Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ουρεόπλασμα

Recommended Posts

Γειά σας,θα ήθελα να μου πείτε σχετικά με το ουρεόπλασμα και clue cells.Πρίν πάρω τα αποτελέσματα της καλλιέργεια και του τεστ παπ είχαμε ελεύθερες επαφές με το σύζυγό μου είμαστε σε φάση τεκνοποίησης icon_lol.gif οι ελευθερες επαφές ηταν στις γόνιμες μέρες.Οι εξετάσεις μου έδειξαν ελαφρά τραχηλίτιδα,clue cells,ουρεόπλασμα.Η γυναικολόγος μου είπε οτι δε νομίζει να έμεινα εγκυος γιατι έχω ουρεόπλασμα (πρώτη φορά πήγα σε γυναικολόγο) αλλα κ να έμεινα μου είπε μια στο εκατομμύριο στην καλύτερη περίπτωση θα αποβάλλω κ στη χειρότερη θα είναι τερατογένηση!!! icon_eek.gif Παναγία μου,με φρίκαρε!!Απλα δεν ξέρω τι να κάνω μου έδωσε vibramycin,flagyl και κατι άλλο που δεν μπορώ να το διαβάσω ειναι αλαμπουρνέζικα.Μπορώ να αρχίσω την αγωγή πριν την περίοδο ή θα επιβαρύνω κ άλλο την κατάστασή μου.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.(ελπίζω αυτή τη φορά να πάρω μια απάντηση,θα χαρώ πολύ):wink:

Διαφημίσεις

Γειά σας,θα ήθελα να μου πείτε σχετικά με το ουρεόπλασμα και clue cells.Πρίν πάρω τα αποτελέσματα της καλλιέργεια και του τεστ παπ είχαμε ελεύθερες επαφές με το σύζυγό μου είμαστε σε φάση τεκνοποίησης icon_lol.gif οι ελευθερες επαφές ηταν στις γόνιμες μέρες.Οι εξετάσεις μου έδειξαν ελαφρά τραχηλίτιδα,clue cells,ουρεόπλασμα.Η γυναικολόγος μου είπε οτι δε νομίζει να έμεινα εγκυος γιατι έχω ουρεόπλασμα (πρώτη φορά πήγα σε γυναικολόγο) αλλα κ να έμεινα μου είπε μια στο εκατομμύριο στην καλύτερη περίπτωση θα αποβάλλω κ στη χειρότερη θα είναι τερατογένηση!!! icon_eek.gif Παναγία μου,με φρίκαρε!!Απλα δεν ξέρω τι να κάνω μου έδωσε vibramycin,flagyl και κατι άλλο που δεν μπορώ να το διαβάσω ειναι αλαμπουρνέζικα.Μπορώ να αρχίσω την αγωγή πριν την περίοδο ή θα επιβαρύνω κ άλλο την κατάστασή μου.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.(ελπίζω αυτή τη φορά να πάρω μια απάντηση,θα χαρώ πολύ):wink:

ο Χριστος κι η Παναγια!μη φοβασαι καλη μου,θα παρεις απλα την αγωγη σου και θα εισαι μια χαρα!ειχα κι εγω μυκοπλασμα-ουρεοπλασμα κ τα ειχα κανει πανω μου στην ιδεα οτι μπορει να μεινω εγκυος και να αποβαλλω κ αλλα τετοια χαζα μεχρι που το εψαξα κ ησυχασα.επιστημονικα δεν εχει αποδειχθει οτι το ουρεοπλασμα ευθυνεται για αποβολες!μπραβο στους γιατρους που μας δινουν κουραγιο!

κι εγω τα χαπια που λες νομιζω οτι ειχα παρει κ σε 2 φασεις ειχα καθαρισει.για τραχηλιτιδα και clue cells δεν ξερω να σου πω κατι αλλα αυτο που θα σου πω σιγουρα ειναι να παρεις και μια 2η γνωμη κ να μη μεινεις σε αυτην την τερατογεννεσης:shock::shock::shock::shock::shock:

ενα σωρο κοπελες ειχαν κατα την εγκυμοσυνη τους ουρεοπλασμα κ δεν ειχαν κανενα προβλημα!

περαστικα σου και μην αγχωνεσαι!

tt1108c2.aspx

Δεν το πιστεύω αυτό που διαβάζω!!! Άκου τερατογένεση με το ουρεόπλασμα!!! Εδώ ολόκληρη επιστημονική κοινότητα και ακόμη δεν έχει αποφασίσει αν το ουρεόπλασμα τελικά ευθύνεται για υπογονιμότητα και αποβολές και αυτή έβγαλε και πόρισμα για την εξέλιξη της συγκεκριμένης εγκυμοσύνης!!! Άντε πια μ' αυτά που ακούμε!!!

Βρες καλή μου έναν/μία σοβαρό/ή γυναικολόγο να ησυχάσει το κεφαλάκι σου. Και μην ανησυχείς. Όλα καλά θα πάνε!!!

Για τα περίφημα clue cells ούτε εγώ ξέρω να σου πω την αλήθεια...

3642568b00.png

599c236a6c.png

Διαφημίσεις

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τις προηγούμενες φίλες.

Από όσα γνωρίζω, δεν έχει αναφερθεί ποτέ κάποια σχέση μεταξύ τερατογένεσης και Ureaplasma. Επίσης τον τελευταίο καιρό αμφισβητείται ακόμα και η πιθανότητα να προκαλεί πρόωρο τοκετό και/ή αποβολές.

Τα clue cells είναι χαρακτηριστικό εύρημα των αναερόβιων μικροβίων.

Είναι μάλλον δεδομένο ότι αν ληφθεί η σωστή αντιβίωση δεν υπάρχει σοβαρός λόγος ανησυχίας. Άλλωστε μελέτες έχουν αποδείξει ότι το Ureaplasma είναι από τα πιο συχνά μικρόβια. Αλίμονο αν προκαλούσε αντίστοιχες τερατογενέσεις.

Φιλικά,

Παναγιώτης Χριστόπουλος

Χειρουργός Μαιευτήρας Γυναικολόγος

Ειδικός Παιδογυναικολόγος

Καλή μου φίλη καλησπέρα!!!

Θα σου πώ κι εγώ τη γνώμη μου σαν εργαστηριακός τεχνολόγος-μικροβιολόγος... Λοιπόν... οι μισές γυναίκες έχουν ουρεόπλασμα χωρίς καν να το ξέρουν... άρα πολλές γυναίκες έγιναν μανούλες ενώ το είχαν.... Δεν είναι τίποτα πιο σοβαρό από μια κολπίτιδα, για αυτό σου έδωσε vibramycin.Τα clue cells υποδεικνύουν gardenerella vaginalis (μη φελγμονώδης κολπίτιδα, γιατί δεν παράγει πύον , σε αντίθεση με το ουρεόπλασμα που παράγει)και για αυτά σου έδωσε το flagyl. Βασικά έχεις κολπίτιδα με δύο διαφορετικά μικρόβια τα οποία μπορώ να σε διαβεβαιώσω εμείς εργαστηριακά τα συναντάμε συχνότατα σε κοπέλες και δεν είναι κάτι το τόσο σοβαρό ή ανησυχητικό. Με την κατάλληλη θεραπεία περνά!

Γνώμη μου πάντα, εφ όσον παιρνεις αντιβίωση καλό θα ήταν να σου δώσει και ενδοκολπικές αλοιφές προς αποφυγή μυκήτων. ( το παθαίνουν πολλές γυναίκες μετά από αντιβίωση) ίσως είναι αυτό που δεν καταλάβαινες να μας γράψε

[url=http://www.mytickerz.com/][img]http://www.mytickerz.com/tickers/ejdn7wbvbbvnb3au.png[/img][/url]
[url=http://www.mytickerz.com/][img]http://www.mytickerz.com/tickers/kpo4668obo7ecr8d.png[/img][/url]

Σωστά όλα αυτά βρε παιδιά, αλλά η κοπέλα είχε ήδη ελευθερες επαφές αυτόν τον μήνα. Αν είναι ήδη έγκυος?

Εγώ θα σου πρότεινα να περιμένεις να αδιαθετήσεις και μετά να αρχίσεις την αγωγή, για να είσαι σίγουρη. Δεν κάνει να πάρεις αυτά τα φάρμακα αν υπάρχει έστω και υποψία εγκυμοσύνης. Ύστερα κάνεις όλη την αγωγή και καθαρίζεις. Ελπίζω η γιατρός να σας είπε ότι πρέπει και ο σύζυγος να ακολουθήσει αγωγή.

Αν πάλι σου έκατσε και είσαι, υπάρχει άλλη αγωγή που μπορείς να ακολουθήσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσυνης. Σου τα λέω αυτά γιατί η κουμπάρα μου ανακάλυψε στην αρχή της εγκυμοσύνης το ουρεόπλασμα και έτσι της είπε ο γιατρός να κάνει. Προς το παρόν όλα εχουν πάει μια χαρά, μάλιστα αυριο θα πάμε μαζί για τον β' επιπέδου!

Σωστά όλα αυτά βρε παιδιά, αλλά η κοπέλα είχε ήδη ελευθερες επαφές αυτόν τον μήνα. Αν είναι ήδη έγκυος?

Εγώ θα σου πρότεινα να περιμένεις να αδιαθετήσεις και μετά να αρχίσεις την αγωγή, για να είσαι σίγουρη. Δεν κάνει να πάρεις αυτά τα φάρμακα αν υπάρχει έστω και υποψία εγκυμοσύνης. Ύστερα κάνεις όλη την αγωγή και καθαρίζεις. Ελπίζω η γιατρός να σας είπε ότι πρέπει και ο σύζυγος να ακολουθήσει αγωγή.

Αν πάλι σου έκατσε και είσαι, υπάρχει άλλη αγωγή που μπορείς να ακολουθήσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσυνης. Σου τα λέω αυτά γιατί η κουμπάρα μου ανακάλυψε στην αρχή της εγκυμοσύνης το ουρεόπλασμα και έτσι της είπε ο γιατρός να κάνει. Προς το παρόν όλα εχουν πάει μια χαρά, μάλιστα αυριο θα πάμε μαζί για τον β' επιπέδου!

Αγγελίνα,έχεις δίκιο,αυτό θα κάνω.Απ'οτι κατάλαβα δεν είναι κ τόσο σοβαρό ώστε να ανησυχώ.Ναι,μου είπε να πάρει κ ο σύζυγός μου την αγωγή.

Διαφημίσεις

Γενικά το ουρεόπλασμα είναι πολύ επίμονο μικρόβιο, μπορείς να κάνεις και τρεις κύκλους αντιβίωσης και να μην απαλλαγείς (εννοείται και ο σύντροφος/σύζυγος πρέπει να πάρει αντιβίωση το ίδιο διάστημα). Επίσης υπάρχουν δύο σχολές γυναικολόγων: εκείνοι που δίνουν αντιβίωση ακόμα και σε περίπτωση εγκυμοσύνης και εκείνοι που συνιστούν να την πάρεις αφού γεννήσεις. Οι μεν δίνουν βάρος στην εξόντωση του ιού, οι δε στο να αποφύγεις να φορτώσεις το έμβρυο με χημικά. Και οι δυο δίκιο έχουν από την πλευρά τους, εσύ θα κάνεις ό,τι σου πει ο γυναικολόγος σου (όχι όμως να ρίξεις το μωρό, προς θεού! σε αυτή την περίπτωση άλλαξε γυναικολόγο!!!)

Είχα και εγώ Ureaplasma . Πήρα αντιβίωση για λίγες ημέρες και όλα πήγαν καλά. Λογικά πρέπει να πάρει και ο σύντροφος αντιβίωση.

φιλιά πολλά. Μην ανησυχείς, ολα θα πάνε καλά.

• 2 weeks later...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ...ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΝ 6ο ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΚΑΛΙΕΡΓΙΑ ΛΟΓΟ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΙΝΗΣ ΤΟ ΟΥΡΕΟΠΛΑΣΜΑ... ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΘΕΡΑΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ...ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΖΙΦΟΣ ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΔΩΣΑΝΕ ΠΑΛΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΘΕΡΑΠΙΑ...ΓΙΑ ΔΩΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΠΙΝΩ ΤΟ RULID 150mg...ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΦΟΒΑΜΑΙ ΛΙΓΟ ΑΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΒΙΟΣΗ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝ ΣΙΝΕΧΙΣΤΗ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΙΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΒΙΟΥ ΜΗΝ ΚΟΛΛΙΣΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ... ΥΠΑΡΧΗ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ? ΞΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΑΣ...

Μην ακούς τις κουταμάρες των άσχετων γυναικολόγων. Το θετικό ουρεόπλασμα μπορεί να μην σε αφήσει να μείνεις έγκυος, όχι όμως να επηρεάσει την εγκυμοσύνη σου εάν το αντιληφθείς εγκαίρως. Και λέω εγκαίρως γιατί το ουρεόπλασμα ενοχοποιείται για αποβολές. Γι αυτό καλό είναι εάν βγεί θετικό να κάνεις θεραπεία, μετά την θεραπεία επανάληψη της εξέτασης και εάν βγει αρνητικό να συνεχίσεις τις προσπάθειες. Εγώ τουλάχιστον αυτό θα έκανα. Πριν μείνω έγκυος είχα δύο φορές θετικό ουρεόπλασμα και από τότε ανά τακτά χρονικά διαστήματα έκανα εξέταση για να έχω το κεφάλι μου σίγουρο.

Πριν μείνω έγκυος επειδή είχα συμπτώματα φαγούρας είχα την φαεινή ιδέα να πάρω μια θεραπεία με κολπικά υπόθετα και αντιβιώση από το στόμα χωρίς να έχω κάνει εξετάσεις ότι κάτι έχω. Την τελευταία μέρα της αντιβίωσης πήγα να κάνω εξετάσεις θυροειδή και επειδή κάναμε προσπάθειες για παιδί λέω στην θεία του άντρα μου "δεν μου κάνεις και μια χοριακή ?? όχι ότι περιμένω κάτι θετικό αλλά έτσι γιατί δεν αδιαθέτησα ακόμα". τελικά όχι μόνο ήταν θετική αλλά καραμπινάτη εγκυμοσύνη χωρίς να το περιμένω, είχα απογοητευτεί.

Μεγάλη χαρά που έμεινα έγκυος και μεγάλη λύπη όταν πήγα στην γυναικολόγο της πεθεράς μου (επειδή δεν ήμουν αθήνα να με δει ο δικός μλου γιατρός) και όταν της είπα ότι έπαιρνα 10 μέρες κολπικά υπόθετα και αντιβιώση μου είπε ότι μάλλον πάω για διακοπή της κύησης γιατί μπορεί να πρόκειται για τερατογέννηση. Θα ρωτήσω ένα φίλο μου νεογνολόγο μου λέει και θα ψάξω και στο ιντερνετ και θα σε πάρω τις επόμενες μέρες να σου πω. Καταλαβαίνεις τι έπαθα. Πήρα τον άντρα μου στο τηλ και έκλαιγα. Τελικά πήρα το γιατρό μου στην αθήνα του είπα τι είχα πάρει και με καθυσήχασε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Πήγα και σε άλλους 3 γιατρούς γιατί φοβόμουν μου είπαν τα ίδια ακριβώς με τον δικό μου. Τελικά γέννησα ένα υγιέστατο παιδί, παρόλου που στον 9ο μήνα έπαθα από το πουθενά ουρολοίμωξη και έπρεπε να πάρω για 14 μέρες αντιβίωση και πήρα και ένα μικρόβιο στο ξεκούδουνο και έπρεπε να βάζω και μια κολπική αλοιφή γιατί θα γεννούσα φυσιολογικά. Τελικά το παιδάκι μου είναι υγιέστατο και έχω εμπιστοσύνη στο γιατρό μου τρελή και δεν τον αλλάζω με τίποτα όσα παιδιά και αν κάνω. Γι αυτό μεγάλη σημασία παίζει ο γιατρός μας !!!

Διαφημίσεις

Εlli μου επειδή βλέπω ότι είσαι από Πάτρα και επειδή την διάγνωση της διακοπής κύησης και περί τερατογένεσης μου την έκανε γνωστή γυναίκα γυναικολόγος στην Πάτρα ελπίζω να μην "πέσαμε" στην ίδια άσχετη.