Jump to content
Clear Cache: αν κάτι δεν λειτουργεί στην οθόνη σας, καθαρίστε την μνήμη cache στους περιηγητές σας (chrome/firefox)! Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία εκ νέου μετά απο λίγη ώρα! ×
Αλλαγή hosting/Το φόρουμ άνοιξε! Για κάποιες ώρες ή και 24ωρα ίσως παρατηρήσετε δυσλειτουργίες σχετικές με την μνήμη cache (server,software,browser) που διαχειρίζονται τα δεδομένα & απαιτείται να συγχρονιστούν. ×
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μάλλον το γάλα μου δεν του φτάνει!

Recommended Posts

Καλημέρα παιδιά,

Θέλω τη γνώμη σας. Εγώ γενικώς έχω λίγο γάλα και αυτό νομίζω από κάποια λάθη που έγιναν στο νοσοκομείο. Πάντως το πάλεψα με το να θηλάζω συχνά, έκοψα το ξένο γάλα, και τρώω σούπα με Fenugreek όχι χάπι αλλά το αγνό. Πάντως το γάλα μου είναι καλύτερα.Το στήθος μου γεμίζει. το πρόβλημα είναι δεν νομίζω ότι φτάνει κάποιες φορές, για παράδειγμα χτες το μωρό μου από τις 4 το μμ μέχρι τις 8 πάλεψε στην αρχή άκουσα να φάει αλλά μετά από 30' το έβγαλα γιατί κοιμήθηκε τον ξύπνησα, πάλι τα ίδια, και έμεινε νευριασμένος μέχρι να το βάλω πάλι και συνηχήσαμε έτσι για ώρες. δεν χόρτασε. έφτιαξα ένα ξένο γάλα από τον όποιο έπινε 70 μλ. και κοιμήθηκε. Τι να Κάνω βρε παιδιά να πάρω τη μάγια μπύρας??:?

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος :38 και 3 μερες.

Β. Το φύλο του βρέφους :αρρεν

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ)

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.: Επισκληρίδιος και τις 2 ημερες μετα ενεση voltaren * 2/μερα

Ε. Αν το μωρό εμφάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.:

Ειχε Υπικτερο max 13.2 min δεν ξερω

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. μειναμε παραπανο 1 μερα για τη συγγουρια.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

γέννηση (7/10) 3780. έξοδος ( 12/10) 3575

16/10 3560 22/10 3750

29/10 3920

7/11 4150

10/11 4250

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

κάθε 1.5 με 3 ώρες. μέρα και νύχτα

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει :όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα: έπαιρνε μέχρι 5/11 ξενο γαλα σαν συμπλήρωμα και το δικο μου που βγαζω. απο 30 -50. απο τοτε κανενα συμπλήρωμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο): δεν το υπολόγιζα ποτέ

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

medela swing

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο: 2-3

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι :1 με 1.5 ωρα μετα το γευμα

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση: 20-25 λεπτα τα δυο

ποσότητα που βγάζω από 30 μέχρι 60 το πολύ από τις 2 μαζί

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.:

6-9

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

3-5

line_m121_beg_40_time_1286424000_text_cf20e3e9fcf220eceff520e5dfede1e9.gif

Διαφημίσεις

Kouklissa κι η δικιά μου στην ηλικία σας τα απογέυματα γκρίνιαζε στο στήθος, ήταν πιο ανησυχη κλπ..αρχικά σκεφτόμουν το γάλα μου καθώς κι εγώ είχα πάρει λάθος οδηγιεσ από γιατρό και μαιες..όμως μετά από συνομιλία με τη σύμβουλο θηλασμού κατάλαβα ότι δεν φταίει το γάλα μου..η παραγωγή μου εδραιώθηκε στις 50 μέρες περίπου και το κατάλαβα γιατί δεν είχα το άγχος της κάλυψης των αναγκών του μωρού και το μωρό το ίδιο το πήρε το κολάι που λέμε..γιατί είναι και θέμα συγχρονισμού μαμας και μωρού..από κει και πέρα όλα πήγαν κατευχήν και θηλάζω ακόμη..εγώ την είχα συνεχώς στο στήθος μεχρι 3 μηνών που χαλάρωσε γενικά κι αυτή κι εγώ..

για τα πιο τεχνικά θα σου απαντήσουν οι ειδικές..καλή επιτυχία σου εύχομαι!:)

Σε ευχαριστώ aggelikoula μου. περιμένω να ζυγίζουμε το μωράκι για να ξέρω αν παίρνει η όχι. Μετά το fenugreek έχει αυξηθεί η παραγωγή μου. αλλά το βράδυ (πάλι και χτες) δεν μας έφτανε και καταλήξαμε στο ξένο. Λέτε η μάγια είναι για μένα??

δε νομιζω οτι χρειαζεσαι συμπληρωμα ουτε εσυ ουτε το μωρο

το να ειναι τοσες πολλες ωρες στο στηθος και να θελει κι αλλο ειναι απολυτα φυσιολογικο στην ηλικια που ειναι

απλα να συνεχισεις να το ξυπνας για να θηλασει και οπωσδηποτε να το θηλαζεις και τη νυχτα

θα εδραιωθει η γαλουχια σου σε λιγο καιρο κανε υπομονη

Καλημέρα σου,

Απο που διαπιστωνεις η τι σε κάνει να πιστευεις οτι δεν του φτάνει το γαλα σου?

Οσο το βαζεις στο στηθος τοσα γαλα παραγεις ειναι καθαρα νομος της προσφορας κ της ζητησης, για να εδραιωθει η γαλουχια σου πρεπει να περασει ενα διαστημα , που αυτο σημαινει οτι μεχρι αυτο να γινει πρεπει να βαζεις το μωρο στο στηθος οποτε αυτο επιθυμει εστω κ αν αυτο σημαινει 24/24.

Οταν δίνεις συμπληρωμα ομως δεν δινεις το ερεθισμα στο στηθος να παραγει γαλα με φυσικο επακολουθο την σταδιακη μειωση της γαλουχιας κ σταδιακα διακοπη θηλασμου οπως συμβαινει στις περισσοτερες των περιπτωσεων.

Να συμβουλευτεις ενα παιδιατρο που να ειναι γνωστης κ υπερ του θηλασμου κ οχι να σου πασαρει στην πρωτη δυσκολια ξενο γαλα γιατι ετσι τον βολευει......

ΦΙλικα Ιωαννα

Διαφημίσεις

Να σου ζήσει το μωράκι σου! :D

Γιατί κάνεις αντλήσεις και μάλιστα με ακατάλληλο θήλαστρο; :) από πότε παίρνεις fenugreek και γιατί;

Γεια σου κούκλα μου. Σ' ευχαριστώ!

Αντλήσεις κάνω γιατί στην αρχή που δεν είχα γάλα, και το μωρό κοιμάται, έκανα για να βοηθήσω σε ερεθίσματα το στήθος. το πολύ τότε έβγαλα απο τους 2 γύρο στα 40 μλ! βέβαια το μωρό μου δεν έπαιρνε βάρος από την αρχή. Μετά από πολύ διάβασμα βρήκα το fenugreek. το βάζω στις σούπες και με βοήθησε πολύ ( ~ 1 μήνα τώρα που το παίρνω). συν ότι διόρθωσα τα λάθη των κ..ο μαιών και παιδιάτρου, και βάζω πιο πολύ το παιδί στο στήθος. τώρα έχω πιο πολύ γάλα, και ουσιαστικά αντλώ μόνο τη νύχτα γύρο στης 3 γιατί μόνο τότε πρήζονται και μετά που τρώει το ματάκι μου μείνει 1 στήθος πρησμένος. μετά όλη την ημέρα τα νιώθω άδια, και το μωρό δεν φαίνεται να χορταίνει, αν και τα βρέχει κανονικά.

:(:( Από χθες σταμάτησα το fenugreek και άρχισα τη μάγια!!

Γιατί ακατάλληλο θήλαστρο?

Καλημέρα κάλη μου,

Τι γίνεται έχουμε κάνενα νέο ζυγιστικάτε?

Γιατι τοσο άγχος , κ γιατι πιστευεις οτι δεν το φτανει το γάλα σου?

Επειδη δεν νιωθεις το στηθος να ειναι γέματο?η επειδή το μώρο θέλει να θηλαζει συνεχεια η γκρινιάζει?

Το θηλαστρο πολλες φορες δεν ειναι ενδειξη το ποσο ειναι η παραγωγη μας καθως πολλες μανουλες δεν καταφεραν ποτε να αντλησουν κ παρ΄ολα αυτα θηλαζαν κανονικα τα μωρα τους.

Δίνεις άκομα ξένο?

ΦΙλικα Ιωαννα

kouklissa καλημέρα :) το θήλαστρο σου είναι ακατάλληλο επειδή είναι για περιστασιακή χρήση, αν πράγματι χρειαζόταν να αντλήσεις θα έπρεπε να νοικιάσεις νοσοκομειακό. Όμως δεν έχω καταλάβει γιατί αντλείς. Επίσης, όπως σου είπε και το sibouraki οι αντλήσεις δεν ειναι ενδεικτικές. Ακόμη μετά από ένα διάστημα το στήθος δεν πρέπει να είναι πια πρησμένο. Έχε υπόψη ότι γύρω στους 2 μήνες τα μωρά κάνουν αναπτυξιακό άλμα οπότε θα θέλει για 2 μέρες περίπου να τρώει συνέχεια για να σου αυξήσει την παραγωγή. Γιατί να πάρεις κι άλλο συμπλήρωμα; η γνώμη μου είναι περίμενε να σου απαντήσει η Αγλαία και οι έμπειρες μανούλες γιατί τα συμπληρώματα μπορεί να σου κάνουν υπερπαραγωγή και τότε θα έχεις πρόβλημα.

Διαφημίσεις

Σε ευχαριστώ aggelikoula μου. περιμένω να ζυγίζουμε το μωράκι για να ξέρω αν παίρνει η όχι. Μετά το fenugreek έχει αυξηθεί η παραγωγή μου. αλλά το βράδυ (πάλι και χτες) δεν μας έφτανε και καταλήξαμε στο ξένο. Λέτε η μάγια είναι για μένα??

Βρε κοριτσι γιατι νομιζεις οτι δεν εχεις γαλα?Και δε καταλαβα γιατι το ξυπνας?Καλο θα ητανε οταν κλαιει να το βαζεις συνεχεια στο στηθος κ αστο με τις ωρες.Βαση εμπειρειας σου λεω...μην ανχωνεσαι κ προσφερε το στηθος σου 24 ωρες το 24τραωρο.Επισης το γαλα παραγεται οταν το παιδακι θηλαζει-κατα τη διαρκεια,δεν ισχυει το οτι παραγεται αποθηκευεται στο στηθος κ μετα το παιδι πινει αυτο που εχει μεσα το στηθος μας.Αργοτερα το στηθος σου θα γινει πολυ μαλακο που θα σημαινει οτι αρχιζει να εδραιωνεται η γαλουχια σου.Εμεις ειμαστε 3 μηνων κ πριν μισο μηνα παψανε τα πριξιματα κ οποτε ο μικρος θηλαζει νιωθω το γαλα που τραβαει πολυ εντονα,ενω μεχρι τωρα δε το ενιωθα ετσι.Μην ανχωνεσαι καθολου ολες μπορουν να θηλασουν...κι εγω αργησα πολυ να θηλασω κ δε μου εδειξε κανενας τιποτα,μονο απο το ενστικτο μου κ το forum βοηθηθηκα.Εχε υπομονη και σε λιγο θα το απολαμβανεις:-)

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

μετά όλη την ημέρα τα νιώθω άδια, και το μωρό δεν φαίνεται να χορταίνει, αν και τα βρέχει κανονικά.

το οτι νοιωθεις αδειο το στηθος δεν ειναι ενδειξη του αν εχεις γαλα ή οχι...το γαλα παραγετε την στιγμη που το ζηταει το μωρο. Απο την στιγμη που λες οτι βρεχει κανονικα τις πανες του δεν φαινετε να υπαρχει προβλημα, απλα βαζε το μωρο στο στηθος συνεχεια και θα αυξησει απο μονο του την παραγωγη...θυμαμαι στον πρωτο ενοιωθα σαν αγελαδιτσα με τα ζιζια εξω ΟΛΗ την ημερα...χα χα

Αγγελουδια μου σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γιατι καθε μερα μαζι σας ειναι ενα μεγαλο πανεπιστημιο χωρις ημερομηνια αποφοιτησης

kouklissa

Οι πάνες είναι οκ

το βάρος είναι πολύ καλό το μωρό φαίνεται να παίρνει 26,31γρ την ημέρα (το αναμενόμενο είναι απο 22γρ εως 34γρ)

τι ακριβώς σε κάνει να πιστεύεις οτι το μωρό δεν χορταίνει ?

Είναι εντελώς φυσιολγικό να είναι στο στήθος συχνά τώρα στην αρχή μέχρι τις 6 εβδομάδες έτσι συμπεριφέρονται τα μωρά ειδικά το απόγευμα που του βγαίνει και η κούραση αλλά και η ροή είναι φυσιολογικά μειωμένη (αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει γάλα)

δεν υπάρχει λόγος ούτε για fenugreek

ούτε για μαγιά (ειδικά η μαγιά αλλοιώνει τη γεύση του γάλακτος και μπορεί στο μωρό να μην αρέσει)

ούτε για θήλαστρο

από τη στιγμή που το μωρό αναπτύσσεται σωστά βρέχει και λερώνει πάνες μπορεί να είναι στο στήθος και 23 ώρες το 24ώρο.

Παραθέτω ενα λινκ που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο.

http://www.kellymom.com/bf/normal/newborn-nursing.html

Μια χαρα τα λενε τα κορίτσια. Μαραθωνιους θηλασμους κανετε κι εσεις, οπως κάναμε όλες μας (εμεις ξεκινησαμε από το μαιευτηριο κιολας!). Δε χρειαζεσαι συμπληρωματα, ούτε σουπες, τρωγε κανονικά και πίνε νερο οσο νιωθεις ότι θες, όχι παραπάνω, τα πολλα υγρα δεν αυξανουν την παραγωγή οπως -κακως- πιστεύανε παλαιότερα. Επίσης να αποφευγεις να δινεις στο μωρό μπιμπερό και πιπίλα, γιατι στο τελος θα μπερδευτεί και δε θα θέλει το στήθος (η ευκολη ροή του μπιμπερό ειναι δελεαστική). Αν κανει τσισα και κακα, παει να πει ότι τρώει καλα, δεν υπαρχει λόγος ανησυχίας.

Καλη συνεχεια! :)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Να πω και εγω τον πονο μου μηπως και βρεθει λυση?

Λοιπον ο μικρος ειναι σχεδον 5 μηνων και θηλάζει αποκλειστικα.Δεν θα περιγραψω τις δυσκολιες για να το πετυχουμε και να το διατηρησουμε μεχρι τωρα γιατι λιγο πολυ ολες τις ξερετε.Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι ενω πριν 10 μερες κοιμοτανε το βραδυ ενα 8ωρο γεματο τωρα τελευταια ξυπναει συνεχεια(πανω απο 5 φορες) με γοερο κλαμα.Τον ταιζω, κοιμαται για μιαμιση ωρα και μετα τα ιδια.Να υποθεσω οτι ειναι δοντακια η δεν φτανει το γαλα μου και πρεπει να δωσω συμπληρωμα?Δεν με πειραζει το ξενυχτι γιατι θελω να πετυχω αποκλειστικο θηλασμο για το πρωτο 6μηνο αλλα φοβαμαι μη ταλαιπωρω τον μικρο.Καμια ιδέα?:oops:

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

Λοιπον ο μικρος ειναι σχεδον 5 μηνων και θηλάζει αποκλειστικα.Δεν θα περιγραψω τις δυσκολιες για να το πετυχουμε και να το διατηρησουμε μεχρι τωρα γιατι λιγο πολυ ολες τις ξερετε.Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι ενω πριν 10 μερες κοιμοτανε το βραδυ ενα 8ωρο γεματο τωρα τελευταια ξυπναει συνεχεια(πανω απο 5 φορες) με γοερο κλαμα.Τον ταιζω, κοιμαται για μιαμιση ωρα και μετα τα ιδια.Να υποθεσω οτι ειναι δοντακια η δεν φτανει το γαλα μου και πρεπει να δωσω συμπληρωμα?Δεν με πειραζει το ξενυχτι γιατι θελω να πετυχω αποκλειστικο θηλασμο για το πρωτο 6μηνο αλλα φοβαμαι μη ταλαιπωρω τον μικρο.Καμια ιδέα?:oops:

λοιπον ακου προσεκτικα. υπαρχει σοβαρη περιπτωση το παιδι σου να κανει grow up δηλ. αλμα αναπτυξης και να πειναει συχνοτερα. μην απογοητευτεις. εαν τρεφεσαι κανονικα και δεν κανεις διαιτα, εαν το μωρο σου παιρνει βαρος, αλλα γκρινιαζει και "τρωει" τα χερακια του τοτε πολυ πιθανον να ειναι αυτο που σου λεω. μην μασας απο ξενυχτι, μην δωσεις συμπληρωμα κανε υπομονη και σε 10 μερες το πολυ λογικα θα το εχεις ξεπερασει.

lRR9p3.png

σε ευχαριστω για την απαντηση.Οντως τρωει τα χερακια του και μαλιστα σημερα μου πιπιλαγε τοσο πολυ το μαγουλο που μου αφησε σημαδι(δεν ξερω αν σημαινει και αυτο κατι).Θα συνεχισω χωρις συμπληρωμα και ελπιζω να ειναι αλμα αναπτυξης αλλιως θα υποστω ξενυχτι μεχρι να κλεισει τους 6 μηνες.Παντως μου εδωσες κουραγιο, σε ευχαριστω και παλι!:D:D:D

sporiklos, τα μωρά περνάνε φάσεις που χρειάζονται περισσότερο γάλα και ο τρόπος για να αυξήσουν την παραγωγή της μαμάς είναι να θηλάζουν συχνότερα και για περισσότερη ώρα από πριν. Όποτε λοιπόν βλέπεις ενδείξεις πείνας όπως αυτές που περιγράφεις να το βάζεις στο στήθος και σε μερικές μέρες θα έχει αυξήσει την παραγωγή σου! Δεν φτάσατε τυχαία μέχρι εδώ με αποκλειστικό θηλασμό, το μωρό ξέρει τι κάνει, μένει εσύ να το ακολουθήσεις όπως έκανες μέχρι τώρα! Όταν αυξηθεί το γάλα σου θα επανέλθει στα προηγούμενα. (σ' αυτή την ηλικία βέβαια παίζουν ρόλο και τα δόντια ε; ). Αν το μωρό βρέχει 5-6 πάνες το 24ωρο σημαίνει ότι τρέφεται ικανοποιητικά!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Εγώ πάλι πιστεύω ότι είναι δόντια κυρίως γιατί το άλμα ανάπτυξης δεν κρατάει 10ήμερο και βάλε, γιατί το πιπίλισμα που λες επίσης παραπέμπει εκεί, όπως και το γοερό κλάμα (βλ. πόνος).

Το άλμα ανάπτυξης επίσης εμφανίζεται με αυξημένο θηλασμό όλο το 24ωρο και όχι ιδιαίτερα το βράδυ, σε αντίθεση με τα δόντια, τα οποία μεγαλώνουν το βράδυ εξ ου και η βραδυνή ανησυχία-αναστάτωση ύπνου κλπ.

Ό,τι από τα δύο και να είναι ωστόσο (δόντια ή/και άλμα ανάπτυξης), δεν ταλαιπωρείς το παιδί, κάνεις το καλύτερο που μπορείς ;) Προσφέρεις το στήθος σε όλη τη διάρκεια της ανησυχίας - εκείνο ξέρει τι να κάνει!

Καλησπέρα,

Και εμείς θηλαζουμε αποκλιστοκα. Εδώ και μια εβδομάδα περίπου τρώει τα χεράκια του συχνά. Τον βάζω στήθος και ηρεμει.

Οπότε βάζει τα χεράκια του στο στόμα είναι δείγμα πείνας;

Γενικά και για τα πάντα τον βάζω στήθος. Πειναει γκρινιαζει. Τα πάντα στο στήθος. Έχω φάει με το παιδί βυζενοντας!

Είχε έρθει η παιδιατρος. Τον εξέτασε και μετά είχε σπαρααξει. Μου λέει η παιδιατρος: βαλ' τον στήθος γιατί αλλιώς δεν ηρεμει.

Καλησπέρα,

Και εμείς θηλαζουμε αποκλιστοκα. Εδώ και μια εβδομάδα περίπου τρώει τα χεράκια του συχνά. Τον βάζω στήθος και ηρεμει.

Οπότε βάζει τα χεράκια του στο στόμα είναι δείγμα πείνας;

Γενικά και για τα πάντα τον βάζω στήθος. Πειναει γκρινιαζει. Τα πάντα στο στήθος. Έχω φάει με το παιδί βυζενοντας!

Είχε έρθει η παιδιατρος. Τον εξέτασε και μετά είχε σπαρααξει. Μου λέει η παιδιατρος: βαλ' τον στήθος γιατί αλλιώς δεν ηρεμει.

Και πολύ καλά κάνεις.

Αρχικά (περίπου μέχρι τους 3 μήνες) τα χέρια στο στόμα είναι ένδειξη πείνας. Αργότερα, αρχίζουν οι ενοχλήσεις των δοντιών, τα μωρά γίνονται πιο κινητικά και εξερευνούν τα χέρια τους (βάζοντάς τα και στο στόμα), οπότε πλέον αυτό παύει να είναι ένδειξη πείνας.

Σας ευχαριστω ολες για τις απαντησεις σας. Απλα ηθελα να ακουσω οτι δεν κανω κατι κακο στο μωρο μου. Ηδη δυο τρεις γνωστες μου με μεγαλα παιδια με παροτρειναν να δωσω συμπληρωμα γιατι ταλαιπωρω το μωρο με τον συχνο θηλασμο(συμπεριλαμβανομενου της μανας μου η οποια δεν ηθελε να ταλαιπωρουμαι εγω). Τι ακουω Θεε μου!:roll: Ευτυχως που υπαρχετε και εσεις!!!

Καλη χρονια με υγεια και ψυχικη γαληνη!

γεία σας και απο μένα!

Θα ήθελα και εγω την αποψη των εμπειρότερων απο μένα στο θέμα του θηλασμού..

Ο μπεμπούλης μου θηλάζει αποκλειστικά παρά τις αντιξοότητες των πρώτων ημερών καθώς νοσηλεύτικε 15 ημέρες στην ΜΕΝΝ λόγω αναπνευστικού προβλήματος....

Σας παραθέτω κάποιες από τις μετρήσεις μας

29/9 :2450

12/10:2500

12/11:4350

29/11:5350

29/12:6400

Αυτό που με προβληματίζει από χθες είναι η διαφορα αίσθησης που έχω αρχικά στο στήθος(δεν το νιώθω πρησμένο) αλλά και ο μπεμπούλης είναι πολύ ανήσυχος όλη τη μέρα και τη νύχτα και στο στήθος..(το πιάνει τραβάει τη θηλή την αφήνει και κλαίει...)

Να σημειώσω ότι βρήσκεται στην ανάρρωση από μια ίωση την οποία δυστυχώς κόλλησε απο τον αδερφούλη του ...

Υπάρχει περίπτωση μείωσης του γάλακτος αφού τις προηγούμενες μέρες λόγω της ίωσης δεν είχε την ίδια όρεξη και τα γεύματα του ήταν μικρότερα...

Έχουμε περάσει από φάσεις υπερπαραγωγης και τώρα μου φαίνεται αδιανόητο σε λίγες μέρες να έχουμε το αντίθετο ¨προβλημα¨ .

Τι μπορώ να κάνω εκτός από το αυτονόητο : προσφορά στήθους συνέχεια;;....

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!

¨ το αντράκι μας 07/01/2008 ο μπόμπιρας 29/9/10

..τα αστεράκια μου είναι εκεί ψηλα...

γεία σας και απο μένα!

Θα ήθελα και εγω την αποψη των εμπειρότερων απο μένα στο θέμα του θηλασμού..

Ο μπεμπούλης μου θηλάζει αποκλειστικά παρά τις αντιξοότητες των πρώτων ημερών καθώς νοσηλεύτικε 15 ημέρες στην ΜΕΝΝ λόγω αναπνευστικού προβλήματος....

Σας παραθέτω κάποιες από τις μετρήσεις μας

29/9 :2450

12/10:2500

12/11:4350

29/11:5350

29/12:6400

Αυτό που με προβληματίζει από χθες είναι η διαφορα αίσθησης που έχω αρχικά στο στήθος(δεν το νιώθω πρησμένο) αλλά και ο μπεμπούλης είναι πολύ ανήσυχος όλη τη μέρα και τη νύχτα και στο στήθος..(το πιάνει τραβάει τη θηλή την αφήνει και κλαίει...)

Να σημειώσω ότι βρήσκεται στην ανάρρωση από μια ίωση την οποία δυστυχώς κόλλησε απο τον αδερφούλη του ...

Υπάρχει περίπτωση μείωσης του γάλακτος αφού τις προηγούμενες μέρες λόγω της ίωσης δεν είχε την ίδια όρεξη και τα γεύματα του ήταν μικρότερα...

Έχουμε περάσει από φάσεις υπερπαραγωγης και τώρα μου φαίνεται αδιανόητο σε λίγες μέρες να έχουμε το αντίθετο ¨προβλημα¨ .

Τι μπορώ να κάνω εκτός από το αυτονόητο : προσφορά στήθους συνέχεια;;....

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Έχοντας μπει στον 4ο μήνα δεν πρέπει πλέον να νιώθεις το στήθος πρησμένο. Αυτό είναι φυσιολογικό.

Το να "μειώθηκε" η παραγωγή λόγω μικρότερων γευμάτων του μωρού αυτές τις μέρες λόγω ίωσης θεωρητικά μπορεί να έχει συμβεί (αν και συνήθως συμβαίνει το αντίθετο γιατί θηλάζουν πιο εντατικά όταν είναι άρρωστα.). Όπως και να' χει συνέχισε ακάθεκτη, θα επανέλθετε σε λίγες μέρες. Μπορεί το μωρό να έχει (και) ανησυχία από δόντια (έχει μπει στην αντίστοιχη φάση) και γι' αυτό να αντιδρά έτσι.