Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

φρουτόκρεμα μέχρι πότε?

Recommended Posts

ο μικρός μου είναι σχεδόν 15 μηνών, έχει 7 δοντάκια και τρώει αρκετά πράγματα, του λιώνω όμως σίγουρα το μοσχάρι, το πρωί του δίνω ακόμη αλεσμένη φρουτόκρεμα γιατί φοβάμαι κυρίως το μήλο, τα καλοκαιρινά φρούτα τα έτρωγε και σε μικρά κομματάκια, άλλες φορές του δίνω μπανάνα σκέτη σε κομματάκια να τη φάει μόνος του, κι άλλες φορές τώρα που χειμωνιάζει, του φτιάχνω μήλα-αχλάδια-φυρίκαι κομπόστα με λίγη μαύρη ζάχαρη, χυμό λεμόνι-πορτοκάλι και λίγη κανέλα, εσείς πώς δίνετε τα φρούτα?

1FdQp2.png

Διαφημίσεις

ο μικρός μου είναι σχεδόν 15 μηνών, έχει 7 δοντάκια και τρώει αρκετά πράγματα, του λιώνω όμως σίγουρα το μοσχάρι, το πρωί του δίνω ακόμη αλεσμένη φρουτόκρεμα γιατί φοβάμαι κυρίως το μήλο, τα καλοκαιρινά φρούτα τα έτρωγε και σε μικρά κομματάκια, άλλες φορές του δίνω μπανάνα σκέτη σε κομματάκια να τη φάει μόνος του, κι άλλες φορές τώρα που χειμωνιάζει, του φτιάχνω μήλα-αχλάδια-φυρίκαι κομπόστα με λίγη μαύρη ζάχαρη, χυμό λεμόνι-πορτοκάλι και λίγη κανέλα, εσείς πώς δίνετε τα φρούτα?

(το ξαναβάζω εδώ γιατί μόλις συνειδητοποίησα ότι περάσαμε το χρόνο, ο αντρίκος μεγάλωσε κι άλλαξε ενότητα!)

1FdQp2.png

21 μηνών η δική μου αύριο...της δίνω ακόμα τη φρουτόκρεμα όπως την έδινα μωρό...

μήλο-αχλάδι-μπανάνα-πορτοκάλι,220γρ περίπου...ανάλογα την εποχή άλλαζα τα φρούτα...

δεν της τα έχω δώσει ποτέ κομματάκια,ενώ το φαγητό το τρώει κανονικά, έχουμε να τα αλέσουμε από 15 μηνών.

θέλω να συνεχίσει έτσι να τρώει την φρουτόκρεμα,γιατί έτσι τρώει περισσότερα φρούτα την ημέρα,συνεπώς βιταμίνες...

αν της δώσω τα φρούτα σε κομμάτια,ούτε τα μισά δεν θα φάει...

ελπίζω να μην τη βαρεθεί σύντομα.

pPyfp1.png

IxVpp1.png

21 μηνών η δική μου αύριο...της δίνω ακόμα τη φρουτόκρεμα όπως την έδινα μωρό...

μήλο-αχλάδι-μπανάνα-πορτοκάλι,220γρ περίπου...ανάλογα την εποχή άλλαζα τα φρούτα...

δεν της τα έχω δώσει ποτέ κομματάκια,ενώ το φαγητό το τρώει κανονικά, έχουμε να τα αλέσουμε από 15 μηνών.

θέλω να συνεχίσει έτσι να τρώει την φρουτόκρεμα,γιατί έτσι τρώει περισσότερα φρούτα την ημέρα,συνεπώς βιταμίνες...

αν της δώσω τα φρούτα σε κομμάτια,ούτε τα μισά δεν θα φάει...

ελπίζω να μην τη βαρεθεί σύντομα.

κι εγώ εκεί ποντάρω γιατί αλλιώς τρώει μισή μπανάνα με το ζόρι, απλά φοβάμαι ότι τον πηγαίνω πίσω στο θέμα του μασήματος, θέλω σιγά σιγά να μαθαίνει να τρώει τα φαγητά στη φυσική τους κατάσταση και να μαθαίνει γεύσεις, αλλά αυτό με την ποσότητα των φρούτων με προβληματίζει

1FdQp2.png

Διαφημίσεις

μην σε ανησυχεί,όταν είναι θα μασήσει,η δική μου ακόμα και τώρα δεν τα μασάει όλα στο φαγητό της,ότι μπορεί να πάρει αμάσητο θα το καταπιεί έτσι.κάποια στιγμή θα μάθει. εγώ πάντως δεν τα αλέθω...

μαθαίνει τις γεύσεις από το μεσημεριανό της,τα φρούτα αργότερα...μπορεί να φάει κομμάτια φρούτα σε κάποια άλλη άσχετη στιγμή...

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Ο δικός μου είναι 2,5 ετών και εννοείται ότι του δίνω φρουτόκρεμα και θα του δίνω όσο μπορώ. Δεν υπάρχει όριο στην ηλικία σε αυτό...

Όπως είπε και η miamama έτσι τρώνε όλα τα φρούτα ενώ άλλιωτα τρώνε ελάχιστα. Άσε που τα θεωρώ πολύ επικίνδυνα. Προσωπικά στο σπίτι δεν του δίνω άλλιωτα φρούτα. Τώρα όσον αφορά το θέμα του μασήματος δεν παίζει κανένα ρόλο η φρουτόκρεμα. Το παιδί γενικά όταν είναι έτοιμο να μασήσει θα το κάνει από μόνο του και χωρίς πίεση άσχετα αν συνεχίσει να τρώει φρουτόκρεμα. Η παιδιατρός μου στις κόρες της έδινε μέχρι 3,5 ετών φρουτόκρεμα.

Στον παιδικό σταθμό που πάει ο γιός μου πρωινό τους δίνουν και φρουτόκρεμα σαν δεκατιανό . Απογευματινό τους δίνουν άλλιωτο φρούτο εναλλάξ με κατι άλλο.

Όσο την τρώει μην το σκέφτεσαι. Δεν υπάρχει καλύτερο από μια φρουτόκρεμα για πρωινό!

Γεια σας και από μένα! Η μικρούλα μου κοντεύει 21 μηνών, το τελευταίο διάστημα τρώει το φαγητό της κομματάκια αλλα την φρουτόκρεμα πάντα αλεσμενη όπως παλιά για να τρώει μεγαλύτερη ποικιλία φρούτων. Το αχλάδι το τρώει και ολόκληρο από πιο μικρη ακόμα και με τη φλούδα!! Το πεπόνι κομμάτια και της αρέσει πολύ, της έχω δώσει ανανά και μάνγκο και της άρεσαν κι αυτά. Αλλά αφού τρώει όλα τα υπόλοιπα φαγητά κανονικά δεν με πειράζει να τρώει αλεσμένη τη φρουτόκρεμα για να τρώει και περισσότερα φρούτα.

Τι λέτε καλέ? Εμένα είναι 3 και ακόμα τους δίνω κάποιες μέρες. Αλλιώς, αντε να φάνε 1 μπανάνα, στο τσακίρ κέφι και κάτι άλλο. Ενώ με την φρουτόκρεμα, μήλο αχλάδι μπανάνα πορτοκάλι κλπ.

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Τους δίνω κι εγώ ακόμη φρουτόκρεμα,δηλαδή για του λόγου το αληθές η μια μόνο τρώει φρέσκα φρούτα αλεσμένα,η άλλη τρώει σκόνη κρυμμένη μέσα στο γιαούρτι της.

Τρώνε και κομμάτια μήλο ή αχλάδι αλλά το πολύ μισό φρούτο να φάνε έτσι.

Εδώ και 3-4 μέρες όμως τους κόβω 2 αχλάδια και 2 μήλα σε μπουκίτσες σε ένα πιάτο με οδοντογλυφίδες και το κάνουν πολύ γούστο να τα τρώνε έτσι!Μέσα σε 10 λεπτά τα φρούτα εξαφανίζονται.Ξέρω ότι ίσως οι οδοντογλυφίδες να ακούγονται λίγο επικίνδυνες,αλλά αν είσαι συνέχεια δίπλα δεν υπάρχει πρόβλημα.

Διαφημίσεις

μια χαρά κορίτσια,όσο τρώνε τη φρουτόκρεμα,μετά τι θα τους δίνουμε?τοστ?δεν της έχω δώσει ποτέ...το βρίσκω περιττό...

στο νηπιαγωγείο?

μετά θα έχουμε θέμα...τι να σκαρφιστούμε να φάνε...

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Ω, μην αγχώνεσαι. Αρκεί να τρώνε κανένα ρούτο. Τα υπόλοιπα, θα τα βρεις. Εμένα τρώνε και τοστ και δημητριακά με γάλα, και βούτυρο με μέλι, ανάλογα τα κέφια.

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Εμενα ειναι 4 ετων και της δινω ακομη φρουτοκρεμα..δεν νομιζω οτι εχει ηλικια αυτο αν γενικα τρωει τα παντα και κανονικα.Εδω τρωω εγω καμια φορα γιατι μου αρεσει!

A3Oip2.png

MzPrp2.png

εγώ από 15 μηνών τα έκοψα όλα τα αλεσμένα.... τώρα είναι 18...

ήταν καλοκαίρι αρα υπήρχαν πολλά φρούτα που μπορούσε εύκολα να μασήσει... πεπόνι, καρπούζι, ροδάκινα, σταφύλια κτλ...

τώρα τρώει 2 με 3 φρούτα την ημέρα... ανάλογα την όρεξη και τα κέφια.... επίσης πολλές φορές κάνω χυμό στον αποχυμωτή με 3-4 φρούτα....

εμεις ειμαστε 18μηνων και τρωμε αλεσμενη την φρουτοκρεμα γιατι διαφορετικα οπως ειπωθηκε και πιο πανω η ποσοτητα δεν ειναι καν η μιση οταν δεν ειναι αλεσμενο οποτε ετσι θα συνεχισω..για οσο την τρωει τουλαχιστον και με την παιδιατρο που το συζητησα μου ειπε οτι ειναι οκ.Δεν εχουμε περασει ουτε στο μεσημεριανο σε μη αλεσμενο,το τρωμε ακομα ετσι εκτος απο τις σουπες τραχανα,φακη κτλ.Αυτο θα το ξεκινησω τωρα σιγα σιγα να τα δινω μη αλεσμενα αλλα για το φρουτο δεν εχω τετοιο σκοπο...:P:p:p

Διαφημίσεις