Jump to content
Clear Cache: αν κάτι δεν λειτουργεί στην οθόνη σας, καθαρίστε την μνήμη cache στους περιηγητές σας (chrome/firefox)! Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία εκ νέου μετά απο λίγη ώρα! ×
Αλλαγή hosting/Το φόρουμ άνοιξε! Για κάποιες ώρες ή και 24ωρα ίσως παρατηρήσετε δυσλειτουργίες σχετικές με την μνήμη cache (server,software,browser) που διαχειρίζονται τα δεδομένα & απαιτείται να συγχρονιστούν. ×
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ορχήστρα Νέων Παλαιστίνης - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 28.11.2010


Recommended Posts

Ορχήστρα Νέων Παλαιστίνης - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

 

posterp.jpg

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΝΕΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΒΡΑΔΙΑ & ΘΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΟΥΝ

ΕΡΓΑ ΔΥΤΙΚΩΝ KAI ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΣΥΝΘΕΤΩΝ

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010

ΣΤΙΣ 20:30

 

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

 

δίνοντας το μήνυμα ότι ο πολιτιστικός διάλογος αποτελεί μέσο για μια καλύτερη κατανόηση μεταξύ των λαών

Με πατρίδα τη μουσική ταξιδεύουν ανά τον κόσμο νέοι Παλαιστίνιοι για να σκορπίσουν με τους ήχους της μουσικής μήνυμα αλληλεγγύης, διαμαρτυρίας, καλλιτεχνικής δημιουργίας, πολιτισμού και ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο για το λαό τους.

 

 

 

Νέοι από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, την αποκλεισμένη Λωρίδας της Γάζας , και παιδιά Παλαιστινίων που ζουν στη Διασπορά μακριά από την πατρίδα τους , σε χώρες όπως Ιορδανία, Συρία, Λίβανο, Αίγυπτο, Ευρώπη και Αμερική ενώνουν την αγάπη τους για τη μουσική, την ειρήνη, την ανεξαρτησία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον πολιτισμό και παρουσιάζουν συμφωνική συναυλία σε έργα Δυτικών και Παλαιστινίων συνθετών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα ΧρήστοςΛαμπράκης την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010, στις 20:30.

 

 

Η συναυλία πραγματοποιείται με αφορμη την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό και σηματοδοτεί τη φιλία και την αλληλεγγύη του ελληνικού και του παλαιστινιακού λαού. Πρόκειται για μια μοναδική πρωτοβουλία νέων από 14 έως 26 ετών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι συναντιούνται σε διαφορετικά σημεία της υφηλίου, δουλεύουν πάνω στη μουσική και παρουσιάζουν συναυλίες αξιώσεων.

 

Αυτή την φορά σημείο συνάντησης τους η Αθήνα. Υπό την μπαγκέτα της βραβευμένης Βρετανίδας μαέστρου Sian Edwards η ορχήστρα θα ερμηνεύσει το έργο Η Έκπληξη του Haydn, αποσπάσματα από το έργο του GershwinPorgy & Bess, και τρία έργα που έχουν γραφτεί κατά παραγγελία για την συναυλία των Αθηνών, τα οποία συνέθεσαν οι Παλαιστίνιοι συνθέτες AhmadAlKhatib, IssaBoulos και JohnBisharat. Τέλος το πρόγραμμα θα συμπεριλάβει έργο έκπληξη Έλληνα συνθέτη.

 

Η Ορχήστρα Νέων Παλαιστίνης ιδρύθηκε το 2004 και αποτελείται από πενήντα πέντε Παλαιστίνιους μουσικούς από 14 έως 26 ετών. Όραμά της είναι να φέρει σε επαφή νέους Παλαιστίνιους μουσικούς από όλο τον κόσμο, και να δημιουργήσει μια εθνική ορχήστρα νέων ισότιμη με αντίστοιχους οργανισμούς παγκοσμίως. Συμπράττει συχνά με νέους άλλων εθνοτήτων, σχηματίζοντας ένα σώμα που φτάνει έως και τους 80 νέους μουσικούς.

 

Έχει δώσει συναυλίες στην Ιορδανία, τη Συρία, το Μπαχρέϊν, τον Λίβανο, την Γερμανία, και επόμενος σταθμός της είναι η Αθήνα.

 

Λόγω του υφιστάμενου πολιτικού πλαισίου, της τμηματοποίησης των παλαιστινιακών κατεχόμενων εδαφών, του αποκλεισμού της Γάζας, του διαχωρισμού της Ιερουσαλήμ από τη Δυτική Όχθη, η λειτουργία και αποστολή της ορχήστρας έρχεται αντιμέτωπη με εμπόδια που ταλαιπωρούν τον παλαιστινιακό λαό σε καθημερινή βάση και είναι υποχρεωμένη συχνά να αναζητήσει άλλους γεωγραφικούς χώρους για να συναντηθεί με τα μέλη της και να λειτουργήσει.

 

Αυτό το καλοκαίρι έκανε πρόβες στην Ιερουσαλήμ όπου ταξίδεψαν και παραβρέθηκαν και Έλληνες νέοι μουσικοί που θα συμπράξουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στη συναυλία που θα παρακολουθήσουμε.

 

Οι επικεφαλής της ορχήστρας δηλώνουν: «τις συναντήσεις αυτές τις βλέπουμε ως εξαιρετικά σημαντικό τμήμα της διαδικασίας οικοδόμησης κράτους, αποτελούν μια προσπάθεια να υπερβούμε τα εμπόδια, ορατά ή αόρατα, τα οποία έχουν ανεγερθεί ανάμεσα στον παλαιστινιακό λαό τις τελευταίες δεκαετίες».

 

Η παρουσία των Παλαιστινίων στην ειρηνική πραγματικότητα του δυτικού κόσμου πέραν από τις εικόνες βίας της εμπόλεμης ζώνης και η επικοινωνία τους με άλλους πολιτισμούς, αποτελεί σημαντικό μέρος του παλαιστινιακού αγώνα και παίζει αποφασιστικό ρόλο στο να κατανοηθεί από τηνπαγκόσμια κοινότητα το παλαιστινιακό πρόβλημα. Ο πολιτιστικός διάλογος αποτελεί μέσο για μια καλύτερη κατανόηση μεταξύ των λαών.

 

Εκδηλώσεις πολιτισμού σαν αυτή της 28ης Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αποτελούν παράθυρο στον κόσμο για έναν λαό που τελεί υπό κατοχή.

 

 

Η Συναυλία πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Αίθουσα “Χρήστος Λαμπράκης” (Φίλων της Μουσικής), με τη χορηγία της εταιρείας CCC (ConsolidatedContractorsCompany που έχει έδρα στην Αθήνα) σε συνεργασία με την Διπλωματική Αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης στην Ελλάδα.

 

 

Τιμές εισιτηρίων 6.5?, 11?, 20?, 28?, 40?.

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...