα μου).

 

Είχα πάει και άλλη φορά στις 3,00 και ενώ ήταν απόγευμα από τις 2,30 μέχρι τις 8,30, μου είπαν ότι η λίστα των 20 ατόμων (!) έχει συμπληρωθεί και δεν δέχονται άλλους.

 

Πήγα λοιπόν χθες (μιλάγε για υπομονή) και περίμενα από τις 11:30, έχοντας όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για έκδοση ταυτότητας μετά από κλοπή!

 

Και μόλις ξεκινούν πάω πρώτη φυσικά αφού ήμουν, και μου λέει ο Διευθυντής "Πιστοποιητικό Γάμου" -"Δεν έχω"! -"Επόμενος".

 

Να σημειώσω ότι δεν ζητείται από τα δικαιολογητικά που αναφέρονταν στον πίνακα και άλλη που έχουν βγάλει δεν τους είχε ζητηθεί ποτέ.

 

Αποτέλεσμα:

Να χάσω την σειρά μου να βρεθεί ο σύζυγος (που πήγε να φέρει το πιστοποιητικό) σχεδόν τελευταίος (γιατί φυσικά όλοι εναντιώθηκαν όταν ήταν να μπούμε μαζί μέσα και έχοντας το άρρωστο μωρό μου σε ξένη γυναίκα να το προσέχει -αυτός ήταν και ο λόγος που θα μπαίναμε μαζί για να φεύγαμε και να πάμε στην μικρούλα μας-).

 

Και τέλος να υποστώ μία απίστευτη ταλαιπωρία ΓΙΑΤΙ; για ένα πιστοποιητικό που δεν χρειαζόταν!!!!!!!!!!!!!!!

as1cvdSNw3-0010ODc1NTMxfDAwMDY3NDRkfEggRGVzcG9pbm91bGEgbW91IGVpbmFp.gif
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Πιάνεις ένα πολύ πονεμένο θέμα. Δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα. Κάθε τμήμα έχει τα δικά του, λες και ανήκουν σε άλλες χώρες!!!

Θέλουμε να πάμε ένα ταξίδι το Πάσχα που από το τρέξιμο μας έχει βγει ξινό. Δε θα σου πιάσω όλα τα γραφειοκρατικά (ΚΕΠ και δημαρχεία) που είναι για κλάματα. Θα αναφερθώ μόνο στα Αστυν. τμήματα για την έκδοση ταυτότητας.

 

Πάει ο άντρας μου στο τμήμα Ν. Σμύρνης περιμένει από τις 9:30 και στις 1:30 του λένε λυπάμαι δεν προλαβαίνετε! Πάει και την επόμενη από τις 6:30. Μέχρι να πάει 8:00 εξυπηρετούσαν μόνο δικούς τους, αφού το ωράριο για το κοινό δεν είχε ξεκινήσει! Τους δίνει πιστοποιητικό γέννησης. Τη βγάζει την ταυτότητα.

 

Πάω και εγώ στη Ν. Σμύρνη. Ξεκινούσαν στις 14:30. Μία ώρα νωρίτερα είμασταν ήδη 17 άτομα. Έξω από την πόρτα υπήρχε ανακοίνωση ότι όσοι χρειάζονται επανέκδοση και την πρώτη φορά έβγαλαν την ταυτότητα τους αλλού χρειάζονται μάρτυρα. Πού να τον βρω, φεύγω. Σημειωτέον, ότι την επόμενη μέρα μία φίλη μου, που την ενημέρωσα, τους πήρε τηλέφωνο για να μάθει έαν χρειάζεται μάρτυρα και της είπαν ΟΧΙ.

 

Παίρνω το τμήμα Βύρωνα (που είχα βγάλει την α' ταυτότητα). Να κλείσουμε ραντεβού μου είπαν (που πήρα, στο ΙΚΑ :?: ) Το πρώτο διαθέσιμο ήταν 1 μήνα μετά!!!

 

Παίρνω τηλ το τμήμα Δάφνης. Δε χρειαζόμαστε μάρτυρα μου λένε! Τους δίνω πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και μου λένε ότι θέλουν άλλο πιστοποιητικό από το Δήμο. Τους δείχνω τις πληροφορίες από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης που δεν αναφέρει τι ακριβώς πιστοποιητικό χρειάζονται, απλά αναγράφει τα στοιχεία που θέλουν να φαίνονται, και όλα αυτά φαίνονταν στο πιστοποιητικό που τους έφερα. Συμφώνησε ότι είχα δίκιο, ωστόσο εγώ έπρεπε να ξαναπάω στο Δήμο για να φέρω ένα πιστοποιητικό για έκδοση Αστυνομικής ταυτότητας. Ενημερωτικά, αυτό το Τμήμα δεν είχε καθόλου ουρά.

 

Συμπέρασμα: ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΡΙΝ. Κάθε τμήμα έχει άλλο τρόπο λειτουργίας στην έκδοση ταυτότητας. Μέσα σε όλα σημειώστε ότι προσπαθούσα σε κάθε τμήμα πάνω από 1 ώρα να τους πετύχω. Ήμουν τόσο τυχερή που εκείνη την ώρα δε με έκλεβαν, βίαζαν, σκότωναν...

.png,.png
Link to comment
Share on other sites

Καλά είσαι θεά!!!!!!!!!!!

 

:D

Τους έτριψες δηλαδή το χαρτί στην μούρη.

 

ΜΠΡΑΒΟ!!!

 

Το θέμα πάντως είναι να υπάρχει μία συγκεκριμένη οδηγία για το τί χρειάζεται κάθε φορά, η οποία να είναι κατευθείαν από το Υπουργείο. Να τους το δείχνουμε και να τελειώνει εκεί η ιστορία.

 

Αν βρώ κάτι σχετικό θα το παραθέσω ως url!

:wink:

as1cvdSNw3-0010ODc1NTMxfDAwMDY3NDRkfEggRGVzcG9pbm91bGEgbW91IGVpbmFp.gif
Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλή ιδέα να βρεις το ΦΕΚ. Πάντως εάν κοιτάξεις τα δικαιολογητικά το πιστοποιητικό που ζητούν δεν έχει όνομα, απλά λέει ότι πρέπει να φαίνονται διάφορα στοιχεία: "Πρωτότυπο πιστοποιητικό του δήμου ή της κοινότητας στο δημοτολόγιο του οποίου είναι εγγεγραμμένος ο αιτών, όπου αναγράφονται τα εξής στοιχεία ταυτότητας: Επώνυμο, όνομα, όνομα πατέρα, επώνυμο πατέρα, όνομα μητέρας, επώνυμο μητέρας, ημερομηνία γέννησης (ημέρα, μήνας, έτος), τόπος γέννησης, δήμος ή κοινότητα δημοτολογίου, αριθμός οικογενειακής μερίδας και ιθαγένεια." Το πιστοποιητικό οικ. κατάστασης που τους πήγα είχε όλα τα παραπάνω. Και αυτό αφήνει το παραθυράκι στο κάθε τμήμα να ταλαιπωρεί τον κόσμο ζητώντας το πιστοποιητικό που εκείνοι έχουν διαλέξει.

 

Άσε που αναφέρει ότι μπορεί να γίνει η αναζήτηση του πιστοποιητικού αυταπάγγελτα από την αστυνομία. Διπλή λοιπόν αδικία που ξαναπήγα στο Δήμο. Διπλά χαζή νοιώθω. Οπότε τι θεά;

.png,.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Θεά, Θεά,

 

Ξέρω τι λέω.

 

Αν ήμουν εγώ χωρίς να γνωρίζω τι προβλέπει το ΦΕΚ (και όχι τώρα που ξέρω) θα πήγαινα περισσότερες φορές στο Αστυνομικό Τμήμα και δεν θα είχα κουράγιο να τους πω τίποτα.

 

Η αλήθεια είναι ότι αυτό που είπα ήταν μόνο πως δεν υπάρχει το πιστοποιητικό γάμου στα δικαιολογητικά, αλλά δεν είχα το κουράγιο να πω τίποτα άλλο.

 

Ξέρεις μερικές φορές κάνεις τον χαζό ή δεν δίνεις έκταση σε ένα θέμα για να κάνεις την δουλειά σου γιατί δυστηχώς όποιος έχει εξουσία μπορεί να σε κάνει να πηγαίνεις ξανά και ξανά μέχρι να σου σπάσει τα νεύρα.

 

Πάντως είχα θυμώσει τόσο πολύ, που βρήκα το e-mail των εσωτερικών υποθέσεων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, το οποίο είναι αρμόδιο και για μη νόμιμη διοικητική πράξη από τους αστυνομικούς, αλλά πάνω που ετοιμαζόμουν να στείλω επιστολή (είχα συντάξει την μισή), σκέφτηκα πως μπορεί να σε έχουν μετά στο μάτι, οπότε αφού έκανα την δουλειά μου σταμάτησα και προσπάθησα να ηρεμήσω.

 

Εκεί φτάσαμε να μας ταλαιπωρούν και να νιώθουμε και ευγνωμοσύνη που ξεμπερδέψαμε και μας έφυγε ένας εφιάλτης!

as1cvdSNw3-0010ODc1NTMxfDAwMDY3NDRkfEggRGVzcG9pbm91bGEgbW91IGVpbmFp.gif
Link to comment
Share on other sites

εγω κοριτσάκια έκανα να βγάλω ταυτότητα 14 μήνες.

είχα βγάλει 3 φορές το πιστοποιητικό απο τον Δήμο.

Πήγα για γνήσιο υπογραφής στο ΑΤ Πειραιά και μου λέει ο υπέυθυνος "δεν μπορω να το κάνω γιατί είναι η παλιά ταυτότητα."

Του λέω λοιπόν ότι είναι παλια η ταυτότητα γιατί όσες φορές έχω έρθει να την αλλάξω εξυπηρετειται συγκεκριμένος αριθμός πολιτών ο οποίος κάθε φορά αλλάζει γιατί όπως ξέρετε - συνεχίζω - εξυπηρετούνται και δικά σας άτομα στην ζούλα με αποτέλεσμα εγώ να μην προλαβαίνω ποτέ. Εξάλλου ξέρω ότι οι παλιές ταυτότητες ισχύουν μέχρι τον Ιούνιο(2007)

και μου λέει " έχεις δίκιο αλλά δεν μπορώ να το κάνω"

που είναι ο Αξιωματικός Υπηρεσίας? ρωτάω.

Παίρνει κατάθεση μου λέει..

Οταν τελικά έφτασα - επιτέλους -στο γραφείο και παρέδωσα τα χαρτιά για την έκδοση της ταυτότητας - την τρίτη φορά- κάτι πήγε να μου πεί ο τυπος εκεί μέσα για τα παράβολα και αμέσως άσπρισα. και του λέω " να σου πω , είναι η τρίτη και τελευταία φορά που έρχομαι για την ταυτότητα. Δεν αναφέρεται πουθενά στις ανακοινώσεις για παράβολα. οκ όμως θα πάω να πάρω. αν όμως χάσω την σειρά μου, θα χάσω και την ψυχραιμία μου...

Γενικώς το ΑΤ Πειραιά ειναι σκέτη ταλαιπωρία.

τελος καλό όλα καλά τελικά.

Link to comment
Share on other sites

Λίτσα,

 

Αφού ξεμπέρδεψες πάλι καλά να λες.

 

Εύχομα και ελπίζω να μην χρειαστούμε άλλη φορά να μπλέξουμε με γραφειοκρατία και ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος.

as1cvdSNw3-0010ODc1NTMxfDAwMDY3NDRkfEggRGVzcG9pbm91bGEgbW91IGVpbmFp.gif
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...