Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

τι επιδοματα δικαιουνται οι καθηγητριες σε φροντηστηριο


Recommended Posts

Συγνώμη αν κάπου έχει συζητηθεί το θέμα αλλά το forum είναι τεράστιο και δεν κατάφερα να βρώ κάτι σχετικό.

Είμαι καθηγήτρια Αγγλικών σε φροντιστήριο και είμαι ωρομίσθια με ΙΚΑ. Είμαι στον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης και θα γεννήσω τον Μαίο. Μέχρι στιγμής δουλεύω κανονικά, αλλά μάλλον σύμφωνα με το γιατρό μου, θα σταματήσω πριν το Πάσχα.

Μήπως ξέρει κανείς τι οριζει ο νόμος για άδειες μητρότητας ή επιδόματα για την περίπτωσή μου;

Κάθε καλοκαίρι παίρνω επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ. Αυτό το καλοκαίρι θα το δικαιούμαι αφού δε θα έχω δουλέψει όλη τη σχολική χρονιά;

Αν κάποιος γνωρίζει παρακαλώ ας μου δώσει τα φώτα του!!!!!!!!! :D

εεεεερχεταιαιαιαιαιαια!!!!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


ghost girl isxyei gia esena oti kai gia olous tous asfalismenous tou ika. Stamatas ti douleia sou 56 imeres prin tin pithani imerominia toketou )adeia kyoforias) kai dikaiousai adeia kai 63 imeres meta tin P.H.T. (adeia loxeias). Ean exeis 200 ensima ta dyo teleytaia xronia apo tin P.H.T kai piso dikaiousai epidoma mitrotitas (kyoforias-loxeias). Ayto den einai ena standard poso alla exei na kanei me tis apodoxes tou kathenos. Oposdipote tha pareis meta ti genna ena boithima toketou pou einai ena efapax poso, idio gia olous gia ta eksoda tis gennas kai ayto mexri 31/12 itan 881,70 Euro, fantazomai mexri na genniseis tha einai pano apo 900 euro. Oson afora ston OAED den gnorizo kati sygkekrimeno, para mono to gegonos oti efoson exeis adeia mitrotitas kai plironesai apo to ika den mporeis na plironosai kai apo ton OAED.

Link to comment
Share on other sites

Ghost girl

κι εγώ καθηγήτρια αγγλικών είμαι και μπορώ να σου πω ακριβώς τί έκανα εγώ.

Βσική προύπόθεση όπως αναφέρθηκε 200 ένσημα τα τελευταία 2 χρόνια από την πιθανή ημερομηνία τοκετού.

1η γέννα με Π.Η.Τ 9/05/05. Η άδεια κυοφορίας θεωρητικά άρχισε από 18/3/05. Πήρα βεβαίωση για την Π.Η.Τ από γιατρό του ΙΚΑ (είτε πηγαίνοντας κάποιον υπέρηχο από το γιατρό σου είτε με υπέυθυνη δήλωση δική σου- ακούγεται κουφό αλλά εμένα ο γιατρός του ΙΚΑ αυτό μου ζήτησε την πρώτη φορά.) Βεβαίωση εςργοδότη για το πότε αρχίζει η άδεια σου, τα 200 ένσημα, το βιβλιάριο, ταυτότητα. Να σου πω οτι αν δεν έχεις καρτέλες ενσήμων ακόμα για να μην μπλέκεσαι να ζητάς βεβαίωσεις ενσήμων από τον εργοδότη σου, μπορείς να πας στο Ικα και να ζητήσεις ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΑΣΦΓΑΛΙΣΜΈΝΟΥ. (για την χρον. περίοδο που σε ενδιαφέρει)Σου το τυπώνουν επιτόπου εις διπλούν χωρίς καμιά καθυστέρηση.

Με αυτά τα δικαιολογητικά παίρνεις επί τόπου τα πρώτα χρήματα. Μεςτά τη γέννα πας τη ληξιαρχική πράξη βρίσκουν την καρτέλα σου και παίρνεις το βοήθημα τοκετού και το επίδομα λοχείας. Υπόλογισε συνολικά πάνω από 3000 αν έχεις αρκετές ώρες στο φροντιστήριο. Ανάμεσα στις αποδείξεις τουΙΚΑ υπάρχουν αντίγραφα που προσκομίζονται στον ΟΑΕΔ. Για τον ΟΑΕΔ χρειάζεσαι πάλι τα ένσημα. Το 2005 μαζί και με τις παροχές του ΟΑΕΔ πήρα περίπου 4200 έχοντας γύρω στις 23 ώρες την εβδομάδα στο φροντιστήριο. Στη 2η γέννα ήμουν επιδοτούμενη άνεργη και πήρα τα χρήματα από το ΙΚΑ αλλά όχι από τον ΟΑΕΔ. Τώρα 3η γέννα περιμένω 20 Μαρτίου δεν συμπληρώνω λόγω της προηγούμενης ανεργίας κα των ελάχιστων ωρών στρο φροντιστήριο τα 200 ένσημα και δεν διακαιούμαι. Έχω 14 ώρες την εβδομάδα σε 3 μέρες δηλάδη περί τα12 ένσημα το μήνα. Επίδομα ανεργίας θα δικαιούσαι κανονικά εφόσον έχεις τα ένσημα, αλλά μετά τη λήξη της άδειας λοχείας, γιατί θεωρητικά δεν μπορεί να λήξει η σύμβαση σου εφόσον είσαι σε άδεια. Αν η άδεια τελειώνει π.χ Ιούλιο θα πάρεις για Αύγουστο. Κάπως έτσι. Αλήθεια την άδεια σου θα την πάρεις κανονικά; (εννοώ άσχετα με το τί θα δηλώσεις) Συτη δική μου περίπτωση έχω συμφωνήσει οτι θα δουλέψω μέχρι τελευταία στιγμή, και ακριβώς έτσι έγινε και στην πρώτη μου εγκυμοσύνη. Η άδεια μου άρχισε 18 /3 αλλά έφυγα 9/5.

v67qp3.pngoKmPp3.png
Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!!!

Εγώ γεννάω 10-12 Μαίου και λογικά θα σταματήσω το Πάσχα.

Όμως ήδη έχω αρχίσει να κουράζομαι. Η πρώτη μέρα μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων ήταν σκότωμα. Θέλω μόνο να κάθομαι σπιτάκι μου και να νιώθω το παιδάκι μου να στριφογυρνάει στην κοιλιά μου...!!!!!

Ευχαριστώ και πάλι!

εεεεερχεταιαιαιαιαιαια!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Μπορείτε να με βοηθήσετε σε κάτι;

Η αδελφή μου θα γεννήσει τέλος Ιουλίου, και θα είναι απολυμένη, προσωρινά έστω, όπως όλοι όσοι εργάζονται σε φροντιστήρια.

Δικαιούται από τον ΟΑΕΔ κάτι; Δεν έχει σημασία ότι θα ξαναπροσληφθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου;

Συμβαίνει κάτι ειδικό στα εποχιακά επαγγέλματα; Θεωρείται τέτοιο επάγγελμα;

Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί κάτι σχετικό στο παρελθόν, παρακαλώ παραπέμψτε με.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 4 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια εγω κάθε χρόνο τέλη ΜΑΙΟΥ μπαίνω ταμειο ανεργειας, έχω 8μηνη συμβαση σε φροντιστηριο. Εαν του χρόνου με το καλό και την βοήθεια του Θεούλη μείνω έγκυος όπως τα υπολογίζω θα γεννησω γυρω στον Ιουλιο.

Με το αφεντικο μου το συζητησα και ειπαμε να μου κανει τα χαρτια οτι και καλά σταματαω αυτες τις 56 ημερες πριν τον πιθανο τοκετό για να έχω την ενεργη σχέση για τον Οαεδ(άσχετα εαν εγω συνεχίσω να δουλευω μέχρι να γεννησω κρυφα απο το ΙΚΑ) δηλαδή περίπου τέλη απριλίου. Όμως εμένα η συμβαση μου θα λήξη 31 Μαιου. Θα δικαιουμε να παίρνω τα επιδοματα ανεργίας του ΟΑΕΔ?? Επίσης δεν ξέρω τι άλλο δίνουν στην περίπτωση μου.

ΗELP Please !!!! :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

καλησπερα,

 

μηπως καποια γνωριζει τι επιδοματα παιρνουν οι καθηγητριες σε φροντηστηριο??? εληξε κανονικα η συμβαση μου 31/5 και μπαινω στο ταμειο ανεργιας οπως καθε χρονο τετοια εποχη,δεν σκοπευω ομως να εργαστω την νεα σχολικη χρονια καθως γενναω το τελος Αυγουστου.

Μου εχουν αναφερει το 6μηνο επιδομα με τον καινουργιο νομο τησ Πετραλια αλλα δεν ξερω εαν εγω το δικαιουμαι.....αν μπορει καποια ας με διαφωτισει!!!!

 

ευχαριστω πολυ!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα,

υπάρχει κάποιο μέλος που να γνωρίζει σχετικά με τα δικαιώματα σε περίπτωση εγκυμοσύνης των καθηγητών σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών; Έχω απολυθεί από ένα φορντιστήριο στις 31/5 με προοπτική να επαναπροσληφθώ τον Οκτώβριο χωρίς όμως να παίρνω επίδομα ανεργίας γιατί δουλεύω part time και σε άλλο ένα φροντιστήριο που μου δίνει δουλειά όλο το χρόνο. Στο δεύτερο φροντιστήριο αναγκαστικά θα με κρατήσουν μέχρι να γεννήσω γιατί δεν είμαι απολυμένη. Στο άλλο όμως; Σε εκείνο δεν έχω πει ότι έμεινα έγκυος μέσα στον Ιούνιο, αλλά μου φαίνεται πολύ βαρύ από μέρους μου να το αποκρύψω και τον Σεπτέμβριο που θα ξαναπροσληφθώ. Αν το αποκαλύψω βέβαια, δεν θα με προσλάβουν αφού θα αφήσω το τμήμα τον Φεβρουάριο, στη μέση της χρονιάς.

Σπούδαζα 4 χρόνια, έκανα κι άλλα 2 μεταπτυχιακό για να "τιμωρηθώ" σε ανεργία εφόσον έμεινα έγκυος; Μπορεί κάποια που γνωρίζει παραπάνω να με βοηθήσει;;

eaZQp3.png KHFyp2.png
Link to comment
Share on other sites

Όσοι εργάζονται σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών ύπογράφουν σύμβαση ορισμένου χρόνου (Οκτώβρη-Μάιο), σωστά; Αν έχεις υπογράψει τρεις συνεχόμενες συμβάσεις στο ίδιο φροντιστήριο (δηλαδή επι τρεις χρονιές) ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να σε επαναπροσλάβει, με την προϋπόθεση ότι θα προβεί σε προσλήψεις ατόμων για τη νέα χρονιά (πράγμα μάλλον αυτονόητο, διαφορετικά πώς θα λειτουργήσει το φροντιστήριο; ). Αν οι εργασιακές σου σχέσεις με το συγκεκριμένο φροντιστήριο μετρούν λιγότερες από τρεις σχολικές χρονιές, μάλλον πρέπει να αρκεστείς στο εισόδημά σου από το άλλο φροντιστήριο.

Σε κάθε περίπτωση, δεν κάνεις και μια ερώτηση στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας που ελέγχει το εν λόγω φροντιστήριο;

Με το καλό να υποδεχτείς το μωρό σου! :D

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

 

53d74c016a.png

 

Together we stand, divided we fall...

Link to comment
Share on other sites

Souzy. σ' ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Δεν ξέρω αν δουλεύεις στον κλάδο, αν ναι, θα ήθελα να ρωτήσω και κάποια πράγματα παραπάνω, αν δε σε πειράζει.

eaZQp3.png KHFyp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Σε κάθε περίπτωση, δεν κάνεις και μια ερώτηση στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας που ελέγχει το εν λόγω φροντιστήριο

 

Ρώτησα στην Επιθεώρηση εργασίας και μου είπαν ότι δεν έχω κανένα δικαίωμα, δεν μου επισημαναν αυτό που λες για τις 3 συνεχόμενες συμβάσεις. ΌΤαν έδειξα και λίγο απογοητευμένη/ενοχλημένη από το υπέροχο κράτος πρόνοιας που έχουμε, ο υπάλληλος μου είπε χαρακτηριστικά "ας μην έμενες έγκυος αν είχες ανάγκη από δουλειά"!!! Εκείνη τη στιγμή θόλωσα τόσο που μου ερχόταν να πω το κλασικό πια "θα σας βγάλω στα κανάλια"!!!

 

Σ' ευχαριστώ για τις ευχές σου.

eaZQp3.png KHFyp2.png
Link to comment
Share on other sites

  • 3 εβδομάδες μετά...

Παρακολούθησα το θέμα σας γιατί εργάζομαι κι εγώ σε φροντιστήριο,αλλά μέσης εκπαίδευσης και όχι ξένων γλωσσών.Παρ'όλ'αυτά οι συνθήκες είναι παρόμοιες.Έχω απολυθεί στις 31/5 αλλά επειδή η γέννα αναμένεται Απρίλιο σημαίνει πως μάλλον δε θα ξεκινήσω καν και αυτό από δικη μου ευαισθησία γιατί εργάζομαι εκεί απο 21 έτους δηλαδή 10 χρόνια και δε θέλω να τους αφήσω ξεκρέμαστους(χωρίς να σημαίνει ότι εκείνοι θα είχαν τις ίδιες ευαισθησίες απεναντί μου...!!!).

Όμως,πριν από λίγες μέρες άκουσα τελείως συμπτωματικά ότι άπο το Μάιο που μας πέρασε άλλαξε η νομοθεσία και ότι πλέον ο νόμος υποχρεώνει και τους ιδιώτες να πληρώνουν τις εργαζόμενες που βρίσκονται σε ενδιαφέρουσα για 6 μήνες και ας μην εργάζονται.Ξέρει κανείς αν ισχύει αυτό;

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να γνωριστούμε. Λέγομαι Έρη και είμαι καθηγήτρια γερμανικών. Εργάστηκα 9 χρόνια στο ίδιο φροντιστήριο. Έμεινα έγκυος προς το τέλος της σχολικής χρονιάς. Κάθε τέλος Μαίου μας κάνει η υπεύθηνη καταγγελεία της σύμβασης για να βγούμε σε ταμείο ανεργείας και μετά πάλι πρόσληψη από 18 Σεπτέμβρη. Νομίζω οι καθηγητές θα γνωρίζουν την διαδικασία αυτή. Όταν όμως έγεινε φέτος η καταγγελεία ήμουν 3 μηνών έγκυος. Αρχές Σεπτεμβρίου έκλεινα τον 6ο μήνα και έμπενα στον 7ο, στο μεταξύ είμαι μετά από τροχαίο(κάταγμα σπονδύλου Ο3) και έπρεπε να προσέχω πολύ, αλλά δεν ήξερα ότι θα έπρεπε να παίρνω από τον γυναικολόγο μου αναρρωτικές. Λοιπόν, δεν ήμουν ασφαλισμένη πουθενά, η πρόσληψη τελικά δεν έγινε και μέχρι το Δεκέμβρη έπερνα το ταμείο ανεργείας. Πριν και μετά τη γέννα πήρα το επίδομα μητρότητας, αλλά από τον ΟΑΕΔ αρνήθηκαν να μου δώσουν το συμπληρωματικό επίδομα. Ζήτησαν ένσημα από τον 6ο και 7ο μήνα εγκυμοσύνης. Τώρα που η μικρούλα μου είναι μόλις 2,5 μηνών δεν μπορώ να βγώ στη δουλεία, και είναι λίγο δύσκολο να το κάνω μέσα στη μέση της σχολικής χρονιάς. Μήπως βρέθηκε κάποιος στη θέση μου και ξέρει αν δικαιούμε να πάρω κάποιο επίδομα ανατροφής του παιδιού, όσο δεν δουλεύω, μέχρι το Σεπτέμβρη τουλάχιστον, είμαι και ανύπαντρη μητέρα? η μήπως ξέρει κανείς γιατί το ταμείο μου ανεργείας διαρκούσε τόσο λίγους μήνες, μόνο 6, ενω έχω 25 ένσημα το μήνα από Σεπτέμβρη μέχρη το Μάιο?

Σας έχω ζαλίσει? :roll: Ζητώ τη βοήθειά σας!!!! είστε η μόνη μου ελπίδα!!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

Καταρχην καλημερα ειναι η πρωτη φορα που μπαινω στην σελιδα σας και γενικως δεν εχω ξαναγραφτει σε καμια αλλη σελιδα οποτε αν κανω και κανενα λαθος διωρθωστε με. Με λενε Φωτεινη και ειμαι εγκυος 14 εβδομαδων με εξωσωματικη. Μετα απο αρκετα προβλημα και τρεξιματα τα καταφεραμε ανελπιστα. Διαβασα διαφορες πληροφοριες που εχετε κατα καιρους γραψει θα κανω λοιπον καποιες ερωτησεις που δεν καταφερα να βρω τις απαντησεις τους. Ενω δουλευω πανω απο 10 χρονια μια και ειμαι 35 χρονων και τα τελευταια 8 συνεχομενα εκατσα για να προσπαθησω για παιδι τα τελευταια 2 χρονια. Ξεκίνησα παλι να εργαζομαι τον Οκτωβριο ως ωρομίσθια με 5ωρη και πενθήμερη ημιαπασχοληση σε φροντηστηριο ως ιδ. υπαλληλος. Αποτελεσμα να μου κολανε 23 αντι για 25 ενσημα και να μην εχω "ακριβως" σταθερο μισθο. Μπορειται να μου πειτε αν καποιος ξερει πως θα υπολογησω την κλιμακα μου? Ξερω περιπου απο δικες σας υποδείξεις αλλά αν υπολογιζεται απο ποιους μήνες τους τελευταιους? Βγαζουν καποιον μεσο ορο? πχ. εγω τον Απριλιο που κλεινουν τα φροντηστηρια θα παρω τα μισα λεφτα. Στο Ικα δεν βγαζω ακρη περιττο να σας πω πως αδειες δεν πληρωνομαι γιατι τον προυγουμενο χρονο δεν ειχα 100 ενσημα αλλα 93. Συγνωμη αν σας κουρασα ευχαριστω. :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Φωτεινή καλή σου μέρα,

 

Δυστυχώς τις απορίες σου εγώ δεν μπορώ να σου τις λύσω, αλλά εδώ που ανέβασες το θέμα σου, μάλλον δεν θα το δουν και αρκετοί που να μπορούν να σε βοηθήσουν...

Αν θες τη γνώμη μου, στείλε ένα προσωπικό μήνυμα (pm) στον admin και ρώτα τον που μπορείς να ανεβάσεις το συγκεκριμένο θέμα καλύτερα για να το δούν περισσότερα μέλη...

 

Μόλις το ανεβάσεις σε άλλη θεματική ενότητα μην ξεχάσεις να στείλεις πάλι pm στον admin να κατεβάσει το θέμα από την ενότητα αυτή εδώ.

M9fdp3.png
Link to comment
Share on other sites

  • 3 εβδομάδες μετά...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΕΓΩ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΜΑΙ ΕΝΟΣ ΜΗΝΑ ΕΓΚΥΟΣ (ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ) ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΟΠΟΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΝΑ ΜΟΥ ΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΡΙΑ!! ΕΓΩ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΟΥ ΛΗΓΕΙ ΣΤΙΣ 31 ΜΑΙΟΥ. Η ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΘΕΟΥ ΘΕΛΟΝΤΟΣ ΘΑ ΕΙΜΑΙ 8 ΜΗΝΩΝ. ΟΠΟΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΩ. ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΑΕΔ Η ΙΚΑ;;;;; ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΩ;;;;; ΜΕ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΑΓΧΟΣ!! ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΕΡΑΚΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ. ΘΑ ΠΕΡΝΩ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΟΤΕ. :?:

Link to comment
Share on other sites

http://www.ika.gr/gr/infopages/asf/benefits/money/home.cfm

 

Αρχικα να ευχηθω με το καλο.

Μετα θα σου ελεγα να ρωτησεις κατευθειαν ΙΚΑ και ΟΑΕΔ γιατι δεν τα ξερω πολυ καλα και δεν θελω να σου πω κατι λαθος.

Ολα θα πανε καλα. Μην αγχωνεσαι.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites

Kαλησπέρα, εχω μια φιλη που δούλευε και εκεινη σε φροντιστήριο αγγλικών και εμεινε έγκυος. Γέννησε το καλοκαίρι, οπότε η άδεια τοκετου που είχε ηταν ακριβως τους μηνες που δεν δούλευε, νομιζω όμως πως το φροντιστήριο δεν μπορούσε να την απολύσει!!! Tο Σεπτεμβρη γυρισε κανινικά στρη δουλειά της. Θα την ρωτησω για περισσότερες λεπτομέρειες και θα σου πώ. Kαλή εγκυμοσύνη σου εύχομαι!!! :D

Τελικά ολα πήγαν τέλεια!!! Εχουμε ενα αγοράκι 15/10/04 και ενα κοριτσάκι 15/10/09

Link to comment
Share on other sites

Σημερα συναντηθηκα με τη φίλη που σου έλεγα, μου ειπε και εκεινη οτι δυστυχως δεν μπορεις να κάνεις τιποτα!!! Δυστυχως ολα ειναι υπερ του εργοδότη, μπορει ακομη να μη σε πληρωνει σε περιπτωση που σου συμβει κατι (ευχομαι πως όχι) και χρειαστει να λείψεις απο τη δουλεια.

Σορυ αν σου εδωσα ελπιδες νομιζα πως τα πράγματα ηταν τελείως διαφορετικα....

Τελικά ολα πήγαν τέλεια!!! Εχουμε ενα αγοράκι 15/10/04 και ενα κοριτσάκι 15/10/09

Link to comment
Share on other sites

  • 2 χρόνια μετά...

Γεία σας,

 

θα ήθελα να ρωτήσω αν κανείς ξέρει τι προβλέπεται σχετικά με την περίπτωση της γυναίκας μου η οποία είναι έγκυος και εργάζεται σε σχολεία.

 

Εργάζεται σε δύο εργοδότες με καθεστός μερικούς απασχόλησης.

Σε αυτούς τους εργοδότες εργάζεται τους τελευταίους 8 μήνες, από την αρχή της σχολικής χονιάς, αλλά εργαζόταν και τις προηγούμενες χρονιές.

 

Τον Ιούνιο, που τελειώνει η σχολική χρονιά, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, θα την απολύσουν και θα ενταχθεί στο ταμείο ανεργίας μέχρι την αρχή της επόμενης χρονιάς.

 

Διαθέτει τα 200 ένσημα που τυπικά απαιτούνται από το ΙΚΑ να έχει κανείς κατά τα τελευταία 2 χρόνια πρίν τον τοκετό.

 

Η εκτιμώμενη ημερομηνία τοκετού είναι 20 Σεπτεμβρίου, δηλαδή κατά την περίοδο που θα είναι στο ταμείο ανεργίας.

 

Τα ερωτήματα είναι:

 

1. Δικαιούται το εξάπαξ βοήθημα τοκετού (περίπου 900?)?

 

2. Δικαιούται το επίδομα κυοφορίας και λοχείας (56 μέρες πρίν και 63 μέρες μετά)?

 

3. Δικαιούται το ποσό συμπλήρωμα που θα λάμβανε από τον ΟΑΕΔ, αν εργαζόταν?

 

4. Αν η απάντηση στο 2 είναι ναι, πως υπολογίζεται αυτό (δεδομένου ότι υπάρχουν δύο εργοδότες και μειωμένη απασχόληση)?

 

5. Στην περίπτωση που διακαιούται και τα δύο πρώτα, τι γίνεται με το επίδομα ανεργίας που ήδη θα πέρνει? π.χ. για τις 56 ημέρες πριν και τις 63 ημέρες μετά τον τοκετό, που θα δικαιούται το επίδομα κυοφορίας και λοχείας (το οποίο ισοδυναμεί με άδεια) θα παίρνει και το ταμείο ανεργίας ή θα κοπεί?

 

6. Στην περίπτωση που το επίδομα ανεργίας κόβεται όταν παίρνεις επίδομα κυοφορίας και λοχείας, μήπως έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις ποιό από τα δύο θέλεις να παίρνεις, και πως θα μπορούσε να γίνει αυτό?

 

7. Αν η απάντηση στο 2 είναι ναι, πως πιστοποιείται η ημερομηνία διακοπής από την εργασία? (αν εργαζόταν κανονικά θα της ζητούσαν βεβαίωση εργοδότη περί διακοπής της εργασίας)

 

Ευχαριστώ εκ τω προτέρων για την όποια απάντηση

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση

απο την ομάδα moderators

 

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...