Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

προβληματα με τα χριστουγεννιατικα δωρα ....

Guest maria2210

Recommended Posts

Guest maria2210

καλημερα σας και απο εμενα ..

Εχουμε ενα προβληματακι σαν συλλογος και ειναι το εξης

λεμε να πουμε σε γονεις να φερουν 10 ευρω στο σχολειο σαν συμετοχη για να παρουμε δωρακια στα παιδακια τους και να ντυθει καποιος αγιος βασιλης να τους τα προσφερει,ετσι εγινε και περισυ απο οτι εμαθα ...το προβλημα ειναι οτι ειναι μερικοι που δεν τα προσφερουν και στα 100 ατομα ας πουμε τα 10 δεν θα φερουν ..τους το ελεγαν περισυ συνεχεια αυτοι ομως τιποτα και για να μη μεινουν τα καημενα χωρις δωρο απο τον αγιο βασιλη τα πληρωσαν οι αλλοι απο την τσεπη τους, με αποτελεσμα φετος να μη το δεχτουν αυτο αν συμβει και να μεινουν τα παιδια τους χωρις δωρακι .Εγω τους ειπα σαν μελος οτι να παρουμε κατι σιμβολικο για αυτα οπως ενα μολυβι αλλα για φανταστειτε τι ψυχολογια αυτων των παιδιων να βλεπουν τα αλλα να παιρνουν τα δωρακια και αυτα ενα απλο μολυβι ...μηπως εχετε καπια ιδεα τι 8α μπορουσαμε να κανουμε ....Σας παρακαλω ειναι επειγων αν υπαρχει καποια παιδοψυχολογος να μου εξηγησει τις επιπτωσεις σαν ιδικος παρακαλω ας απαντησει αλλα και εσεις σαν μανουλες τις δικιες σας γνωμες ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ...

φιλακια σε ολα τα ζουζουνακια σας

Διαφημίσεις

Θεωρω οτι τα 10 ευρω ειναι πολλα κι αυτο γιατι σιγουρα θα ζητησουν απο τους γονεις λεφτα για την καθαρηστρια , για τον φυλακα, για καποια φιλαν. οργανωση αν αυτα τα πολλαπλασιασεις επι 2η 3 παιδια που εχει καποιος .. ναι ειναι πολλα. Νομιζω οτι αν μειωνατε το ποσο στα 3-4 ευρω θα ηταν πιο ευκολο. Σιγουρα παντα θα υπαρχουν οι γονεις πο δεν θα δωσουν ουτε 1 ευρω. Αυτους ας τους καλυψει ο συλλογος, ειναι πολυ ασχημο καποια παιδακια να μην παρουν δωρακι.

φετος ειναι μια δυσκολη οικονομικη χρονια για πολλους...επομενως εγω θα προτεινα να βαλει λιγα χρηματα μονο ο συλλογος απο την τσεπη του και οχι οι γονεις και να αγορασετε κατι πολυ πολυ μικρο για ολα τα παιδακια. για παραδειγμα ενα μπλαλονι με ενα μολυβακι και ενα γλυφιτζουρι. 3 φθηνα πραγματακια απλα για το καλο. αυτο στοιχιζει περιπου 50 λεπτα το σετ. στο jumbo εχει σετ 0,30λεπτα τα 3 μολυβια τα οποια μπορειτε να χωρισετε για 3 παιδακια. ειναι μικρο δωρακι και στοιχιζει πολυ λιγο αν ο συλλογος εχει να διαθεσει απο το ταμειο λιγα χρηματα. καλα χριστουγεννα!!!

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Και εγώ αυτής τις απόψεις είμαι είναι αρκετά τα 10 ευρώ αφού έτσι και αλλιώς κάτι συμβολικό θα πάρετε και να μην δώσουν κάποιοι γονείς χρήματα μπορείτε να τα συμπληρώσετε από τους υπόλοιπους γιατί τα παιδάκια δεν φταίνε σε τίποτα να μην πάρουν και αυτά δωράκι από τον άγιο Βασίλη :cry: ….. και έξαλλου όλα τα παιδάκια θα πάρουν ένα σωρό δωράκια από το σπίτι τους της μέρες των γιορτών με 3-4 ευρώ θα βρείτε πολλά και ωραία πραγματάκια να πάρετε ακόμα και μικρά παραμυθάκια με τον άγιο Βασίλη και αλλά τέτοια !!!!!!! εμείς πάντα από το νήπιο περνάμε βιβλία στα παιδιά μέχρι και τώρα που πάει πέμπτη ο μεγάλος βιβλίο θα πάρει από το σχολειό !!!!! παιχνίδια περνούν από όλες της γιορτές από παντού :-)

Ζήσε τη ζωή σου όπως θέλεις, χωρίς να υπολογίζεις τη γνώμη του κόσμου. Ο κόσμος είναι πολύς, η ζωή σου όμως λίγη.

Διαφημίσεις

Μαρίας θέλεις μου απαντάς με π.μ. Μιλάμε για δημόσιο παιδικό στην αθήνα;;; και στον δικό μας βγήκε ανακοίνωση για ακριβώς το ίδιο ποσό..

κοίτα με τα δέκα που θα δώσουν οι άλλοι ας φτιαχτεί αποθεματικό στο ταμείο του συλλόγου και ας αγοραστούν δώρα μικρότερης αξίας για όλα τα παιδιά...

να τιμωρηθούν οι γονείς μέσω τον παιδιών (και για κάτι που αληθινά μπορεί να μην έχουν να δώσουν στις παρούσες συνθήκες) το βρίσκω σκληρό..

το πιο τραγικό στον δικό μας είναι οτι ΔΕΝ υπάρχουν υλικά για να δουλέψουν τα παιδιά...σε συννενόηση με τις παιδαγωγούς κάποιοι γονείς αγοράζουμε υλικά και τα πηγαίνουμε (κρυφά γιατί απαγορεύεται να ζητούν το οτιδήποτε απο γονείς..). Δήμος Αθηναίων 2010.....περαστικά μας....

maria2210 θα συμφωνήσω κι εγώ με τη menia να μειώσετε καλύτερα το ποσόν που θα ζητήσετε από τους γονείς να μην τους φανεί πολύ τώρα με την κρίση.

Άλλη μια ιδέα που θα σου δώσω εγώ είναι να συννενοηθεί ο σύλλογος με τους γονείς, χωρίς να το γνωρίζουν τα παιδιά, να αγοράσει ο καθένας το δικό του δώρο, που δε θα υπερβαίνει το ποσό των ευρώ που θα ορίσετε. Έτσι όλα τα δώρα θα έχουν παρόμοια σχετικά αξία και ο καθένας θα το διαλέξει όπως το σκέφτεται. Ίσως κάποιοι φτιάξουν και κάτι χειροποίητο που θα τους έρθει αρκετά οικονομικά.

1457745k8p286od3g.gif

Εγώ δίνω τα χρήματα για τα δικά μου παιδιά για να μην δημιουργήσω θέμα, αλλά να σου πω ότι διαφωνώ με το όλο concept.

Αν θέλει ο σύλλογος να διαθέσει ένα μικρό ποσό για να πάρει συμβολικά δωράκια για τα παιδιά, ένα μολυβάκι, έναν χάρακα, ΟΚ. Αλλά να μου ζητάνε χρήματα για να αγοράσουν άλλοι ό,τι δώρο θέλουν αυτοί, στο δικό μου παιδί με τα δικά μου χρήματα.... Για ποιο λόγο;:confused:

Ειδικά τα Χριστούγεννα, τα παιδιά περιμένουν δώρα από εμάς ως γονείς, τους κάνουμε και δώρα ως Άγιος Βασίλης, παίρνουν και από νονούς, παππούδες, θείους, κ.λπ. Πόσα δώρα πια, και πόσα χρήματα;

.....δε νομίζω τάκη....

Εγώ δίνω τα χρήματα για τα δικά μου παιδιά για να μην δημιουργήσω θέμα, αλλά να σου πω ότι διαφωνώ με το όλο concept.

Αν θέλει ο σύλλογος να διαθέσει ένα μικρό ποσό για να πάρει συμβολικά δωράκια για τα παιδιά, ένα μολυβάκι, έναν χάρακα, ΟΚ. Αλλά να μου ζητάνε χρήματα για να αγοράσουν άλλοι ό,τι δώρο θέλουν αυτοί, στο δικό μου παιδί με τα δικά μου χρήματα.... Για ποιο λόγο;:confused:

Ειδικά τα Χριστούγεννα, τα παιδιά περιμένουν δώρα από εμάς ως γονείς, τους κάνουμε και δώρα ως Άγιος Βασίλης, παίρνουν και από νονούς, παππούδες, θείους, κ.λπ. Πόσα δώρα πια, και πόσα χρήματα;

συμφωνω μαζι σου δεν ειναι καλη ιδεα καλυτερα να βαζαν τα παιδακια να αγορασουν απο κατι μικρο μεχρι 1-2ε και να τα βαζαν σε μια τσαντα στο σχολειο και οτι πεσει στο καθε ενα τα 10ε ειναι παρα πολλα στις εποχες που ζουμε την ιδια χαρα θα παρουν τα παιδια και θα τα εχουν παρει και μονα τους ασε που δεν θα ειναι καχυποπτοι οι γονεις θα ξερουν οτι σιγουρα πηγαν τα λεφτα τους σε δωρα γιατι δεν ξερεις τι σκεφτεται ο καθε ανθρωπος

Θα μπορούσαν οι γονείς να πάρουν κάτι για τα παιδάκια τους, και να το δώσουν στον Άγιο Βασίλη να τους το δώσει. Τα δώρα θα έχουν ταμπελάκι με το όνομα του παιδιού και ο Άγιος Βασίλης θα φωνάζει τα ονόματα για να παραλάβουν το δώρο τους. Έτσι οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα, θα αγοράσουν κάτι πιο οικονομικό για το παιδί τους, αλλά όλοι θα πάρουν.

Διαφημίσεις

ναι, αλλά σε αυτή την περίπτωση, το δικό μου παιδί μπορεί να πάρει ένα δώρο των 5? και το δικό σου των 15?. Το δικό μου δε θα πληγωθέι αν δει ότι τα δώρα των άλλων παιδιών είναι καλύτερα?

MARIAEVA αυτό δε θα γίνει μόνο στη περίπτωση που ο σύλλογος τονίσει στους γονείς ότι το δωράκι θα πρέπει να κυμαίνεται από τόσο μέχρι τόσο, σύμφωνα με την τιμή που θα οριστεί. Αυτό εννοούσα παραπάνω.

1457745k8p286od3g.gif

φετος ειναι μια δυσκολη οικονομικη χρονια για πολλους...επομενως εγω θα προτεινα να βαλει λιγα χρηματα μονο ο συλλογος απο την τσεπη του και οχι οι γονεις και να αγορασετε κατι πολυ πολυ μικρο για ολα τα παιδακια. για παραδειγμα ενα μπλαλονι με ενα μολυβακι και ενα γλυφιτζουρι. 3 φθηνα πραγματακια απλα για το καλο. αυτο στοιχιζει περιπου 50 λεπτα το σετ. στο jumbo εχει σετ 0,30λεπτα τα 3 μολυβια τα οποια μπορειτε να χωρισετε για 3 παιδακια. ειναι μικρο δωρακι και στοιχιζει πολυ λιγο αν ο συλλογος εχει να διαθεσει απο το ταμειο λιγα χρηματα. καλα χριστουγεννα!!!

Συμφωνω με την συντοπιτισα. αλλα εν τελει, ή θα παρουν ολα η κανενα. ουτε ενα παιδακι χωρις δωρο. εχετε σκεφτει το γεγονος καποιους γονεις να μη τους νοιαζει να δωσει χρηματα για δωρακι γιατι πχ θα λειπει εκεινες τις μερες για γιορτες η θα χει αδεια και θα κρατησει τα παιδακια του σπιτι?

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Τα παιδιά δεν γνωρίζουν πόσο κάνουν τα δώρα. Μπορεί ένα παιδάκι να λάβει δώρο των 30 ευρώ αλλά να του αρέσει πιο πολύ ένα των 5 ευρώ.

Και άμα τύχει και ζηλέψει λίγο, δεν έγινε και τίποτα! Με το ίδιο σκεπτικό θα μπορούσε να ζηλέψει και την σχολική τσάντα του συμμαθητή του, την κασετίνα του, το μπουφάν του, το σκυλάκι του, κτλ.

Παλιά που το παιδάκια πήγαιναν σχολείο με ποδιές, πάλι σε κανέναν δεν άρεσε.

Α! Και σε περίπτωση που το παιδάκι νιώσει ότι ο Άγιος Βασίλης το αδίκησε, ο Άγιος Βασίλης θα έχει και άλλη ευκαιρία, Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά, να επανορθώσει!

Διαφημίσεις

Και γιατί να αγοράσετε δώρα και να μην φτιάξετε κάτι για όλα τα παιδιά;

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Μαρίας θέλεις μου απαντάς με π.μ. Μιλάμε για δημόσιο παιδικό στην αθήνα;;; και στον δικό μας βγήκε ανακοίνωση για ακριβώς το ίδιο ποσό..

κοίτα με τα δέκα που θα δώσουν οι άλλοι ας φτιαχτεί αποθεματικό στο ταμείο του συλλόγου και ας αγοραστούν δώρα μικρότερης αξίας για όλα τα παιδιά...

να τιμωρηθούν οι γονείς μέσω τον παιδιών (και για κάτι που αληθινά μπορεί να μην έχουν να δώσουν στις παρούσες συνθήκες) το βρίσκω σκληρό..

το πιο τραγικό στον δικό μας είναι οτι ΔΕΝ υπάρχουν υλικά για να δουλέψουν τα παιδιά...σε συννενόηση με τις παιδαγωγούς κάποιοι γονείς αγοράζουμε υλικά και τα πηγαίνουμε (κρυφά γιατί απαγορεύεται να ζητούν το οτιδήποτε απο γονείς..). Δήμος Αθηναίων 2010.....περαστικά μας....

Και εμείς σε σταθμο του Δ. αθηναίων είμαστε αλλά τα περισσότερα υλικά τα πηγαίνουμε οι γονείς. Στην τάξη της μικρής μου μας έδωσαν λίστα με συγκεκριμένα πράγματα που θέλουν να τους αγοράσουμε, όπως χαρτόνια κανσον, πλαστελίνες, κόλλες, χρυσόσκονες ενώ στη τάξη του γιου μου μας ζήτησαν από 25€ το κάθε παιδί, να τα αγοράσουν και καλά θα μας έδιναν την απόδειξη την οποία εδώ και καιρό δεν έχουμε δει!

Θέμα για χριστουγεννιάτικα δώρα δεν τίθεται. Συνήθως φτιάχνουν οι δασκάλες κάτι και το χαρίσει ο Αγ. Βασιλης που πάει στο σχολείο. Βεβαια, πάλι πριν τις γιορτές θα ζητήσουν να τους πάμε καραμέλες και σοκολατάκια για να τα συμπεριλάβουν στις κατασκευές τους. Εμενα αυτό που με εκνευρίζει είναι ότι οι δασκάλες χάνουν από το χρόνο που θα έπρεπε να ασχοληθούν με τα παιδιά για να κάνουν μία κατασκευή, να μας τη χαρίσουν, στην οποία είδικά τα μικρά παιδάκια δε συμμτεχουν καθόλου! Συμφωνώ.....Δήμος Αθηναίων 2010.....περαστικά μας...!

Χωρίς παρεξήγηση αλλα νομίζω ότι πολύ το ψυρρίζετε βρε κορίτσια, η ανταλλαγή των δώρων είναι κατι που γινεται καθε χρόνο για το καλό και για να χαρούν τα παιδάκια, αμα είναι να γίνεται τόσο μεγάλο θέμα χάνει λίγο και την αξία του...γνώμη μου παντα ;)

Εγώ θυμαμαι όταν πήγαινα δημοτικό (εκείνα τα χρόνια τα παλιά ;) αγόραζαν όλοι οι γονείς από ένα δωράκι συμβολικής αξίας (δεν ξέρω αν είχαν και πλαφόν) και μετά ο Αγιος Βασίλης έδινε στο κάθε παιδί Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΤΥΧΑΙΝΕ!! Δεν θυμαμαι ποτέ σε όλα τα χρόνια του δημοτικού να ειχε συμβεί καμια παρεξήγηση για το είδος του δώρου...τώρα αν ζηλέψει καποιο παιδί δεν είναι για την αξία αλλα μπορεί να του αρέσει περισσότερο κατι που πήρε καποιος συμμαθητής του. Τα μικρά παιδακια δεν κοιτάνε την τιμη, αυτά είναι κολλήματα των μεγάλων. Ισα ίσα το περιμέναμε πως και πως τι δώρο θα μας τύχει επειδή ακριβώς ήταν έκπληξη!!

Εμείς πάλι αυτό το κάναμε στο φροντιστήριο αγγλικών. Θυμάμαι μια φορά, είχα αγοράσει ένα "σπιρτούλη" που τότε ήταν πολύ στη μόδα. Και μου έτυχε όταν γινόταν η ανταλλαγή. Όμως εγώ το είπα δυνατά ότι το αγόρασα εγώ κι ο δάσκαλος το πήρε για να μου δώσει κάτι άλλο. Τότε μου έτυχε μια σοκοφρέτα. Δε φαντάζεστε τι στενοχώρια είχα για μια βδομάδα που βιάστηκα να μιλήσω, ενώ θα μπορούσα να είχα κρατήσει το σπιρτούλη.

1457745k8p286od3g.gif

Εμάς δεν μας έχουν πει ακόμη κάτι...! Και ελπίζω να μην μας πουν. Οχι για το ποσό, αλλά είμαστε σε δημοτικο σταθμό, πληρώνουμε απο 30-100? τροφεία κάθε μήνα, θα πληρώσουμε 80? συνδρομή στο σύλλογο για έξοδα του σταθμού που ο Δήμαρχος χε...κε να καλύψει και για να κάνουμε και κάποια δραστηριότητα. ΑΡΚΕΤΑ.

Γνώμη μου, την οποία θα προτείνω είναι να αγοραστούν βιβλιαράκια (υπάρχουν παραμύθια με 1,50? και ωραία θεματικά βιβλιαράκια με αυτοκόλητα με 3 ?) με χριστουγιεννιάτικο θέμα και να πάρουν όλα τα παιδάκια το ΙΔΙΟ ΔΩΡΟ=ΒΙΒΛΙΟ και ας πληρώσει ο καθε γονιός 3? επιπλέον για το σκοπό αυτό.

Χωρίς παρεξήγηση αλλα νομίζω ότι πολύ το ψυρρίζετε βρε κορίτσια, η ανταλλαγή των δώρων είναι κατι που γινεται καθε χρόνο για το καλό και για να χαρούν τα παιδάκια, αμα είναι να γίνεται τόσο μεγάλο θέμα χάνει λίγο και την αξία του...γνώμη μου παντα ;)

Εγώ θυμαμαι όταν πήγαινα δημοτικό (εκείνα τα χρόνια τα παλιά ;) αγόραζαν όλοι οι γονείς από ένα δωράκι συμβολικής αξίας (δεν ξέρω αν είχαν και πλαφόν) και μετά ο Αγιος Βασίλης έδινε στο κάθε παιδί Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΤΥΧΑΙΝΕ!! Δεν θυμαμαι ποτέ σε όλα τα χρόνια του δημοτικού να ειχε συμβεί καμια παρεξήγηση για το είδος του δώρου...τώρα αν ζηλέψει καποιο παιδί δεν είναι για την αξία αλλα μπορεί να του αρέσει περισσότερο κατι που πήρε καποιος συμμαθητής του. Τα μικρά παιδακια δεν κοιτάνε την τιμη, αυτά είναι κολλήματα των μεγάλων. Ισα ίσα το περιμέναμε πως και πως τι δώρο θα μας τύχει επειδή ακριβώς ήταν έκπληξη!!

Διαφωνω καθετα με την συγκεκριμενη διαδικασια.

Καποιοι παιρνουν ενα δωρακι απλα για να το παρουν και ας ειναι και τελειως σαχλαμαρα, δειτε την φιλη πιο πανω που πηρε μια σοκοφρετα.

Περσι εκαναν τα παιδια μου ανταλλαγη δωρου στα αγγλικα και ενω τα δωρακια που πηγαμε εμεις ηταν πολυ προσεγμενα και μεσα φυσικα στα οικονομικα πλαισια που μας ειχαν θεσει, τα παιδια μου ως δωρακι πηραν ενα γλυφιτζουρι ή ενα απλο ρεσο.

Δεν με ενοιαξε η αξια του δωρου, το τονιζω παλι, αλλα η απογοητευση των παιδιων αφου τα δωρακια που πηγαμε τα ειχαμε διαλεξει προσεχτικα με αγαπη και ηταν κατι αρκετα χρησιμα για οποια παιδακι τα τυχαινε, ενω τα δικα μου πηραν το απολυτο τιποτα!!!!

Ζωή, είναι άποψή σου και απόλυτα σεβαστή, όμως θεωρώ ότι η ανταλλαγή των δώρων είναι κατι συμβολικό στο πλαισιο του πνεύματος των Χριστουγέννων. Δε νομίζω ότι τα περισσότερα παιδάκια έχουν πραγματικά ανάγκη αυτό το συγκεκριμενο δωρο. Δόξα τω Θεό έχουν τους γονείς, παπούδες-γιαγιαδες, νονούς, κλπ που ξεπαραδιάζονται τις γιορτές, όσο μπορούν φυσικά. Επίσης πιστεύω ότι το σχολειο είναι μικρογραφία της κοινωνίας όπου υπάρχουν όλοι οι τύποι ανθρώπων, και οι σωστοί και οι μη. Καλό θα είναι κατά την ταπεινή μου άποψη να τα βλεπουν όλα αυτά τα παιδιά για να σχηματίζουν προσωπικότητα σιγά σιγά και να αναγνωρίζουν το σωστό και το λαθος. Φυσικά, το καλό παράδειγμα το δίνουμε πρώτοι εμείς οι γονείς.

Καλές γιορτές σε όλους με υγεια και αγάπη και ας επροσπαθήσουμε εμείς να κάνουμε το καλύερο που μπορούμε....ίσως καποιοι άλλοι να μας ακολουθήσουν ;) ;) ;)

Ζωή, είναι άποψή σου και απόλυτα σεβαστή, όμως θεωρώ ότι η ανταλλαγή των δώρων είναι κατι συμβολικό στο πλαισιο του πνεύματος των Χριστουγέννων. Δε νομίζω ότι τα περισσότερα παιδάκια έχουν πραγματικά ανάγκη αυτό το συγκεκριμενο δωρο. Δόξα τω Θεό έχουν τους γονείς, παπούδες-γιαγιαδες, νονούς, κλπ που ξεπαραδιάζονται τις γιορτές, όσο μπορούν φυσικά. Επίσης πιστεύω ότι το σχολειο είναι μικρογραφία της κοινωνίας όπου υπάρχουν όλοι οι τύποι ανθρώπων, και οι σωστοί και οι μη. Καλό θα είναι κατά την ταπεινή μου άποψη να τα βλεπουν όλα αυτά τα παιδιά για να σχηματίζουν προσωπικότητα σιγά σιγά και να αναγνωρίζουν το σωστό και το λαθος. Φυσικά, το καλό παράδειγμα το δίνουμε πρώτοι εμείς οι γονείς.

Καλές γιορτές σε όλους με υγεια και αγάπη και ας επροσπαθήσουμε εμείς να κάνουμε το καλύερο που μπορούμε....ίσως καποιοι άλλοι να μας ακολουθήσουν ;) ;) ;)

Συμβολικο αλλα προσεγμενο και μεσα σε πλαισια ετσι ωστε να μην φερνει σε δυσκολη θεση το παιδακι που το κερδιζει