Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΜΩΡΟ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ

Eve

Recommended Posts

Ειμαι σιγουρη οτι η μικρη μου ειναι το πιο παραξενο πλασμα στο φαγητο..με εχει φερει στα ορια μου κυριολεκτικα... Εχουμε και λεμε..

1. δεν τρωει ΤΙΠΟΤΑ που προσπαθει ο οποιοσδηποτε να της προσφερει.

Φρουτοκρεμα, λαχανικα, κρεατο-κοτο χορτοσουπα, γιαουρτι... ΜΗΔΕΝ.

Σημειοτεον, δεν τα κανω ανοστα, ειλικρινα τα δοκιμαζω και τρελαινομαι! λαδακι την ωρα που μαγειρευονται, ριγανη, απειρους συνδυασμους στη σουπα...κλπ κλπ.

2.οταν τρωμε εμεις κατι, οτιδηποτε..ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ να της δωσουμε. κοιταει σαν ξελιγωμενη, χτυπαει τα χερια της, φωναζει. Της δινουμε μια μπουκια, τη βαζει στο στομα, τη βγαζει με το χερι της , την κοιταει, την ψιλαφιζει, και μετα προσπαθει να φαει μονη της... Το μισο καταληγει στα ρουχα, το αλλο στο καρεκλακι, δισκο, στο λαιμο της....

γεγονος που μας παει στο 3

3. οτιδηποτε καταληγει στο στομαχι της πρεπει να το εχει βαλει η ιδια στο στομα της..Πρωτα ομως το πιανει, το ζουλαει, το γλυφει, το πασαλειβει επανω της και μετα το τρωει...Ελαχιστες μπουκιτσες (1-2) και μετα βαριεται και σταματαει. ΄Καταλαβενετε τι σημαινει αυτο..α.δεν τρωει τπτ τελικα,2.ολη η κουζινα, καρεκλακι, θελουν σφουγκκαρισμα μετα, η ιδια μπανιο. Ειλικρινα δεν εχω χρονο για ολο αυτο, εχω αλλο ενα παιδι μεσα στο σπιτι, δεν μπορω για 3 ψιχουλα τροφης να κανω φασινα 2 ωρες μετα!

Ουσιαστικα μεχρι τωρα που κοντευει 11 μηνων θηλαζει, με εξαιρεση τα ελαχιστα μορια στ. τροφης που καταφερνουμε-καταφερνει να φαει...

γιατι αυτη η συμπεριφορα? τι στον κοσμο μπορω να κανω για να βοηθησω την κατασταση? απο 6 μηνων που ειπαμε να ξεκινησουμε με τις στερεες τροφες μεχρι σημερα 5 μηνες μετα η κατασταση δεν εχει παρουσιασει καμια απολυτως βελτιωση!

ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ Η ΛΙΓΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ...!!! σας ευχαριστω:(

Διαφημίσεις

γεια σου!

υπάρχουν κάποια πιατάκια, έχει νομίζω στο Imaginarium και στο cosy corner, που είναι για όταν ξεκινάει το μωράκι να τρώει μόνο του.

εποίσης έχουν ένα άλλο πραγμα, σαν κουτάλι είναι που το ζουλάς και βγαίνει φαγητό.

για ρίξε μια ματιά!

τουλάχιστον να γλιτώσεις το καθάρισμα (το πολυ) μετά!

Ναι, καλά λέει η Δήμητρα...ο δικός μου ο μεγάλος ήταν τρομερά κακοφαγος και με τα Ζουζούνια σωνόμασταν! Εκείνος χάζευε κι εγώ από δίπλα μπούκωνα...μετα τα δύο το γυρίσαμε στα παραμύθια.

δοκιμασες να την ταισεις καμια κρεμα πχ και να την απασχολεις με κατι αλλο?πχ κανενα παιχνιδακι με μουσικη η κανενα βιντεακι με τραγουδακια

ξεχασα να το σημειωσω αυτο. εχω δοκιμασει πολλα κολπα..`μεχρι και μπροστα στην τιβι. ΜΗΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

υγ.να σου ζησει η μπεμπα!!!!

Διαφημίσεις

Ναι, καλά λέει η Δήμητρα...ο δικός μου ο μεγάλος ήταν τρομερά κακοφαγος και με τα Ζουζούνια σωνόμασταν! Εκείνος χάζευε κι εγώ από δίπλα μπούκωνα...μετα τα δύο το γυρίσαμε στα παραμύθια.

αχ το ξερω....πιστεψτε με ΕΧΩ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑΙΣΜΑ ΚΑΚΟΦΑΓΟΥ (κι εμενα ειναι ο μεγαλος μου) αλλα σε αυτη δεν πιανει τιποτα!

Ο παιδιατρος και αυτος πλακακια με τον Μαριο τα εχει κανει. Καθε φορα που του λεω τι τραβαω μου απανταει το ιδιο βιολι. Δεν πιεζουμε το παιδι και το αφηνουμε να τρωει οτι θελει και οπως το θελει.

Δεν ερχεται να σφουγκαρισει αυτος ομως τρεις φορες την ημερα ουτε να ριξει κανενα σιδερο.

Εμένα πάλι η δικιά μου δεν είναι αυτής της λογικής...όχι ότι με άγχωνε, αλλά δεν με άφηνε και όπως έχω ακούσει από πολλές άλλες "άστο κι όταν πεινάσει θα φάει". Κι από ό,τι διαβάζω στο θέμα αδύνατα μωρά, κατέληξα ότι πολύ καλά έκανα που επέμεινα και έχει σήμερα φυσιολογικό βάρος. Αλλά εννοείται ότι με έπαιρνε κιόλας να επιμείνω.

Διαφημίσεις

Ο δικος μου παιδιατρος ειναι χαλαρος αστον και οποτε φαει και με τιποτα να μην τον πιεζεις.

Εγω ομως δεν ειμαι καθολου χαλαρη γιατι αυτο το παιδι και ολη την ημερα να το αφησεις νηστικο δεν εχει κανενα προβλημα. Με το μονο πραγμα που εχει εμμονη ειναι το νερο. Πινει λιτρα νερου.

Αλλα και που τον πιεζω αποτελεσμα κανενα και δικαιωνεται ο ατιμος ο γιατρος.

Οσο πιο πολυ τον πιεζω τοσο λιγοτερο τρωει. Ασε που οταν σφραγισει το στομα δεν το ανοιγει με κανενα τροπο. Τι περιμενεις και μανιατης και Κριος ειναι.

Ε αφού δεν λειτουργεί η πίεση, εννοείται δεν θα το πιέζεις.

Στον δικό μου τον υδροχόο/ωροσκόπο ζυγο/μισό βλάχο/μισο μικρασσιάτη ( ο συνδυασμός που σκοτώνει), έπιαναν οι εκβιασμοί από ένα σημείο και μετά...δεν θα δεις παιδικό μέχρι να αδειάσεις το πιάτο!

Μπα δοκιμασα και τους στυγνους εκβιασμους αλλα τζιφος προτιμα να χασει οτιδηποτε παρα να συμβιβαστει.

Αγυριστο κεφαλι σου λεω. Οπως και τον υπνο ετσι και το φαγητο το θεωρει χασιμο χρονου.

Βαριεται να μασησει αυτο το παιδι, ακομα και οταν καταφερω να του βαλω μια κουταλια εννοειται οτι δεν ειναι ακινητος. Χτυπαει χερια ποδια γυριζει το κεφαλι πισω, περιστρεφει ολο το σωμα του λες και ειναι κουρδισμενο να κινηται συνεχως.

Εαν την στιγμη που εχει αρχισει και τρωει ερθει κανενας χριστιανος σπιτι η χτυπησει το τηλεφωνο αυτοματως εχει τελειωσει και το φαγητο. Περνει δρομο και αποσυντονιζεται τελειως.

Λοιπον eve μου την ιδια φαση περναει η δικια μου μικρη τωρα απλα την αφηνω να τρωει μονη της οσο θελει οπως θελει στο καρεκλακι της γινεται λουτσα την κανω μπανιο καθαρισω και οκ καπου εκει της δινω και εγω παραλληλα αλλα υπαρχουν φορες που δε θελει απο μενα και τα χωνει μονη της....με τη πιεση δε φερνω αποτελεσματα καρατσεκαρισμενο και απο τη μεγαλη...και σαφως προτιμαει τα δικα μας φαγητα αλαλ ειναι αρκετα μεγαλη να τα τρωει....οποτε απλα δεν βαζω αλατι κλπ τα βαζω μετα....κανε υπομονη θα μαθει και θα περασει σε λιγο....δε πειραζει αμα για καποιο διαστημα τα κανει λιγο πιο χαλια...βαζε εφημεριδες απο κατω να μην εχεις σφουγγαρισματα πολλα,παρτης απο τα τζαμπο αυτη τη ποδια που μπαινει μεχρι κατω γιαπαιδια τουνηπιου ειναι νομιζω γιανα μηλερωνονται με τις μπογιες και ασε να το απολαυσει..δεν ειναι κακοφαγο το παιδι..απλα μεγαλωσε και θελει να ανεξαρτοποιηθει και να αρχισει να τα κανει μονο του....εσυ πρεπει να χαλαρωσεις λιγο....:wink:

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Λοιπον eve μου την ιδια φαση περναει η δικια μου μικρη τωρα απλα την αφηνω να τρωει μονη της οσο θελει οπως θελει στο καρεκλακι της γινεται λουτσα την κανω μπανιο καθαρισω και οκ καπου εκει της δινω και εγω παραλληλα αλλα υπαρχουν φορες που δε θελει απο μενα και τα χωνει μονη της....με τη πιεση δε φερνω αποτελεσματα καρατσεκαρισμενο και απο τη μεγαλη...και σαφως προτιμαει τα δικα μας φαγητα αλαλ ειναι αρκετα μεγαλη να τα τρωει....οποτε απλα δεν βαζω αλατι κλπ τα βαζω μετα....κανε υπομονη θα μαθει και θα περασει σε λιγο....δε πειραζει αμα για καποιο διαστημα τα κανει λιγο πιο χαλια...βαζε εφημεριδες απο κατω να μην εχεις σφουγγαρισματα πολλα,παρτης απο τα τζαμπο αυτη τη ποδια που μπαινει μεχρι κατω γιαπαιδια τουνηπιου ειναι νομιζω γιανα μηλερωνονται με τις μπογιες και ασε να το απολαυσει..δεν ειναι κακοφαγο το παιδι..απλα μεγαλωσε και θελει να ανεξαρτοποιηθει και να αρχισει να τα κανει μονο του....εσυ πρεπει να χαλαρωσεις λιγο....:wink:

θα το κανω αυτο με τις εφημεριδες δεν το ειχα σκεφτει ποτε!

δεν νομιζω οτι ειναι θεμα οτι μεγαλωσε...αυτη η συμπεριφορα ειναι ακριβως ετσι απο την 1η μερα αποπειρας στερεας τροφης. σκαει γαιδαρο...:evil:

Διαφημίσεις

Ο παιδιατρος και αυτος πλακακια με τον Μαριο τα εχει κανει. Καθε φορα που του λεω τι τραβαω μου απανταει το ιδιο βιολι. Δεν πιεζουμε το παιδι και το αφηνουμε να τρωει οτι θελει και οπως το θελει.

Δεν ερχεται να σφουγκαρισει αυτος ομως τρεις φορες την ημερα ουτε να ριξει κανενα σιδερο.

κατεληξες σε καποιο τροπο να τρωει καπως/κατι?

εμενα η τελευταια ελπιδα μου ειναι μηπως της αρεσει το αβγο σαν γευση-υφη και φαει κατι.

κι εμενα ο παιδιατρος δεν λεει τιποτα! ειναι ενταξει στα κιλα εντωμεταξυ οποτε δεν δινει καμια σημμασια μεχρι το χρονο. αλλα εγω σκεφτομαι και το σιδηρο πχ. δεν θελω να μπω σε διαδικασια με εξετασεις αιματος κλπ. αν φαει λιγο κρεας η καποια αλλη τροφη με σιδηρο θα ειμαι πιο ηρεμη..αλλα τιποτα απολυτως η ατιμη

Μήπως αν το πάρεις μαζί σου να σε "βοηθήσει" στην παρασκευή του φαγητού, ίσως το βρεί σαν παιχνίδι και θελήσει να δοκιμάσει.Μποεί να είπα χαζομάρα αλλά καμιά φορά από τις σκέψεις του καθενός μπορεί να βρείς λύση.

Δήμητρα

Μπορεί να μεγαλώνεις μια μικρή γουρμέ, που θέλει περιεργαστεί το φαγητό της πρώτα :)

Εμένα τρώει τα πάντα αλλά επειδή είμαστε στο στάδιο 'αμα με ταιζείς δεν το τρώω μόνο αν το φάω μόνη' σου προτείνω να βγάλεις χαλιά και τραπεζομάντηλα. Βάλε πλαστικά σουπλα στο τραπέζι. Κάτω στρώσε είτε αυτά τα πλαστικά που είναι σαν παλζ και μετά τα μαζεύεις και τα καθαρίζεις με το vettex ή απλά θα σφουγγαρίζεις το πάτωμα. Και όπως διάβασα κάπου παραπάνω πλαστική ποδιά ζωγραφικής για να μην λερώνονται τα ρούχα της. Βοηθάει κάπως το πιατάκι να έχει βεντούζα ώστε να μην καταλήγει στο πάτωμα μαζί με όλο το περιεχόμενο. Όπως και εκπαιδευτικά κουταλάκια με τα οποία έχουν καλύτερο έλεγχο τα μικρά για ελαχιστοποίηση της διασποράς. Αλλά και πάλι θα έχεις φαινόμενα που η κουταλιά κατέληξε στα μαλλιά αντί για το στόμα. Υπομονή λοιπόν.

There is no patch for human stupidity.

Ο δικος μου παιδιατρος ειναι χαλαρος αστον και οποτε φαει και με τιποτα να μην τον πιεζεις.

Εγω ομως δεν ειμαι καθολου χαλαρη γιατι αυτο το παιδι και ολη την ημερα να το αφησεις νηστικο δεν εχει κανενα προβλημα. Με το μονο πραγμα που εχει εμμονη ειναι το νερο. Πινει λιτρα νερου.

Αλλα και που τον πιεζω αποτελεσμα κανενα και δικαιωνεται ο ατιμος ο γιατρος.

Οσο πιο πολυ τον πιεζω τοσο λιγοτερο τρωει. Ασε που οταν σφραγισει το στομα δεν το ανοιγει με κανενα τροπο. Τι περιμενεις και μανιατης και Κριος ειναι.

Δεν το πιστευω.... τα παιδιά μας στο θέμα του φαγητού ειναι ιδια.Ακριβως τα ιδια κανει και μενα ο δικός μου που ειναι 15 μηνών τωρα.Αν σφραγίσει το στομα τελειωσε δεν το ανοιγει με τιποτα ομως.Και πίνει πολύυυυυ νερό!

ξεχασα να το σημειωσω αυτο. εχω δοκιμασει πολλα κολπα..`μεχρι και μπροστα στην τιβι. ΜΗΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

υγ.να σου ζησει η μπεμπα!!!!

σε ευχαριστω!

τοτε μια ειναι η τελευταια λυση...να μη το ξαναπιεσεις.το ξερω οτι ειναι ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ αλλα το εχω κανει και στα 2 παιδια μου κ επιασε πιστεψε με.απλα βαζεις στο πιατο να φας ΜΟΝΟ εσυ και καθεσε μπροστα του!εννοειται πιο νωρις δεν εχει φαει κατι αλλο που να του κοψει την ορεξη.και αν ερθει διπλα σου και ζητησει δωστου λιγο.οχι πολυ!να δεις θα ερχεται σιγα σιγα να σου ζηταει απο το πιατο σου.ελπιζω δηλαδη να πιασει σε σας.σε μενα επιασε και αυτο και τα ζουζουνια!επισης ο γιος μου για να φαει εκτος απο ζουζουνια κ μαζου ηθελε να βλεπει και αστυνομιες με σειρηνες και ασθενοφορα:shock::shock: δωστο παρτο οι σειρινες πρωι μεσημερι βραδυ ουτε το κατ να ημασταν:shock:

Νοιζω τελικα ολα περνανε τετοια φαση!Να σε ρωτησω:το φαγητο της το πολτοπιεις?Ισως την ενοχλει η υφη!Ο μικρο μου αηδιαζε με τα πολτοποιηενα και απο 7 μηνων ολα τα ελιωνα με το πιρουνι,τα φρουτα στον τριφτη και μολις χρονισε αρχισα να τα κοβω μικρες μπουκιτσες και τα μασαγε με τα ουλα...

Φαγητο κανονικο εχεις δοκιμασει?μπορεις να μαγειρεψεις χωρις αλατι με λιγο λαδι για ολους και στο τελος να προσθεσεις για εσας οτι θες!εγω αυτο εκανα και γλιτωνα και χρονο και εμαθε απο μικρος παρα πολλες γευσεις! οσπρια τρωει?

Στο αυγο εχει αλλεργια οποτε ουτε αυτο τρωει. Θελει μονος του να δοκιμασει και καταληγουμε να εχει λερωσει τα παντα, ρουχα, καρεκλακι,ολα και να μην εχει φαει τιποτα.

Το μονο που συμπαθει ειναι ο κυμας με τα ζυμαρικα και ετσι το φτοιαχνουμε συχνα σε διαφορες παραλαγες μιας και εχει βιταμινες και σιδηρο. Αλλα και με αυτο δεν γλυτωνουμε το μπλαστρωμα.

Λοιπόν πολύ μου άρεσε η λύση με τα "παζλ" κατω στο πάτωμα!! Δεν το είχα σκεφτεί καθόλου!! Γιατί μπορεί η αγαπημένη μου να τρώει (εκτός από γάλα που υποφέρουμε 1 ώρα μπας και πιει λίγο) αλλα ό,τι δεν θέλει το πετάει κάτω με υφος γιατί ξέρει οτι θα νευριάσω!!

Λογικό είναι να θέλουν να πειραματίζονται, να πιάνουν το φαγητό τους και να τρώνε μόνα τους, το θέμα είναι ποιος καθαρίζει μετά...χεχε

Η δικιά μου τελευταία όταν δεν θέλει να φάει θέλει να ταϊζει εμένα χαχαχα, και όταν εγώ δεν θέλω να φάω ουρλιάζει!!! Είδες τι άσχημο να έχεις κακόφαγη μαμα;;

Eve κουράγιο πολλα παιδιά είναι έτσι, βλεπω στην παιδική χαρά που τα κυνηγάνε με ένα τάπερ (σε μας αυτο δεν παίζει με τίποτα!!)

Γαι πείτε μου κατι αλλο, όταν δεν δέχεται με τιποτα ΜΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ τη σαλιάρα τι κάνουμε;;; Βαζουμε τα πρόχειρα ρούχα αγκαρείας;;;Πόσα πλυντηρια πια την ημέρα ρε γμτ;;

γεια σου να χαιρεσαι τα παιδακια σου.εμενα η δικια μου 5μιση μηνων τρωει μονο κοιμισμενη και τα παντα με το μπιμπερο ακομα και κρεμες.το χεις δοκιμασει?

χμμμμ....για να ειμαι ειλικρινης δεν εχω δοκιμασει να της δωσω κρεας με πατατες ενω κοιμαται..ουτε γιουβαρελακια ουτε γιαουρτι με φρουτα..:lol::lol::lol:

καλα, απο περιργεια και μονο...πως μπορει να φαει κανεις κρεμα κοιμισμενος??:confused: