Jump to content
Clear Cache: αν κάτι δεν λειτουργεί στην οθόνη σας, καθαρίστε την μνήμη cache στους περιηγητές σας (chrome/firefox)! Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία εκ νέου μετά απο λίγη ώρα! ×
Αλλαγή hosting/Το φόρουμ άνοιξε! Για κάποιες ώρες ή και 24ωρα ίσως παρατηρήσετε δυσλειτουργίες σχετικές με την μνήμη cache (server,software,browser) που διαχειρίζονται τα δεδομένα & απαιτείται να συγχρονιστούν. ×
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τί χάνω τελικά; (η συμβαση εγινε ημιαπασχολησης)

Recommended Posts

Εργάζομαι ως υπάλληλος γραφείου εδώ και 7 χρόνια σε μια εταιρεία.Το Μάιο μου μείωσαν τις ημέρες εργασίας σε 15 το μήνα και αντίστοιχα μισθό και μισά ένσημα (13).Η σύμβαση εκείνη ίσχυε μέχρι 31/10.Σήμερα υπέγραψα νέα σύμβαση αορίστου αυτή τη φορά,με 6 ώρες εργασίας καθημερινά.Με διαβεβαίωσαν ότι τα ένσημα θα είναι 25 το μήνα απλά οι αποδόσεις στο ικα θα είναι μειωμένες και ότι εγώ δε χάνω τίποτα καθώς για συνταξιοδότηση ισχύει ο μισθός των τελευταίων χρόνων.Αληθεύει ή πάλι θα λέω πως με πιάσαν κορόιδο;:(Είμαι και εγκυος και το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα τώρα είναι να μαλώσω μαζί τους.Αλλωστε αυτό θα συμβεί σίγουρα όταν ανακοινώσω ότι θα πάρω και το εξάμηνο και θα κάνω 1 χρόνο να γυρίσω:mrgreen:

url]

url]

Διαφημίσεις

η σύνταξη βγαίνει με βάση το μισθό των 5 τελευταίων ετών. Τώρα τουλάχιστον, γιατί μέχρι να πάρουμε εμεις σύνταξη (αν πάρουμε) ένας θεός ξέρει πώς θα υπολογίζεται.

Το έχω ψάξει (έχω και μπαμπά + αδερφό λογιστή) γιατί κ το σύζυγο τον δηλώνουν με πολύ λιγότερα εισοδήματα από τα πραγματικά.

Με το καλό το μωράκι σου!

η σύνταξη βγαίνει με βάση το μισθό των 5 τελευταίων ετών. Τώρα τουλάχιστον, γιατί μέχρι να πάρουμε εμεις σύνταξη (αν πάρουμε) ένας θεός ξέρει πώς θα υπολογίζεται.

Το έχω ψάξει (έχω και μπαμπά + αδερφό λογιστή) γιατί κ το σύζυγο τον δηλώνουν με πολύ λιγότερα εισοδήματα από τα πραγματικά.

Με το καλό το μωράκι σου!

Ευχαριστώ!Ξέρεις μήπως όσον αφορά στα ένσημα ισχύει αυτό που μου είπαν;Αν ναι,τότε γιατί όλοι να μην κολλούσαν 6ωρα ένσημα στους υπαλληλους τους;Παιζει ρόλο επίσης για τον υπολογισμό των επιδομάτων κύησης και λοχείας οι ώρες εργασίας ή μόνο τα μικτά του μισθού;

url]

url]

• 2 weeks later...
Ευχαριστώ!Ξέρεις μήπως όσον αφορά στα ένσημα ισχύει αυτό που μου είπαν;Αν ναι,τότε γιατί όλοι να μην κολλούσαν 6ωρα ένσημα στους υπαλληλους τους;Παιζει ρόλο επίσης για τον υπολογισμό των επιδομάτων κύησης και λοχείας οι ώρες εργασίας ή μόνο τα μικτά του μισθού;

Δυστυχώς θα σε απογοητεύσω αλλά δεν ισχύει. Θα παίρνεις 22 ένσημα το μήνα, είναι μερική απασχόληση. Θα ήταν 25 μόνο εαν δούελευες έξι ημέρες την εβδομάδα με μειωμένο ωράριο. Ακόμα και αν θα σου βάζουν αυτοί 25 το μήνα, όταν το ΙΚΑ θα κάνει έλεγχο στον εργοδότη και δει τη σύμβασή σου τότε πολύ απλά θα σου μειώσει τα ένσημα, έτσι απλά...

Οι περισσότεροι λογιστές το ξέρουν αυτό αν και υπάρχουν και κάποιοι που το αγνούν...

«Γιατρε γιατί φογάς ροζ, Είσαι κοριτσάκι???»

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ...Το ήξερα ότι κάτι θα χάσω...:-(Τεσπα δε θέλω να στεναχωριέμαι...Τουλάχιστον έχω δουλειά και προς το παρόν πληρώνομαι στην ώρα μου:wink:

url]

url]

• 4 months later...

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση

απο την ομάδα moderators