Jump to content
Clear Cache: αν κάτι δεν λειτουργεί στην οθόνη σας, καθαρίστε την μνήμη cache στους περιηγητές σας (chrome/firefox)! Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία εκ νέου μετά απο λίγη ώρα! ×
Αλλαγή hosting/Το φόρουμ άνοιξε! Για κάποιες ώρες ή και 24ωρα ίσως παρατηρήσετε δυσλειτουργίες σχετικές με την μνήμη cache (server,software,browser) που διαχειρίζονται τα δεδομένα & απαιτείται να συγχρονιστούν. ×
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ανοίγουμε σπιτικό,χρειαζόμαστε ηλεκτρικές συσκευές.

Recommended Posts

Γεία σας,

Είμαι νέα στην παρέα σας κ θέλω να με βοηθήσετε να επιλέξω ηλεκτρικές συσκευές.

Κάνουμε έρευνα αγοράς για φούρνο,απορροφητήρα,ψυγείο,πλυντήριο πιάτων και πλυντήριο και στεγνωτήριο ρούχων(ανεξάρτητες συσκευές).

Όσον αφορά τον φούρνο,ψάχνουμε κάτι σε στυλ retro,για να ταιριάζει με την country κουζίνα που θα φτιάξουμε.Τέτοιους φούρνους διαθέτουν η smeg και η teka,αλλά δεν ξέρω πόσο αξιόπιστες είναι.

Ο απορροφητήρας θα είναι απορροφητήρας-καμινάδα.Έχετε γνώμη για τους απορροφητήρες teka; Είναι θορυβώδεις;

Όσον αφορά τις υπόλοιπες ηλεκτ.συσκευές,θα προτιμούσα κάποιες όχι τόσο ''ηλεκτρονικές'',ώστε σε περίπτωση βλάβης,να μη χρειαστεί να αλλαχτεί ο εγκέφαλος και κλαίμε τα λεφτά μας!

Διαφημίσεις

Γεία σας,

Κάνουμε έρευνα αγοράς για φούρνο,απορροφητήρα,ψυγείο,πλυντήριο πιάτων και πλυντήριο και στεγνωτήριο ρούχων(ανεξάρτητες συσκευές).

Όσον αφορά τον φούρνο,ψάχνουμε κάτι σε στυλ retro,για να ταιριάζει με την country κουζίνα που θα φτιάξουμε.Τέτοιους φούρνους διαθέτουν η smeg και η teka,αλλά δεν ξέρω πόσο αξιόπιστες είναι.

Ο απορροφητήρας θα είναι απορροφητήρας-καμινάδα.Έχετε γνώμη για τους απορροφητήρες teka; Είναι θορυβώδεις;

Όσον αφορά τις υπόλοιπες ηλεκτ.συσκευές,θα προτιμούσα κάποιες όχι τόσο ''ηλεκτρονικές'',ώστε σε περίπτωση βλάβης,να μη χρειαστεί να αλλαχτεί ο εγκέφαλος και κλαίμε τα λεφτά μας!

OI ασπρες ηλ συσκευες απο carefour εχουν την καλυτερη σχεση τιμης αποδοσης .Αυτές με το λογοτυπο του carefour συνηθως ειναι κατασκευες φασον οπο μεγαλους κατασκευαστες philips lg κλπ

Αλλα θα βρεις και επωνυμες σε τιμες χαμηλοτερες απο καταστηματα ηλ ειδων

Τωρα αν σηκωνει η τσεπη σσου teka μια χαρα ειναι Η μανα μου εχει μια τετια αεριου 35 χρονια χωρις βλαβη...

Εγω exvενα πληντυριο carefour που δουλευει σχεδον καθε μερα ενεκα μεγαλης οικογενειας τωρα και 9 χρονια χωρις βλαβη αψογα Το ειχα αγορασει 100.000 δρχ και το καινουριο του μοντελο το ειχα δει σε προσφορα 199 ευρω

ότι είναι να γίνει θα γίνει την περασμένη εβδομάδα

ως μηχανικός και επειδη έχω βάλει στην παλιά μου δουλεια πολλές συσκευες...smeg....είναι πολυ καλές.....

απορ/ρα θα σου προτεινα κατι απο franke....εχει μεγαλη γκαμα και αξιοπιστα....μόνο μην επιλέξεις αυτους που έχουν τα ειδικά φιλτρα εχουν γενικά πανάκριβα ανταλλακτικά....εννοω όλες τις μάρκες....

εγω στο σπιτι μου έχω φουρνο εχω πιτσος....ειμαι super ευχαριστημενη....πλυντηριο επίσης.....ειναι φτηνο αλλά μέχρι στιγμής όλα καλά πάνε αν και το έχω μονο 5 χρόνια....

ψυγειο έχουμε 1 LG τυπου ντουλάπα με αρκετο αποθηκευτικο χωρο στη συντηριση και στην καταψυξη.....

πλυντηριο πιάτων πάλι πιτσος....

αν μαγειρευεις πολυ μην επιλέξεις κεραμική κατα την γνωμη μου....αν έχεις γκαζι...πάρε εστιες γκαζιου και φουρνο γκαζιου....μεγάλη εξοικονομιση χρονου πιο δυνατη φλόγα πιο υγιεινο μαγειρεμα σε φαγητά μαγειρευτα....αυτά....καλά ψώνια......

1129643tvsq1yiqpw.gif

Γεία σας,

Ακριβώς το ίδιο στυλ έχω στην κουζίνα και είχα πάρει franke. Είναι ελλαττωματικές και ούτε να το σκεφτείς! Ξεφλούδιζε το χρώμα και όταν μας έφεραν άλλον φούρνο καινούριο, ξεφλούδιζε και αυτός. Τελικά πήρα miele και ηρέμησα! Για τεκα δεν ξέρω, αλλά η smeg είναι κορυφαία - εξ ου και η κορυφαία τους τιμή! Επίσης νομίζω ότι κάπου πήρε το μάτι μου πίτσος φούρνο στο στυλ που μας αρέσει. Δεν θυμάμαι πού το είδα αλλά ήταν πολύ πρόσφατα. Ψάξτο λίγο.

Για πληντ πιάτων οι miele θεωρούνται κορυφή.

Τα πληντύρια miele τα πολύ ακριβά με τον εγκέφαλο ξέρω ότι βγάζουν ζημιές. Όποιο και να πάρεις πάντως, κοίτα να είναι 8κιλο σίγουρα, γιατί θα σε βολέψει αφάναταστα!

Ψυγείο miele επίσης πήρα και στα 3 χρόνια χάλασε ο θερμοστάτης... Νομίζω ότι τα lg είναι καλά...

Με το καλό το σπιτικό σας!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Εμείς έχουμε Siemens φούρνο, κουζίνα, πλυντήριο πιάτων και ψυγείο εδώ και 6 χρόνια, εκτός του ψυγείου που κάνει θόρυβο (αλλά ψύχει τέλεια) όλα μια χαρά. Και πλυντήριο ρούχων Indesit αρκετά καλό, όχι τέλειο, κάτι ψιλό έπαθε, το επιδιόρθωσε ο άντρας μου.

Διαφημίσεις

εμείς έχουμε miele στο σπίτι, όλες οι ηλ.συσκευές, δεν μου έχουν βγάλει 5 χρόνια τώρα κανένα πρόβλημα. Έχουν ήδη ταλαιπωρηθεί απο μετακόμιση αλλά είναι οκ. Ο απορ/ρας είναι teka, πολύ καλός, δεν έχει ιδιαίτερο θόρυβο και αν φανταστείς οτι είναι όλη μέρα ανοιχτός, 3 χρόνια τώρα γιατί καπνίζουμε εκεί, τα φίλτρα του βγαίνουν και είναι σαν τα φίλτρα του air condition, πλένονται σε 1 λεπτό και ξαναμπαίνουν στην θέση τους. Με το καλό!!!

προσωπικά έχω απορροφητήρα teka (συρταρωτό εγώ και καμινάδα η μαμά μου) και είμαι απίστευτα ικανοποιημένη .. γενικά στη σκάλα Ι και ΙΙ δεν κάνει θόρυβο .. μόνο η τούρμπο σκάλα κάνει ..

το ψυγείο μου είναι Liebherr και δεν τον αλλάζω με τίποτα !!!!! .. Liebherr είχε αγοράσει η μαμά μου πρίν απο 20 χρόνια και το έχουμε ακόμα και δεν έχουμε φωνάξει ΠΟΤΕ μάστορα ..

ηλεκτρικές συσκευές έχω Neff που είναι άψογες ..

όλα τα έχω σχεδόν 6 χρόνια και δεν έχουν πάθει τίποτα !!!

πλυντήριο ρούχων έχω της μαμάς μου ένα Miele που το είχε πάρει πρίν απο 24 χρόνια περίπου .. ΣΚΥΛΙ !!!!!!! δε χαμπαριάζει τίποτα!!! 24 ετών πλυντήριο και είναι σα να το πήρα χθές!!! οι μόνες φθορές που έχει είναι εξωτερικές και αυτές απο διάφορα χτυπήματα απο τα παιδιά .. ο κάδος μέσα γυαλίζει .. τα λάστιχα σαν καινούρια .. και μη φανταστείς .. δεν τα πλένω ΠΟΤΕ!!! μόνο το τζάμι εξωτερικά περνάω με ένα βετεξάκι και τη θήκη του μαλακτικού .. όλα τα άλλα τα αφήνω στην τύχη τους :P

με το καλό να ανοίξεετε το σπιτάκι σας και σας εύχομαι κάθε ευτυχία :D

Θεοδώρα : 31/03/2006 , Νικόλας : 25/11/2008

All I ever wanted..All I ever needed is here in my arms!!

Thank you Roger Waters for bringing this AMAZING show in Greece .. Ευχαριστούμε !!

• 5 weeks later...
Γεία σας,

εχω στεγνωτηριο αν σε ενδιαφερει bosch, 2 xρονια χρησης, μεγαλης χςρητικοτητας, τιμη 300 ευρω απο 660

Θα σε συμβούλευα στα πλυντήρια που κοιτάς να ρωτήσεις για πλυντήριο διπλής παροχής ζεστού-κρύου αν έχεις ηλιακό ή θερμοσίφωνο-μπόιλερ συνδεδεμένο στη θέρμανση και αν φυσικά μπορείς να τραβήξεις μία παροχή ζεστού νερού π.χ. αν είναι μέσα στο μπάνιο κάτω από το νιπτήρα. Εγώ είχα πάρει το Πίτσος αποκλειστικά με αυτό το κριτήριο αλλά δεν είμαι πολύ ευχαριστημένη, ιδίως στο στύψιμο. Και οπωσδήποτε θα έπαιρνα μεγάλης χωρητικότητας.

Θα σε συμβούλευα στα πλυντήρια που κοιτάς να ρωτήσεις για πλυντήριο διπλής παροχής ζεστού-κρύου αν έχεις ηλιακό ή θερμοσίφωνο-μπόιλερ συνδεδεμένο στη θέρμανση και αν φυσικά μπορείς να τραβήξεις μία παροχή ζεστού νερού π.χ. αν είναι μέσα στο μπάνιο κάτω από το νιπτήρα. Εγώ είχα πάρει το Πίτσος αποκλειστικά με αυτό το κριτήριο αλλά δεν είμαι πολύ ευχαριστημένη, ιδίως στο στύψιμο. Και οπωσδήποτε θα έπαιρνα μεγάλης χωρητικότητας.

Νομίζω ότι όλα τα πλυντήρια μπορούν να τραβήξουν ζεστό νερό μειώνοντας έτσι την κατανάλωση του ρεύματος, αρκεί να υπάρχει παροχή ζεστού και κρύου νερού στο σημείο που θα μπει το πλυντήριο, βάζοντας ένα μικρό "σταυρό", στην ουσία είναι διαχωριστής ζεστού κρύου νερού. Το δικό μου είναι παλιό πλυντήριο και το λειτουργό έτσι, με τον "διαχωριστή" του νερού.

O5X4p2.png 

Διαφημίσεις

Νομίζω ότι όλα τα πλυντήρια μπορούν να τραβήξουν ζεστό νερό μειώνοντας έτσι την κατανάλωση του ρεύματος, αρκεί να υπάρχει παροχή ζεστού και κρύου νερού στο σημείο που θα μπει το πλυντήριο, βάζοντας ένα μικρό "σταυρό", στην ουσία είναι διαχωριστής ζεστού κρύου νερού. Το δικό μου είναι παλιό πλυντήριο και το λειτουργό έτσι, με τον "διαχωριστή" του νερού.

Πέρα από τη διπλή παροχή στο σημείο που θα εγκαταστήσουμε το πλυντήριο, θα πρέπει το ίδιο το πλυντήριο από πίσω να έχει δύο συνδέσεις, μία για ζεστό και μία για κρύο για να τα παίρνει αυτόματα. Δηλ. στα προγράμματα για 90-60 παίρνει μόνο ζεστό αλλά στο ξέπλυμα φυσικά παίρνει κρύο, ενώ σε χαμηλότερη θερμοκρασία παίρνει ζεστό και κρύο όταν ξεκινάει. Αλλιώς με το σταυρό φαντάζομαι ότι θα πρέπει να το κάνεις εσύ χειροκίνητα από το ζεστό στο κρύο, δηλ. να φορτώνει στους 60 με ζεστό και μετά γυρνάς τη βάνα στο κρύο που και αυτό είναι μία λύση.

Δυστυχώς το Πίτσος που έχω είναι προγραμματισμένο να παίρνει ζεστό και κρύο στους 90-60 και μόνο κρύο στους 40 και δεν κάνει τόση οικονομία όση τα πλυντήρια που δούλεψα στο εξωτερικό και που ήταν όπως ανέφερα.

Μειώνεται και ο χρόνος πλυσίματος φυσικά όταν παίρνει ζεστό νερό. Τώρα γιατί με τόσους ηλιακούς αυτά τα πλυντήρια αποτελούν ακόμα την εξαίρεση δεν μπορώ να το καταλάβω και κατά τα άλλα κόπτονται για το κλίμα, κλπ. Θα έπρεπε με σχετική διάταξη να υποχρεώνονται οι εργολάβοι κατοικιών σε διπλή παροχή όπου είναι να μπει πλυντήριο.