Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δίδυμη κύηση και δείκτες για σύνδρομο down.

Recommended Posts

Γεια σας κορίστα είμαι νέα στο φόρουμ και χρειάζομαι και την βοήθεια σας. :confused: Είμαι 30 χρονών και είναι η πρώτη μου εγκυμοσύνη δίδυμη κύηση, είμαι στην 23 εβδομάδα πριν μια εβδομάδα έκανα το β επιπέδου (στην 22 εβδομάδα)και βρήκαν στο ένα έμβρυο ηχογενης ενδοκαρδιακή εστία και ήπια διάταση νεφρικού πυέλου κόντεψα να τρελαθώ από το αχνός :( :( :( μου ο γιατρός που έκανα την β μου είπε αμνιοπαρακεντηση δικός μου γιατρός μου είπε πως το παθαίνουν συχνά τα αγοράκια την διάταση νεφρών και μου εξήγησε λόγο το ότι είναι δυο έμβρυο έχω πιθανότητα να αποβάλω και τα δυο αν δεν πάει κάτι καλά στην αμνιοπαρακεντηση. Αποφάσισα να κάνω και δεύτερη β επιπέδου για δεύτερη γνώμη (την έκανα χθες στην 23 έβδομα) τα ιδία μου είπε και αυτός ο γιατρός πως είναι δείκτες άλλα μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα. Η διάφορα ήταν ότι τα νεφρά του έμβρυο υποχώρησαν ενώ στην 1 εξέταση ήταν

0,74 cm και 0,75 cm στην 2 εξέταση 0,64 cm 0,52 cm. Έχετε κάποια παρομία εμπειρία περιμένω με αγωνιά. Με τον γιατρό μου δεν μίλησα ακόμα άλλα μου φαίνετε πολύ θετικό το ότι η διάταση τον νεφρών υποχώρησε .Ευχαριστώ εκ των πρότερων.

Διαφημίσεις

Silvia, δεν έχω την παραμικρή ιδέα! Μπορώ μόνο να σου ευχηθώ να πάνε όλα καλά με τα μωράκια σου και να γενηθούν γερά και τελειόμηνα!

Σου στέλνω όλη τη θετική μου ενέργεια!!!

pdNQp3.pngjWt5p3.png

Ξέρω δύο γνωστές μου (με τη μία γεννήσαμε μαζί πέρισυ και η άλλη γέννησε πριν δύο μήνες) που είχαν την ίδια ένδειξη στον β' επιπέδου-διάταση νεφρικού πυέλου. Καμιά τους δεν έκανε αμνιοπαρακέντηση και τα δύο μωρά γεννήθηκαν υγιέστατα. Είναι και τα δύο αγόρια, αν παιζει κι αυτό κάποιο ρόλο. Κι εμένα μου φαίνεται πολύ καθησυχαστικό ότι υποχώρησε.

Εγώ στο δεύτερο παιδί μου είχα μια ένδειξη για σύνδρομο down (κομβίο στην καρδιά) και το παιδί δεν το είχε. Δεν εκανα αμνιο ούτε κι εγώ.

oLsdp2.png

Και εμένα αγοράκια είναι Αγγελίνα#2. Χαίρομαι που πήγαν όλα καλά σε σενα. Αγχώνομαι γιατί είναι δυο δείκτες και κομβιο στην καρδούλα και διάταση νεφρών. :( :( :(

Διαφημίσεις

Silvia γεια σου. Στα διδυμα δεν μπορεις να βασιστεις πολυ στις αιματολογικες εξετασεις οποτε αν εχεις ευρημα στην β επιπεδου, σε στελνουν για αμνιο. Αν αισθανεσαι ανασφαλεια για αμνιο και στα δυο παιδια μπορεις να κανεις μονο στο ενα που βρισκεις το προβλημα. Μου εχουν πει ομως γιατροι οτι το να κανεις και στα δυο δεν σου αυξανει τον κινδυνο αποβολης.

Γεια σας κορίστα είμαι νέα στο φόρουμ και χρειάζομαι και την βοήθεια σας. :confused: Είμαι 30 χρονών και είναι η πρώτη μου εγκυμοσύνη δίδυμη κύηση, είμαι στην 23 εβδομάδα πριν μια εβδομάδα έκανα το β επιπέδου (στην 22 εβδομάδα)και βρήκαν στο ένα έμβρυο ηχογενης ενδοκαρδιακή εστία και ήπια διάταση νεφρικού πυέλου κόντεψα να τρελαθώ από το αχνός :( :( :( μου ο γιατρός που έκανα την β μου είπε αμνιοπαρακεντηση δικός μου γιατρός μου είπε πως το παθαίνουν συχνά τα αγοράκια την διάταση νεφρών και μου εξήγησε λόγο το ότι είναι δυο έμβρυο έχω πιθανότητα να αποβάλω και τα δυο αν δεν πάει κάτι καλά στην αμνιοπαρακεντηση. Αποφάσισα να κάνω και δεύτερη β επιπέδου για δεύτερη γνώμη (την έκανα χθες στην 23 έβδομα) τα ιδία μου είπε και αυτός ο γιατρός πως είναι δείκτες άλλα μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα. Η διάφορα ήταν ότι τα νεφρά του έμβρυο υποχώρησαν ενώ στην 1 εξέταση ήταν

0,74 cm και 0,75 cm στην 2 εξέταση 0,64 cm 0,52 cm. Έχετε κάποια παρομία εμπειρία περιμένω με αγωνιά. Με τον γιατρό μου δεν μίλησα ακόμα άλλα μου φαίνετε πολύ θετικό το ότι η διάταση τον νεφρών υποχώρησε .Ευχαριστώ εκ των πρότερων.

Και εμένα αγοράκια είναι Αγγελίνα#2. Χαίρομαι που πήγαν όλα καλά σε σενα. Αγχώνομαι γιατί είναι δυο δείκτες και κομβιο στην καρδούλα και διάταση νεφρών. :( :( :(

Σε καταλαβαίνω που αγχώνεσαι καλή μου. Συμβουλή μου: πήγαινε οπωσδήποτε, αμεσα, σε παιδοκαρδιολόγο για υπέρηχο. Εμένα το παιδί δεν είχε σύνδρομο down αλλά είχε συγγενή καρδιοπάθεια, παρόλο που και ο δικός μου γιατρός και η ειδικός όπου έκανα τον β' επιπέδου επέμεναν ότι το κομβίο δεν είναι ένδειξη για καρδιοπάθεια. Τι να πω...μπορεί να έτυχε. Ευτυχώς ήταν κάτι αντιμετωπίσημο βέβαια, δεν χρειάστηκε ούτε αγωγή ούτε εγχείριση, είναι μια χαρά σήμερα. Συγγνώμη αν σε αγχώνω περισσότερο, αλλά είναι απλή και σχετικά οικονομική εξέταση, για να αποκλείσεις τουλάχιστον αυτό το ενδεχόμενο.

oLsdp2.png

Συλβια γεια σου. Εγω εκανα τροφοβλαστη κ στα 2 μου μωρα, γιατι ειχα μεγαλοκυτταροιο.Οι πιθανοτητες αποβολης στην αμνιο ειναι ελαχιστες, αλλα αν ειναι να το κανεις να πας σε ειδικους. Δεν ξερω να σου πω για τα ευρηματα του μωρου σου, αλλα οτι θελεις πανω στην αμνιο για διδυμα με χαρα να σε βοηθησω. Σου ευχομαι ολα αυτα να ειναι ενα κακο ονειρο, οπως θυμαμαι κ εγω τα δικα μου.

καλησπέρα

έκανα λήψη τροφοβλάστη και επισκέφθηκα και εμβρυοκαρδιολόγο (παιδοκαρδολόγος) όταν η β΄επιπέδου δεν ηταν πολύ καλή σχετικά με σύνδρομο. Αφού γεννήθηκε η μικρή της κάναμε εξετάσεις και νεφρά αλλά και καρδιά και ευτυχώς δεν υπήρχε κανένα θέμα. Καταλαβαίνω την αγωνία σου, την έζησα και εγώ σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης μου που παρουσιάζονταν συνεχώς προβλάματα, αλλά τελικά όλα καλά. Η γνώμη μου είναι να δείξειες εμπιστοσύνη στους γιατρούς και να ακολουθήσεις την συμβουλή τους για όποια εξέταση σου προτείνουν.Σου εύχομαι τα καλύτερα!!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα anastasia272002 από ότι κατάλαβα αντιμετώπισες και εσύ παρόμοια πρόβλημα ? Τι ακριβώς? Χαίρομαι όμως πραγματικά που είναι όλα καλά.Η τροφοβλάστη σε πιο μήνα γίνετε? Κανένας γιατρός δεν μου είπε τι να κάνω. Μου είπαν τα υπέρ και τα κατά της αμνιο και ότι η απόφαση είναι καθαρά δική μου και ότι είναι υποχρεωμένοι να μου πουν για την αμνιο εφόσον βρήκαν κάποια εύρηματα στον υπέρηχο. Βέβαια την απόφαση μου την πήρα. ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΜΝΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ 100% 1000% ΟΤΙ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΕΣΤΑΤΑ.

Γεια σου lucky-sylvester διάβασα το θέμα που άνοιξες και χαίρομαι πραγματικά που πήγαν όλα καλά. πείρα κουράγιο. Αποφάσισα πως δεν θα κάνω αμνιο. Πιστεύω πως τα μωράκια μου είναι 100% υγιέστατα 1000% υγιέστατα.

Γεια σου lucky-sylvester διάβασα το θέμα που άνοιξες και χαίρομαι πραγματικά που πήγαν όλα καλά. πείρα κουράγιο. Αποφάσισα πως δεν θα κάνω αμνιο. Πιστεύω πως τα μωράκια μου είναι 100% υγιέστατα 1000% υγιέστατα.

Μπράβο για το κουράγιο, την ψυχή και το θάρρος σου. Κι εγώ είμαι σίγουρη πως δεν θα έχεις κανένα μα κανένα πρόβλημα. Καλή συνέχεια σου εύχομαι. Να μας γράφεις τα νέα σου. Σε φιλώ.

oLsdp2.png

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ κορίτσια για το ενδιαφέρων και την συμπαράσταση σας. lucky-sylvester λόγο το ότι είναι δίδυμα η αιματολογικές δεν είναι αξιόπιστες οπότε δεν έκανα. Η μέτρηση του αυχένα στο ένα παιδάκι μου ήταν 1,2 και στο άλλο 1,3.

• 1 month later...
Γεια σας κορίτσια !!!! Τελικά γέννησα πρόωρα στης 1-1-2011 κανένα δεν έχει σύνδρομο ντάουν . :P:p:p

Να σου ζήσουν silvia, πολύ χαίρομαι που πήγαν όλα καλά για τα παιδάκια σου.

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια!! Εύχομαι για όλα τα μωράκια τα καλύτερα . Τα μωράκια μου είναι στην θερμοκοιτίδα και :-( το ένα έχει υποσπαδία γνωρίζετε κάτι για αυτό?